agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 31-08-2013 23:41

1 Eklenti(ler)
Eklenti 437592

YeniGine 31-08-2013 23:45

1 Eklenti(ler)
Eklenti 437598

YeniGine 31-08-2013 23:55

1 Eklenti(ler)
Oyam bu sene beni sevindirdi, hiç bu kadar çiçeğini görmemiştim.

Eklenti 437619

hira 31-08-2013 23:59

güllerine üzüldüm ablacım, ancak yardımım olamaz. Kelin ilacı olsa başına sürermiş, çiçeklerimin başına bi iş geldimi ben napacağımı bilemiyorum.
Bilgili arkadaşlarımız yardım ederlerde, güllerin sağlığına kavuşur inşallah..

YeniGine 01-09-2013 00:01

4 Eklenti(ler)
Asterlerim, maşallah iyice çiçeklenmeye başladılar; pembe renkli asterim yoktu bu sene bir tanesi renk değiştirmiş çok da güzel olmuş... Maşallah!..

Eklenti 437629

Eklenti 437630

Eklenti 437631

Eklenti 437635

YeniGine 01-09-2013 00:06

2 Eklenti(ler)
:( Şimdi bu gülüm hasta olursa, kurursa hepimiz üzülmezmiyiz, biliyorum hepimiz çok üzülürüz... Bu da hastalanmaz inşallah!..

Eklenti 437640

Kardinal sarmaşığım ben hep akşam üzeri fotoğraflayabildiğim için pek çiçeklerinin açmış halini fotoğraflayamıyorum.

Eklenti 437646

YeniGine 01-09-2013 00:10

2 Eklenti(ler)
Her sene yine iki taşın arasında sabah sefam ve geçen sene bina görevlisinin dibinden söküp attığı zakkumum yeniden hatta çiçeğini bile açtı. :)

Eklenti 437655

Eklenti 437656

YeniGine 01-09-2013 00:13

2 Eklenti(ler)
Kadife yolum ve yuvarlak tarlamda tek kök kadifem... Çok güzel oldular.

Eklenti 437662

Eklenti 437663

YeniGine 01-09-2013 00:15

1 Eklenti(ler)
Benim begonyam çiçek açmayınca ben de açmış halinden bir tane daha aldım.

Eklenti 437667

YeniGine 01-09-2013 00:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1195025)
güllerine üzüldüm ablacım, ancak yardımım olamaz. Kelin ilacı olsa başına sürermiş, çiçeklerimin başına bi iş geldimi ben napacağımı bilemiyorum.
Bilgili arkadaşlarımız yardım ederlerde, güllerin sağlığına kavuşur inşallah..

Sevgili hira; sorma ben de çok üzülüyorum. Dediğin gibi çiçeklerin başına birşey geldi mi ben de ne yapacağımı bilemiyorum. Onun için de ben çiçek bakmayı bilemiyorum diyorum. Bakalım inşallah iyileştirebiliriz.
Sağolasın.

s.serdar 01-09-2013 01:04

Sayın Yeni Gine.

Merhabalar. Güller genelde oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü çiçeklerdir. Siirt/Tillo'da yaklaşık 300 yıl gül ağacını görünce gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Gübreyi ve budamayı severler. Çok sulamadan rahatsız olurlar. Sararma olan ve açmadan kuruyan goncaların bulunduğu dallarda genellikle gül iç kurdu zararlısına rastlanır. O dalı sarama yaşaşan yaprakların olduğu bölümün altından kestiğinizde içinin boş ve delik olduğu görülürse o dal en dipten budanır. O deliğin içinde yaklaşık 1 cm boyunda solucan türevi bir yaratık vardır ve diğer dallara atlamaması için hastalıklı dalın sıfır ortasından kesilip ortamda uzaklaştırmak yerinde olacaktır. Bu zararlının ilacı da var ama ben hiç kullanmadım. Yapraklarına çokça su değer ise küllenme görülebilir.

Bunun dışında fazla sorun yaratmayan gül için çok edişe edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.

