![]() |
Kokusunu duymus kadar olduk sevgili YeniGine :)
|
5 Eklenti(ler)
Bu sene hiç lale soğanı almadım. Geçen seneden toprak altında kalan lalelerim...
Eklenti 546870 Eklenti 546871 Eklenti 546873 Eklenti 546874 Eklenti 546875 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Uzaktan bakıyorum kırmızı bir şey dedim acaba ne olabilir?.. Yanına gidince ne göreyim kaç senedir isteyip de edinemediğim gelincik. :eek: Kendiliğinden, gelen toprak yığının üzerinde çıkıvermiş. Nasıl mutlu oldum anlatamam. İnşallah zarar görmez de tohumlarını alabilirim.
Eklenti 546882 Eklenti 546883 |
Alıntı:
|
Sevgili aleydi lalelerim az biraz da olsa açtılar, teşekkür ediyorum. Gelincik; hep bahçede olsun istiyorum. Ama çevremde olmadığı için tohum da bulamadım tabi. Bugün öyle uzaktan kırmızı bir şey ben ilk anda çocuklardan düşmüş bir şey olabilir diye düşünüyordum yanına gidip de gelincik görüncee hem çok sevindim, hem de şaşırdım. Kendiliğinden gelivermiş. :) İlk fotoğrafta az biraz belli oluyor tomurcuk mu acaba diye düşündüm. :) Bakalım bu kadar gelmiş sağolsun, gerisini de zaman gösterecek inşallah!..
|
YeniGine ablacım, maşallah, her şeye rağmen iyi açmış lalelerin, az da değil bence ama geçen seneyle kıyaslamamak lazım ;) Ayrıca gelincik tohumunu ben A101'de görmüştüm, gidebilirsen belki bulabilirsin :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Laleci teşekkür ediyorum, sağolasın. Dediğin gibi aslında tüm soğanlıları bir araya toplasam az değiller. Her bir yere bir şey dikmişim.
Ve dün görüp de sevindiğim gelincik bugün ikinci çiçeğini de açmış. Demek ki üzerinde gördüklerim tomurcukmuş... :) Eklenti 547075 |
sevgili yenigine,biz çocukken gelincik tomurcuklarından gelin yapardık. sevgili aleydinin dediği gibi gelincikler çocukluğumuzun çiçekleri. bir de papatyalar saatlerce oturup taç örerdik saçlarımıza.
|
Beyaz gelincikte varmis yeni ogrendim :)
|
Sadece beyaz mı pembe gelincikte var. Ama ben en çok kırmızı rengi yakıştırırım gelinciğe... Bizim buralarda çoktur gelincik. Hatta özellikle ekip taze halini ot yemeği yaparlar. Hiç düşünmemiştim birilerinin gelinciğe hasret kalabileceğini... Benim gibi gelincikleri sevenleri görünce çok mutlu oldum :)
Sevgili yenigine laleler, mis kokulu şebboy ve gelinciğiniz çok güzel. Ellerinize sağlık... İyi seyirler... |
Sevgili Münevver, sevgili sonkez, sevgili Yağmur143 hoşgelmişsiniiz... 10-15 senedir bu sitede oturuyorum ve site bahçesinde hiç gelincik görmedim. Hep de isterdim bahçede gelincik olsa şöyle kırmızı kırmızı. Ben pembe ve beyaz gelincik hiç görmedim.
Valla belediyenin getirdiği toprak yığının kenarında görünce hem sevindim hem de şaşırdım. İnşallah tohum oluşturur da tohumlarını alıp, binanın arka tarafındaki bahçeye serpiştiriveririm; nasip-kısmet. Çok teşekkür ediyoruum, sağoluun. |
5 Eklenti(ler)
|
Şebboylarınıza ba-yıl-dım....Maşallah. Ben de ektim tohumlarını .Çimlendiler ama bu hale gelirler mi bilmem. Umut işte.
Bu arada karanfil çeliklerinizin gelişimi nasıl? Ben de benimkilerden alıp çoğaltmayı düşünüyorum da. Hatta bugün bir kaç tane tomurcuksuz dal gördüm ama cesaret edemedim. Sizden olumlu cevap alırsam hemen makasla yanına gitmeyi düşünüyorum. sevgiler..... |
Sevgili Betül şebboylarımın üçüncü senesi, maşallah güzel geliştiler gerçekten. :( Karanfiller olmadı, ama hata bende. Zira ben onları o şekilde diktikten sonra normal açık alanda bıraktım hata; gölge bir yerde tutmam gerekiyordu; onun için olmadılar. Ama daha önce birçok öyle çelik alıp diktim ve tuttular. Sen de bir dalcık dene. Rastgelsin.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
Alıntı:
İyi geceler..Her gününüzün bunlar kadar renkli olmasını dilerim. |
Sevgili Betül, size de iyi geceler, teşekkür ediyorum, sağolasın; inşallah hep birlikte olsun.
Sardunyalarım da evet sizin için olsun. |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yuvarlak tarlalarımdan birini dün belledim, kına tohumlarımı attım; artık yine yağmur bekliyorum inşallah!..
Eklenti 547366 |
Maşallahhhhhh, sezonu açmışsınız. )))
|
Merhaba, hoşgelmişsiniz Sayın simetri; çok teşekkür ediyorum, sağoluun... Açtık bakalım inşallah, çok şükür.
|
Alıntı:
|
Biliyorsunuzdur ben de site bahçesi ortak alanda ekip dikmeye çalışıyorum. Benim de kendime ait bir bahçem, toprağım yok maalesef. :(
Amaa tabi buna şükür. |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
İki sene önce kadar 3-4 kök getirip diktiğim yerde çoğalıyorlar. 2 tanesi açmış, üzerleri de tomurcuk dolu zambaklarım. (Ya da iris-süsen)
Eklenti 547608 Eklenti 547609 Eklenti 547610 |
Leylak ağacın, Süsenlerin harika sevgili YeniGİNE.
Ellerine emeğine sağlık. Hele hele Ayva Çiçeklerinin Leylaklarla uyumuna aklım gitti. |
Alıntı:
Site bahçesini kendi bahçesiymiş gibi ekip diken bir ben değilmişim,sevindim :p Siteye yeni üye oldum ve burada sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. |
Sevgili YeniGine kaybolan laleler bulunmuş :). Gözün aydın hepsi çiçeklenmiş . Bizde zambak diyoruz çok güzel açmışlar . Leylağın kokusuna bayılıyorum . Bende bahçeye ekmiştim bir kaç kere tutmadı . Köklü olarak alıp ekeceğim bu sefer . Sağolsun komşum ,sevdiğimi söyleyince alıp kaldırıma ekmişti geçen sene . Bu sene çiçek açar umarım . Sevgiler .
|
Alıntı:
Sevgili YeniGine bahsettiğiniz çimlenen açelyalar bunlar mı? ben onları görmüşüm ama isim yazmadığı için ne olduklarını anlayamamıştım, son fotoğraflarını tekrar yüklerseniz ne kadar geliştiklerine bir bakalım, şaşırtma ona göre yapılsın. Kolay gelsin sağlıkla büyüsünler fideleriniz. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025