![]() |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Komşumun orkidesi hiç bilmiyorum ve öndeki bitki de komşumun geldiğinde kıpkırmızı çiçeği vardı fakat şimdi çiçek rengi ve yaprakları solmaya başladı. Ne yapmam gerek, yardımcı olan bir arkadaş bulunur elbet...
Eklenti 421950 |
Alıntı:
Euphorbia Trigona-Süt ağacı. Alıntı:
|
Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Ne adını biliyorum, ne de ne ister ne istemez hiç bilmiyorum.İlgili başlığa bakacağım. Soğalısıın...
|
O Süt ağacı'nın sizin tarafa geçme şansı yok mu? :)
|
Alıntı:
Evet benim de çok hoşuma gidiyorlar; kirli hanımları daha büyük bir alan düşünüyor idim fakat ancak bu kadar başarabildim, bu sene fazla ağırlık veremedim onlara :( şimdi de pişmanım açıkçası. İnşallah nasip olur ise seneye büyütmek gerek öbekleri... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
O kaktüsün daha uzunu vardı, camekana sığmadığı için dışarı çıkartmıştık 2 sene önceki kışta dondu. Onun üzerine tekrar komşuma bir arkadaşı tekrar dikmiş verdi. 1 kış geçirdi yine camekânda. Tabi ki neden olmasın Sayın mandalinleerik, benim değil derken yani onlarla ben ilgilenmiyorum, sadece arada bir su veririm o kadar. Ama istiyor isek alabiliriz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizde çok yaşayın. |
Estağfurullah naz çekmek ne demek Sayın mandalinleerik, konu bitki, bahçe, çiçek, böcek olunca akan sular duruyor... Ben teşekkür ediyorum; dostlar sağolsun...
|
Sevgili Yenigine semperviumların saksısınıda büyütebilirsin ama daha fazla semperviumun olsun istiyorsan sevgili Sudenurun da dediği gibi yavrularından çoğaltabilirisin:) Ayrıca her boş bulduğun girişe saksı koymakta harika bence duvarla bile saksılar koyabilirsin:)
|
Sevgili günebakan hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin... Teşekkür ediyorum, evet zaten yavrularını almak istiyorum saksıdan; bakalım başarabilirim inşallah. :D Ah o duvarlara saksıları hep düşünürüm de bina görevlisinden korkuyorum; istifasını verip de kaçar gider diye... Zaten bina önlerini yıkarken benim saksılardan genelde şikâyetçi!..
Sağolasıın... |
2 Eklenti(ler)
:( Yılbaşı çiçeğim gayet güzel gidiyor idi fakat 1 haftadır yapraklarında bir gariplik hissediyor idim bugün de şöyle bir bakayım derken kopuverdi yaprakları. :( Ne yapmam gerek acaba?
Eklenti 423513 Eklenti 423514 |
2 Eklenti(ler)
Çok sevimliler, horozibiklerim... Tohumdan, şimdilik iki tanesi bu kadar çiçeklenmişler.
Eklenti 423515 Eklenti 423516 |
2 Eklenti(ler)
Bu alanı baştan sona kadar belledim kasımpat, kadife, yıldız diktim en sona doğru da komşular yine domateslerini diktiler. Ot içinde bahçe...
Eklenti 423517 Bu da ot içinde olan bahçenin aşşağıdan otlarını temizlediğim bölge. Yarın da inşallah ot içinde olan kısmı yolacağım. Eklenti 423518 |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan ve ah keşke fidelerini dağıtmasa idim dediğim, pişman olduğum yıldızlarım.
Eklenti 423519 Ama elimin kirine bakmayın lütfen; ot yoldum dedimdi zaten... Eklenti 423520 |
1 Eklenti(ler)
İlkbaharda arkamı dönmemle komşumun budadığı oya ağacımın son hali... 3 senedir ağaç idi kendisi. Bakayım bu sene ne yapacak? Ve dikkatimi çekti birçok yerde gördüm bu sene oya ağaçları erken çiçekteler...
Eklenti 423521 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yine komşumun bahçesinde sakızlarım, sebzeler onların, çiçekler benim.
Eklenti 423525 Eklenti 423526 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Zinnialarım; bahçede 5 öbek tohumdan diktim :( pişmanım elimde fazla tohum vardı çoğaltabilemediğim için. Açanlar, açmayanlar. Sanırım açamayanlar gölgede kalmışlar...
Eklenti 423529 Eklenti 423530 Eklenti 423531 |
3 Eklenti(ler)
Ama inşallah, nasip kısmet olur ise bu öbekleri seneye daha da büyütmeyi düşünüyorum. Kısmet!.. İnşallah!..
Eklenti 423532 Eklenti 423533 Eklenti 423534 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yuvarlak tarlam, aslanağızlarım tekrar yeniden çiçekte. Fakat 2 tane aslanağzım kurudu gitti; pek bilmem ama sanıyorum köklerinden birşeyler yok ediyor onları... :(
Eklenti 423536 Eklenti 423537 |
Oya ağacı amcamlarda da var onlar çok sert buduyorlar ama yine de açıyor. İnşallah sizinki de açar.
Zinniaları biraz daha seyrek ekseydiniz daha güçlü olurdular. Ben seyrek dikiyorum hem bitki hem çiçekler daha iri oluyor. Bende pembe var sadece bir de bu sene bir tanesi kırmızımsı çıktı ama buruşuk açtı. Sizin aslanağzılar bodur. Benim gördüğüm daha kısa ömürlüler normal aslanağzılara göre. Çiçekleri bittiği zaman tohum istemiyorsanız bitmiş çiçekleri budayın bir daha açsın. Ben ilk diktiğimde tek dal vardı üzerlerinde şimdiçok güzel dallandı. Yıldız çiçekleri tohum vermiyor burada, gerçi çoğu tür süs bitkisi bizim burda tohum bağlamıyor pek. |
Sayın YeniGine
Kaktüslerinizin yakın çekim görsellerini :( göremiyorum;) Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025