![]() |
Sevgili birtanecik merhaba... Ben geçen sene minicik bir lantana fidesi aldım ve gayet güzel büyüdü, çiçeklendi. Fakat kışın bütün yaprakları dalları kurudu gitti. Öylece bıraktım. İlkbaharda hiç yeşerme görmeyince kuruyup ya da donduğunu düşünerek üzülmüş idim. Fakat mayıs ayı sonlarına doğru baktım yeşermeye başlamış. Sevindim tabi. Ve bundan sonrası için güneşi, sıcağı sevdiğini biliyorum. Şimdi seralarda, çiçekçilerde mutlaka bulacaksınızdır lantana fideleri. Çelikle şimdi tutar mı bilemiyorum...
Çok teşekkür ediyorum. |
Çiçekseverimizi dinler ve yarın hemen bir fide alırıııııım. Teşekkürler.
|
Sağolasın sevgili birtanecik; ben geçen sene aynı lantana nın tohumlarını da topladım, hesapta kendimce tohumdan da yetiştireyim istedim. :( Fakat maalesef hiçbirisi çıkmadı. Dilerim inşallah başarırsın çünkü gerçekten çok güzel bir bitki lantananın farklı renkleri de var morlusu, pembelisi; gönlünce inşallah sevgili birtanecik.
|
Sevgili YeniGine; Ortancaların çok güzel çiçeklenmişler, Kaynana Topuzların yoğun bir şekilde açmışlar renk ve görünümüyle çok güzeller, minyatür güllerin güle güle büyüsünler, ellerine emeklerine sağlık Sevgili YeniGine.
Sevgiler selamlar... |
Sevgili milaca; sağolasın, gönlüne sağlık, teşekkür ediyorum. Uğraşıyorum, çabalıyorum, birşeyler olsun gayret gösteriyorum. Çok şükür karşılığını da alıyorum, yeşeriyorlar, büyüyorlar, çiçekleniyorlar, tohum oluşturuyorlar, çoğalıyorlar. Seviniyorum!.. Fakat en güzeli de aldığım güzel yorumlar ve takdirler. Büyük bir zevk!.. Sağolasın, çok teşekkür ediyorum...
|
2 Eklenti(ler)
Bugünkü zararlarım... :( bina önündeki fidelerim Postaki gelmiş yatmış üzerlerine ki bir sürü de sopa sokmuştum onları da devirerek kırmış bütün fidelerimi.
Bina arka bahçedeki Kardinal sarmaşığım ne güzel ilerliyordu direğe bile üç tur sarmıştı; kopartmışlar... :( Eklenti 419053 Eklenti 419054 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Ne kadar güzel sakin, kendi halinde bir yerdi; şimdi iyice karıştı. Hepsi birbirine girdi.
Eklenti 419062 Eklenti 419063 Eklenti 419064 |
4 Eklenti(ler)
Minyatür güllerim çok şükür kendine gelmeye başladılar. Çiçekliğim ve saksıdaki sardunyalar, sakız sardunyaların yerini değiştirdim iyice yerlere indi yapraklar. Diyorum ya yakında bina görevlisi istifasını verip kaçacak. Her girişe saksı konulur!..
Eklenti 419075 Eklenti 419076 Eklenti 419077 Eklenti 419079 |
4 Eklenti(ler)
Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim gülhatmiii açıyoor ve üzeri de tomurcuk dolu.
Eklenti 419081 Eklenti 419083 Eklenti 419084 Eklenti 419085 |
Saz ekibinin yaptığı yaramazlıklar sonrası Cannalar, sakızlar, akşam sefaları, gülhatmiler, domatesler, biberiyeler ve bu güzellikleri başarıyla sunan paylaşan sevgili YeniGine; arkadaşıma teşekkürler.
Konsantre bozukluğu yaşadığımız bu günlerde gözümüze ruhumuza hitabeden çok güzel görüntüler. Sevgilerimle... |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş çiçekler çoğalıyor... Ben de tabi çok mutlu!..
Eklenti 419090 Eklenti 419091 Eklenti 419092 |
Alıntı:
Yabancı dergilerdeki büyük saksılardaki aranjmanlara benziyor. Bazı yerler boş gibi oralarıda doldursanız? Dolu dolu, daha da güzel olmaz mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yine harika kareler paylaşmışsın bizimle ablacım:) gece gece güneş doğdu desem yeridir:D çiçeklerin çok güzeller ama ben minyatür gülüne bayıldım maşallah.
|
Canımsın, sevgili hira'cık teşekkür ediyorum. Sağol, minyatür güller yeni yeni kendine gelmeye başladı çok şükür. Her sene ah onlardan çektiğim ilk aldığımda ne kadar güzellerdi ne kadar... Geçen sene hiç birşey göremedim onlardan. Fakat bu sene çok şükür yine iyiler, iyileşmeye doğru gidiyorlar daha doğrusu. Bakalım!..
