agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

Bal Kaktüs 23-09-2015 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1411658)
:) Çok teşekkür ediyorum Sayın Bal Kaktüs, sağoluun.
Bu sene iyi ki biber-domates dikmişim diyorum gerçekten büyük bir zevk imiş hele komşular turşu da yapınca büyük mutluluk...

Sebze ekimi oldukça büyük bir zevktir. Ben uzun süre sebze ekimiştim. O zaman bahçe çiçeklerini de yetiştiriyordum (Ama sizinkiler kadar güzel olmuyorlardı)

Sebze üretiminde topraksız tarım, sebze adalarında kardeş btkiler gibi. Bir kaç farklı bir üretim metodu denedim. Çok iyi sonuçlar aldım.

Sağlık sorunlarım artınca yapamaz oldum. Hem sebzeden, hem çiçekten vazgeçtim. 3 yıldır sadece kaktüs, sukulent üretiyorum.

YeniGine 23-09-2015 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bal Kaktüs (Mesaj 1411664)
Sebze ekimi oldukça büyük bir zevktir. Ben uzun süre sebze ekimiştim. O zaman bahçe çiçeklerini de yetiştiriyordum (Ama sizinkiler kadar güzel olmuyorlardı)

Sebze üretiminde topraksız tarım, sebze adalarında kardeş btkiler gibi. Bir kaç farklı bir üretim metodu denedim. Çok iyi sonuçlar aldım.

Sağlık sorunlarım artınca yapamaz oldum. Hem sebzeden, hem çiçekten vazgeçtim. 3 yıldır sadece kaktüs, sukulent üretiyorum.

Sayın Bal Kaktüs, çok teşekkür ediyorum, sağolun, varolun çok incesiniz. Benim de artık çiçeklerim pek güzel, istediğim gibi olmuyor; ilk başladığımda küçük bir alan ile başladım o zaman iyiydi, sonradan her yere dağılınca toparlanamaz oldum. :o E sonrası dağıldığım alanlarda çok zarar gören, yer değiştiren çiçeklerim oldu, ilk başladığım küçük alana da dönemedim, olduğu kadar deyip, sağolsun 2-3 komşum da bahçesini bana açınca baktım domates-biber dikiyorlar ben de uydum onlara. Güzel de oldu, sevdim.
Sizin de çok sevdiğinizi ve başardığınızı görüyorum, yetiştirdiğiniz kaktüs ve sukulentler harika. İnşallah Rabbim tekrar nasip etsin istediğinizi dikip yetiştirin. Acil şifalar diliyorum Sayın Bal Kaktüs, teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 29-09-2015 00:05

2 Eklenti(ler)
Dün benim için çok güzel bir gün idi, hem sevgili CAN Adalet Hanım ile birlikte idim, hem de hediyelerimi aldım kendisinden. Solanumum ve atlas çeliklerim; kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.

Eklenti 579241

Eklenti 579242

Dua edin de başarabileyim inşallah arkadaşlar!..

YeniGine 29-09-2015 00:12

2 Eklenti(ler)
Diyorum ya; bir sürü alan, her yere bir şey dikiyorum sonra ya unutuyorum, ya zarara uğruyor. Nasılsa bir önceki yaz komşumun bahçesine diktiğim göçgöçlerim sevindirdi beni.

Eklenti 579243

Eklenti 579244

YeniGine 29-09-2015 00:15

4 Eklenti(ler)
Yukam, bu sene de çiçeklendik; çok şükür...

Eklenti 579246

Eklenti 579247

Eklenti 579248

Eklenti 579249

Resulgur 29-09-2015 06:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1412243)
Yukam, bu sene de çiçeklendik; çok şükür...

Eklenti 579246

Eklenti 579247

Eklenti 579248

Eklenti 579249

Sn. YeniGine çok güzel çiçekler gerçekten elinize sağlık. Size bir sorum olacak
Resim çekilen yer neresi acaba ?

YeniGine 29-09-2015 23:38

:) Çok teşekkür ediyorum Sayın Resulgur. Fotoğraf çekilen yer İstanbul - Halkalı (Yeni ismi ile Atakent Mahallesi).

Adalet Yağcı 02-10-2015 23:34

Sevgili YeniGine'ciģim, sen hiç merak etme, bu azim bu yürek sende oldukça ölü bitkiler bile canlanir.

Canım telefondan yazmak hayli meşakkatli olduğu ićin takipte zorlanıyorum.
Selâm ve sevgilerimle.

YeniGine 02-10-2015 23:38

:) Çok teşekkür ediyorum, sağolun sevgili CAN Adalet Hanım. Çeliklerimi diktim, atlas çiçeği sayfasındalar... İnşallah başarırım çiçeklerini görebilirim.

YeniGine 08-10-2015 23:59

2 Eklenti(ler)
Geçen sene sevgili A-NOMAD'ın bana hediyesi göçgöçümün ilk çiçeğini gördüüm... Maşallah çok güzel çok...

Eklenti 580454

Eklenti 580455

:) Tekrar teşekkür ediyorum sevgili A-NOMAD'ım, sağol.

YeniGine 09-10-2015 00:04

4 Eklenti(ler)
Bugün sardunyalarım...

Eklenti 580456

Eklenti 580457

Eklenti 580458

Eklenti 580459

YeniGine 09-10-2015 00:07

2 Eklenti(ler)
Eklenti 580460

Eklenti 580461

A_NOMAD 09-10-2015 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1413851)
Geçen sene sevgili A-NOMAD'ın bana hediyesi göçgöçümün ilk çiçeğini gördüüm...

