agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

Emine 13-09-2013 11:25

Sayın YeniGine;
Yıldızlarımda kırmızı örümcek var demiştiniz, kurtuldunuz mu? Benimkiler gayet iyi durumda.

Emine 13-09-2013 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1187401)
Meşhur begonyam, son durumu böyle. Mantar oldu üzerinde yaprak yoktu çiçeği vardı; şimdi çiçeği yok yaprakları güzel gelişti. Çok su vermiyorum artık ve gölgede.

Eklenti 432069

Benim de begonyam büyüdükçe büyüdü, sürekli yaprak açtı. Ben de kompoze gübreyle karıştırdığım toptağa diktim. Bir süre sonra çiçek açmaya başladı. Direkt güneş almayan aydınlık bir yerde duruyor.

YeniGine 13-09-2013 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1198950)
Asterlere maşallah çok güzel olmuşlar, kumrular da çok sevimliler. Güle güle büyüp uçsunlar inşaallah.

Sevgili akçabardak merhabaa; evet asterlerim çok güzel oldular ve hâlâ da açıyorlar. :) Kumrular evet ya gerçekten bayılıyorum onlara şimdilik tek korkum karga ve saksağanlar görmesinler. Eğer onlar da görmezler ise uçar giderler inşallah.
Teşekkür ediyorum sağolasın.

YeniGine 13-09-2013 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayseozen (Mesaj 1198972)
Sayın YeniGine, sizinle zevklerimiz aynı kadifeler, güller,asterler hepsi çok güzel ellerinize sağlık.

Sevgili ayseozen, hoşgelmişsiniz. Evet ben daha çok bu tür bitkileri, sardunya, kasımpat, kına ve en çok da çiçek ömürleri kısa süreli olsa da özellikle soğanlılardan lale, sümbül ve nergiz çok seviyorum.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

YeniGine 13-09-2013 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emine (Mesaj 1198983)
Benim de begonyam büyüdükçe büyüdü, sürekli yaprak açtı. Ben de kompoze gübreyle karıştırdığım toptağa diktim. Bir süre sonra çiçek açmaya başladı. Direkt güneş almayan aydınlık bir yerde duruyor.

Sevgili Emine :( maalesef en son yıldızları budadım öylece duruyorlar şimdilik, zaten topraktan çıkartmayı da düşünmüyorum. Bakalım artık seneye nasip, kısmet.
Begonyam hep yaprak açıyor, hâlâ çiçeği yok ben zaten mantar olduğu için, fazla sudan çürümeye yüz tuttuğu için saksı değişimi yaparken gübreli toprağa dikmiş idim. Ve evet fazla güneş almıyor aydınlık yerde balkonumda öyle bol yapraklı bir şekilde duruyor bakalım.

Sudenur 14-09-2013 00:47

Merhaba ablacığım, bu ara pek sık uğrayamadım, uğrasam da yazamadım ama takipteyim. ;) Aster öbeklerin harika olmuş eline sağlık, öyle hayranım ki azmine.. :)

YeniGine 14-09-2013 23:46

Sevgili Sudenur merhaba evet hoşgelmişsin, nerelerdesin? Asterlerim güzel oldular teşekkür ediyorum; azmime gelince valla galiba 4 senedir uğraşıyorum fakat artık bizim buralar iyice bozuldu. Site idik ve artık gerçekten mahalle olduk onun için az biraz kendimi çektim. Bakalım artık seneye nasip kısmet!..
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.

YeniGine 22-09-2013 22:15

3 Eklenti(ler)
Kardinallerimin son halleri, çok güzel çiçeklenmeye başladılar maşallah!..

Eklenti 443599

Eklenti 443600

Eklenti 443601

YeniGine 22-09-2013 22:23

4 Eklenti(ler)
Gazanyalarımın son halleri...

Eklenti 443602

Eklenti 443603

Beyaz zıpçıktılarım...

Eklenti 443604

Erkenci kasımpatım.

Eklenti 443605

YeniGine 22-09-2013 22:26

2 Eklenti(ler)
En büyük çiçekli açan yıldızım...

Eklenti 443611

Eklenti 443612

YeniGine 22-09-2013 22:31

3 Eklenti(ler)
Sardunyalarım yeniden çiçeklenmeye başladılar gübreli su ile sulamayı başardım çok şükür.

Eklenti 443613

Eklenti 443614

Eklenti 443615

YeniGine 22-09-2013 22:35

3 Eklenti(ler)
Eklenti 443621

Eklenti 443622

Eklenti 443623

hozat 22-09-2013 22:48

Sevgili Yeni Gine,

Sadece bu sayfaya bakmak bile güzelliklerin alıp başını gittiğini gösteriyor.

