agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 12-03-2013 17:55

Sayın ykaya194; evet büyüyünce onlar gibi olacaklar... Tabi siz yuvarlak küre şeklinde budarsanız o şekilde olacak. Evet bende de bir tane minik var o da 3 senedir çiçeksiz idi bu sene o da çiçeklendi.
Çok güzel bir çalı.
Sonradan çiçekleri geçiyor yemyeşil yaprak ve üzerinde meyveleri olacak inşallah.

Orhan Özbilgiç 13-03-2013 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1117576)

Arkadaşım;
Budamayı, aşağıda verdiğim linkten, özellikle birinci videoyu dikkatlice izleyerek, mükemmel bir biçimde yapabilirsin.
Henüz vakit geçmeden, budadığın güllerde rötuş yapma şansı yakalarsın.;)

Selam ve sevgiler.

http://www.agaclar.net/forum/egitim-...lari/25811.htm

YeniGine 13-03-2013 23:12

Çok teşekkür ediyorum Sayın Orhan Özbilgiç; izleyeceğim sağolun.
Ben de korka korka ilk budamayı yaptım; sağolsun Sayın hdoğan uyardı az biraz daha diye; sonra tekrar yine daha fazla korka korka budadım.
Sayın hdoğan da olmuş az biraz uzun kalmışlar ama olur demiş idi zaten; anladım az daha rötuşlamak gerekiyor demek ki.
Teşekkür ediyorum, sağolun.

Satı Uğurtan 13-03-2013 23:45

Sevgili YeniGine, bahçe kurma çabana ve kendine özel olmadığı halde bahçeyi güzelleştirmeye çalışmana ve saz ekibine gösterdiğin yakınlığı yürekten kutluyorum sevgiler saygılar.

YeniGine 13-03-2013 23:57

Sevgili Satı Uğurtan hoşgelmişsiniz; bitkileri, saz ekibimi çok seviyorum, kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum. Siz ustalarımın yorumları, sözleri beni mutlu eder.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun.

almanyalı 14-03-2013 00:17

merhaba,

Sevgili Yeni gine,
Nasılsınız, yağmur yağdımı? saz ekibinize bayıldım, çok şirinler..ah benimde köpeğim olsa yeniden diye iç geçirmedim de değil hani..maşallah.
bahar dalına bayıldım o da çok güzel.
elinize sağlık, komşularınız çok şanslı sizin gibi hem doğa sever hemde hayvansever birini tanıdıkları için.
salon çiçeğiniz de var mı? merak ettim doğrusu.

sevgilerimle

YeniGine 14-03-2013 00:26

Sağol sevgili almanyalı'm...
Evet güllerin işlerini bitirdikten sonra dedim şimdi yağmur gerek. Ertesi akşam yağdı çok şükür. Ama sanırım yetmedi, bu aralar bol bol yağmalı diye düşünüyorum.
Evet saz ekibim hem çok seviyorum hem de çok kızıyorum onlara. O kadar yeşil alan var ama ne hikmetse gelip benim üçgen tarlamda yatıyorlar. :( Gitti tabi sümbüller, lale yaprakları, zıpçıktılar :(
Ben çiçeği bahçede seviyorum, ne evimde, ne de balkonumda hiç çiçek yok. Çünkü sevdiğim bitkiler hep güneş ve bahçe toprağında olması gereken bitkiler. Balkonum da kuzeye bakıyor onun için balkonumda sadece kumrular için gelip yuva yapsın üresinler diye içi boş, içi toprak dolu birkaç saksı var.
http://www.agaclar.net/forum/kuslar/12251-2.htm
Benim bir de böyle bir hikâyem var.

Orhan Özbilgiç 14-03-2013 01:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1119443)
Çok teşekkür ediyorum Sayın Orhan Özbilgiç; izleyeceğim sağolun.
Ben de korka korka ilk budamayı yaptım; sağolsun Sayın hdoğan uyardı az biraz daha diye; sonra tekrar yine daha fazla korka korka budadım.
Sayın hdoğan da olmuş az biraz uzun kalmışlar ama olur demiş idi zaten; anladım az daha rötuşlamak gerekiyor demek ki.
Teşekkür ediyorum, sağolun.

Videoyu izlerseniz, bıraktığınız budaklarıda keseceksiniz. Yoksa şu son hali ile boyları kısa bile kalmış. Ben genellikle her sene diz boyundan budarım.;)
İyi geceler.

