![]() |
Sevgili sonkez merhaba, hoşgelmişsiniz... Güzel yorumun ve beğenin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın...
Sevgili Laleci, merhaba hoşgelmişsin... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Hiç sorma ben de güllerdeki negatif oluşumlardan hiç hoşnut değilim. Öyle şimdiye kadar belli bir ilaç alıp kullanmadım açıkçası. Eminönü'ne gittiğim zamanlar diyordum işte bit, mantar hastalığı için ilaç. Ama bu sene ne hikmetse inat ettim almadım, site alsın istedim. Bir komşum gitmiş almış güllerdeki zararlılar için yazıyordu üzerinde sadece elimde de CAPTAN vardı onunla ilaçladım. :( Çoğunun üzerindeki filiz yapraklar soldular gibi. :( Az biraz üzerlerinden yine budama yaptım. Zaten bu ilaçlar çevreye de zararlı. Genellikle arapsabunu+sıvı yağ+acı pul biber suyunu sıkıyorum. Bitler az ise faydasını gördüm... Zaten sağolsun Sayın Cumhur Tonba da size konu başlığını vermiş... Sayın Cumhur Tonba merhaba, hoşgelmişsiniz. İçin için diyordum Sayın Cumhur Tonba çoğu bahçeyi gezer, yorum yapar nedense bir benim bahçeme gelmedi... Sizi bahçemde görmek sevindirdi beni. Güzel yorumunuz ve beğeniniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun... |
2 Eklenti(ler)
Arka bahçeden papatyam üzerindeki salyangozu atmaya kıyamadım. Az biraz daha yesin nasıl olsa çiçeğimiz bol diye düşündüm...
Eklenti 485678 Eklenti 485679 |
3 Eklenti(ler)
Arka bahçeden...
Eklenti 485680 Eklenti 485681 Yeni dikildi, çok hoşuma gitti bu minişler... Eklenti 485682 |
Salyongoz da çok yakışmiş oraya. Bir de salyangozon üzerindeki papatyada bir misafir var galiba.
|
4 Eklenti(ler)
Arka bahçeden şakayıklar... Çok güzel çiçeklendiler maşallah!..
Eklenti 485683 Eklenti 485684 Eklenti 485685 Eklenti 485687 |
4 Eklenti(ler)
Maşallah güllerimin üzeri tomurcuk dolu... Harikalar...
Eklenti 485690 Eklenti 485691 Eklenti 485692 Eklenti 485693 |
sevgili yenigine,şakayıklarınız harika açmış.ellerine sağlık.kuruyunca soğanlarını topraktan çıkarıyormusunuz?
|
2 Eklenti(ler)
Bir dönem bolca bitli arapsabunu+sıvı yağ+acı pulbiber suyu karışımı uygulamış idim çok şükür an itibari ile bitlerden kurtuldular. :( Ama bu sene maalesef ne dipleri bellendi, ne de gübre verildi, ne de su ya da yağmur yok... :(
Eklenti 485698 Eklenti 485699 |
1 Eklenti(ler)
Bina ön tarafa geldik... Amarallisim. :( Daha çok amarallislerim vardı fakat kim aldı bilinmez, 2 tane saksıyı çok şükür bırakmışlar bana... Hatta arka bahçede toprak alanda da vardı, maalesef onları bile tomurcukta idiler yerlerinden söküp götürmüşler... :mad:
Eklenti 485702 |
3 Eklenti(ler)
Ceylanlarımın ilk çiçekleri... Maşallah çok sevimliler!..
Eklenti 485710 Eklenti 485711 Eklenti 485712 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Minyatür güllerimden beyazı... Diğerleri de tomurcuk yapsak mı yapmasak mı diye düşünüyorlar, zira su yok tabi... Bir tek bu beyaz minyatürüm tomurcuk yapıverdi...
Eklenti 485722 Eklenti 485723 Eklenti 485724 |
Alıntı:
Sanırım fotoğraf çekerken de artık yakın gözlükleri takmak gerekiyor... |
Alıntı:
|
Harika harika hepsi de çok harika maşallah sevgili YeniGine ...
Susuzluklara ve bazı aksiliklere katlanarak hiç yılmadan, pes etmeden bütün çabalarına karşı sana geri dönen emeklerinin karşılığı gözle görünecek şekilde ortada ellerine yüreğine emeklerine sağlık. Güllerin de gayet sağlıklı ve canlılar, her şey gönlünce olsun dilerim. |
Sevgili akçabardak'ım işte hep zaten böyle oluyor. Kızıyorum, sinirleniyorum, üzülüyorum, hayal kırıklığı yaşıyorum, zorlanıyorum 'Tamam artık vazgeçtim, ben en iyisi bu işten vazgeçeyim (Vazgeçeyim derken de tabi bahçeden sadece saksılarla uğraşayım) diyorum ama gel gör emeklerimin karşılığını da böyle güzel bir şekilde alınca hadi gel de vazgeç diyorum... Tohum atmayacağım su yok diyordum, yine dayanamadım bugün tohum attım bakalım, kısmet...
