agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 21-06-2013 00:26

4 Eklenti(ler)
Ben zaten sevmiştim makro çekimi...

Eklenti 419600

Eklenti 419601

Eklenti 419602

Eklenti 419603

YeniGine 21-06-2013 00:28

2 Eklenti(ler)
Güzel yayılıyorlar, komşumun bahçesindeki çiçeklerim fakat isimlerini bilemiyorum.

Eklenti 419604

Eklenti 419605

YeniGine 21-06-2013 00:31

2 Eklenti(ler)
Vee bu gece gördüm ikinciye çiçeklerimiz açmış...:eek:

Eklenti 419606

Eklenti 419607

YeniGine 21-06-2013 02:13

1 Eklenti(ler)
Güngüzellerim; maşallah hâlâ çiçekliler.

Eklenti 419608

YeniGine 21-06-2013 02:18

3 Eklenti(ler)
Eklenti 419609

Eklenti 419610

Eklenti 419611

ziringaglia 21-06-2013 04:19

Yayılan bitkileriniz sedum sarmentosum ortadaki alisyum bitkilerinize hayran kaldım ama güngüzeli ayrı bir güzel görünüyor (alınacak listesine girdi bile)

h_dogan 21-06-2013 17:24

Kına çiçeklerinin tohumlarını paylaşacaksınız değil mi? :dilli:
Son fotoğraftaki güllerin arasındakiler çiçek deyin lütfen. Ne kadar çok ot çıkıyor, o kadar direniyorum ot ilacı atmayayım diye ama sonuçta yenileceğim herhalde bu otlara.

Dilek Sarıkaya 21-06-2013 17:43

Maşallah sevgili YeniGine.Site bahçeniz çok güzel olmuş

YeniGine 21-06-2013 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziringaglia (Mesaj 1172207)
Yayılan bitkileriniz sedum sarmentosum ortadaki alisyum bitkilerinize hayran kaldım ama güngüzeli ayrı bir güzel görünüyor (alınacak listesine girdi bile)

Teşekkür ediyorum Sayın ziringaglia sedumları, kaktüs isimlerini bilmiyorum, daha çok çiçek açan bahçe bitkileri ile ilgindiğim için. Aklımda sadece sedum kalır o ismi daha çok duyuyorum. Evet güngüzelleri gerçekten güzel çiçekleniyorlar. Ben geçen sene kış başı öyle birkaç tane dikmiş idim, çoğaldıkça daha da güzel görünecekler eminim...
Teşekkürler.

YeniGine 21-06-2013 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1172520)
Kına çiçeklerinin tohumlarını paylaşacaksınız değil mi? :dilli:
Son fotoğraftaki güllerin arasındakiler çiçek deyin lütfen. Ne kadar çok ot çıkıyor, o kadar direniyorum ot ilacı atmayayım diye ama sonuçta yenileceğim herhalde bu otlara.

Sayın hdoğan tabi ki tohumlansınlar inşallah paylaşırım. Neden olmasın? :( Fakat işte çok sıktı ya fideler ben çoğunu şaşırttım, koluya komşuya, isteyene dağıttım. Onların arasında daha çok renkli olanlar vardı. Gitti CAnım fideler...
Evet o fotoğraftaki yeşillik asterlerim. Onlar da çok sık çıktılar. Bizim bahçeler hep ot. Ben her gün yoluyorum da yoluyorum. :mad:
Teşekkürler...

YeniGine 21-06-2013 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dilek Sarıkaya (Mesaj 1172528)
Maşallah sevgili YeniGine.Site bahçeniz çok güzel olmuş

Sevgili Dilek Sarıkaya, hoşgelmişsin, seni sayfamda görünce sevindim. Sağolasın, teşekkür ediyorum.
Senin de terasının devamını, son halini merak ediyorum, inşallah en kısa zamanda paylaşmaya devam...
Teşekkürler...

YeniGine 22-06-2013 00:35

1 Eklenti(ler)
:( Saz ekibim sayesinde bina önündeki tarlalarımda zaten pek birşey kalmadı. Fakat şebboylarım; zaten birini tohuma bırakmış idim. Fakat hepsi kuruyorlar artık. Zamanı mı yani artık?