YeniGine 14-03-2013 01:18

Sayın Orhan Özbilgiç teşekkürler, sağoluun. Yani bu sene benim güllerin son halleri size göre ne olur?

Orhan Özbilgiç 14-03-2013 01:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1119501)
Sayın Orhan Özbilgiç teşekkürler, sağoluun. Yani bu sene benim güllerin son halleri size göre ne olur?

Ne kadar kısa kesilirse o kadar güçlü sürgün verir. Seneye böyle budarsınız.;)

Not; Aslında önde görünen gül iki ayrı kök olduğu için o kadar dal bıraktım. Yoksa bir kökte 4-5 kök(Dal) bırakmak yeterlidir.Yarından tezi yok çatal bıraktığınızdallardaki kısa uzantıları kesin.

Eklenti 377921

YeniGine 14-03-2013 01:39

:) Ben kıyamadığım, hep korktuğum için gelde kes... :( Kesemedim.
Ama yarın tekrar giderim inşallah güllerin başına; fotoğraf için çok teşekkürler Orhan Bey, sizi fazlası ile yordum ve meşgul ettim... Ayrıca üzgünüm.
Ama gelin görün ki ilginiz, yardımlarınız için de çok teşekkür ediyorum. Sağoluuun...
Sayın Orhan Özbilgiç, çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 14-03-2013 01:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1119503)
Ne kadar kısa kesilirse o kadar güçlü sürgün verir. Seneye böyle budarsınız.;)

Not; Aslında önde görünen gül iki ayrı kök olduğu için o kadar dal bıraktım. Yoksa bir kökte 4-5 kök(Dal) bırakmak yeterlidir.Yarından tezi yok çatal bıraktığınızdallardaki kısa uzantıları kesin.

Eklenti 377921

Ne kadar güzel budamışsınız, imrendim... Maşallaaah dedim... Sağolun tekrar.

Orhan Özbilgiç 14-03-2013 01:53

Sevgili YeniGine;
Burada hepimiz birbirimizle bilgi alışverişinde bulunacağız. Buda son derece mutluluk verici bir durum. Yardımcı olabilmiş olmak bana o mutluluğu tattırdı.

YeniGine 14-03-2013 01:57

Sayın Orhan Özbilgiç, ben size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bir yandan da üzüldüm sizi fazlası ile meşgul ettim.
Ben öyle fazla yardımlara alışık olmadığım için, sizi yordum diye düşünüyor ve üzülüyorum.
Yani hakkınızı ödeyemem, çok teşekkür ediyorum size Orhan Bey, sağoluuun.

YeniGine 14-03-2013 23:50

1 Eklenti(ler)
Bu sümbüllerim zarar görmeyenler ve ne kadar pişmanım hepsini ayrı ayrı yerlere dikmişim; üçgen tarlada pembeler, beyazlar tek tük orada burada :( Ve hep isterim şöyle hepsi bir arada öbek oluştursun... Sanırım elimin ayarı yok.

Eklenti 378300

YeniGine 14-03-2013 23:52

1 Eklenti(ler)
Ondan sonra da kendi kendime hepsi birden açmıyorlar diyorum. :)

Eklenti 378304

YeniGine 14-03-2013 23:57

1 Eklenti(ler)
Nasip ise, artık seneye bir araya toplamak gerek inşallah.

Eklenti 378308

Sudenur 15-03-2013 00:17

Ablacığım, bu halleriyle de çok güzeller. :eek:
Aynı anda gömdüğüm ve aynı bakımı uyguladığım sekiz sümbülümden evvela mor ve pembe olan açtı soldu, şimdi de diğer ikisi açıyor. Diğer dörtlü grup ta çiçek belirtisi yok henüz.. ;)

YeniGine 15-03-2013 00:22

Teşekkür ediyorum Sevgili Sudenur'um; dediğim gibi hep özenmişimdir öbek öbek olsunlar ama ne hikmetse bir türlü de başaramıyorum. Bir sürü soğan var ama hiç görsel güzellik yok. :( Bugün dedim kendi kendime; 'Demek ki benim elimin ayarı yok.' Orda 3 tane, burda 1 tane, şurda 4 tane... Bir sürü soğanı heba etmişim demek ki yine.
Sağol, teşekkür ediyorum.

Sudenur 15-03-2013 00:57

Hiçte heba etmemişsin, güzel güzel açmışlar, seneye topluca diker topluca seyredersin güzelliklerini. ;) Öperim sevgiyle... :)

milaca2010 15-03-2013 01:20

Maşallah maşallah sevgili Yeni Gine; Sümbüllerin muhteşem!!!
Çok güzel açmışlar, emeklerine sağlık, misler gibi kokuyorlardır, doya doya tadını çıkart arkadaşım, dikkat et yürütmesinler:))
Sevgiler...

