agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 10-07-2013 00:10

1 Eklenti(ler)
Eklenti 424796

YeniGine 10-07-2013 00:17

3 Eklenti(ler)
Zinnialarım, her geçen gün çiçek açanları çoğalıyor, rengârenkler...

Eklenti 424799

Eklenti 424800

Eklenti 424801

YeniGine 10-07-2013 00:19

1 Eklenti(ler)
Yıldızlarımdan 3. çiçek; bu da güzel ama minicik... Diğerlerinde henüz tomurcuk yok. :(

Eklenti 424802

YeniGine 10-07-2013 00:22

1 Eklenti(ler)
Kardinallerimden bir tanesi, direğe sarmaya başlamışken koparılan bugün farkettim meğerse çiçek açmış ve Sayın tekomusti'den de öğrendiğime göre çiçekleri bir günde soluyormuş. :( Yazık, üzüldüm.

Eklenti 424803

YeniGine 10-07-2013 00:28

3 Eklenti(ler)
Japon feneri sarmaşığım...Komşumun ön kapısındalar...

Eklenti 424808

Eklenti 424809

Eklenti 424810

YeniGine 10-07-2013 00:29

2 Eklenti(ler)
Çok sevimli, hassas, narin...

Eklenti 424811

Eklenti 424812

YeniGine 10-07-2013 00:35

2 Eklenti(ler)
Yavrularını ayırdım, başka bir saksıya aldım, inşallah başarmışımdır...

Eklenti 424813

Eklenti 424814

YeniGine 10-07-2013 00:46

1 Eklenti(ler)
Sitemiz değerli üyelerinden gelen telgraf; yine komşumun kapısının önünde.

Eklenti 424815

YeniGine 10-07-2013 00:49

1 Eklenti(ler)
Diğer lantana çalı minem, sanırım bu bahçeye dikilmesi gerekenlerden büyüyüp gelişecek gibi. Ama ne zaman bahçeye alabilirim; hayrlısı...

Eklenti 424816

adneser 10-07-2013 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1177116)
Sayın adneser; tamam anladım. İnşallah ancak pazartesiye zira komşum 2 gün evinde yok. Gelince makro çekim inşallah!.. Teşekkür ediyorum!..
Sayın adneser bu arada yılbaşı çiçeğimi de görmüşsünüzdür; yardıma ihtiyacı var siz yardımcı olabilir misiniz?

Sayın YeniGine

Yılbaşı çiçeği için yapılacak şey diri olanları başka bır saksıda köklendirin.

Saygılar

YeniGine 10-07-2013 00:53

1 Eklenti(ler)
Sayın adneser bu kaktüsümü yakın plan fotoğraf istemiş idi; inşallah başarabilmişimdir...

Eklenti 424817

YeniGine 10-07-2013 00:59

:D Biraz önce farkettim; ben B2 de oturuyorum, komşum B1 de oturuyor. Nedense B2 deki bitkilerim için kapı girişleri sağolsun diyorum; B1 deki bitkilerim için de komşumun kapısının önü diyorum. Halbuki iki yerde kapı girişleri... Sağolsun kapı girişleri, ama bazen sulamayı unuttuğum bitkilerim de oluyor... Her yerde, dağınık olunca mecburen unutulanlar oluyor.

adneser 10-07-2013 01:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1178350)
Sayın adneser bu kaktüsümü yakın plan fotoğraf istemiş idi; inşallah başarabilmişimdir...

Eklenti 424817

Sayın YeniGine

Kaynana topuzunuz uzun bir süre güneş görmemiş heralde onun için incelmiş.

Saygılar

YeniGine 10-07-2013 01:04

Sayın adneser; o da devamlı aynı yerde ve güneş görüyor...
Ve yılbaşı çiçeğim kopanlar kendiliğinden koptular fakat üzerindekiler toprak iyice kurudu öylece duruyorlar. Peki güneşe almam gerekli mi acaba? Bulunduğu yer sabah güneşi alıyor.

adneser 10-07-2013 01:12

Sayın YeniGine

Biraz sulayın susuzluktan olmasın

Saygılar

YeniGine 10-07-2013 01:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1178355)
Sayın YeniGine

Biraz sulayın susuzluktan olmasın

Saygılar

Teşekkür ediyorum; zaten ben biliyorsunuz pek kaktüslerle ilgilenmiyor idim fakat sizlerin, diğer üyelerin kaktüslerini göre göre sevmeye, merak sarmaya başladım elbet. Ve benim bildiğim kaktüs fazla sulanmaz idi. O halde su vereyim, sağoluun.

Orhan Özbilgiç 10-07-2013 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1178348)
Diğer lantana çalı minem, sanırım bu bahçeye dikilmesi gerekenlerden büyüyüp gelişecek gibi. Ama ne zaman bahçeye alabilirim; hayrlısı...

Eklenti 424816

Sevgili arkadaşım;
Valla helal olsun sana! Zor koşullarda, bir sürü bitkiye can verip, çevrende bir güzellik yarattın. Yüreğine ve emeğine sağlık.

