![]() |
:( Yok bu iki yuva 2 senelik, arıların kovan yaptığı 2 yuva da 4 senelik hiç kuş gelmedi şimdiye kadar. Kavak da yok öyle asabileceğim. Neyse ki yine bir komşumun sardunya saksısına kumru yuva yaptı ve 3-4 gün önce yavrular uçtu, yine aynı yerde diğer komşumun bir sepetinin içinde henüz yumurta üzerinde oturan bir anne daha var. İnşallah onlar da çıkarlar gördüğüm bu sene etti 4 yavru. Çok mutluyum çok. Bu iki komşumun bahçesinde köpekleri var. Sayelerinde kediler de gelemiyor. Yaşasın 4 yavru!..
|
Alıntı:
|
:D Anladım. Zaten senesine çiçek açacağını bildiğim için ben gayet rahat idim. E ben zaten profesyonel de değilim, karınca kararınca, elimden geldiğince. Seneye de kalıp da çiçek açmazlar ise işte o zaman tutuşurum, sorar dururum artık.
|
Alıntı:
Kuş yuvasına, kuş aranıyor diye. :D |
Alıntı:
|
:D Valla zaten Serdar Bey ben kuş ararken biliyorsunuz görmüşsünüzdür arılar geliverdiler. Bir komşum ısrarla arılara sahip olmak istiyor, ben de ısrarla bilen birilerini arayalım bu arılar ölmesin deyip duruyorum. Bakalım Ağustos 15'e kadar beklemeye karar verdim. Başaramaz ise ben devreye girmeyi düşünüyorum. Nasip, kısmet...
|
:D Hediyenin şikâyeti mi olur Sayın s.serdar. Ne zamandır istiyor idim değerli bir üyemiz hediye etmiş tohumları sağolsun. Bırakın ne yapalım benim hüsnü yusuf fidelerim de şimdilik böyle olsunlar. İnşallah seneye kalırlar ise onlara bakalım.
|
Alıntı:
|
Sayın s.serdar bugün yine baktım arıların olduğu kafese, kafesin deliği küçülmüş ne yapmışlar anlayamadım tabi. Peki dediğim gibi incecik suntadan yapılmış o kafes soğukta ne olurlar arılar? Ölmezler mi?
Komşum hesapta Edirne'de birileri ile anlaşmış gelip alacaklarmış mış... |
Sevgili güzel insan, YeniGine'ciğim.
Büyük fedakârlıklarla meydana getirdiğin bahçen harika oldu. Artık burası 'site bahçesi' değil, senin eserin, senin bahçen. Tohum ekimini sormuşsun, İstanbul için Mart ayının ortaları uygundur, ben Mersin'de Şubat gibi ekiyorum. Tohumlarını ektikten sonra ısısı 20 °C civarında olan bir yerde(iç mekân)tut, çimlenme başlayınca yavaş yavaş dış mekâna alıştır, her gün bir saat gibi meselâ. 3-5 yaprak çıkardığında daha uzun süreli dış ortamda kalabilir. Hava sıcaklığı 15 dercelerin altına düşmüyorsa sürekli dış ortamda bırakabilirsin. Kök yapıları fazla gelişmeden şaşırtmalısın, ilk yaprak(kotiledon)tan sonra 4-6 yaprak çıkarttığında ben şaşırtıyorum. Kolay gelsin canım. |
Sevgili CAN Adalet Hanım, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Güzel yorumunuz ve ziyaretinizle beni sevindirdiniz.
Adalet Hanım; tohum açıklamanız için teşekkürler. Ben o karanfilin tohumunu şimdiden eksem olur mu acaba, yoksa ille de mart nisan aylarını mı beklemem gerekiyor? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tohumların bir kısmını Martta ekmek üzere sakla. Bir kısmını da hemen ek, ektikten sonra toprağın nemini her gün kontrol etmelisin. Hava sıcak, toprağı kurutursan tohum da ölür. Yarı gölge, nisbeten serin, hava cereyanı olmayan bir yerde çimlenebilir diye düşünüyorum. Sen daha önce tohumdan çimlendirdin, bunu da başaracaksın ben eminim ;) |
Sevgili CAN Adalet Hanım, tabii hepsini ekmem hatta henüz kopartmadığım tohumlar bitki üzerinde duruyor, bekletiyorum özellikle... Çok teşekkür ediyorum, sağolun verdiğiniz bilgileri uygulayacağım inşallah...
:) Evet çimlendirebildiğim tohumlar oldu çok şükür :D hay Allah aklıma geldi şimdi kaç kere yerlerini değiştirmiştim kediler, bina görevlisi, saz ekibim. İnşallah başarabilirim, zira çok seviyorum bahsettiğim karanfilimi. |
Sayın s.serdar valla ben TEMA'yı aramayı düşünüyor idim fakat komşum ısrarla hayır diyor. Onun için fazlaca karışmaktan vazgeçtim. Bugün yine baktım o ortadaki yuva girişi büyük delik inanın minicik bir delik kalmış evet dediğiniz gibi birşeylerle örmüşler. İnşallah o güzelim arılara birşey olmaz. Artık günah benden gitti.
|
Sevgili YeniGine, bu gün zar zor arkadaşların sayfalarını gezmeye çalıştım. Malum bayram, çocuklar neyse de evin en büyük çocuğu evden dışarı adım atmayınca her şey daha zor:)) Eser demek istiyorum senin yaptıklarına bundan sonra, başka bir örnek ne gördüm ne duydum, bu durumda sen ünik bir esersin (Yani eşi benzeri görülmemiş) kimse hayrına bu kadar zahmetli işler yapmıyor. Eğer ödüller kategorisi olsaydı, En İyi Özveri dalında tek olurdun hemde rakipsiz...Sayfayı dolaşırken yetiştirdiklerin değil, o bitkileri yetiştirme mücadelen canlandı hep gözümde...Ellerinden öpülesi insan...
