![]() |
Papatyalara bayıldım. Tüm çiçekleriniz çok güzel. su sıkıntısına çare bulursanız kimbilir daha ne güzelliklere imza atarsınız.
|
Sevgili jojoba merhaba, hoşgelmişsiniz... Güzel yorumunuzla mutlu oldum. Çok teşekkür ediyorum, sağolun...
|
Hani derler ya, varlığı bir dert, yokluğu yara... Tabi ki benim için su. Şimdi su yok garibim çiçeklerim su su diye bağırıyorlar. Tohum atamıyorum su yok, nasıl çimlenecekler. Ara ara bina görevlisi bana bidonlara su dolduruyor, onlarla da saksıdakileri bina önündeki bitkilerimi az az sulayabiliyorum. Taşıma su ile değirmen ne kadar döner...
Bu sene ondan da pek umutlu değilim site bahçe sularını açacaklar mı? Açsalar yine bana dert, gecenin 23.00'ünde bir 5 dakika, 00.00'da yine 5 dakika, 01.00 gibi yine 5 dakika. Ondan sonra gelsin benim bahçeye ektiğim çiçeklerle birlikte en önemlisi güller... Mantar, küllenme... Yani işte kısaca varlığı bir dert, yokluğu yara... SU SU SU.... Siteden dışarı çıkarken hep önünden geçtiğim minicik bir bahçe var. Her sene çiçek dikerlerdi, bu sene maydanoz, soğan falan dikmişler. Tabi bahçenin yanlarında da saksılarda sardunyalar, maşallah çok güzel oldular. Oraya gelince tellerin arkasından hep iç geçirerek bakar ve derim; ah keşke şu kadarcık bir toprağım olabilse idi... İnşallah başarabilir isem bir gün fotoğraflayayım keşke bu kadarcık bir toprağım olsa dediğim yeri. |
Yeni açan güllerim...
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Alev çalısı diye biliyorum, genelde çiçekleri pek koklamam, fakat bunu koklamaya bile gerek yok fotoğraflarken kokusunu duydum çok güzel bir kokusu var. Elimde olsa çit gibi sıralarım...
Eklenti 486621 Eklenti 486622 Eklenti 486623 Eklenti 486624 |
3 Eklenti(ler)
Arslanağızlarım, kışın bile çiçekli idiler, diğerlerinde ise tomurcuk bile yok henüz...
Eklenti 486630 Eklenti 486631 Eklenti 486632 |
1 Eklenti(ler)
|
Karanfillerim
4 Eklenti(ler)
Bu karanfilimi çok seviyorum, 3-4 yere çoğalttım diğerleri de açacak inşallah tomurcuktalar...
Eklenti 486634 Eklenti 486635 Eklenti 486636 Eklenti 486637 |
5 Eklenti(ler)
Yalınkat sardunyalarım...
Eklenti 486639 Eklenti 486640 Eklenti 486641 Eklenti 486642 Eklenti 486643 |
Alıntı:
ayrıca diğer gülleriniz ve çiçekleriniz alev ağacınız harika.ellerinize sağlık sevgiler:)..... |
Güzel ablam ne güzel açmış çiçeklerin. :eek: Güller, papatyalar, aslanağızları, sardunyalar su sıkıntısına rağmen en güzel yüzlerini göstermişler. Çok emek veriyor, yoruluyorsun ama karşılıksız bırakmıyorlar ilgini, sevgini. Karanfiller ve erengüllerinde çok güzel açmış, renklerine bayıldım, emeğine yüreğine sağlık.. :)
|
İnanıyorum ki sizden başka biri olsa imkânı yok bunu başaramazdı sevgili YeniGine.
Bu kadar zor şartlar altında (gerek sulama, gerekse etrafın ilgisizliği) kim olsa pess ederdi. Valla sizi kutlarım. Güller de diğer çiçekleriniz de çok güzel. Tabii olmaz mı; sizin gönlünüz güzel, içiniz güzel. |
Sevgili münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben nedendir bilmem genelde çoğu çiçeği koklamıyorum, gülümün kokusu var mı yok mu o yüzden bilemiyorum. :( Fakat o gülüm bugün yerinde değildi, kopartmışlar...