Çalı mine, çok arsız bir bitki. Kış hariç, her zaman bahçeye alınabilir.
Hatta, kışın İstanbul'da, toprak üstünde kalan bölümleri bile donabiliyor. Ama mayıs ayı ile birlikte köklerinden ve toprağa dökülmüş olan tohumlarından, daha gürleşmiş ve çoğalmış olarak çıkıyor.

Selam ve sevgiler.

Adalet Yağcı 10-07-2013 19:53

Sevgili YeniGine'ciğim,
Şu sitenin bahçesine can verdin, emek emek bitki taşıdın, cennete çevirdin.

Bahçe bakmak kolay iş değil, hele de herkesin içinde olduğu bir bahçeyi bakımlı tutmak çok zor.
Kime laf anlatırsın, "basmayın, koparmayın, ellemeyin".
Yine de gönlünü hoş edecek güzellikleri koruyabiliyorsun.
Ellerine sağlık canım, kırmızı ve pembe yalınkat zakkumlarına bayıldım.
Sefan olsun :)

YeniGine 10-07-2013 23:14

Sevgili Orhan Bey; çok teşekkür ediyorum sağoluun. Yapabildiğim, başarabildiğim kadar; çok şükür bu kadarını başarabildim. Daha birçok bitkiye sahip olamasam da site bahçesinde olabilecekleri imkânlarım dahilinde yetiştirmeye ve korumaya çalışıyorum. Çalı minesini alayım inşallah bahçeye. Teşekkür ediyorum.

YeniGine 10-07-2013 23:25

Sevgili CAN Adalet Hanım; çok teşekkür ediyorum ;) evet biliyorum taşıdığım bazı bitkilerime şahit olmuş idiniz. Ne kadar güzel gezilerdi onlar; inşallah tekrarlarını yapabiliriz.
Tabi bahçe işi zor; sadece ektim, diktim oldu ile kalmıyor. Bir gün suyunu aksattımmı hemen duyuyorum su diye bağırıveriyorlar. Maalesef dediğiniz gibi site genel alan bahçeleri öyle çok çiçeğim heba oldu gitti. :( Saz ekibim de dahil.
:D Zakkumları biliyorsunuz tam karşımızda Avrupa Konutları 2 var. Onların peyzaj döneminde tellerin arasından çekip çekip aldık komşularla ben de hepsini tek tek kendim diktim. Çok da güzel büyüyorlar, çok da seviyorum onları.
Teşekkürler, sağoluun.

sevim.K 12-07-2013 07:41

Sevgili YeniGine günaydın. Neredeyse her santimetresini değerlendirdiğiniz bahçeniz için kutlarım sizi, müthiş emek, çaba ve güzellikler. Ben geçen yıl ve önceki yıl çok ağır seyreden rahatsızlığım ve onun üzerimdeki psikolojik baskısı nedeniyle sürekli gezdiğim bahçelerden uzak durmuş ve bir çok güzel arkadaşımı ihmal etmiştim. Sanırım başa çıkmayı ve birlikte yaşamayı öğreniyor insan zamanla. Ben de öğreniyorum kendimi polenlerin yoğun olduğu zamanlarda alerjik reaksiyonlardan korumaya çalışarak ve çok sevdiğim bitkileri izleyebiliyorum artık fotoğraflardan. Kendi balkonumdaki ve kısmen ön bahçedeki kendi yetiştirdiğim çiçekli bitkileri dağıttıktan, uzaklaştırdıktan sonra forumda da psikolojik baskı olmaması için bahçelerden uzak durmaya başlamıştım. Yeniden dolaşmaya sizin bahçenizden başlamış oldum :)

sempervivumunuz çok güzel büyümüş, ayırdığınız yavrularda umarım büyümüştür.
Pembe çiçek açan kaktüsünüz echinopsis. Ben henüz bu yıl çiçeğini göremedim benim tembelin, emeklerinize sağlık, mutlular.....
Yılan kaktüsünüz chamecereus silvestri çok güzel.

sevim.K 12-07-2013 07:48

Güllerinizi çok sevdim.

503. mesajdaki gül çok ilginç
539. mesajdaki gül,
598. mesajdaki gül,
682. mesajdaki gül,
759. mesajdaki gül
808. mesajdaki gül
820. mesajdaki gül
821 mesajdaki ikinci gül,
Isparta gülü diye notlar almışım. Çok güzeller, ellerinize, emeklerinize sağlık, sevgiler :)