Eklenti 419892

mandalinleerik 22-06-2013 00:40

Merhaba Sn. Yenigine, sanırım saz ekibiniz bahçenizde en serin nereyi buluyorlarsa orayı mesken tutuyorlar. Bahçe sulandığı için toprak serin olur, tamda onların arayıp ta bulamadığı şey.
Şeboyların zamanı geçtiği için kuruyorlar bu seneye veda ediyorlar artık :)

YeniGine 22-06-2013 00:47

4 Eklenti(ler)
Bina önünde üçgen tarlam. İki tarafta Kardinal sarmaşıklarım, sanırım daha uzun bir sopalar bulmam gerekecek. Bir iki çiçeğini gördüm, fakat şimdilik çiçeklerinden ses yok. 3 senelik yukam. Ve yine 3 sene önce Avrupa Konutları peyzaj zamanı oradan çaldığımız zakkumum. Başka bir yerlerde de 3-4 tane daha var.

Eklenti 419895

Eklenti 419896

Eklenti 419897

Eklenti 419898

YeniGine 22-06-2013 00:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1172665)
Merhaba Sn. Yenigine, sanırım saz ekibiniz bahçenizde en serin nereyi buluyorlarsa orayı mesken tutuyorlar. Bahçe sulandığı için toprak serin olur, tamda onların arayıp ta bulamadığı şey.
Şeboyların zamanı geçtiği için kuruyorlar bu seneye veda ediyorlar artık :)

Sayın mandalinleerik, valla bina önünde aradıkları serin yerler mevcut. 6 tane giriş var ve hepsi de aradıkları serinliğe müsait. Ama ne hikmetse hep benim bina girişim ve üçgen tarlam. :( Mahvettiler bütün çiçeklerimi.
Çok teşekkür ediyorum şebboylar için yaptığınız açıklama beni rahatlattı gerçekten. Zaten hiç dokunmuyorum onlara ki tohum yapsınlar.
Teşekkür ediyorum.

mandalinleerik 22-06-2013 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1172669)
Sayın mandalinleerik, valla bina önünde aradıkları serin yerler mevcut. 6 tane giriş var ve hepsi de aradıkları serinliğe müsait. Ama ne hikmetse hep benim bina girişim ve üçgen tarlam. :( Mahvettiler bütün çiçeklerimi.

Bina önünde serin yerler olabilir ama orada siz yoksunuz. Bence onlar size en yakın serin bir yer arıyorlar :)

YeniGine 22-06-2013 00:56

3 Eklenti(ler)
Bu kana öbeğim çok güzel oldu. Fakat bina önünden söküp diktiklerim bu kadar güzel değiller. Bekliyorum az daha toparlanırlar ise onları da inşallah fotoğraflayacağım.

Eklenti 419901

Eklenti 419902

Eklenti 419903

YeniGine 22-06-2013 00:59

1 Eklenti(ler)
Eklenti 419904

YeniGine 22-06-2013 01:04

:( Saz ekibimden Postaki... Kıyamam ne kadar masum. Ben uzaktan gördüğümde uyuyordu, dedim fotoğraflayayım bakayım. Yanına yanaşınca hissetti başını kaldırdı ve ben de tam o sırada fotoğraflamışım. :( Çok üzülüyorum ve elimden fazlaca da birşey gelmiyor. Kene dolu üzerleri, düşenleri gördükçe bina görevlisi ile birlikte eziyoruz ve (Söylemeye dilim varmıyor) çıkıyor. İki kere ilaçlamak için geldiler fakat onları görünce kaçıyorlar. Ben de gerçekten çok üzülüyorum, elimden fazlaca birşey gelmiyor, çaresizlik.
Bina görevlisi bugün 'Abla sanki biraz azaldılar' deyince inanın mutlu oldum. Artık hakkımızda hayrlısı diyorum.

