![]() |
:( Evet işte ben de bunun farkındayım zaten Güler Hanım gece sulamasından hem güller hem de diğer bitkiler zararlı bir şekilde nasibini alıyor. Öbek öbek hem zinnia hem de kadifeler ektim onlar bile çiçeklerini açamadan çürüyüp gittiler.
Arka bahçenin bir sağı, bir solu 30 gülüm var, her sene yeni gül alıp dikiyor idim bu sene baktım olmuyorlar hiç gül bile almadım. :( :( |
Peki bu sulamayı fıskıye şeklinde yapmasalar olmaz mı?
Yakınlarda sulama için musluk yok mu? Mesela hani diyorsun ya yuvarlak tarlam, üçgen tarlam diye aşağı yukarı kaç metre kare her biri? Onlar hortumla sulanamaz mı? Gördüğüm kadarı ile bitki ekimin karışık, düzgün ekilmiş olsalardı sana 30 m kadar damlalıklı hortum verirdim bunları döşerdin ve sulamayı daha kolay ve daha doğru yapardın. |
Sevgili Güler Hanım, yani en azından bu fıskiyelerin kaç gibi açılması iyi olur onu bile bilmem benim için güzel bir bilgi olacak. Yönetimle gidip bunu konuşabilirim en azından. Tabi beni dinlerler ise...
|
Bak sana ne diyeceğim.
Sana 30-40 m damlalıklı hortum göndereyim. Bir çuval da yanık hayvan gübresi getireyim. Bunları İstanbul'dan alabilme imkânın olur mu? Yok olmaz dersen başka bir yol da düşünürüz. Belki ayarlayabilirsem buluşur senin site bahçene de gideriz. |
Yuvarlak tarlamı, üçgen tarlamı kendim sulayabiliyorum, yani bina görevlisi kapı önlerini yıkarken hortumu yakaladığım gibi tarlalarıma. Fakat arka bahçe tamamen fıskiye yöntemi ile yönetim tarafından sulanıyor. :(
Eveet zaten neden kıskandım sizi bitki ekimim karman çorman. :) Ama yine de işte alan çok ekilecek alan yok şu fıskiyeler yüzünden. Birşey dikeceğim buraya fıskiye gelmez dik, buraya uzak oraya da dik. Hepsi karıştı birbirine. :( Bir nizam, intizam, görsellik, güzellik kalmadı. :( Hepsini birbirine karıştırdım. Yani yardım edenim de, ilgilenenim de yok sonuçta. |
Güllerden bahsediyorsak fıskıyeli sulamayı unut.
Gülleri sularken su yapraklarını ıslatmamalı. Çok sıcaklarda haftada iki veya 3 defa sulama dipten yeter, ama bol bol verilmeli. Ben güllerime haftada iki defa bol su veririm. Fıskıyeyi çim alanlarda kullanıyoruz, bazen de dereotu-maydanoz, nane adalarında. Diğer bölümler damlalıklı sulama veya hortumla oluyor bizde. Sulama işi sabah erken saatlerde yapılırsa, güneş çıktıktan sonra toprak yavaş yavaş kurur ve bitki geceye kuru toprakla girer bu da mantarî hastalıkları önler. |
Alıntı:
4 sene önce sulama sistemimiz daha iyi idi fakat yok peyzaj dediler, yok bahçevan dediler getirdiler bize bu fıskıye sulamayı yaptılar. Şimdi yönetim hepten elini eteğini çekti bizim bahçelerden, herkes kendi işini kendileri görsün diyorlar. Blok yöneticilerine kaldı bütün mesele. Benim üçgen tarlam var tamamen şu anda soğanlılarla dolu ve etrafında maalesef sitenin çocukları top oynuyor dün baktım bütün lalelerimin başları kopmuş gelen toplar sonucunda, 3 tane sokak köpeğim var gelmişler, hem soğanlıların hem de gazanyalarımın üzerine yatmışlar mahvetmişler. Diyorum şuraya bir tel lütfen. Hiçç kimsenin umru bile değil. Yani diyeceğim BEN SİZE KIYAMAM, onun için hasbelkader, birşeyler başarmaya çalışıyorum. Sizi zaten çok seviyorum, bir kez daha çok sevdim, KISKANDIM, siz sağolun... |
Sevgili Güler Hanım, o halde gideyim konuşayım, rica edeyim (Tabi beni dinlerler ise) yazın mesela sabah 05.00 gibi açın desem doğru mu?