Elimde bahçede 5 tane olsa, giden saksıda da 2 tane belki yavrusu da vardı 7 tane amarallis soğanım yok olmuş gitmiş, çok şükür ki 2 saksımı bırakmışlar bana... Artık işte gerisini sen düşünüver... :mad: |
sevgili yenigine,güller susuzluğa dayanıklı olduklarını söyleyebilirim.susuzluk çiçek kalitesini düşürür. pek çok çalı türü bitkilerde buna dahil sadece çiçeklenme döneminde biraz verimsiz ve düşük kalite oluyor.senin adına ve doğadaki suya ihtiyacı olan tüm canlılar için yağmurların yağması için dua ediyorum.
ben şahsen bahçeme yeni bir çiçek dikmeden önce,isteklerini araştırıyorum.kuraklığa dayanıklı çalı türlerini tercih etmeye çalışıyorum.tabi seçim yaparken de zolanıyorum.o kadar güzel çiçekler var.sizde tahmin edersinizki insan hepsine sahip olmak istiyor canım...sevgiler. |
Ah sevgili YeniGine,
bu çiçek aşırma işi yüzünden inan ki, öze türlere rağbet etmiyorum artık. Neler neler gitti bir bilsen,fırça çalımın biri kökünden çıkarılarak alınmıştı bir zaman. Bu "çalınan çiçek tutar" sözünü kim uydurduysa, dilini eşek arısı soksaydı da söylemez olaydı. Her şey o kadar güzel ki, eline sağlık. Sarı gülün ve şakayıkların güzel bir tebessüm gibi insanın içini ısıtıyor.Seni izlemeye devam edeceğim. Sevgilerimle |
Sevgili münevver hep diyorum valla biliyorum tüm dostlar benim sorunlarımdan sizler de bıktınız. Ama olsun ben sorunuyla, güzeliyle, kötüsüyle hep birlikte paylaşıyoruz, dertleşiyoruz. Ama işte imkânlarım daha elverişli, güzel olsa, daha da güzelleşebilse. Güllere bu bakımsızlıklarıyla, susuzluklarıyla ben de hayret ediyorum şu hallerine, maşallah durumları iyi şimdilik.
Benim bu bitkileri diktiğim 4-5 sene oldu. O zamanlar bu kadar sorun yoktu. Sulama sistemimiz gayet güzel idi kendi halinde alttan alttan çıp çıp çıp kendi halinde sulanan bir sistem idi. Sonra site yönetimi değişti bilirsiniz her değişiklikte mutlaka birileri kendi bildiğini okur, o sulama sistemini değiştirip bir sürü paralar ödeyip vahşi sulama mı diyoruz sanki dönüm dönüm araziler suluyoruz onlardan yaptırdılar. İşte ondan sonra benim emekler maalesef heba olmaya başladı. E şimdi de hepimizin derdi yağmur yok, su yok. Geçen sene ben zorla bahçe sulamalarını açtırmış idim. Daha nisandayız zaten su da yok mümkün değil açmazlar bu zamanda. Ben susuz susuz bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Hadi bakalım ne yaparız, ne ederiz?.. :( |
Bence de vazgeçme, tohumları da ektiğine sevindim, çok iyi etmişsin ama götürülen saksılarına çok üzüldüm, ne insanlar var böylelerine çok kızıyorum, benim de bir tane oxalisim vardı yaprağı üçgen şekildeydi çiçeği ufak ama yaprağı çok hoşuma gidiyordu onu alıp götürmüşler, hiç huzursuz olmuyorlar mı acaba...
