agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 10-03-2013 01:11

1 Eklenti(ler)
Bu alan yanımızdaki bloğa ait; :D beni burada görmekten pek hoşnut değiller fakat ben az az bu tarlaya da girmeye başladım az sağ köşede Kestanem den belli dört tane hurmadan palmiye, kayısı, erik fidanı, 2 tane zakkum, bir sürü kana, budadığım güllerden bir sürü de çelik diktim.

Eklenti 376744

milaca2010 10-03-2013 04:22

Sevgili Yeni Gine; Posteki de seni seviyor! Nasılda dikkatle izliyor sizi.
Çiğdemleriniz çok güzel, beyaz olanı ne kadar uzun boylu, kaç senelik merak ettim?
Benim çiğdemler çok ufak açmakta bile nazlanıyorlar primature bebekler gibi.
Şebboylarınızın yakın plan fotoğrafını görmek isterdim, katmerlimi katmersizmi?
Geçen gün bahçesini belleyen bir dededen rica ettik iki dal katmersiz şebboy çeliği verdi, tutacakmı bilmiyorum.
Diğer bitkilerinizden yılbaşı ve sarı çiçekli begonyanı çok beğendim, hepsini güle güle büyüt
Sevgili Yeni Gine kolay gelsin.
Not: Dün gül çeliklerimi yerlerine diktim sevgili Yeni Gine; ellerim harap vaziyette, dikenler ellerimi parçalarken bilemezsin kaç kere seni andım:))
Sevgilerimle...

h_dogan 10-03-2013 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1116953)
Bu alan yanımızdaki bloğa ait; :D beni burada görmekten pek hoşnut değiller fakat ben az az bu tarlaya da girmeye başladım az sağ köşede Kestanem den belli dört tane hurmadan palmiye, kayısı, erik fidanı, 2 tane zakkum, bir sürü kana, budadığım güllerden bir sürü de çelik diktim.

Eklenti 376744

Bu açanlar sıklamen mi? :dilli:

YeniGine 10-03-2013 23:47

Sevgili milaca bu kış ocak - şubat ayları gibi dikmiştim çiğdemleri... Bir de sarı çiğdemler dediğiniz gibi prematüre gibiler onun için onların yanında beyaz daha uzun kalmış... Şebboylar geçen sene tohumdan ekmiş idim biliyorsunuz ekildiği sene değil bir dahaki seneye çiçekleniyor şebboylar ben de bilmiyorum nasıl olduklarını.

Yılbaşı çiçeğimde minik minik tomurcuklar var, begonyam çiçeklerini açıyor ben de seviyorum onları. Fakat ikisinin de saksıları küçük aldığım saksılardalar hâlâ saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum fakat ne zaman yapılır onu da bilmiyorum...

Not: Notunuza güldüm sevgili milaca; geçmiş olsun her akşam Bepanten sürüyorum iyileşmeye başladılar; geçiyorlar artık... Anmak, anılmak güzeldir sevgili milaca teşekkür ediyorum.

YeniGine 10-03-2013 23:48

hdogan merhaba; üzgünüm sizi hayal kırıklığına uğratacağım :( o tarla baharın müjdecisi ballı diye biliyorum ben isimlerini onlardan. Fotoğraf makinem kaliteli olmadığı için kaliteli fotoğraf çekemiyorum. :(

YeniGine 10-03-2013 23:51

1 Eklenti(ler)
Sayın hdoğan gülleri tekrar budadım; inşallah bu sefer de fazla budamamışımdır. Yorumlar iseniz sevineceğim.

Eklenti 377237

YeniGine 10-03-2013 23:52

1 Eklenti(ler)
Eklenti 377238

YeniGine 10-03-2013 23:53

1 Eklenti(ler)
Eklenti 377239

YeniGine 10-03-2013 23:57

1 Eklenti(ler)
Ortancam; bu sene 3. senesi diktiğimde minicik bir fide idi; geçen yaz da otları biçerken bina görevlisi yanlışlıkla onu da biçmiş. Bakalım bu sene nasıl olacak?

