![]() |
Küp saksın ve çiçeklerin özellikle sardunyalar harika görünüyorlar ablacığım, senin gibi komşu herkese kısmet olsa. ;)
|
Alıntı:
Çiçeği tam net olarak tekrar fotoğrafı çekilse belki anlaşılır sanırım YeniGinem, güzel bir çiçeğe benziyor belki açelya ailesinden olabilir mi acaba bilemedim ki, güle güle büyüt çiçeğini. |
Maşallah YeniGine ablacım şebboylarına hayran kaldım ama tabii lalelerin yeri ayrı ;)
|
3 Eklenti(ler)
:) Sevgili günebakan, Sudenur, akçabardak, Laleci beğeni ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık.
Tanıyamadığım çiçeğimi yeniden fotoğrafladım, az biraz daha belirgin çiçek ve yaprakları... Eklenti 544656 Eklenti 544657 Eklenti 544658 |
Ablacım şebboyların negüzel açmışlar yine mis gibi de kokuydur şimdi onlar tatlı tatlı ;) Abla bu normal açelya o uzun uzun olanlar da taze sürgünleri öyle uzun uzun oluyolar sonra kartlaşıp bi sonraki sene tomurcuk oluşturuyolar :p
|
:) Sevgili tömürcek'imiz merhaba, hoşgelmişsiin... Şimdiye kadar bakamam diye hiç açelya almayı düşünmemiş idim, ama satıcının sarmaşık açelya deyip de benim tellere sarılmış üzeri mor mor çiçek dolu bir görüntüyü hayal edince kapıverdim, bildiğimiz açelyayı. :D Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili akçabardak'ım ben hiç açelya almadım ve almaya da niyetim yoktu. Ne bileyim işte satan kişi sarmaşık açelya deyince ben de rengini çok beğenince resmen bilinen açelyayı bir hayaller kurarak aldım geldim. (Aramızda kalsın.) Ama işte dediğim gibi sarmaşık açelya hiç duymadığım için de bir sorayım istedimdi. :D :D :D
|
Sevgili yenigine boyleside cok guzel.
|
1 Eklenti(ler)
Saz ekibimden Postaki, çevrede hiç yatacak yer yokmuş gibi ille de gelip temizlediğim, düzenlediğim ve inşallah kısmet olur ise tohum atacağım bina önü dikdörtgen tarlama kiii ön tarafı çubuklarla dolu gelip yatmasınlar diye çubuksuz bir yer bulmuş ve yatmış. :rolleyes: Tam yattığı yerde de lilium soğanlarım var. Artık nasıl çıkacaklarsa, bekleyip göreceğiz.
Eklenti 545400 |
Sevildiklerini biliyorlar,ondan sizin cevrenizden ayrilmiyorlar :)
|
:) Hem zarar, ziyan çiçeklerime. Hem de ne yapayım çok seviyorum onları. :) Çok şükür hep yanımdalar, çevremdeler. Aman olsunlar da ben o yattığı yere de sopaları dikiveririm artık sevgili sonkez.
:D Zaten artık gözlerim hem çiçek, böcek arıyor bir de sopa aramaya başladım, kırıp kırıp sokuşturuyorum toprağa. |
Alıntı:
Amaaaa, tohumdan yetiştirdiğin defne yapraklı kartopunu tek geçerim, nasıl bir güzellik öyle, bayıldım. Biliyorsun tohumdan yetiştirmeyi pek severim, şimdi merak ettim, bu büyüklüğe erişip çiçeklenmesi kaç yıl sürdü? O sitenin yöneticileri ve sakinlerinin yerinde olsam sana canla başla yardımcı olurum. Biliyorum bu konuda bağrın yanık, "bırak yardımcı olmayı su verseler razıyım" diyeceksin, yine sen elinden geleni yap canım, senin gayretini gören çocuklara olsun bu sevgiyi aşılarsın. |
:) Sevgili CAN Adalet Hanım beğeni ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağoluun.