YeniGine 01-09-2013 01:24

Sayın s.serdar merhabaa; hoşgelmişsiniz... Zaten etrafta, orada, burada kendi hallerinde açmış gülleri görünce önlerinde duruyorum ve Allah Allaah şimdi bu güle kim bakıyor, kim itina ediyor da bu gül böyle güzel durumda deyiveriyorum kendi kendime. Sonra da ben acaba fazla mı suluyorum diye düşünüyorum. Tamam teşekkür ediyorum valla zaten en son çare kendimce (bildiğimden değil) budayayım diye düşünüyorum. Evet maalesef hep söylerim, söylenirim sitenin fıskiyelerle gece sulaması meşhur. Sabah erken saatlerde sulama olsa derim ama tabi beni dinleyen de yok.
Teşekkür ediyorum, sağoluun.

helin-123 01-09-2013 02:22

gülleriniz hasta olmaz inşallah insan sanki kendi hasta olmuş gibi hissediyor bu duygu bütün çiçek severlerde var heralde

h_dogan 01-09-2013 18:42

Kara leke denilen mantari hastalık ablacığım.
http://www.agaclar.net/forum/1169100-post392.htm şuraya bir bak. ;)

serkan_istanbul 01-09-2013 20:39

Kolay gelsin güle üzüldüm. Begonya güzelmiş. sevgiler.

Selehattin 67 01-09-2013 21:05

zakkumun olmadık yerden çıkması bana pek garip gelmedi bende bir acem borusu vardı samimiyetimle söylüyorum hiç olmadık yerlerden yeni filiz vermeye başlıyordu kes arkadaşlara ver yine çıkıyordu hala olmadık yerlerden çıkıp filiz veriyor

YeniGine 01-09-2013 23:24

Sevgili helin-123 çok teşekkür ediyorum evet inşallah hasta olmazlar, sağolasın.

Sevgili hdoğan işte bir tanesi dediğim gibi tomurcuk üzerinde kuruyor. Diğeri de kalınca bir dal kaldı sadece diğer dallar kurudum kuruyorum diyor. :( Teşekkür ediyorum sağolasın.

Sayın serkan-istanbul :( evet ya ben de güllerime çok üzülüyorum inşallah birşey olmazlar. Teşekkürler, sağolasıın.

Sayın Selahattin 67 teşekkür ediyorum geçen sene bina görevlisi 2 tane idi zakkumlar orada ikisini de kırmış atmış çok şükür bir tanesi yeniden filizlendi beni memnun etti.

berçin 10-09-2013 00:22

Güllerin için fazlaca kendini üzmene gerek yok,( üzmene gerek yok diyen sanki senden farklı :).) senin güller toprak anaya bağlı, güzel bir budama, mevsimde geçiyor ama güller için olan sıvı besin, ilk soğuklara kadar açabilir. Olmadı önümüz bahar küllerinden yeniden doğarlar...

Kadife yolun çok güzel görünüyor, ayrıca 1355. mesajdaki her kare muhteşem görünüyor. ''Ben bitkilere bakmayı bilmiyorum'' diye kendine haksızlık ediyorsun, zaten aster ve kadifelerin seni yalanlamaya yetiyor da artıyor...:) Çok güzeller çoook...

YeniGine 10-09-2013 00:38

:) Sevgili berçin, sağolasın evet hepimiz yok birbirimizden farkımız seviyoruz işte ne yapalım ve inşallah dediğin gibi olur küllerinden yeniden doğarlar. Moral verdin bana teşekkür ediyorum.
:D İşte olumsuzluklar yaşadıkça ben de kendi kendime diyorum demek ki ben çiçek bakmayı bilmiyorum. (Ama laf aramızda gerçekten bilmiyorum) Evet kadife yolum gerçekten çok güzel, asterlerim ona keza 5-6 öbeğim var. İnşallah nasip kısmeet seneye öbekleri büyütmeyi planlıyorum. Biliyorsun çoğu olay benim dışımda. Mesela geçen gün farkettim bir iğde fidanım var görmüşsündür bina görevlisi otları biçerken garibim onu da kök yakınından biçmiş yaralanmış bakalım yaralı kısmı bezle bağladım ama ne olur bilmiyorum tabi. Neyse olduğu kadar diyebilmeyi öğrenmem gerekiyor sanırım (Başarabilir isem inşallah) karınca kararınca.
Teşekkür ediyoruum, sağolasııın.