Ben kardinali cılız bir şey sanırdım, gelişince

bayağı gösterişli oluyormuş, beni hevese getirdi.

Zıpçıktılara gelince:Yerde olunca ne kadar güzel açmışlar, benimkiler koca bir saksıda açmak şöyle dursun ot gibi duruyorlar,bu durum da hevesimi kaçırdı.

Gazanyalar vefalı çiçekler herkesi mutlu ediyorlar açarak.

Yeni güzelliklerde buluşmak üzere. sevgilerimle :)

akçabardak 22-09-2013 23:00

Sevgili Yeni Gine, maşallah sarmaşıklar, beyaz zıpçıktılar nasıl da güzel zıplayp açmışlar
bayıldım onlara, sardunyalar hepsi de çok güzeller ama benim dikkatimi lila renkli
dahlia çekti, dikkatli bakınca sanki ortasında iki dudağı var ve o dudaklar bir şeyler
fıssıldıyor gibi, mesela var mı benden güzeli gibi felan, rengi de kendisi de çok hoş,
doya doya seyret onları ;)

YeniGine 22-09-2013 23:17

Sevgili hozat; harikasınız çok teşekkür ediyorum, sağolun. Evet Kardinal sarmaşık gerçekten çok hoş bir bitki. Ben 4 yere birden diktim şu ara hepsi gayet güzel çiçeklenmeye başladılar. Ve ben onları layığı ile sardıramadım başarabilse idim daha güzel bir görüntü sergileyeceğine inanıyorum.
Zıpçıktılarıma gelince saz ekibim (Siz belki bilmezsiniz saz ekibim 3 tane sokak köpeğim) üzerlerinde yatmasa idi daha gösterişli olacaklardı fakat üzerlerinde yata yata çoğunu ezip çürüttüler.
Teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 22-09-2013 23:23

:) Sevgili akçabardak sağolasın, teşekkür ediyorum. :( Fotoğraf makinem bozuk, bilgisayarım bozuk aslında zıpçıktılarımı geç fotoğraflayabildim bir de ah saz ekibim çoğunu ezip çürüttüler.
Sardunyalarım yeniden çiçeklenmeye başladılar ve ben ilk kez 10 gündür suyun içinde beklettiğim gübrenin suyunu çiçeklerime verebilmeyi nihayet başarabildim çok şükür. Bundan sonra sık sık sularım artık o suyla inşallah.
:) Yıldızıma gelince yorumundan sonra tekrar baktım fotoğrafına sanki 'Benden güzeli yok' diyor gibi o dudaklarla. Zira yıldızlarımın bütün çiçekleri minik minik açtı bir bu böyle büyük açtı ve ben de çok sevdim onu.

YeniGine 23-09-2013 23:32

4 Eklenti(ler)
Eklenti 443955

Eklenti 443956

Eklenti 443957

Eklenti 443961

YeniGine 23-09-2013 23:36

2 Eklenti(ler)
Kadifelerim, artık tohumlarını toplamaya başlamam gerekiyor inşallah.

Eklenti 443965

Eklenti 443966

YeniGine 23-09-2013 23:39

3 Eklenti(ler)
Asterlerim, maşallah çok güzel oldular. Keşke bütün bahçeyi bunlarla donatabilsem.

Eklenti 443973

Eklenti 443974

Eklenti 443975

YeniGine 23-09-2013 23:43

2 Eklenti(ler)
Asterimin güneşli haline ve kardinallerimden bir tanesine haksızlık etmeyeyim onları da paylaşayım istedim.

Eklenti 443984

Eklenti 443985

akçabardak 24-09-2013 00:15

Asterlere kocaman maşallah, bukadar çok çiçek açtıklarını ilk defa görüyorum.
Ellerine sağlık.

hozat 24-09-2013 00:15

Sevgili Yeni Gine,

İnan ki, her şey çok güzel,Hele asterlerine bayıldım,derhal uygulayacağım.

Asteri nasıl üretiyorsun?Tohumla mı ürettin? Ve tohumunu nasıl elde ettin?

Böyle güzellikler sunarsan, sorulara da cevap verme gibi durum oluyor haliyle :)))
sevgilerimle..