Ama artık karar aldım çiçekleri koklayacağım... Sevgili Sudenur'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Şu anda yağmur yağıyor, sulama yok, su yok işte ara ara az da olsa yağan yağmurlar sayesinde çok şükür dediğin gibi şimdiye kadar çiçeklerim güzel geliştiler beni de sevindirdiler... Buna da şükür. |
Alıntı:
Güzel yorumunuz, beğeniniz için de ayrıca sağolun. İnsan sevince herşeye katlanıyor, e şartlarımı, zorluklarımı sizlerle de paylaşınca zorluklar moral olarak daha aza iniyor. Buna da şükür elimden geldiğince ekmeye, dikmeye, yetiştirmeye çalışıyorum. Çok teşekkür ediyorum, sağolun Güler Hanım... |
Bugün ne oldu?
1 Eklenti(ler)
Lale tarlam, geçen senelerde önce belledim, taşları etrafına sıraladım gittim vinca fideleri aldım diktim. Tabi vincalar geçince boş kaldı nisan ayında bir komşum gelmiş benim tarlama aleovera dikmiş. E iyi etmiş dikmiş sağolsun, büyüsün. Etrafı boş ben de yine otlarını temizledim az biraz toprağı kabarttım ve lale soğanlarımı diktim. Bugün bana ne dese beğenirsiniz? 'Ama Sema Hanım olmuyor böyle ben oraya aloe vera diktim siz de getirmişsiniz laleleri dikmişsiniz, aloe vera etrafı boş olsun ister.' Dedim ama ben oraya mevsimlik çiçeklerimi dikiyorum, siz benim alanımı işgal etmişsiniz' dedim. 'Ama ben diktiğim zaman hiçbirşey yoktu boştu.'
Ne diyeyim iyi etmişsiniz diyebildim sadece. Şimdi düşünüyorum ne yapsam diye... Eklenti 486995 |
Herşey muhteşem olmuş YeniGine ablacım. Diyecek söz bulamadım valla, gerçekten yok yani:) birazda kıskandım, bana daha bahar gelmedi. Maşallah çiçeklerine.
|
Sevgili hira'm cansın çok teşekkür ediyorum, sağolasın... İteleye, kakalaya, sinirlene, üzüle, kıza kıza çok şükür birşeyler başarmaya çabalıyorum... Güzel yorumun, beğenin için teşekkür ediyorum, sağolasın... Biliyorsun benim tarlalar geniş alan, açık ve güneşli. Sen az daha sabret, inanıyorum ki bir ayı bile bulmaz sende de ne güzellikler çıkacak ortaya inşallah...
Gönlüne sağlık, herşey gönlünce inşallah!.. |
:) Çok şüküür, hakkıyla gerçekten çok güzel yağmur yağıyor şu an. Ve ben çok mutluyum. Tohum attımdı, atmadım mı, atmayacaktım derken geçen gün 'Aman ne gele gele, ne ola ola' diyerek kına tohumlarımı yuvarlak tarlama atmış idim öylesinee. Bu yağmur inşallah onlara can verecektir diye umut ediyorum... Haydi inşallah!..
:D Hep beraber lütfen haydi inşallah!.. |
Alıntı:
Bu çalıyı bu yüzden bende çok seviyorum. Sizinkiler de bayağı bir gelişmiş. Ellerinize sağlık. Sizin bahçede olup ta, benimde çok beğendiklerim var! Örneğin; leylak. Sırf açtığı mevsimde burada olmuyoruz diye dikmediklerimden. Grevilya yı üç kez denedim olmadı. Yaz kartopu'nu hala niye dikmediğimi düşünürüm. Ama şimdi, yeşil alanımı daraltmamak adına dikemem artık.:( Alev çalısı da, en gösterişli zamanlarında (Mart), ben İstanbul'da olacağım düşüncesiyle dikmediklerimden. Biliyorsunuz, adını veren kızıl yapraklanma martta olup geçiyor. Ben, çiçeklendiği dönemi değil de, o zamanını çok seviyorum. Çit olarak düşünüldüğünde muhteşem oluyor. Örneğini görmüştüm. Bu yıl bahçenizde, lalelerin oluşturduğu bölüm de gözalıcıymış. Elinize sağlık. Aslında tüm bitkileriniz çok sağlıklı görünüyorlar. Hele bir de, yağmur yağıyormuş ya! Değmeyin keyiflerine. Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
|
Bu görüntüyü gördükten sonra hala Aloe vera'yı görmek istiyorsa gözlerinde sorun var demek. :)
Alıntı:
|
Güller,laleler,sardunyalar kısaca hepsi ne kadar güzeller..Emeklerinize sağlık....Etrafınızda sizin değerinizi bilenler olsun inşallah...