Teşekkür ediyorum, sağool. |
minyatür güller normal güllerden daha hassasmış diye duydum arkadaşlardan.benimkilerde bu ara bir garipleşti:( dillerindende anlamıyorum,bakalım ne olacak.. şuan bahçemde kirpiler geziniyor:D
|
:))) Sevgili hira ah bir de bahçenin fotoğraflarını görebilsek. Bak ne güzel olurdu şu an kirpileri de bizimle paylaşırdın... Bizim de buralarda geziniyormuş ama bahçe benim olmadığı için ben göremedim... :( Evet minyatür güller gerçekten ya çok hassaslar, ya da ben bakmasını bilemiyorum. Var bir istekleri fakat hâlâ çözebilmiş değilim. Yine de çok şükür bu sene geçen seneye ve bu sene başına nazaran daha iyiler şimdilik.
|
benim
bahçem dediğime bakma ablacım toprak diye birşey kalmamış, güya toprak bahçe ama zamanla çok azalmış neredeyse toprak yok:( aynı senin gibl benide destekleyen,yardımcı olan biri yok.yani hep saksıda çiçeklerim. yinede o doğal ortam havası var:) yaz geldimi kurbağası kirpisi eksik olmuyor:) |
Olsun hira; ne olursa olsun paylaş, sonuçta bak görüyorsun benim de öyle aman aman bir bitkilerim yok, tamamen bir sitenin bahçesinde olabilecek bitkiler ve sağolsun arkadaşlar yorumlarıyla, sevgileriyle, beğenileri ile destekliyorlar. Şimdi benim bitkilerim de isim saymayayım o kadar güzel bahçeler, bitkiler var yetiştiriyorlar üye arkadaşlar onlarla bir tutulabilir mi? Tutulamaz tabi ki. Ama olsun sonuçta bütün arkadaşlar bitkiyi, doğayı, yeşili, emeği seviyor ve önemsiyoruz. Ben de uzun bir süre hep istedim bir bahçe sayfası açmayı ama cesaret edemedim bir sürü yanlışlar yaparak sağolsun Sayın malina sayesinde bir sayfam oldu. İyiki de oldu, çok şükür içimde ukte kalmadı paylaşabiliyorum. Ve eminim senin de içinde uktedir paylaşamadığın için. Bence bir dene!..
|
Allah kısmet ederse bir gün bir sayfam olacak ablacım.. ben hayata hep bir adım geriden başladım bugüne dek,hemde herşeyde,sayfa işide öyle olucak:) eminönüne falan gelmiyormusun ablacım? elimde bir sürü kaynana dili var,hani şu kocaman yapraklı olanlardan. sanada getirirdim
|
Sevgili YeniGine, maşallah döktürmüşsün yine, kına çiçeklerin katmerli galiba çok güzeller,
allah mutluluğunu artırsın inşaallah. |
İnşallah sevgili hira, gönlüne göre olsun... Aslında hep isterim Eminönü Çiçek Pazarına gitmeyi tabi. Bakalım kısmet gidebilir isem haber veririm sana. Teşekkürler...
Sevgili akçabardak çook teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet kınalarım katmerli açtılar çok da güzeller gerçekten. Amiin sevgili akçabardak hepimize olsun inşallah... |
2 Eklenti(ler)
Arka bahçede zinnialarım açmaya başladılar :( pişmanım bu sene zinnialara fazla ağırlık veremedim.
Eklenti 419577 Eklenti 419578 |
3 Eklenti(ler)
Şaşırttığım kına fidelerim geneli tomurcukta hepsi açıyor inşallah... Diğer şaşırttıklarım henüz minik minikler.
Eklenti 419580 Eklenti 419584 Eklenti 419585 |
3 Eklenti(ler)
Sarı aslanağzını çok sevdim; maşallah ona!.. Aslanağızlarından bir tanesi tamamen kurudu gitti. :(
Eklenti 419588 Eklenti 419593 Eklenti 419594 |
2 Eklenti(ler)
Gül hatmim dün tomurcukta idi bugün açmış, diğerleri de bu sene tohumdan çimlendirdiğim katmerli hatmiler; inşallah seneye çiçeklerini görebilirim. Şaşırtmam gerekir mi acaba?
Eklenti 419595 Eklenti 419596 |
3 Eklenti(ler)
Güllerimin çiçekleri küçüldü, sabahsefası inşallah büyüyor, asterler çiçeklenmeye başladı, sanki erken gibi.
Eklenti 419597 Eklenti 419598 Eklenti 419599 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025