![]() |
asterler muhteşem olmuş ablacığım, çalı formuna bürünmüşler resmen:) aynen söylediğin gibi aster ve zinnialara ağırlık ver bence seneye. zıpçıktılarda harika bir görünüm oluşturmuş, aman nazarım değmesin maşallah
|
Sevgili hira, teşekkür ediyorum, sağolasın. Bakalım seneye nasip kısmet evet en azından asterleri genişletebilirsem ne mutlu bana. Bu sene öbeklere ağırlık vermeye çalıştım daha güzel görünüyorlar. Allah'ım ömür verir ise inşallah bakalım.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın. |
sardunyalara zaten diyecek birşey yok, ne kadar sevdiğimi anlamışsındır:) sende gübre olayını hakkıyla tamamlayınca çok güzel çiçeklenmişler.. taşlara meydan okuyan sabah sefanda çok şirin görünüyor.. yine bir YeniGine klasiği olmuş kısacası, her zamanki hoş görüntüler:)
|
:) Sağol sevgili hira'm... Bu sene başı genelde çiçekleri hep gübreli toprağa dikince nedense hiç öyle vitaminmiş, coşturanmış falan düşünmedim. Ama nasıl ki sardunyaların çiçekleri bitti gitti dedim neden (Sanıyorum adı gübre şerbeti oluyor) gübreli su yapıp öyle sulamıyorum. Bakalım ilk kez denedim inşallah başarabilmişimdir.
İşte ne olursa olsun insanın kendi bahçesi gibi olmuyor. Buna şükür, olduğu, başarabildiğim kadar diyorum... |
Alıntı:
YeniGine'ciğim kargo paketi yapmaktan yorulacak ama n'apalım, kendi suçu, göstermeyecekti bize bu güzellikleri :) |
Alıntı:
Bu sene forumdaki en güzel asterleri sen yetiştirdin, kutluyorum seni. Bak o kardinalleri kendi kafalarına göre bırakırsan her yeri istila ederler karışmam :) Sana Solanum Rantonetti fideleyeceğim, bayılacaksın. |
Gönlü güzel sevgili CAN Adalet Hanım, çok mutlu ettiniz beni çok teşekkür ediyorum, sağoluun.
İnşallah tohum yapsınlar büyük bir zevkle gönderirim elbette. İşte kardinali ilk başta yukkaya engellemese idim şimdi bütün yukka kırmızı çiçeklerle donatılacaktı. :) Evet şimdiden teşekkür ediyorum Solanum Rantonettiyi çok beğendim Sevgili Adalet Hanım. |
2 Eklenti(ler)
Benim balkonum hiç güneş görmüyor onun için devamlı yok arka bahçe, yok ön bahçe, yok bina girişleri karınca kararınca ekmeye, dikmeye çalışıyorum. Ama yine de işte sevmek bu ya balkonda olabilirler düşüncesi ile bir iki saksı çiçeğim. Mavişler gölgede olurmuş diyerek.
Eklenti 445467 Eklenti 445468 |
1 Eklenti(ler)
Anneleri bahçede fazla sulamadan, birde üstüne yağmurdan dolayı çürürken ayırıp diktiklerim tuttular gibi yılbaşı çiçeğim. İnşallah!..
Eklenti 445469 |
2 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim iki taneler yazı komşumun bahçesinde geçerdiler birini ben aldım balkonda, diğeri de yine komşumun camekânında. Balkona aldıktan sonra sanki daha bir kendine geldi gibi. Kışın nereye koyacağım öyle budamam falan gerekiyor mu acaba?
Eklenti 445470 Eklenti 445471 |
Sevgili YeniGine; Mavişlerin çok güzel gelişim göstermişler, malum güneş narin yapraklarını yakma olasılığı fazla gölge yaramış mavişe, fotoda ucu görünen filtrenin eşliğinde keyfini çıkar mavişinin:)))
|
2 Eklenti(ler)
Israrla ben çiçek açmayacağım yeni yeni yapraklar yapacağım diyen begonyam. :( Maalesef bu yaz çiçeğini göremedim.