Gerçekten bu öneriniz benim için önemli olacak. |
Bak sevgili YeniGine, sanki biraz ezbere yazışıyoruz gibi oluyor.
İstersen sen sormak istediğin şeyleri bir tesbit et, ben de bu arada hızlıca da olsa bahçene bir göz gezdireyim adalarını-tarlalarını ve bitkilerini bir göreyim ondan sonra soru-cevap gibi yazışalım olur mu? |
Tamam, olur... Siz nasıl derseniz ben çok teşekkür ediyorum size CAN Güler Hanım, sağoluun...
|
Tabii sabah beşte ideal olur.
Benim için sorun değil sevgili YeniGine elimde bol miktarda damlalıklı hortum var, yeter ki siz bana evet ben onunla halledebilirim deyin. Yani o damlalıklı hortumları tarlaya döşeyecek ve normal hortumu da sulayacağınız zaman kısık açacaksınız. Döşediğiniz damlalıktan su damlalar halinde bitki diplerine damlayacak. Başında durmaya da hiç gerek yok. Sonra gidin bir saat sonra -yarım saat sonra kapatın suyu. |
O zaman siz sorularınızı hazırlayın. Ben de bahçe sayfalarınızı dolaşayım tekrar yazışırız.
Pazartesi akşamı buluşalım mı? |
Sevgili Güler Hanım işte ah keşke sizin dediğiniz gibi damlalıklı hortumlu olsa daha ne isterim. Ama sulama sistemi yani fıskiyeler tamamen yönetime ait. Ama fıskiye sistemini kaldırtıp da damlama sistemini gerçekten kurturabilirsem ah keşkeee daha ne isterim.
Valla süper olur. Eğer fıskiye sistemi kaldırılıp yerine damlama konulabiliyor ise ben konuşayım bina yöneticimiz ile. Evet inşallaah diyeyim. Gerçekten harika olur. |
Ben size kıyamamakla birlikte tamam inşallah diyeyim...
CANSINIZ, sağoluuun... |
İnşallah sulama ile ilgili sorunlarınızı halledersiniz sevgili YeniGine.
|
Sevgili Gürcan valla sulama ile ilgili problem mümkün değil çözülmez. Zira benden başka ilgilenen diken, eken yok (Tabi bu site bahçesi için geçerli.)
:( Bugün de zaten üçgen tarlamın kenarında top oynayan çocuklar yeni yeni filizlenen lalelerimin üzerine basıp birçoğunu kırmış, ezmiş, zaten yağmur da yok sulanmıyorlar. Çok canım sıkıldı bugün, onun için negatifim kendi kendime sen sadece saksılara ek dik diyorum sabahtan beri. |
Negatif bir gün sonunda yaşasııınnn çok şüküüür şu anda şakır şakır yağmur yağıyor (Maşallah maşallah devam etsin inşallah) soğanlılarım sulansın.
Eşim de ne kadar üzüldüğümü bildiği için geldi hemen camı açıverdi sağolsun. Yağmur sesi. Oh çok şükür, nihayet... İnşallah devam eder. Ben de az biraz moral bulurum. |
Ablacığım bence sen arsız bitkileri ek şu site bahçesine. Saksılara da çok özendiğin bitkileri ekersin.
Bence çocukların oynadığı yere mine ekebilirsin ne kadar tepeleseler yine de gelişir. Çalı istiyorsan da ağaç minesi dik o da arsız. Hem seni yormaz hem de kolay kırılmaz. |
Sağol sevgili hdoğan, bakalım artık bu sene zaten öyle tohum işine de girişmedim, şimdilik sadece bakınıyorum... Yaz sonunda da laleleri söküp üçgen tarladan göç etmek niyetindeyim nasip, kısmet... :D
|
Sayın Yenigine merhaba..