YeniGine 22-06-2013 01:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1172670)
Bina önünde serin yerler olabilir ama orada siz yoksunuz. Bence onlar size en yakın serin bir yer arıyorlar :)

Sayın mandalinleerik, evet çok doğru devamlı bana yakın, benim ilgilendiğim yerlerdeler. :D Halbuki her yerede bir sürü sopalar sokuşturdum yine de banamısın demiyorlar, deviriyorlar, eziyorlar yine yatıyorlar. Benim bina girişim en son hep oradalar. Keneler, saz ekibim ve ben... Hep birlikteyiz maşallah!..

h_dogan 22-06-2013 07:35

Kanalar aşağıda yumru oluşturuyordur merak etmeyin bir kendilerini toparlasınlar bir daha zor kurtulursunuz. Şebboylar hırpalanmışlar diye kuruyor olabilirler belki de saz ekibi dışkılarını yapmıştır o yüzden de olabilir.

Kına çiçeklerini dağıtmışsınız ama fide vermişsiniz tohum verirler size ne olacak :D

Saz ekibinden kurtulamıyorsanız bence dikenli bitkilerden kullanın aralara yerleştirin tabi etrafınızda varsa.

Sizin onlara kıyamadığını biliyorlar siz ne yapsanız da onlar gider orada yatar. ;)

loveforlife 22-06-2013 07:39

Sevgili YeniGine,

Bahçen her şeyinle öylesine güzel, öylesine dolu dolu ki! Sen saz ekibinin dışındaki konularda hiç üzmemelisin bence kendini.Çünkü senin tüm endişelerine rağmen bahçende her şey gayet yolunda.

Saz ekibi içinse sadece üzerindeki keneler üzücü. Ne yapmalı bilmem ki! Acaba HAYTAP ya da benzeri gönüllü örgütlerin sana yardımı olamaz mı bu konuda? Bence onlara ulaşmayı bir dene...

Onların bahçede yatışına gelince... Sadece kıskanıyorlar, paylaşmak istemiyorlar seni. Senin kokunu da alınca en keyifli yatak oluveriyor senin tarlalar saz ekibin için. Sopalar falan hak getire!

Sevgi ve selam ile Ablacığım...

YeniGine 22-06-2013 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1172697)
Kanalar aşağıda yumru oluşturuyordur merak etmeyin bir kendilerini toparlasınlar bir daha zor kurtulursunuz. Şebboylar hırpalanmışlar diye kuruyor olabilirler belki de saz ekibi dışkılarını yapmıştır o yüzden de olabilir.

Kına çiçeklerini dağıtmışsınız ama fide vermişsiniz tohum verirler size ne olacak :D

Saz ekibinden kurtulamıyorsanız bence dikenli bitkilerden kullanın aralara yerleştirin tabi etrafınızda varsa.

Sizin onlara kıyamadığını biliyorlar siz ne yapsanız da onlar gider orada yatar. ;)

Sayın hdoğan; teşekkürler, evet kanalar bina önündeki dar alandaki tarlamda çıkıyorlar hep oradan yok etmek istiyorum ve her söktüğümü götürüp başka bir yere dikiyorum. Orada da bir türlü nedense çoğalıp fazlaca büyüyemediler. Fotoğraflayacağım inşallah.
Şebboylar, saz ekibim hep üstlerine yattı ve kırdı çoğunu. Zaten o bölgede çoğu çiçeğim heba oldu sayelerinde. Bakalım kalanları da tohuma bıraktım. Dikenli bitkiten öte her yerlere sopalar sokuşturdum banamısın demiyorlar maalesef.
Ben kınaların çoğunu başka yerlere şaşırttım fakat o şaşırttıklarım da fazlaca gelişemediler. Ama inşallah tohumlarından göndereceğim size.
Teşekkürler...

YeniGine 22-06-2013 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1172699)
Sevgili YeniGine,

Bahçen her şeyinle öylesine güzel, öylesine dolu dolu ki! Sen saz ekibinin dışındaki konularda hiç üzmemelisin bence kendini.Çünkü senin tüm endişelerine rağmen bahçende her şey gayet yolunda.

Saz ekibi içinse sadece üzerindeki keneler üzücü. Ne yapmalı bilmem ki! Acaba HAYTAP ya da benzeri gönüllü örgütlerin sana yardımı olamaz mı bu konuda? Bence onlara ulaşmayı bir dene...

Onların bahçede yatışına gelince... Sadece kıskanıyorlar, paylaşmak istemiyorlar seni. Senin kokunu da alınca en keyifli yatak oluveriyor senin tarlalar saz ekibin için. Sopalar falan hak getire!