hozat 10-09-2013 08:39

Sevgili Yeni Gine,

Hayatın her alanında bazı olumsuzluklar oluyor,önemli olan bunları en az hasarla atlatmayı becerebilmek.
Senin sevgin, çaban ve yılmayan azmin, güzellikleri devam ettirmeye yetecektir.
başardığın her güzelliği ilgiyle izlemekteyim,ellerine sağlık.

Adalet Yağcı 10-09-2013 13:42

Sevgili YeniGine'ciğim, hiç bir bitki için üzülme, neler kaybediyoruz yerine yenisi konmayacak olan.

Güller senin de bahsettiğin gibi bazan en olmadık zamanlarda hastalanabiliyorlar, önümüzdeki Mart ayında derince budama yaparsan yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.
En azından pas hastalığı, yaprak bitleri ile uğraşmıyorsun, bu da bir şeydir.

Asterlerin çok güzel tomurcuklanmış, Kasımpatıları andırıyor, hepsi çiçeklendiğinde aklına mukayyet ol :)

Bir yıl gibi kısa bir sürede çok şey başardın, tecrüben arttı, dostların çoğaldı, e daha ne olsun, ısrarla gitmek isteyene de kapıyı gösteriver, böylece daha az üzülürsün.

Şimdi diyeceksin ki, "sen öyle mi yapıyorsun", evet tam da böyle yapıyorum, elimden geldiğince koruyup gözetiyorum, baktım ki olmuyor, "sana da bye bye" deyip beni üzmeyecek yeni bitkiler araştırıyorum :cool:

Demek ki neymiş, yeri doldurulabilecek kayıplar için üzülmemek gerekiyor(muş).
Sonuçta bir tecrübe kazandırıyor bize.

Her şey, her zaman, tam istediğin gibi olsun temennisiyle...

YeniGine 10-09-2013 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1197889)
Sevgili Yeni Gine,

Hayatın her alanında bazı olumsuzluklar oluyor,önemli olan bunları en az hasarla atlatmayı becerebilmek.
Senin sevgin, çaban ve yılmayan azmin, güzellikleri devam ettirmeye yetecektir.
başardığın her güzelliği ilgiyle izlemekteyim,ellerine sağlık.

Sevgili hozat, merhaba hoşgelmişsiniz; yine sevindirdiniz beni. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Benim biliyorsunuz genelde mevsimlik bitkiler hoşuma gidiyor onları seviyorum ve tabi bir de site bahçesi olduğu için tabi. Güllerimi çok seviyorum onlara birşey olacak diye ödüm kopuyor onun için de olumsuzluklar elimde olmadan üzüyor beni.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun, varolun.

YeniGine 10-09-2013 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1197979)
Sevgili YeniGine'ciğim, hiç bir bitki için üzülme, neler kaybediyoruz yerine yenisi konmayacak olan.

Güller senin de bahsettiğin gibi bazan en olmadık zamanlarda hastalanabiliyorlar, önümüzdeki Mart ayında derince budama yaparsan yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.
En azından pas hastalığı, yaprak bitleri ile uğraşmıyorsun, bu da bir şeydir.

Asterlerin çok güzel tomurcuklanmış, Kasımpatıları andırıyor, hepsi çiçeklendiğinde aklına mukayyet ol :)

Bir yıl gibi kısa bir sürede çok şey başardın, tecrüben arttı, dostların çoğaldı, e daha ne olsun, ısrarla gitmek isteyene de kapıyı gösteriver, böylece daha az üzülürsün.

Şimdi diyeceksin ki, "sen öyle mi yapıyorsun", evet tam da böyle yapıyorum, elimden geldiğince koruyup gözetiyorum, baktım ki olmuyor, "sana da bye bye" deyip beni üzmeyecek yeni bitkiler araştırıyorum :cool:

Demek ki neymiş, yeri doldurulabilecek kayıplar için üzülmemek gerekiyor(muş).
Sonuçta bir tecrübe kazandırıyor bize.

