![]() |
Ön bahçenin son halleri
2 Eklenti(ler)
|
Karanfillerim...
4 Eklenti(ler)
Biliyorsunuz bende sorun çok... Saz ekibim eşelenip eşelenip wc niyetine kullanıyorlar... :mad:
Eklenti 484356 Eklenti 484357 Eklenti 484358 Eklenti 484359 |
1 Eklenti(ler)
Yaprakları soldu, toprak üzerinden dalı ipince oldu, kesmeyi düşündüm, kesemedim. Çok şükür son durumu bir yavrusu oldu ve çiçek açtı...
Sevgili egülnur'a teşekkür ediyorum... Eklenti 484363 |
3 Eklenti(ler)
Yeni yeni filizlenenlerim... İnşallah çiçeklerini de görürüm...
Eklenti 484364 Eklenti 484365 Eklenti 484366 |
5 Eklenti(ler)
|
Hepsi çok güzel ablacım. Miniş hercailerin yeni fide sanırım, tek tük açıyorlar.. ;) Sizlerden özenip iki saksı gelin tacı da ben dikmiştim geçen sonbahar başı fakat kışı atlatamadılar.. :( Ortancalarım dahil hepsi dondu.. :mad:
|
Sevgili Sudenur'um tekrar hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin... Bu seneki hercailerim geçen senenin tohumlarından çook şükür... Başarabildim çok da mutluyum o yüzden.
Bendeki gelin tacı da fazla sudan nerede ise çürümeye yüz tutmuş idi yok su verme, yok güneş alan yere koy derken çok şükür kurtuldu... :( Ortancalarına üzüldüm, yazık olmuş... Neyse ne yapalım canın sağolsun yeniden ortanca edinmek gerek o halde... Bu sene İstanbul'da kış olmadığı için tabi ki üzülerek donan bir bitkimiz olmadı... Keşke kış olsaydı da ben bitkilerimi donmasınlar diye korumaya alsa idim... :( Ve hâlâ yağmur yok İstanbul'da... Kış; kış olmadı, nisan; nisan olmadı... :( Çok kötü... |
Sulama problemin olduğu için yağmur konusunda haklısın ablacım. Ankara'ya da pek yağmur düşmedi fakat nüfusa göre su sıkıntımız yok çok şükür. Yine de dikkat etmek lazım, foşur foşur su akıtmayı epeydir bıraktım. Devir ekonomi devri, Allah hakkımızda hayırlısını versin.. :)
|
Bu sene tohum bile atmıyorum Sudenur'um. Zaten bahçede su yok ama en azından yağmur vardı. E yağmur da yok. Artık bu sene inşallah olanlarla yetinmeye, onları kurtarmaya çalışacağım. Allah hakkımızda hayrlısını versin...
|
Sevgili YeniGine maşallah bahçelerin çok güzel renklenmiş hele o lalelere ne demeli, her çeşidinden var ne güzel çiçek açmışlar öyle maşallah, yağmur yok su yok susuzlukta bu kadar güzel olurlarsa acaba su olunca kim bilir nasıl coşarlar, karanfiller de çok güzeller biraz suya ihtiyaçları var gibi sanki ya da bana mı öyle geldi, menekşelere de haksızlık etmeyeyim hepsi de çok güzeller.
Kohlerianın kurtulduğuna sevindim benim kiler ne yazık ki kurtulamadılar 3 saksım vardı bir tanesinde toprağın içinden üç sm. lik bir kök çıktı onu tekrardan toprağa gömdüm tek ümidim onda, bakalım hala beklemedeyim hala bir tık yok. |
Sevgili akçabardak hoşgelmişsin... Güzel beğenin ve yorumun için teşekkür ediyorum, sağolasın. Biliyorsun lalelerin çiçek ömürleri kısa ama son görüntülediklerim hâlâ maşallah gayet güzel duruyorlar... Zaten az biraz daha dursunlar ki doyabilelim güzelliklerine.