Sevgili YeniGine, komşunu dinleme istersen; Benim çocukluğumda arılarımız vardı, uyanıklar bizim kovanların oğullarını çalarlardı, bahar gelince rahmetli nenem kovanları gözlerdi. Arıların kovan girişini küçülttüklerini söylediğinize göre kışa hazırlanıyorlar. Bu vakitte müdahale ancak profesyonel bir ekip tarafından yapılabilir, aksi halde arılar dağılır ve yeniden toparlanıp kovan hazırlamaları mümkün olmaz ve ölümlerine sebep olur. Arıların doğa ile bağlantısını düşünürsek, bilinçsiz komşunu dikkate almamanı rica ederim. Sevgi ve saygım daima... |
Sevgili berçin; çok teşekkür ediyorum hem sevindim, hem gurur duydum, hem mutlu oldum, hem de utandım o güzel sözlerin karşısında. Sağolasın senin gönlünün güzelliği takdir edilmek, kıymetin bilinmesi kadar güzel birşey yok çok teşekkür ediyorum. Bugün baktım komşu beylerden birisi almış çiçekleri suluyor. Dedim Allah Allah inanamıyorum ben değil de başka birisi bahçeyi suluyor. Cevap: 'Çok özür dileyerek' e e... değiliz ya arada bir yardım etmek lazım.
Ve arılara gelince evet o giriş deliği minicik bir delik olmuş kesin kapatıyorlar. Çok haklısın yarın ben TEMA'yı bir arayayım sonradan keşke deyip pişman olmaktansa. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. |
4 Eklenti(ler)
Minik kumrumuz... :( Anne baba terketti 2 yumurta idiler diğer yumurtadan çıkan olmadı. 3 gündür bizimle, komşumla beslemeye çalışıyoruz ilk gün süt verdik olmaz süt vermeyin denilince dün su ile bebe bisküvi verdik, bugün su ile ekmek verdik. Bakalım inşallah yaşatabiliriz...
Eklenti 433142 Eklenti 433143 Eklenti 433144 Eklenti 433145 |
4 Eklenti(ler)
Yine komşumun bahçesi bugün Kont ve Şanslı ileydim. Kont erkek, Şanslı dişi. İkisi de komşular.
Eklenti 433147 Eklenti 433148 Eklenti 433149 Eklenti 433150 |
3 Eklenti(ler)
|
Merhaba ablacığım;
Sanırım yine dayanamadan yardım elini uzattın, çokta iyi ettin. Yavru biraz zayıf düşmüş. Süt vermek nereden aklınıza geldi bilmiyorum ama süt vermeyin :) Forumda seninde bildiğin gibi bu yavruların beslenmesiyle ilgili yazılar mevcut. Yavruyu büyük bir şırınga yardımıyla besleyebilirsiniz. Bunun için araştırdığım kadarıyla buğday, arpa ve bir miktar ekmek lapa yapılıp veriliyormuş ve kursağı dolu olması gerekiyormuş. Bir de ısı önemli yani sıcaklık 25° - 30° olması gerekiyormuş. Bunlar benim sadece netten araştırdığım bilgiler. "Yavru kumru nasıl beslenir?" diye arama yaparsan bu bilgilere ulaşabilirsin. Umarım yaşar. |
3 Eklenti(ler)
Kınalarım artık iyiden iyiye tohumdalar. Çiçekleri tek tek kaldı.
Eklenti 433154 Eklenti 433155 Eklenti 433156 |
5 Eklenti(ler)
Zinnialarım, ikisinin üzerinde kuş kovanından arılar. Bu arada bugün TEMA'yı aradım fakat artık arıcılıkla ilgilenmediklerini söylediler. :( Açıkçası üzüldüm.
Eklenti 433159 Eklenti 433160 Eklenti 433161 Eklenti 433162 Eklenti 433163 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Oya ağacım; bu ilkbaharda komşum budamış ve ben de üzülmüştüm. Şimdi de iyi ki budamış diyorum. Şimdilik bir sorun yok her sene böyle oluyor nasıl ki çiçek açmaya başlıyor hemen ardından küllenme. Tomurcuklar gayet güzel görünüyor.
Eklenti 433166 Eklenti 433167 Eklenti 433168 |
Sevgili mandalinleerik; çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Yavru daha en fazla 10 günlüktür. Bayram dolayısı ile ancak bugün bir şırınga alabildik çok şükür evet onunla daha iyi besleyebiliyoruz. Evet dediğin gibi ilk gün süt verdik fakat olmaz dediler biz de kestik. Bakalım inşallah başarabiliriz, bilgiler için teşekkürler, sağool.
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025