Kartopu tam hatırlayamıyorum fakat 3 belki 4 sene olmuştur. Rahmetli komşumun camekânında çimlendirmiş idim. Sonradan yine camekânın önündeki saksıya dikmiştim ve ne yazık ki hâlâ da o saksıda duruyor. Bina görevlisine diyorum alalım şunu toprağa tamam alırız diyor ve dediğiyle kalıyor maalesef. :) Tabi duyarlı komşularım da yok değil sağolsunlar gönlümü de alırlar ara sıra. Çocuklardan etkilenenler var bana tohum getirenler, benimle tohum toplayanlar, şirin görünmek için 'Sema teyze şimdiye kadar hiç bu kadar güzel çiçek görmemiştim' diyenler, yok ismini soranlar oluyar ara sıra. Çok teşekkür ediyorum, sağoluun. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Geçen seneden kalan ve tek tük açmaya başlayan lalelerim.
Eklenti 545606 Eklenti 545607 Eklenti 545608 |
3 Eklenti(ler)
Çimleniyoruuz...
Eklenti 545609 Çimlendik; fakat çok sık olmuşuz :o bu şekilde büyürler mi ki acaba?.. Eklenti 545610 Eklenti 545611 |
Gecen seneden dedigin laleleri hiç çıkartmadınmı topraktan ablacım? Bu çimlenenler ne? Açelyanın rengi muhteşem :) Sarmaşık açelya ve şeker ablacım :) neden bizi kandırıyorlar hep böyle? saftrik miyiz ki yoksa :) :o
|
Sevgili hira'cık hoşgelmişsiin. Evet ben 2 senedir hiç soğanları çıkartmıyorum. Geçen sene senin aldığın sarı lalelerim maalesef çıkmadılar. :( :D Sarmaşık açelya. Rengini görünce bir de sarmaşık ne hayaller artık gerisini sen düşün. Her tarafa mor mor saracaktı. E bu durumda da işte saftirikiz. :)
Tam olarak isimlerini hatırlayamıyorum çimlenenlerin; tohumu da boca edince hepsi bir yerde çimleniverdiler. Bakalım nasıl büyüyecekler, onların ismi yer açelyası. :D Açelya, sarmaşık açelya, yer açelyası. |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Maşallah YeniGine ablacım çok güzeller laleler, katmerlisi daha bir hoşmuş ya :D
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Laleci, geçen seneki lale tarlamdan çıkanlar. :( Geçen sene ne kadar çoktu ve ne kadar da güzeldi, bu sene yok o güzelliğimiz...
Eklenti 545956 |
Vaay! Gerçekten de çok güzelmiş, yazık olmuş ya...
|
Sevgili YeniGine; Açelyana bayıldım, rengi ne kadar güzel, lalelerininde maşallahı var, ayrıca katmerli sarı lale çok farklı, bahar keyiflerini sürmekteyken havalar yine çok soğudu inşallah hasarsız geçirirler bu soğukları, sevgiler...
|
Çok güzelmiş gerçekten laleleriniz sevgili YeniGine . Sarı olana bayıldım . Kalanlardan yine çoğalırlar umarım .sevgiler
|
Sevgili milaca çok teşekkür ediyorum, sağolasıın. Bu sene hiç lale soğanı almadım, sağolasın evet açelyamın rengini ben de çok sevdim. Bakalım nasipse inşallah yeni komşu bahçesine dikmeyi düşünüyorum.
|
Sevgili aleydi, çok teşekkür ediyorum sağolasın. Geçen seneki hallerine bakınca bu sene daha da çoğalırlar diye düşünüyordum. :( Fakat yine hayal kırıklığı bir sürü soğandan kala kala bir tek sarılar kalmış. İnşallah dediğin gibi hiç değilse bunlardan çoğalsınlar...
|
2 Eklenti(ler)
Yanlarından geçerken miss gibi bir koku ve güzelliklerini de sizlerle paylaşayım istedim...
Eklenti 546266 Eklenti 546267 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025