YeniGine 12-07-2013 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 1178936)
Sevgili YeniGine günaydın. Neredeyse her santimetresini değerlendirdiğiniz bahçeniz için kutlarım sizi, müthiş emek, çaba ve güzellikler. Ben geçen yıl ve önceki yıl çok ağır seyreden rahatsızlığım ve onun üzerimdeki psikolojik baskısı nedeniyle sürekli gezdiğim bahçelerden uzak durmuş ve bir çok güzel arkadaşımı ihmal etmiştim. Sanırım başa çıkmayı ve birlikte yaşamayı öğreniyor insan zamanla. Ben de öğreniyorum kendimi polenlerin yoğun olduğu zamanlarda alerjik reaksiyonlardan korumaya çalışarak ve çok sevdiğim bitkileri izleyebiliyorum artık fotoğraflardan. Kendi balkonumdaki ve kısmen ön bahçedeki kendi yetiştirdiğim çiçekli bitkileri dağıttıktan, uzaklaştırdıktan sonra forumda da psikolojik baskı olmaması için bahçelerden uzak durmaya başlamıştım. Yeniden dolaşmaya sizin bahçenizden başlamış oldum :)

sempervivumunuz çok güzel büyümüş, ayırdığınız yavrularda umarım büyümüştür.
Pembe çiçek açan kaktüsünüz echinopsis. Ben henüz bu yıl çiçeğini göremedim benim tembelin, emeklerinize sağlık, mutlular.....
Yılan kaktüsünüz chamecereus silvestri çok güzel.

Sevgili Sevim.K hoşgelmişsiniz, ne iyi ettiniz. Yeniden dolaşmaya benim site bahçemden başlamışsınız çok sevindim, mutlu ettiniz beni sağolun. :( Büyük geçmiş olsun Sevim Hanım, üzüldüm Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah. :( Bitkilerinizi de dağıtmak zorunda kalmışsınız tahmin edebiliyorum nekadar üzüldüğünüzü; ama ne yapalım sağlık herşeyden önemli. İnşallah atlatırsınız, geçer gider Sevim Hanım.
Ayırdığım yavrular daha çok yeniler 1 hafta olmuştur. Ben pek kaktüslerle ilgilenmiyordum fakat bahçe sayfalarında göre göre özellikle çiçeklerini ufak ufak onlarla da ilgilenmeye başladım.
Beğenileriniz ve ziyaretiniz beni çok sevindirdi, sağolun... Teşekkürler.

KAPTANzst 13-07-2013 09:04

Sayım YeniGine selam.
Site bahçesi yine güzel. Hele o katmerli zinyalar açtıkça daha hoş olacak.
Ben de de vardı ama katmerli olanlar bu sene çıkmadılar. Tek katlılar onlar kadar güzel görünmüyor.
Kolay gelsin.

Sudenur 13-07-2013 14:00

Ellerine sağlık ablacığım, keyifli görünüyor çiçeklerin.. kırık küpe ektiğin lobelyaların ne alemde?;)

YeniGine 13-07-2013 23:44

Sayın KAPTANZst hoşgelmişsiniz, çok teşekkür ediyorum. Hep diyorum ya sizler kadar başarılı olamasam da, çok çeşitli bitkilerim olamasa da eh işte kendimce, nacizane birşeyler yapmaya çabalıyorum. Emeklerim karşılığında da çiçeklerini görünce ve sizlerin güzel yorum, beğenileriyle mutlu oluyorum...
Teşekkürler, sağolun...

YeniGine 13-07-2013 23:47

Sevgili Sudenur'um teşekkür ediyorum, sağolasın. :o Sudenur'um ben o kırık küpe lobelya bulamadım ki onun için de pembiş yer minelerini dikmiş idim. Onlar da gayet güzel oldular maşallah hâlâ çiçekliler...

mandalinleerik 14-07-2013 00:18

Yenigine ablacığım bir süredir foruma uğrayamadığım için sayfanı ziyaret edemedim. Çok güzel fotoğraflar paylaşmışsın. Dahlia ilginç küçücük açmış :) şansına. Ama rengi çok güzel. Bizim bahçemizdekiler de sıcaktan etkilendikleri için yavaş yavaş çiçeklenmeyi bitiriyor.

İyi ki varsın. Paylaşımların devamını diliyorum.

YeniGine 14-07-2013 00:33

Sevgili mandalinleerik, hoşgelmişsin, zaten diyordum görünmüyor yaz tatili olabilir diye düşünüyordum. :( Sorma yıldızım minicik bir çiçek açtı. Zaten şimdilik 3 tane açtılar diğer ikisi daha iyi idi fakat üçüncü pek bir minik. Diğer fidelerde henüz tomurcuk da yok. Gelip gidip bakınıyorum fakat hep aynı duruyorlar öyle. Bekliyorum!..
Sağolasın; çok şükür iyi ki hepimiz varız. Tabi ki gelişmeler oldukça paylaşacağım inşallah.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

milaca2010 14-07-2013 01:07

Sevgili YeniGine; Komşuların çok şanslılar, bahçeler tarlalar, senin emeklerin ve çabalarınla binbir çeşit bitki türüyle şenlendiler, hangi birine yorum yazayım bilmiyorum çeşit bol, hepside oldukça keyiflilerki çiçekleriyle cevap veriyorlar emeklerin ve sevgine. Postaki ve çetesine tanıdığın tölerans sana bazen olumsuzlar yaşatsada özümsüyorsun kocaman yüreğinde.
Bitki sevdalısına sevgilerimle...

Harika bir sucullent türü çok beğendim...
http://www.agaclar.net/forum/attachm...-p1010301c.jpg

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025