![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Renk değiştirmesi çok hoş.. Yağlı boya tablo gibi.. :cool: Ben de Solanum'u çok seviyorum.. Her gördüğümde bir dal koparıp köklendirmeye çalışırım.. Geçenlerde köklendirmeye çalışmayın, doğrudan toprağa dikin dediler.. Doğru mudur bilmem? |
Alıntı:
Kedileri uzaktan seviyorum.. :o |
Canım, geçmiş olsun..
Nedir bu kedilerden çektiğimiz :) 4252 nolu mesajındaki Solanuma şaşırdım, bu Solanum Mersin'li mi? Bende hiç böyle açmadı da.. Gazanialar da çok iri açmışlar maşallah, çok güzel görünüyor hepsi de. |
Sevgili Jakin, sevgili Adalet Hanım çok teşekkür ediyorum, sağolun...
Sevgili Jakin, solanumum sevgili Adalet Hanım'ın hediyesi; sağolsun Mersin'deki bahçesinden çelikten köklendirip getirmişti bana. Ben de kara kara düşünüyorum kışın nasıl koruyacağım diye. Yine sevgili Adalet Hanım'ın önerisi ile dibine yanmış gübre döktüm. İnşallah donmaz diye dua ediyorum valla... Sevgili Adalet Hanım benim solanumum Mersinli; tekrar çok teşekkür ediyorum, çok sevdim kendisini inşallah kışı sağ salim atlatabiliriz. Renk değiştirdiğini de fotoğrafladıktan sonra farkedebildim. :o Keşke havalar hep böyle olsa, ne çok sıcak, ne çok soğuk. Bu dönem çiçekli bitkilerim hepsi maşallah çok güzel çiçeklendiler. Ben de farkındayım gazanyalarımın, kadifelerimin, sardunyalarımın daha iri çiçek açtığını. |
Geçmiş olsun canım.Ah o canlar ! Sevildiklerinden emin olunca her türlü kaprislerini yapıyorlar.:)
Kasımpatların harika duruyor.Ellerine ve yüreğine sağlık.. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili akçabardak sedumunu yenilemiş görünce; ben de bugün yenileyeyim dedim fakat kıyamadım. Çiçek açsın geçsin öyle yaparım diye düşündüm. Neyse ki Allah'tan yaz başı birkaç taneyi ayrıca dikmiş idim.
Eklenti 633565 Eklenti 633566 İlkbaharda çiçekleniyor idi, sanırım çiçeklenecekler... Eklenti 633567 |
4 Eklenti(ler)
Güllerim; son gayretleri... Bu sene hiç bakılmadılar, inşallah nasip olur ise şubat ayında derin budama yapabilmeyi düşünüyorum.
Bina önündeki o güzelim güllerim, mantolama ve boya yüzünden hepsi derinden kesildi; umut bahara bakalım yeşerecekler mi yeniden... Eklenti 633659 Eklenti 633660 Eklenti 633661 Eklenti 633662 |
5 Eklenti(ler)
Lantanam...
Eklenti 633663 Eklenti 633664 Sardunyalarımı yedeklemeye başladım, gidecekler binanın toplantı salonuna... Eklenti 633665 Kasımpatım... Eklenti 633666 Eklenti 633667 |
4 Eklenti(ler)
Komşumun sardunyaları... Sardunyalar için olan gübreden vermiş. Ben de diyorum, aynı yöne bakıyorlar, benimkiler neden böyle çok ve iri çiçekli açmadılar... Ben de gübre verdim fakat benim verdiğim gübre çiçek açan bitkiler için idi... Demek ki farkediyormuş...
Eklenti 634263 Eklenti 634264 Eklenti 634265 Eklenti 634266 |
4 Eklenti(ler)
Yazın köklendirdiğim kalonçlar açmayınca ben de gittim açmışlarından aldım... Geçen sene bahçeye diktiklerimiz dondular tabi ki. :( (Ama ben komşuma güvenmiş idim.)