Sevgi ve selam ile Ablacığım...

Sevgili loveforlife canımsın çok teşekkür ediyorum. Sağol. İşte çiçeklerim ezildikçe, kırıldıkça, üzerine yatılıp yok edildikce ister istemez üzülüyorum tabi. Üçgen tarlamda sayelerinde doğru dürüst birşey kalmadı ve ben de birşey ekip dikemiyorum artık fazlaca. :(
Evet saz ekibimin keneleri 15-20 gün oldu gibi sanki. Ve daha da kötüsü ben de huy kaptım, inan artık iki büklüm arana arana, kaşına kaşına geziniyorum. O yüzden saz ekibime de fazlaca yanaşamıyorum sanki zayıfladılar gibi de geliyor bana. :( Dediğin gibi HAYTAP ile de iletişime girdim onlar da çevre veteriner ve belediyeyi önerdiler. Fakat sanki bu ara biraz da azaldı gibi keneler. En azından bina önlerinde pek göremiyorum şu aralar. Acaba bu keneler hiçbirşey yapmadan (Yapamadık çünkü) yok olurlar mı?
Teşekkür ediyoruum, sağolasın...

h_dogan 23-06-2013 08:17

Sopalarla boyunlarını kaşıyorlardır onlar. :D

YeniGine 23-06-2013 23:44

:D Doğrudur valla Sayın hdoğan; çünkü hiçbirisi bir işe yaramıyor, banamısın demiyor üzerlerine yatıyorlar. Gazanyalar, şebboylar, hercailer, kadifeler, kınalar, çuhalar, lalelerim hepsi sayelerinde mahvoldular valla.

YeniGine 24-06-2013 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1172661)
:( Saz ekibim sayesinde bina önündeki tarlalarımda zaten pek birşey kalmadı. Fakat şebboylarım; zaten birini tohuma bırakmış idim. Fakat hepsi kuruyorlar artık. Zamanı mı yani artık?

Eklenti 419892

Tam bina önündeki bu dar dikdörtgen tarlalarım :( kenelerden kaynaklanan huylanmamdan dolayı :( 20 gündür temizleyemiyorum da buraları; zira hep bu alanda yatıyorlar.

mandalinleerik 24-06-2013 01:18

Sevgili Yenigine, saz ekibinin zayıflaması normaldir. Yaz olduğu için sıcaktan dolayı fazla tüyleri atıyorlar, tabi ki kenelerinde etkisi vardır. Saz ekibininden keneleri ayıklasan bile bahçenden onlara tekrar kene gidecektir. Toprakta da barınabilirler çünkü. Etrafa atabileceğin ilaç vardır muhakkak, bu konuyla ilgili kimseden bir şey çıkmıyor mu yahu. Ev yapımı bir ilaç vardır muhtemelen.

YeniGine 24-06-2013 01:31

Sayın mandalinleerik valla hem burada, hem de çevremde debelenip duruyorum fakat diyorum ya 'Saz ekibim, kenelerimiz ve ben' kaldık başbaşa... Sadece bina görevlimiz ile böcekler, haşere ilacı aldık ve bütün çevreyi ilaçladık. Kendisine dedim sakın 10 gün yıkama bina önlerini kalsın ilaç. Evet şimdi bir de özellikle Postaki nin tüyleri :D topla topla yastık yap.
Yani belediye gelenlerine ilk etapta ne yapsınlar yapamadılar başaramadılar diye düşünüyor idim fakat az biraz gerçekten kızmaya başladım 'Nedir yani bir mahalle kenelerle dolmuş ve bu belediye yapamadık, başaramadık, vuramadık, alamadık diyerek' geçiştiriyorlar olayı. Olacak şey değil diyee düşünmeye de başladım.

hira 24-06-2013 01:49

o
gelen adamlar aynen dediğin gibi başlarından savıyorlar bence ablacım.
ben olsam bi korku verirdim onlara, mesela "hakkınızda şikayette
bulunacağım "derdim mandalinleerik sende teskin edecek birşey söyle
bari:) kadıncağızın içini karartıyorsun yahu:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025