|
Alıntı:
Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağoluun... Benim de işte dediğiniz gibi özel türlere rağbet edemiyorum nacizane olduğu olabildiği kadar... Çok teşekkür ediyorum, sağolun... |
Alıntı:
Sevgili akçabardakım valla tohumları attım ama bakalım ne olacaklar, çatlamış, yarılmış, taş gibi kurumuş toprağa öylesine atıverdim... Artık kısmet... Bak şimdi aklıma geldi bugün ben tohum atarken hem atıyorum hem de kendi kendime hep diyorum 'Artık ne gele gele, inşallah çimlenirler', diğer tarafta da başka bir komşum bahçesine tohum atıyor o da söyleniyor 'Bakalım çimlenecekler mi, inşallah çimlenirler' yan tarafta da başka bir komşu bizi duyuyormuş... 'Halinize gülsem mi, acısam mı' deyiverdi... Ama o tohum atan komşumun bahçe kendisinin hortumu var, sulayabilir. Benim bir hortumum bile yok... |
Alıntı:
sevgili yenigine, hiç öyle düşünmeyin.sorunlar paylaşıldıkça azalır.siz bu sorunlarla bile böyle harika çiçekler yetiştirebiliyorsunuz.sizi çok iyi anlayabiliyorum.hiç bir sorun biz çiçek sevdalılarını çiçek yetiştirmemize engel olamaz. |
Sevgili münevver teşekkür ediyorum, ben de sorun çok, ama işte sizlerle paylaştıkça, paylaşınca rahatlıyorum. Başka kimle paylaşabilirim ki zaten, ne yönetici, ne bina görevlisi, ne yönetim, ne bir komşum, ne çiçeğimi saksısıyla alıp götüren, bahçedeki soğanımı söküp alıp giden... Bir tek sitemizde, beni anlayabilecek sizlerle paylaşıyorum... Çok şükür...
|
[QUOTE=YeniGine;1274721] Gittiii CAnım amarallislerim... :(
Giden amaryllis olsun sayın YeniGine. Üzülmeyin. Allah başka keder vermesin. Hem Allahü teala birilerini vesile edecektir yeni amaryllisler için... |
Maşallah abla hepsi harika görünüyorlar.
Pembe gülde kara leke var mantar ilacı atmalısın bütün yaprakları sarabilir. Papatyalar benim gülden sonra en çok sevdiğim çiçeklerden biri. Salyangozlar bayılıyorlar papatyaya. O üzerindeki böcek sanırım tozlama işini yapıyor benim papatyalarda da var. Bir zararını görmedim şimdiye kadar. Ceylan sardunyalar gösterişli, diğer sardunyalar güzel açıyor ama ceylanlar ben burdayım diyor. Geçen bir evde gördüm yoldan geçerken turuncuya benzer bir rengi vardı, çiçekten yaprakları görünmüyordu maşallah. Son olarak hepsine maşallah. :) |
Tamam hepimiz mutlaka birşeyler aşırmışızdır ama saksısıyla, toprakta olanın 5 tanesini birden alıp götürmenin ne anlamı var ki, ben tamam bu işe aşırma ile başladım ama aşırdığım bir filiz, bir dal idi... Ama çok şükür ki 2 saksıyı bırakmışlar bana...
Sayın YeniGine. Mesajlarınızı şöyle bir taradım. Hem üzüldüm, hem güldüm. Bir taraftan susuluk, bir tarftan sizin azminiz. Bir taraftan üye arkadaşlarımızın verdiği moral, bir tarafatan Aşık Veysel in dizeleri geldi aklıma. Karnın yardım kazma kazmayınan belinen Yüzün yırttım tırnağınan elinen Yine beni karşıladı gülünen Her türlü zorluğa rağmen uğraşıyorsunuz ve onlarda size armağanlarını veriyorlar. |
Sayın alys hepsi de çiçek açacaklardı, gitti koca koca soğanlarım... Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun...
Sevgili hdoğan çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Pembe gül Isparta gülü, çok da güzel kokuyor... Bir sürü biti vardı neyse onları yok edebildim şimdi de kara leke olmuş, hatta bazı güllerimde de bu seneye kadar hiç olmamıştı pas olmuş. Elimde CAPTAN var onunla ilaçlasam olur mu? Evet bu sene saksılarla uğraşayım dedim ve beni bir sardunya özellikle Ceylan sardunya merakı aldı. 'Pazara gidiyorum, çarşıya gidiyorum birşey istiyor musun' diye sorana hemen 'Sardunya özellikle Ceylan olursa daha makbule geçer' diyorum... Sayın Cumhur Tonba çok teşekkür ediyorum, sağolun... Evet zaten sorunlarımı hep burada paylaşıyorum sağolsun arkadaşlarımın tesellisi verdikleri moral benim için büyük bir değer sağolsunlar... Elimden geldiğince birşeyler ekmeye, dikmeye, onları büyütmeye çalışıyorum... Çok teşekkürler, sağolun... |
Olur abla Captan ile ilaçla 100 l suya 300g üzerinden düşün. 10 l su yapacaksan 30g koyacaksın. 10-15 gün arayla 2-3 kez ilaçlama yaparsan iyi olur.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025