YeniGine 24-09-2013 00:25

Sevgili akçabardak, Sevgili hozat çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Bana hep derler ki 'Aman bu çiçek arsız, hemen büyür, çimlenir' ben de hep derim ki 'Aman o arsız çiçekler bana gelince bir asil bir asil olurlar.' Zira acem halısını bile başaramadım. :(
Fakat asterler gerçekten ne hikmetse beni çok sevindirdiler, çok sevdim onları. Sevgili hozat asterleri ben çiçeklerini bile hiç görmeden bahar ayında birkaç fide getirip dikmiş idim. Ve maşallah gerçekten bir arsız bir arsız çok güzel yayıldılar sonrası tabi ben tohumlarını topluyorum ve yeşil olup çiçeklendikleri sürece de minik minik fideleri oluşuyor. Yani ilk fideden sonrası tohumdan.
Sevgili akçabardak, Sevgili hozat çok teşekkür ediyorum, sağoluun.

hozat 24-09-2013 00:31

Bana gelince asil oluyorlar lafına çok güldüm.
Gerçekten öyle,bende bakımsız ve sahipsiz komşu bahçelerdeki çiçeklerin nasıl okadar açtıklarına hayretle bakıyorum.Bakım görenlerden daha iyi görünüyorlar..

YeniGine 24-09-2013 00:40

Evet gerçekten öyle sevgili hozat ve ben de hep söylerim aynı şeyi mesela belediyelerin diktiği çiçekler, güller maşallah hepsi birbirinden güzel, güneş altında, öğlen saatinin sıcağında sulanırlar, etrafta görürüm bir gül maşallah üstü çiçek dolu, derim hep 'Ha şimdi bunun açmış geçmiş güllerini kim buduyor, kim suluyor, kim yok tırtıldı, yok yeşil sinekti kim ilaçlıyor' hiç kimse. Peki benim güllerime ne oluyor? :( Yine aklıma geldi, güllerim hasta geçen sene bu zamanlar bir sürü çiçek açmışlardı.

Sevgi Durul 24-09-2013 16:54

Sevgili YeniGine, herkes gibi ben de asterlerine bayıldım. Renk tonları ve sıklıkları çok güzel. Tohum Takas Etkinliğinde paylaşıma açmayı düşünmez misiniz? Sevgiyle...

Adalet Yağcı 24-09-2013 22:08

YeniGine'ciğim, bunlar ne böyle, asterleri çıldırtmışsın :)
Yukkaya kırmızı çiçekler açtırmışsın, havaların serinlemesi ile bahçe coşmuş.
Ellerine sağlık canım, asterleri merak ettim, açıklı koyulu görünüyorlar, iki renk mi?

hozat 24-09-2013 22:46

Sevgili Adalet,

Bir şey değil, ben arap saçını düzelteyim derken,Yeni Gine beni (bizi) yeni türlere astere bulaştıracak.

Hadi hayırlısı

YeniGine 24-09-2013 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1202547)
Sevgili YeniGine, herkes gibi ben de asterlerine bayıldım. Renk tonları ve sıklıkları çok güzel. Tohum Takas Etkinliğinde paylaşıma açmayı düşünmez misiniz? Sevgiyle...

Sevgili SDurul merhaba, hoşgelmişsin artık seni merak etmeye başlamış idim. Çok şükür geldin. Evet maşallah asterlerime ben de bayılıyorum. Bütün komşularda beğenilerini dile getirdikçe bende ki mutluluğu bir gör. Tabi ki büyük bir zevkle Tohum Takas Etkinliğinde paylaşmayı isterim. Kısmet inşallah...
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.

YeniGine 24-09-2013 23:20

:) Nasıl mutlu oldum nasıl çok teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım ve sevgili hozat; asterlerim sitede de gurur kaynağım oldular gerçekten. İki renk idiler mor ve eflatun bu sene bazıları renk değiştirip pembe oldular Sevgili Adalet Hanım. Ve hep diyorum makinem kaliteli bir makine değil tam olarak renklerini yansıtamıyor.
Kardinalimi ilk başlarda özen gösterdim bir sopası var idi ona sarsın diye yukaya pek dolandırtmadım tabi sopası çalınınca dedim hür bırakayım nereye isterse oraya sarsın bilsem böyle güzel olacağını ilk baştan müdahale etmezdim. Tohumlarını topluyorum tohumları da aynı sabah sefası tohumları gibi imiş. Nasip kısmet seneye hiç karışmam nereye isterse oraya sarsın. :)
Sevgili hozat aster hem arsız hem de güzel çiçekleri var, sonbahar bitkisi inşallah bahçenizde olsun derim. Ben pişman oldum daha geniş bir alana yayamadığım için.
Teşekkür ediyorum, sağoluun...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025