![]() |
2 Eklenti(ler)
Yeni bir begonyam oldu, komşumun balkonunda imiş. Budama yapmam gerekiyor mu acaba? Ya da ne yapmam gerekiyor çalışkan üyeler... :o
Eklenti 584219 Eklenti 584220 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Nergisler bu seneyle beraber 3 senedir bu zamanda filizleniyorlar aleydi'm. Fakat soğuklarla birlikte gelişimleri duruyor. Yani erken değil artık... Teşekkür ediyoruuum, sağolasııın... |
Gecenin bu vakti ayakta ben varım galiba:D.Aşağıdaki bilgiyi buldum. Mine Pakkaner hanımda aspirini onaylamış.
Alıntı:
Bu da Mine hanımın başka bir üyeye yazdığı mesaj Alıntı:
|
:) Canımsın çok teşekkür ediyorum, sevgili aleydi'm. Bak ben sana yarın yazılı var, git dersini çalış dedimdi... :dilli:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ediyorum Sayın sinbas, sağolun.
|
Alıntı:
Daha önce evin içinde denedim netice hoşuma gitmedi onun için ben sardunyaları bizim merdiven boşluğuna kapının önüne pencerenin dibine (camla aynı hizada) koyuyorum haftada bir merdivenler yıkandığı için yeteri kadar nem alıyorlar, dış kapının açılıp örtülmesi (ikinci kattayız soğuk etkilemiyor) veya açık unutulması cam aralarında giren hava bol oksijen sağlıyor, ısı yaklaşık 15-20° arasında ve sabah güneşini de bir miktar alıyorlar. Şu sıralar yer değişikliğinin biraz sarsıntısını yaşıyorlar balkonda çıkarmış oldukları yaprakları sararıp dökülürken, çiçek açmaktan da geri durmuyorlar. sararan yapraklarını koparıyorum, bir müddet sonra yeni yapraklar ve bol tomurcuk çıkarmaya başlayacaklar. virmolin sıvı sardunya besini aldım onu 8-10 günde bir sulama suyu ile takviye olarak veriyorum. Budama işine gelince merdivenden inip çıkanlar çaktırmadan buduyorlar zaten. :D çiçeklenme olmayan dallarında üzerinde 4-5 göz bırakarak budama yapıyorum. Şimdilik bu kadar. Aklıma gelenleri yazdım umarım yeterli olmuştur, çalıştığım konulardan sorular gelirse cevaplamaya çalışırım. :D Bu arada sardunyalarınız ve diğer çiçekleriniz can yakıyor. |
:) Sayın sinbas beğeni ve vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ediyorum, sağolun...
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Havalar serinleyince maşallah hostam kendine geldi...
Eklenti 584895 Eklenti 584896 İsmini bilmiyorum, bu çiçeğim de toparladı kendisini. Çok güzel oldular maşallah!.. Eklenti 584897 Eklenti 584898 |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili YeniGine maşallah hepsi coşmuşlar, nazar boncukluk olmuşlar.. :)
Sevgiler.. :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Elinle bir yokla bakalım onları, yumuşama ya da kuruma var mı? Eklenti 584932 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın, emeğine sağlık. |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili CAN Adalet Hanım'ın hediyesi solanumum büyüyoruz, inşallah o mor mor güzel çiçeklerini de görebilirim...
Eklenti 584989 |
Alıntı:
Bence sen o saksıyı bina görevlisinin ulaşamayacağı bir yere al yoksa çeliklerinin hayatı tehlikeye girecek, çürüyüp giderler böyle :( |
:( Çok haklısın sevgili A-NOMAD, diyorum ya hep komşum vefat edince kaldık sokaklarda. :(
Neyse inşallah bugünkü sulamadan çürümezlerse, bakalım nerelere gideriz... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. |
Ya da o bina görevlisini bahara kadar kazan dairesine kilitleyin, dışarı çıkmasını yasaklayın.
Öyle bazı işgüzarlar vardır yapma dedikçe yaparlar. Hiç unutmam Turhal da iken benim masamın dibinde ki misafir orta sehpasında yapma çiçek var idi bir gün baktım sehpa ıslanmış ertesi gün baktım sehpa yine ıslanmış üçüncüye de olunca durumu anladım, odamdaki çiçekleri sulayan elemanı çağırdım naylon çiçeği gösterdim "sen bu çiçeği hiç sulamıyor musun Avni" dedim "Vallaha suluyorum şefim" deyince diğer elamanlar dahil hepimiz gülmekten kırıldık, bu arada Bizim Avni de tam Avni oldu. :D ondan sonra da bizim sehpa ıslanmaktan kurtuldu. |
:) Benim de bir komşum plastik olan orkidesini bir müddet öyle sulamış sayın sinbas...
Evet bugün atlas çeliklerime baktım tam da sevgili A-NOMAD'ın işaretlediklerinde yumuşama var. :( Bugün tekrar söyledim bina görevlisine sulama bunları diye :D sonra da bir güzel kızdı bana. 'Ne bileyim abla sende bir sula diyorsun bir sulama diyorsun, karar ver artık' demez mi... En sonunda yine artık benim çiçekleri sulamayacak diye kararlaştırdık. :) Bu kaçıncı?.. Şimdi yumuşayanlar sulanmazlar ise kurtulabilirler mi acaba? |
O yumuşayanları topraktan çıkartıp sağlam olan kısma kadar keserek birkaç gün havalandırmanı, daha sonra tekrar dikmeni öneririm ama yumuşama yaygın haldeyse kurtulma ihtimalleri zayıf demektir (yine de topraktan çıkararak birkaç gün havalandırıp şansını denemen iyi olur) :(
|
:( Yumuşama çeliklerin bütününde var sevgili A-NOMAD. :( Bugün saksıyı daha dışarı ön plana doğru çıkardım ki hani daha iyi güneş alır da toparlanırlar diye düşündüm.
Yarın bir daha inceleyeyim bakayım. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. :( Yılan kaktüsüm de öyle vıcık vıcık çamur içinde toprağı. :( |
Güneşe koyma bence, daha da kötüleştirir...
Kaktüsünün toprağını havalandırmaya çalış ve altında tabak varsa çıkart, inşallah hepsi kurtulur. Ne görevliymiş arkadaş ya adam resmen ölüm saçmaya gelmiş, tövbe tövbe :( |
Benim bitkilerimi hem de? Tövbe tövbe...
İnşallah sevgili A-NOMAD'ım inşallah. Sağoool... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025