Eklenti 634267 Eklenti 634268 Eklenti 634269 Eklenti 634270 |
Bende sardunyalarima genel bir bitku besini veriyorum. Diger ciceklerimde de kullanmak için genel kullanim gubresi aliyorum. Sardunyalar için olan besini deneyecegim. Merak ettigim şu ki; halen gubre veriyor musun sardunyalara? Ben gecen hafta ic mekana aldım ve sulamayi en aza indirdim.
|
Sevgili hira'cık 20 gün falan olmuştur en son, bahsettiğim gübreden vereli, peki sen memnun kaldın mı kullandığın gübreden? 4 gün önce bina görevlisi sulamış bütün bitkilerimi, yarın-öbür gün ben de alırım artık korumalı bir yerlere...
|
4 Eklenti(ler)
Nerede ise 2 hafta olacak hâlâ tomurcukta, inşallah açacaklar...
Eklenti 634315 Eklenti 634316 Bugün daha belirginleşmişler, nasıl sevindim minik minik filizleniyor. Bitkinin kışın dona karşı dayanıklı olduğunu öğrendim, peki bu minikler dona dayanabilecekler mi? Eklenti 634317 Eklenti 634318 |
4 Eklenti(ler)
Kedilerden çiçekleri koruyabilmek...
Eklenti 634323 Eklenti 634324 Budadığım birkaç sardunyanın fazlaları; hercai menekşe mi diktim, sardunya mı diktim belli değil... Eklenti 634325 Eklenti 634326 |
5 Eklenti(ler)
Toplantı salonuna gidenler...
Eklenti 634866 Sağolsun komşumun balkonundalar gündüz açıp, gece kapatıyor. Eklenti 634867 Eklenti 634868 Bu naylonlar echeveriamı ve sardunyalarımı korur mu? Eklenti 634869 Binanın içine aldıklarım... Eklenti 634870 İnşallah kayıp vermeden bu kışı atlatabilirim diye dua ediyorum... |
3 Eklenti(ler)
Eski çiçeklerimden birisi de vefakâr lantanam. Çok da seviyorum. Bu sene kendi binamın kapısının önüne aldım 1.5-2 aydır benimle komşumda kendisini yapma çiçek sanıyormuş, 'Bunu da poşetlesek mi' dediğimde güldü ve lantanamı da poşetledik.
Eklenti 634871 Eklenti 634872 Eklenti 634873 |
Bizde kışa hazırız. Hep iceri toplandık.. butun kızlar toplandık 😘 yine herzamanki hatami yaptim, yilbasim tomurcuklanmadan evvel kışı geçirecegi bir köseye almadım. Şimdi yer degişikliginden dolayı Tomurcuklarını pıtır pıtır dökmez inşallah diye dua ediyorum
SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Ellerine sağlık, inşallah zararsız-ziyansız atlatabiliriz bu kışı sevgili hira'cık...
|
çok güzel ellerinize sağlık :)
bizim siteye de böyle bir bahçe lazım |
Teşekkürler sevgili y.sule, sağolun... O halde siz de ufaktan ufaktan başlayın ekip-dikmeye derim...
|
Sabah sabah içim açıldı, sevgiler YeniGine..
|
önce sizin gibi insanlar lazım apartmana sevgili yenigine :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba sevgili YeniGine.
Her zaman ki gibi yine renk cümbüşü çiçekleriniz. Maşallah. Sebzelerden de verim almışsınız. Süper. Biberlerin turşusunu yapabildiniz mi? Sevgiler. |
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet sebzeciliği de sevdim, biberlerden komşularım turşu yaptılar acı oldukları için ben istemedim. Fakat geçen sene turşu yaptığımız komşum bu sene çok gezdi, turşunun tekrarı olamadı bu sene, onun bahçesine ektiklerimi de başka komşular yaptılar. :( |
Alıntı:
Acıyı ben de pek sevmem o yüzden dikmiyordum ama yeni sezonda biraz acı biber dikmeyi düşünüyorum. Acısız da olmuyor. Sağlık olsun inşallah yeni sezonda siz de ekersiniz. Sevgilerle. |
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025