Bu sene benim bütün çiçeklerim susuz yağmur yok, bahçe suyunu mayıs sonu gibi açarlar, (Bu sene onu da açarlar mı meçhul) bina görevlisi de gönlü gelecek de kapı önlerini yıkamak için hortumu çıkaracak suyu açacak da benim çiçekler sulanacak. :( Evet seninde gördüğün gibi suya ihtiyaçları var, bir de saz ekibim görmüşsündür paramparça olmuş karanfilimin oraya gelip eşelenip eşelenip wc niyetine kullanıyorlar. Kohleria evet keseyim mi, kesmeyeyim mi derken canlandı ama hâlâ tam toprak üstü kısmı incecik bir dal, ama Allah'tan yavruladı. İnşallah sen de o kökü canlandırıp yaşatabilirsin sevgili akçabardak... |
İyi günler sevgili YeniGine;Bahar iyiden iyiye hissettirmeye başladı kendini, doğa canlanıyor maşallah YeniGinemin bahçeleri güllük gülistanlık.
Karanfillerin maşallahı var arkadaşım, gayet keyifli görünüyorlar, lillium ve glayörlerin gayet iyi olması gereken boydalar neden dersen? Benimkilerde aynı boylarda seyrediyorlar, renk renk açmış hercailerin kimbilir ne güzel kokular sarmıştır bahçeyi. Ön bahçenide güller süslemeye başlamış, su konusunda herhangi bir yorumda bulunamayacağım,üzme kendini arkadaşım allah kerimdir. Herşey gönlünce olsun. Sevgiler selamlar... |
Sevgili milaca hoşgelmişsin, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Beğenin ve güzel yorumun için sağol...
Biliyorum artık tüm üyeler benden bıktı, sorun sorun sorun... Ama ne yapayım gerçekten ciddi sorunlar yaşıyorum. Yok çocuklar, yok komşular, yok saz ekibi derken işte en büyük sorun ile karşı karşıyayım; su yok!.. Onun için bu sene tohum atmadım elimdeki saksılarla, yani kapı önlerindekilerle kendimi mutlu etmeye çalışayım diyorum. Zira en azından onlara kendi evimden su taşıyabiliyorum... Buna da şükür... |
Dayanamadım hazır 64.sayfaya kadar gelmişken son sayfaya bir bakıvereyim dedim iyi ki bakmışım, onlar ne güzel güller ne güzel karanfiller maşallah ;) Ellerine emeğine sağlık, hepsini çok güzel yetiştirmişsin...
|
Sevgili A-NOMAD çok teşekkür ediyorum elimden geldiğince dedikten sonra; senin de gönlüne sağlık inşallah...
Sağol... |
Gece gece mest oldum desem abartmış olmam; laleler, leylak, hercailer off off saymakla bitmez hepsine bayıldım ;)
|
Sevgili a-NOMAD, güzel yorumun, beğenilerin için çok teşekkür ederim sağolasın. Hep derim, zorluklarla nacizane, elimden geldiği kadar...
|
Uzun zamandır sitenizin bahçesini takip ediyorum. Sizi canı gönülden kutluyorum. Şu sizin yaptığınızı hiç kimseler yapmaz. Tüm olumsuzluklara rağmen bahçeyi cennete çevirdiniz. Elinizde imkan olsa tabiat ana müsaade etse kim bilir neler yapacaksınız.
Güller, laleler, ispiryalar, leylaklar, kartopları, hercailer her daim güzel çiçekleriyle size teşekkür ediyorlar. Hiç vazgeçmeden bıkmadan usanmadan onlara hayat vermeye devam etmenize nasıl teşekkür etmesinler. Kutluyorum iyi ki varsınız. Benden veya bahçemden istediğiniz herhangi bir şey olursa bir mesajınız yeterli.:rolleyes: |
Yeni çiçeklerinin hepsini gördüm ablacım çok güzeller.
|
Sevgili Aysis merhaba, hoşgelmişsiniz, sevindim, ne iyi etmişsiniz... Beğeniniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık...
Sorunlarla, zorluklarla mücadele etmeye devam, çünkü ne yapayım elimde değil doğayı seviyorum o yüzden elimdeki olanakları olduğunca kullanmaya çalışıyorum... Bazen minicik bir bahçe görürüm ve derim ki şu kadarcık bir yerim bile olsa razıyım... En azından benim olur. Alan geniş ama yerim dar oynayamıyorum... :) Buna da şükür... Sevgili Aysis çok teşekkür ediyorum, sağolun... |
Sevgili hira'm gönlüne sağlık, çok teşekkür ediyorum, sağolasın...
|
Siz de ben de ömür tükettiğimiz sitelerimizin güzelleşmesi için çırpınıp duruyoruz.
Kolay gelsin sn. YeniGine.. |
Merhaba Sayın pria, hoşgelmişsiniz... Evet gerçekten dediğiniz gibi çırpınıp duruyoruz... Bize başarılar diliyorum...