Eklenti 445472 Eklenti 445473 |
Sevgili YeniGine; Yılbaşı çiçeklerim fazla sulanmaktan bütünüyle çürüdü, kaybettim, yeniden yılbaşı arayışındayım, suyu pek sevmedikleri bir gerçek...
|
Sevgili milaca çok şükür gelebildin, hoşgeldin... Bugün dışarı çıkamayınca dedim yani 2 de olsa 3 de olsa balkonumda da çiçeklerim var, övünmek gibi olmasın. Onları paylaşayım istedim. Ah az biraz güneş görse hiç sitenin bahçesine gerek kalmadan balkonumda mutlu ederdim kendimi. Ama güneş görmüyor. :(
Evet dediğin gibi ucu görüneni yanında da çay eşliğinde keyifle içiverdim. Yılbaşı çiçeğim komşumun bahçesinde idi biliyorsun oraya da ekiyorum, dikiyorum kendisi memnun ben memnun filtrenin az ilerisinde aşşağıda da o bahçe görünmüş zaten. Bir ben sulamışım, bir gelen misafirleri sulamış e üzerine bir de yağmurlar yağınca çürüdü yaprakları kendiliğinden baktım kopuvermiş. Neyse minik minik ayırıp saksılara alınca ki yine komşumun camekanında da varlar tuttular gibi çok şükür. Amaa çiçek açarlar mı onu da bilemiyorum. |
mavişler bu halleriyle çiçeklendilerse benim mavişimden kestiğim umuda sarılmam lazım tekrardan:) küpelilerin rengi harikaymış ablacığım, onlarla ilgili merak ettiklerimi sen sormuşsun.. sana verilecek cevap benimde işime yarayacak.
balkon konusuna gelince; benimde kendime ait, kimsenin erişemeyeceği bi balkonum olsunda varsın güneşsiz olsun... evden bir kaç gün ayrılsam çiçeklerimin başına bi iş gelecek diye, canım burnumda oluyor..herkesin kolayca ulaşabileceği, el altında biryerdeler. |
Alıntı:
Kendini yeşil aksama vermiş suyunu azalt varsa fosfor içerikli bir yaprak gübresi fısfısla biraz. |
Alıntı:
|
Ah bu küpeleri bir türlü yetiştiremiyorum nedense her seferin de ölüyor. Seninkiler harika görünüyor sevgili Yenigine:)
|
Alıntı:
:) Balkon konusuna gelince güzel ama dediğim gibi hiç güneş almıyor e zaten benim de bütün çiçeklerim el altındalar biliyorsun bina girişleri, kapı önlerinde duruyorlar. Bir sardunyam var balkonda ı ıh hiç gelişmedi garibim. Tabi ki ben de öyle kapı önlerinden kurtarmak isterim çiçeklerimi ama işte sadece fotoğrafladıklarım gölge sevenler diye aldım getirdim. Teşekkürler, sağolasıın. |
Alıntı:
Teşekkür ediyorum sağolasıın. |
Alıntı:
Teşekkür ediyorum, sağoluun... |
Alıntı:
Darısı başına olsun inşallah; teşekkürler, sağolasıın. |
Gazanyalar çok güzel. Çiçeklerini sevdim.
|
Alıntı:
|
Sevgili Sevim.K merhaba, hoşgelmişsiniz... Evet gazanyaları ben de çok seviyorum çiçekleri, renkleri çok güzel. :( Yalnız işte benim saz ekibim hep üzerlerinde yatıyor dallarını kırıyorlar.
Teşekkür ediyorum, sağoluun. |
:) Sevgili hdoğan evet belli mi olur, belkii açar. Benim balkonum hiç güneş görmüyor ya onun için onu komşumun camekânına götürmeye karar verdim. :D Hoş komşum Sema artık çiçek getirme camekânımda yer kalmadı deyip duruyor ama olsun ben götüreceğim inşallah!..
|
2 Eklenti(ler)
Güllerimin keyfi yok, bir iki tanesinde çiçeği mevcut... Geçen sene bu zamanlar çok güzel açmışlardı... :(
Eklenti 447107 Eklenti 447108 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Komşumun camekânındaki çiçeklerim.
Eklenti 447122 Eklenti 447123 Eklenti 447124 Eklenti 447125 Eklenti 447126 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025