![]() |
Site bahçen çok güzel oldu sevgili YeniGine; Her köşesi güzelleşti.
Gazanyalar coşmuşlar, güllerin bir harika, hercailer yüksekten bakarken, garip ortanca hayata sıkı sıkı sarılmış anlaşılan,arkadaşım sana gülen yüzüyle merhaba diyor:)) Hepsi senin sevgin ve emeklerinle gelişti, yüreğine ve emeklerine sağlık. Sevgiler selamlar... |
Merhaba ablacığım, bundan 2 yıl evvel kendi bahçemle bile ilgilenemeyen ben, ortak alan için verdiğin emeği ve mücadeleyi gördükçe kendimden utanıyorum.. :o Muhteşem çiçeklerin ve sevdiklerin eşliğinde sağlıklı, uzun ömürler sür inşallah.. kocaman kocaman öpüldün.. :) ;)
|
Sevgili milaca çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Gazanyalarım güzel çiçeklendiler geçen sene ağustos ayında bile gazanya almıştım fakat hiçbirisi şöyle bir canlanamadı ben de lale soğanlarını ekerken onları saksılara almıştım öyle cansız cansız duruyorlardı. Ve bu sene maşallah güzel çiçeklendiler. Ortancama gelince garibim ne hikmetse şöyle dolu dolu olamadı hâlâ sağolsun bu sene zar zor çiçeğini gösterebildi. Çok şükür bu sene çiçeklerim daha bir güzeller. Sağolasıın.
:) Sevgili Sudenur çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Hiç öyle kendinden utanma çok güzel şeyler başarıyorsun. Ben 48 yaşında başladım bu güzelliğe.Güzel yorumların sevindirdi beni, sağolasın; sağol ben de seni öptüüm. Teşekkür ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yeniden çiçeklenen yıldızlarım. Harika görünüyorlar, maşallah onlara. Fakat tohumdan yetiştirdiklerimde hâlâ hiçbir gelişme yok henüz.
Eklenti 413633 Eklenti 413634 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yine komşumun bahçesinden horoz ibiğimiz ve bir başka komşunun penceresinde öylece unutulmuş gitmiş istedim aldım getirdim komşumun bahçesine bekçi koyduğum sevimli finomuz.
Eklenti 413638 |
Fotoğrafta da pek sevimli çıkmamış; fakat kendisi oldukça sevimli. Çevrede de tarlamdan şaşırttığım kına ve zinnia fideleri.
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Güngüzellerim de açtılar, bu sene yoğunluk yok tek tük; inşallah seneye yoğunlaşırlar.
Eklenti 413859 Eklenti 413860 |
2 Eklenti(ler)
İllede tarlalarıma zarar vermeliler. Kestane yatmış yine benim tarlaya yaklaşınca önce bir şöyle baktı, sonra biliyor suçlu indirdi gözlerini. Baktı ki ben de birşey demedim ohh keyfe devam.
Nerede ise tarlalarda sopa sokuşturmadığım yer kalmadı... Ama yine buluyorlar kendilerine bir yer. :( Gitti hercailerim de. Eklenti 413861 Eklenti 413862 |
Bizim Boncuk'ta Kestane gibi çiçeklerimin üstünde uyuyor, mulchlarımı eşeliyor yaramaz. :rolleyes: Kandilin mubarek olsun güzel ablam.. :) ;)
|
Sevgili YeniGine,bu gün tarla ve bahçelerini büyük bir keyifle gezdim.Kadife fideleri,kına fideleri,güller,zakkumlar,sırıkları çalanlar,kadifelerin içine dikilen domates çok güldürdü beni kestane ise bende kızamıyorum onlara, herşeyi ince ince izleyip tam yorum yazacağım telefonum çaldı;Annem,naçizane sizin kadar olmasa da apartman bahçesinde kendince birşeyler yapmaya çalışıyor.Apartman bahçesinde bulunan en az yirmi yıllık ağaçları(Ceviz,çınar,kiraz, incir,erik,vişne,çam,şeftali,kayısı, bordürleri saymıyorum) apartmana oto park yapmak için kestiler,bütçe yetersizliğinden dolayı otoparkı tamamlayamadılar.Apartman sakinleri de kendilerine göre küçük hobi bahçelerini yeniden canlandırmaya başladılar.Anneciğim de geçen sene çeşitli fidanlar dikmişti güzel gelişip boy gösterdiler,ama bugün aynı binada yaşayan komşusu tarafından sökülerek caddeye atılmış annemin kısacık yokluğunda,annemde diyabet ve tansiyon rahatsızlıkları var yüzü olmuş bembeyaz şekeri yükselmiş,tansiyonu yükselmiş...Şimdi ne yapalım sevgili YeniGine,kadının bahanesini duyunca irkilme''penceremin önünü kapatacak''sözü edilen bahçenin hemen dibinde on katlı bir site yükseliyor.Zor ve tatsız bir gündüi...:(
Bahçeniz ve mücadeleniz muhteşem,anneme de tanıttım sizi, yanlız değilsin annecim deyip teselli ettim... |
Sevgili Sudenur'um bina önündeki, üçgen tarlamdaki çoğu çiçeğimi ezdiler, artık her yere çubuklar sokuyorum; artık koruyabildiğim kadar.
Sağolasın, senin de kandilin müberak olsun Sudenur'um. |
Teşekkür ettim Sevgili berçin, sağolasın. Annen adına inan çok üzüldüm ama ne yazık ki insanlar emek vermedikleri şeylerin kıymetini bilemiyorlar. Önemseyecek olsalar zaten emek verirler. :( Ama maalesef işte ben zakkumları bağlıyorum bencil insan gelip söküyor alıp domatesine götürüyor. Daha arka bahçede kaç tane zakkum yerlerde. Ama sanırım artık tekrar kazıklayabilirim çünkü millet domateslerini bağladı. Annen tabi ki çok üzülmüşdür anlıyorum ama madem seviyor, zevk alıyor devam etsin ekmeye dikmeye.
Sağolasın, teşekkür ediyorum. |
2 Eklenti(ler)
Nihayet; kış başı oraya mı koysam, buraya mı koysam bir sepetin içinde 10 gün kadar gezdirdim elimde, su vereyim mi, vermeyeyim mi, ne zaman vereyim derkeen yılan kaktüsüm çiçek açtı üzerinde tomurcukları da var. :D
Eklenti 414230 Eklenti 414231 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesinde sardunyalarım. :D Ben bu makro çekimi sevdim...
Eklenti 414238 Eklenti 414239 Eklenti 414240 Eklenti 414241 Eklenti 414242 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Yine komşumun bahçesinde ceylanım ve begonyam :( hastalar... Begonyam mantar oldu ve ondan sonra da iyileşemedi bir türlü.
Eklenti 414243 Eklenti 414244 |
3 Eklenti(ler)
|
Beni yine can evimden vuran sardunya kareleri,anlamıyorum;ne çelik ne fide nede tohum olmuyor:( Bahar başında açıp beni kandırıyorlar,sonra yaz boyu yoklar:(:(:(
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Petunyalarımız; açıkçası fazla ilgi göstermekten korkuyorum yapış yapış olacaklar diye, onun için sadece az biraz suluyorum.
Eklenti 414251 Eklenti 414252 Eklenti 414253 Eklenti 414254 |
2 Eklenti(ler)
YeniGine, yeniginesiz olmaz deyip; gölge olduğu için yine komşumun bahçesinde iki tanecik. (Yine benim bahçelerimde yok.:()
Eklenti 414255 Eklenti 414256 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025