Eklenti 377240

YeniGine 10-03-2013 23:59

1 Eklenti(ler)
Bugün bahçeye indiğimde tam güneş üzerinde idi, çok hoşuma gitti fotoğrafladım; tekrar paylaşmak istedim.

Eklenti 377243

YeniGine 11-03-2013 00:01

1 Eklenti(ler)
Saz ekibim; üçü bir arada...

Eklenti 377244

YeniGine 11-03-2013 00:05

1 Eklenti(ler)
Sevgili milaca; şebboy seneye çiçeklendiği için ne rengini ne de nasıl olduğunu bilemiyorum. Fakat inşallah katmerli fideden siparişim var, biran önce gelirler ise mutlu olacağım.

Eklenti 377249

h_dogan 11-03-2013 07:37

Gayet iyi olmuş birinde biraz uzun kalmış ama o kadar olacak. Havalar biraz ısınsın siz o zaman görün nasıl kuvvetli sürgün verdiğini.
Sağlıcakla kalın. ;)

selenn 11-03-2013 10:35

Sevgili YeniiGine, ellerinize, emeklerinize sağlık. Uzun zamandır çalışmalarınızı beğeni ile takip ediyordum ancak yazabildim. Site sakinleri çok sanslılar, sayenizde mis gibi çiçek kokusu ile güzel bir bahçe görecekler pencerelerinden. Belki aralarında size yardıma gelenler bile olabilir.

Dilerim en kısa zamanda tüm bitkilerinizi yetiştireceğiniz kendinize ait kocaman bir bahçeniz olur, emeklerinizin keyfine vararak huzurla yaşarsınız.

YeniGine 11-03-2013 13:34

Sevgili selenn ne iyi etmişsin, hoşgelmişsin... Teşekkür ediyorum.
Tabii komşular pek karışmazlar fakat, bana da ellerine sağlık, Allah razı olsun, seni maaşa bağlamak lazım, çok güzel olmuş derler hep sağolsunlar.
Sevgili selenn, yılbaşı çiçeğim minicik saksının içinde aldığım gibi hâlâ. Saksısını büyütmek istiyorum, yardımcı olabilir isen sevinirim.
Teşekkürler.

YeniGine 11-03-2013 13:36

1 Eklenti(ler)
Üçgen tarlam ve sağolsun Postakim...

Eklenti 377336

h_dogan 11-03-2013 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1117846)
Üçgen tarlam ve sağolsun Postakim...

Eklenti 377336

Postakim sümbüllerle güzel poz vermiş. ;)

YeniGine 11-03-2013 16:11

:) Evet Sayın hdoğan pozu çok güzel... Az biraz sağ tarafındaki yere yatıyorlar idi oradaki soğanları mahvettiler, bugün de gitmiş buraya yatmış; Allah'tan çok şükür eşelenmeden yatmış... :( Bir sümbülüm, bir çiğdem ve iki üç lale yaprağını kırmış...

h_dogan 11-03-2013 16:15

Yaramazlar, onlara çim lazım bol bol yatarlar o zaman. :D Şimdi çiçekleri ezmeyi oyun sanıyordur onlar.

YeniGine 11-03-2013 16:18

:) Aslında yan bloğun tarlası dediğim yer geniş güzel bir çim alan. Ama işte gelip benim tarlaların üstünde yatmak varken neden gidip oraya yatsınlar. :( Çoğu çiçeğimi yok ettiler zaten. :D Öldürcem onları öldürcem...

h_dogan 11-03-2013 16:23

Çiçekleri koklamaya geliyorlar o zaman :D

YeniGine 11-03-2013 16:27

Sayın hdoğan nihayet güllerin budanması tamamen bitti. Siz de onayladınız 'Tamam olmuş' dediniz teşekkür ediyorum. Artık bundan sonrası toprak anaya, bir de İstanbul'da ne zamandır yağmur yok. Acilen inşallah yağmura ihtiyaç var artık.