Size de kolay gelsin inşallah Sayın pria, çok teşekkür ediyorum, sağoluun... :D Valla bahsetmeden geçemeyeceğim hep diyorum ya bu sene tohum atmıyorum, su yok, yağmur yok... Ama işte yine sevda, yine gönül vermek; bugün bina görevlimiz yarın kapı önlerini yıkayacağım abla dedi... Ben gecenin tamı tamına saat 23.30 sulayacağı yerlere yani bina önündeki dikdörtgen tarlalarıma kına tohumu atıverdim... İnşallah yarın Hasan sular, e Allah büyüktür ertesi gün de bir yağmur, e sonrası ben şöyle bir sularsam belkii kınalar çimlenir... |
İstanbul yarından sonra 4 gün yağmurlu, diyor meteoroloji..
İnşallah gök delinircesine yağar.. Köyde evvelki gün yağmış bardaktan boşanırcasına..Öylesine sevindim ki.. Hep zeytinlerimin tam çiçeklenme dönemi öncesi ah bir güzel yağmur yağsa diyordum..Şükür, oldu bu da.. Bende bugün 3 bahçevanla birlikte yaz çiçeklerini diktim.. Baştan kısıtlı ekmekti niyetim ama coştukça coştum..doldurdum çoğu yeri.. Çöpe atacak değilim ya fideleri.. :)) |
Amman Sayın pria valla ağzınızdan bal damlıyor... 4 gün yağmur hadi inşallah... Valla benim bildiğim Nisan ayında 40 ikindi yağmurları derler, bu sene hani nerede, hoş kış da olmadı... İnşallah Rabbim yüzümüze gülsün. 4 gün yağmur ise ben az biraz daha kına tohumu atayım... İnşallah dediğiniz gibi gök delinircesine yağar... İnşallah!.. Evet gözümün önüne öyle bir yağmur geldi, inşallah!..
Köyde yağmur, inanın sizin sevincinize ben de ortak oldum, sizin kadar ben de sevindim... Maşallah diyelim. Sayın pria ah keşke benim 3 değil de bir bahçevanım olsa. Ama bahçevan da ben, eken, diken de ben. Yaz çiçekleri derken neler diktiniz? :D Sayın pria bu işe başlayınca kısıtlı ekmek diye bir düşünce inanın söz konusu değil. Coşuyoruz da coşuyoruz valla... Ben mesela bu sene tohum atmayacağım dedim ama işte yine sulama lafını duyunca atıverdim az biraz bu gece. Amaan inşallah yağmur da yağarsa kesin çimlenir benim kınalar. Haydi inşallaah!.. |
O kadar haklısınki sevgili YeniGine,gözümüz doymak bilmiyor.İnşallah yağmur yağarda çiceklerin dahada çoşarlar....Hepsi birbirinden değerli ve güzeller....
|
Sn. YeniGine laleler, güller, karanfiller, hercailer her şey yine çok güzel maşallah :rolleyes: Benim bir de sorum olacak, güllerde oluşan bitler için ne tür ilaçlar kullanıyorsun acaba? Ben ne zaman gül yetiştirmeye yeltensem hemen bitler hevesimi söndürüyorlar, her seferinde bitlere karşı yeniliyorum :( Tekrar o güzellikler için ellerine sağlık Sn. YeniGine, güzelliklerin devamını bekliyorum :rolleyes:
|
Sayın YeniGine,
Bahçenizde bol bol dolaştım. Çok harika. Sayın Laleci_03, Buraya da bir göz atarmısınız. Tabii ki sayın YeniGine'nin tecrübeleri de çok önemli. O gelinceye kadar işinize yarar bir şeyler bulabilirsiniz belki |
Sayın Cumhur Bey çok teşekkür ederim sağ olun ama bende hata zaten oraya bakmam gerekirdi kusuruma bakmayın :o
|
Sayın Laleci_03.
Olur mu? Arkadaşların tecrübeleri, deneyimleride çok önemli. Burada herkes deneyimlerini anlatıyor, tecrübe ettiklerini bizlere aktarıyor. Bizlerde bilgi sahibi oluyoruz. Lütfen hatalıyım diye bir duyguya kapılmayın. Şimdi ben de inanın bu mesajı yazdım diye üzüldüm. Bu gece bana uyku yok. Dilerim beni yanlış anlamamışsınızdır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025