|
Sevgili YeniGine;
hani başka birşey alınsa çalınsa yani neyse diyeceğimde, üstelik hadi beğendi söylemeden aldı diyelim çünkü bunu bizlerde yapıyoruz e be kardeşim saksıyla alıp götürmekte neyin nesi... Ne kadar ütopyatik bir hırsızmış öyle :p Hani derler ya emek hırsızı diye al işte ta kendisi.. Birde anlamadığım konu şu sitede size yardım edecek genç arkadaşlar yok mu hiç allah aşkına veya site sakinleri? Ellerini taşın altına koysunlar biraz. Bu nedir ya? Valla diyorum İstanbul'da bir yerde yakın olsam gelir ben yardım ederdim diye düşünüyorum inanın... Neyse canınızı sıkmayalım daha fazla sizde sıkmayın... Gelelim çiçeklerinize; ah o güller yok mu güller.. Deli ediyorlar beni. Sardunyalar, karanfiller herşey çok çok güzel. Emeklerinize sağlık. Sevgilerle... |
Sayın Orhan Özbilgiç, merhaba hoşgelmişsiniz. Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Zaten vangelya, gravilyalarıma bakarken aklıma hep siz geliyorsunuz. Leylakların çiçek ömürleri kısa oluyor zaten ama olsun ben çok seviyorum leylakları da. Bahçede 5 tane var. 4-5 senelikler birtanesi hiç çiçek açmadı, bir tanesi de minicik bir çiçek bu sene açtı... Kartopuna gelince o da güzel bir çalı, bence ne yapıp edip bahçenizde bir yer ayırın kartopuna. Alev çalısı başarabilsem çok güzel çit olur ama tek başıma nerdee; mümkün değil, başaramam. Yağmur, dün gece başlayıp bugün akşam üstüne kadar çok güzel şöyle layığılya kıştan beri inanın ilk kez böyle güzel yağdı... Çok şükür. Teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık Sevgili Orhan Bey... |
Alıntı:
:D Bugün çok güzel yağmur yağdı ve benim ağzıma sakız oldu 'Yağ yağ yağmur, teknede hamur, ver Allah'ım ver çok çok yağmur.' |
Alıntı:
Bir de üstüne üstlük getirmiş aloe verasını benim tarlama dikmiş yani... Derler ya hırsız ev sahibinden üstün... Neyse ya hiç umursamayacağım ya da bakacağız bir çaresine... |
Alıntı:
|
Alıntı:
:) Bizim burada gençler ellerinde telefonları, daha ufaklar topları ile meşguller. Ama sağolsun bir komşum ve bina görevlimiz var. Hoş bina görevlimiz de bahçede otları biçer biçerken de benim çoğu bitkime zarar verir mesela 1 ay önce otları biçti biçerken vangelyamın ve gravilyaların tüm yan dallarını biçmiş. 4-5 sene önce çekirdekten iğde geçen sene fidandı artık bakıyorum bu sene hiçç yeşillenme, yaprak falan yok, ama şöyle bir dallarını büküyorum kuru da değil. Anlamadım. Bekliyorum yani bakalım ne olacak. Bir metreye yaklaşmış çınarımı kesti attı. Yani hem yardım, hem katletmek anlayacağın. Bu sene daha çok saksılarla yani sardunyalarla ilgilenmeyi düşünüyorum, bakalım kısmet artık... :rolleyes: Hay Allah yine hep dertlerimden, sorunlarımdan bahsettim... Ama ne yapayım yaşıyorum, yaşadıklarımı da paylaşıyorum işte. Senin de nezdinde tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık, sağolun; iyi ki varsınız, iyi ki ağaçlar.netteyiz... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025