Bahçenizin nereden nereye geldiğini ilk halinden bu yana izledim.. Bu günlerde moraliniz bozuk olsa da, geçmişte neler başardıgınızı bir hatırlayın ve umudunuzu yitirmeyin lütfen.. Kendi sayfalarınızı yeniden gezin ve kendinizi tebrik edin lütfen.. Ellerinize saglık, harika işler başarmışsınız.. Bol renkli bahçeleriniz olsun, sevgiler.. |
Sevgili Seabert74 merhaba, hoşgelmişsiniz... O güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. :) Eski sayfalarıma bakınca 'Eskiden daha iyiymişim' deyip eski bahçenin hallerine imreniyorum ben de. Son günlerde su yok toprak kurudu iyiden iyiye, üçgen tarlamda soğanlılarım çıkmaya başladılar çocuklar topları ile birlikte üzerinde tepiniyorlar. İster istemez benim de canım sıkılıyor, moralim bozuluyor.
Artık akışına bıraktım ben de. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. |
Sayın YeniGine site bahçeniz harika olmuş. Her çeşit bitki var. Keşke tüm site bahçeleri standart bitkilerin dışına çıkabilse. Özellikle güllerinizin maşallahı var :)
Umarım su sorununu çözersiniz. Bu sene bitkiler çok su isteyecek gibi duruyor. Böcekleri düşünmek bile istemiyorum. Nisan, mayıs aylarında hatırlatırsanız size karanfil fideleri gönderebilirim, bahçeye renk katarlar ;) |
Sevgili İsmail Kuzucu merhabaa, hoşgelmişsin. Yani bir site bahçesinde yani ortak alan olabilecek çiçekleri elimden geldiğince ekmeye, dikmeye başarmaya çalışıyorum. Evet su sorunu derken susuzluğu kastetti isen inşallah yağmur yağar ise; yok bahçe sulamadaki suyu kastetti isen o zor.
Evet Sevgili İsmail karanfil isterim tabi, zaten sayfana ilk baktığımda karanfillerin dikkatimi çekmiş idi. Teşekkür ediyoruum, sağolasıın. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine;
bence bu yerlere yani çoçuklardan sürekli zarar gören (üçgen,dörtgen tarla) alanlara mesala; burdaki örnek gibi çim ekilebilir.En azından daha iyi olur gibi veya; Eklenti 469464 buz çiçeği (aptenia cordifolia) ekilebilir.Yoğun bir şekilde olursa belki çiğnemezler. Eklenti 469465 kaz ayağı(crpobrotus edulis) Eklenti 469466 kedi tırnağı(delosperma cooperi) Eklenti 469467 acem halısı(lampranthus roseus) bu yer örtücü bitkiler yoğun bir şekilde ekilirse en azından fayda sağlar gibi sevgili YeniGine. Eklenti 469468 |
Sevgili YeniGine, sen üzülme ben sana damlalıklı hortum yollayacağım bana adresini özelime yaz.
Ancak, arkadaşlar da sana yazmışlar, biliyorum toprakla uğraşmak onu mıncıklamak hoşuna gidiyor ama yap yap kıymet bilinmiyorsa üzücü olur, görüyorum ki çok da üzülüyorsun. Top oynanan yerde çiçek mi olur. Çiçek sapları da kırılır, bitki de ezilir. İstersen sen bu soğanlı bitkileri saksılarda -balkonda-pencere önlerinde büyütmeye gayret et. O adaların için de sana fare kulağı, buz çiçeği gönderebilirim. Hızla yayılıcı olduklarından örterler toprağı. Tabii yine de sen bilirsin. |
Sevgili Güler Hanım, tekrar hoşgelmişsiniz teşekkür ediyorum, sağolun. Hem üzülüyorum, hem de sinirlerim oynuyor gerçekten... Zaten bakalım nasip kısmet yaz sonu soğanlıları oradan sökmeyi düşünüyorum, başarabilir isem...
Güler Hanım sağolun damlalıklı hortum olur mu bilemiyorum çünkü fıskiyelere gelen sular yer altından borularla uzak bir kuyudan merkezi sistem olarak geliyor. Ah keşke olsa ne kadar güzel olur. Ama ben yine de birilerine bir danışayım. Çok teşekkür ediyorum sağoluun. |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Çuhalarım. Yavaş yavaş diğerleri de tomurcuktalaar.
Eklenti 469643 Eklenti 469644 Eklenti 469645 Eklenti 469646 Eklenti 469647 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025