YeniGine 15-03-2013 01:28

:) Evet sevgili milaca; her gün aşşağı bahçeye indiğimde ilk işim sayım... Hoş üçgen tarladaki sümbüller çoktan gitti sağolsun saz ekibim sayesinde... Ama kalanları mutlaka tek tek izliyorum. Ama çok şükür koparılan yok.
Evet kokuları; saz ekibimin kırdığı bütün dalları komşulara dağıttım 'Size Cennet'in kokusunu getirdim' diyorum. Her gece 00.00 itibari ile aşşağıda sümbüllerin yanındayım; ah o kokuları... Yaklaşıp koklamaya gerek yok, çevrede buram buram hep miss gibi onların kokuları. Çok güzeller, çok.
Daha da açacak, gelen sümbüllerim var...
Evet hatırladım; kıskanmış ve ben de böyle güzel yorumlar isterim demiş idim size; tekrar teşekkürler... Daha geride gelen sümbüllerim var, güzel yorumların devamını isterim... :)

berçin 15-03-2013 18:19

Svgili YeniGine küçük tarlalarınız,soğanlıları,hercaileri,çuhaları,bahar dalları ve saz ekibiyle çok güzel.Zoru başarmışsınız çünkü böyle ortak kullanım alanları her zaman sıkıntılı olmuştur.Oturduğum sitenin bir yıl yöneticiliğini yaptım ve az daha devam etseydim ruh sağlığımdan olacaktım,ne yazık ki her insan bizim gibi değil.Halbuki aidat denen şeyi ödüyoruz neden bu düzenlemeler için bütçe ayrılmaz ayırmaya kalkıştığınızda toplantı odası birbirine girer,hemde kasada fazlasıyla imkan varken.
Diğer arkadaşlara katılıyorum,soğanlı bitkileri saksılara dikin,bunların birde para tarafı var hersene başa çıkamazsınız.Güneş alan yerlere Almanyalı arkadaşımızın dediği gibi petunya,sardunya,mevsimlik begonya,aslanağzı,lobelia,kadife gibi çiçekler dikilebilir,üstelik bu çiçeklerin(begonya hariç)dökülen tohumları bir dahaki sene kendiliğinden çıkıyor.Bunlarıda sökerler,koparırlar ama minumum olur diye düşünüyorum.:)Ama kesin çözüm yinede yönetimin elinde sevgili arkadaşım.
Çok güzel işler başarmışsınız tebrik ederim,gözlerim üzerinizde:)))Sevgiler.

berçin 15-03-2013 18:23

Bu arada mücadeleniz uğruna geçirdiğiniz kaza için geçmiş olsun dileklerimi de kabul edin lütfen, beğen butonuna basmak istemedim):

YeniGine 15-03-2013 23:17

Sevgili berçin hoşgelmişsiniz; çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Dediğiniz gibi insanın kendi bahçesi olmayınca bazı şeyler zor. Mesela başladım şimdiden sulama sistemi, yazın nasıl sulanacaklar diye. Tabi her sene öyle böyle bir şekilde sulanıyorlar fakat sağlıksız bir sulama sistemi.
Evet inşallah bu sene isimlerini verdiğiniz çiçekleri ekmek istiyorum; hatta bugün bir kısmının tohumlarını ektim bakalım.
Sağol, sevgili berçin.

YeniGine 15-03-2013 23:18

1 Eklenti(ler)
Açıyorlar...

Eklenti 378547

YeniGine 15-03-2013 23:20

1 Eklenti(ler)
Çok hoşuma gitti

Eklenti 378548

YeniGine 15-03-2013 23:22

1 Eklenti(ler)
Eklenti 378559

YeniGine 15-03-2013 23:24

1 Eklenti(ler)
Nihayet Yılbaşı çiçeğimin saksısını değiştirebildim; çok teşekkür ediyorum Sevgili selenn, sağolun.

Eklenti 378564

YeniGine 15-03-2013 23:27

1 Eklenti(ler)
Pazardan aldığım tereyağ kutusu (Herşeye saksı olabilir mi diye bakıyoruz ya), çıtalar halinde basit birşey idi ben boyadım bir komşumda vernikledi; petunya dikeceğim inşallah.

Eklenti 378565

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025