h_dogan 11-03-2013 16:36

Elinize sağlık. Toprak daha tam kurumamıştır sorun yoktur bence su yönünden güller için. Kökleri derine gider güllerin. Kökleri yüzlek olanlar için sorun olur susuzluk. ;)

YeniGine 11-03-2013 18:21

1 Eklenti(ler)
:) Bugün üçgen tarlamı mesken tuttular; üçgen tarlam ve sağolsun Kestanem.

Eklenti 377382

YeniGine 12-03-2013 01:53

Saat 02.30 itibari ilee çok şükür az da olsa yağmur tıpır tıpır attırıyor. İnşallah az daha hızlanır.
Zira bahçenin ihtiyacı var güzel bir yağmura.

YeniGine 12-03-2013 01:58

Budandı, gübrelendi, bellendi :( su yok... Yağmura ihtiyaç var. İnşallah şöylee devam eder güzel bir yağmur yağar.
Sanki yağmur hızlanıyor gibi de; hadi inşallah.

maki01 12-03-2013 02:31

Saz ekibinizi , özellikle Postaki'nin üçgen tarlada verdiği pozu çok sevdim. Gecenin ilerleyen saatlerinde hatta neredeyse sabaha karşı "yağmur duası"na çıkmış halinizi de.

Saz ekibi , karlı , yağmurlu havalarda nereleri mesken tutuyor, merak ettim :)

YeniGine 12-03-2013 02:43

:) Sayın maki01, teşekkür ediyorum, sağoluun...
Evet postakinin verdiği poz harika idi; diğerleri duymasın onu daha çok seviyorum. Lider ve özel. Oldukça yaşlı. Ve sanıyorum bebeklik, genç yaşlarında bir aileye sahip imiş. Çünkü pati vermesi ve su içerkenki hali kendine has birşey. Su dolu tasta ille de kenarından içen bir köpek görmedim şimdiye kadar. Sonra ben bir yerlere giderken beni takip etmesi sanırsınız sanki boynunda tasması var beni öyle takip ediyor. Dikkatimi çekiyor özellikle bu tavırları.
Evet saz ekibim elbette soğuk, yağmurlu havalarda bloğumuzun hemen yanında kapalı garaj var. Oraya büyük büyük kartonlar koyup, üzerlerini evden aldığım nevresim, çarşaflarla örttüm. Ve Boz (Çok korkak, çekindiği bir şey var 2 senedir hala bana yaklaşmadı, sevdirmedi) Kestane orada onların üzerinde yatarlar. Amaa Postaki lider dedim ya hep dışarıda, asla girmez içeriye.
E havalar düzelince, toprak da epey bir kuruyunca benim üçgen tarlam ya da bina önündeki topraklarda yatıyorlar.
Kızamıyorum da onlara; çünkü ben hep oralardayım ve onlarda hep yanımda... :D Sanki bana jest yapıyorlar, oraları koruyorlar da orada yatıyorlar gibi.

YeniGine 12-03-2013 03:30

Saat 04.00 yağmur şöylee bir serpti gitti. Eh fena değil idi, buna da şükür. İnşallah gerisi gelir diyeyim. Aster tohumlarını ektim bahçenin bir yerlerine onların da yağmura ihtiyacı var.
İnşallah, kısmet diyeyim.

ykaya194 12-03-2013 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1117581)
Bugün bahçeye indiğimde tam güneş üzerinde idi, çok hoşuma gitti fotoğrafladım; tekrar paylaşmak istedim.

Eklenti 377243

Bende, büyüyünce resimdekine benzer olur diye hayal etmiştim (biraz daha yuvarlak küre şeklinde) toprağa dikeli 3-4 yıl oldu fakat büyümedi ancak bu sene çiçek açtı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025