Her şey, her zaman, tam istediğin gibi olsun temennisiyle...

Sevgili Adalet Hanım, sağolun evet sanırım kayıplar için üzülmemeyi de öğrenmem gerekiyor.Ama işte güllere kıyamıyorum geçen sene bu zamanda beni çok sevindirmişlerdi yazın açmadıkları kadar çok çiçekleri olmuş idi. Neyse artık ne yapayım :) 'Yenisini alırım' diye düşüneyim bari.
Eveet asterlerim gün geçtikçe açıyorlar ve çok da güzel görünüyorlar gözüme. Çoğu açtı gibi zaten.
Çok teşekkür ediyorum sağolun inşallah hepimize herşey, her zaman, tam istediğimiz gibi olsun Sevgili Adalet Hanım.

ayseozen 11-09-2013 20:52

Sayın YeniGine merhaba, yıllarca apatrman bahçeleriyle uğraşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum,ve tebrik ederim. Her şey çok güzel. ellerinize sağlık.Güllerinizdeki sorun hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Aynı hastalık benim güllerimde de vardı;Hastalıklı yaprakları tamamen temizleyip, bazı dalları dipten budayarak damlamayla sulamaya devam ettim.Tatil dönüşü beni çok güzel bir süpriz bekliyordu.Hasta güllerimin hepsi yeni sürgünler vermiş.İnşallah geçkalmamışımdır.Sizede faydası olur.

YeniGine 11-09-2013 23:19

Sevgili AyşeÖzen merhaba, hoşgelmişsiniz teşekkür ediyorum. Sizin gülleriniz sizi sevindirmişler ne kadar güzel ben de sevindim maşallah güllerinize... Yeni sürgünler inşallah benim de başıma diyeyim. :( Maalesef benim damlamayla sulama imkânım yok, fıskiyelerle sanki çok geniş bir alan sulanıyormuş gibi çar çar çar ve yine maalesef gece sulaması yapılıyor. :(
Teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 13-09-2013 00:39

1 Eklenti(ler)
Üç sene sonra nihayet aldığım kafeste iki tane yavru, çok mutluyum. İnşallah bunları da uçurabilir isek komşumun bahçesinden bu yaz 4 yavru uçurmuş olacağız. İnşallaah!.. Maşallah onlara, çook tatlılar çok. (Boyum yetmediği için ancak bu kadar görüntüleyebildim.)

Eklenti 441160

YeniGine 13-09-2013 00:48

4 Eklenti(ler)
Yine bir komşumun bahçesinde sabah sefam; çam ağacı ondan, sefa benden çok güzel oldu.

Eklenti 441161

Fazla sudan çürümeye yüz tutmuş, bütün yaprakları kendiliğinden kopmuş idi yaprakları tekrar diktim sanırım şimdilik gayet iyiler. Fakat emin değilim böyle bu saksıda bıraksam mı onları, yoksa tek tek başka saksılara mı alsam?

Eklenti 441162

Siklamen garibim o da fazla sudan çürümeye yüz tutmuş idi saksı ve toprağını değiştirdim; son durumu böyle.

Eklenti 441163

Kohleria maşallah çok çiçeklendi hâlâ üzerinde tomurcukları mevcut. Rengini, kendisini çok sevdim. İnşallah kurutup, çürütmem.

Eklenti 441165

YeniGine 13-09-2013 00:56

5 Eklenti(ler)
Aster öbeklerim, maşallah çok güzel oldular çok da seviyorum onları.

Eklenti 441170

Eklenti 441171

Eklenti 441172

Eklenti 441173

Eklenti 441174

akçabardak 13-09-2013 10:27

Asterlere maşallah çok güzel olmuşlar, kumrular da çok sevimliler. Güle güle büyüp uçsunlar inşaallah.

ayseozen 13-09-2013 11:14

Sayın YeniGine, sizinle zevklerimiz aynı kadifeler, güller,asterler hepsi çok güzel ellerinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025