Bu gerçekten çok hoş bir duygu, içim tuhaf oldu :rolleyes:

Yerlerine alışmışlar demek ki... Seneye iyice yayılırlar oraya, daha nice çiçeklerini görürsün inşallah ;)

YeniGine 09-10-2015 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1413855)
Bu gerçekten çok hoş bir duygu, içim tuhaf oldu :rolleyes:

Yerlerine alışmışlar demek ki... Seneye iyice yayılırlar oraya, daha nice çiçeklerini görürsün inşallah ;)

:) Sağol sevgili A-NOMAD'cım. İlk çiçeklenen göçgöçlerim tam ağaç altı ve kuzeye bakan taraftalardı. Senin gönderdiklerin bina önünde, güneye bakıyor ve çiçeği daha büyük. Diğerleri de açacaklar inşallah. :) Sağonlarımın geldiği günkü gibi bugün de aynı heyecanı yaşadım, sağol.

YeniGine 09-10-2015 00:17

2 Eklenti(ler)
Gazanyalarım. Bu senenin artık son çiçekleri sanırım; seneye tekrar nasip diyelim...

Eklenti 580462

Eklenti 580463

YeniGine 09-10-2015 00:25

3 Eklenti(ler)
:( Geçtiğimiz kış aloeveram donunca, sevgili Güler Hanım bana tekrar aloevera göndermişti. :) Şimdi yavrularımız bile var maşallah!.. Sevgili Güler Hanım'a tekrar teşekkür ediyorum. Bu kış inşallah blok toplantı salonuna taşınmayı düşünüyoruz. (:rolleyes: İnşallah beni binadan atmazlar ise.)

Eklenti 580465

Eklenti 580466

Eklenti 580467

akçabardak 09-10-2015 00:33

Sardunyaların maşallah coşmuşlar, renkleride pek güzeller. Aloe veranın dibinde sanki iki yerde Kala çiçeine benzettiğim iki kök var gibi YeniGinem.

YeniGine 09-10-2015 00:47

:) Sevgili akçabardak'ım ben çoğunluk paylaşımları beğenirim sonra yapılan yorumları da okuyunca, 'Allah Allah ben de baktım nasıl görmüşler ben görmedim' deyip tekrar o fotoğrafa bakarım.
:) Diyorum ya hep yer yok, yurt yok, imkân yok; sorun çok ben de. O saksıda kala vardı geçtiğimiz yaz büyük saksı diye düşünerek ben onları ayırıp başka bir saksıya aldım yerine kasımpat fideleri diktim. Fakat saksının altı delik değilmiş tabi bina görevlimiz de bol bol sulayınca kasımpat fideleri de çürüdü, saksı boş kaldı ben altını deldikten sonra da aloveraları diktim ve geçenlerde farkettim demek ki kalaların kökleri kalmış toprakta, yeşerdiler.
Diğer saksıya aldığım kalalarda şu an yemyeşil oldular zira ben onları yazın güneş alan bir yerde tutmuşum, şu anki halleri maşallah gayet güzeller.

gürcan_keskin 09-10-2015 05:52

Sevgili YeniGine merhaba.
Uzun zaman oldu. Maşallah rengarenk çiçekler daha da bir güzelleşmiş eliniz değdikçe.
Tarla gördüm sanki :)
sebze meyve almış başını gidiyor maşallah. Domatesler, patlıcanlar, biberler.
Çok sevindim.
Emeklerinize ellerinize sağlık.

YeniGine 10-10-2015 01:23

Sevgili Gürcan merhaba, hoşgelmişsin, arayı bir daha bu kadar uzatma lütfen.

:) Benim bütün ektiğim, diktiğim tarla bana göre. Şimdiye kadar hep çiçeklerden yana idim, fakat bu sene sokakta kalıp da komşuların bahçesinde biber-domates ekimlerine yardım edince e ben de şuracığa bir ilişip yerleşeyim deyince, çok da zevkli ve güzel oldu. Bundan sonra nasip-kısmet devam edeyim diye düşünüyorum inşallah...
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine 13-10-2015 23:38

4 Eklenti(ler)
Kardinal sarmaşığım...

Eklenti 580962

Eklenti 580963

Eklenti 580964

Eklenti 580965

Aliyye 14-10-2015 09:07

Sevgili YeniGineciğim,kardinal sarmaşığın çok güzel olmuş.Bahçemde nereden geldiğini bilmediğim bir bitki vardı.Bende yapraklarını kardinal sarmaşığına benzettiğim için küçük bir saksıya aktardım.Umarım bu sarmaşıktır.
Sarmaşık dona dayanıklı mıdır?Zira kışın korunmaları benim içinde sorun oluyor.Saksıların bir kısmını işyerine taşıyorum,bir kısmını bende blok yönetim odasına taşıyorum.Çiçekseverlerin ortak kaderleri :)
Her şeye rağmen bol çiçekli yarınlarımız olsun :)

Jakin 14-10-2015 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1414498)

Sevgili YeniGine, sarmaşığınıza maşallah, coşmuş, şahane olmuş, güle güle seyredin. Selamlar.

YeniGine 14-10-2015 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aliyye (Mesaj 1414517)
Sevgili YeniGineciğim,kardinal sarmaşığın çok güzel olmuş.Bahçemde nereden geldiğini bilmediğim bir bitki vardı.Bende yapraklarını kardinal sarmaşığına benzettiğim için küçük bir saksıya aktardım.Umarım bu sarmaşıktır.
Sarmaşık dona dayanıklı mıdır?Zira kışın korunmaları benim içinde sorun oluyor.Saksıların bir kısmını işyerine taşıyorum,bir kısmını bende blok yönetim odasına taşıyorum.Çiçekseverlerin ortak kaderleri :)
Her şeye rağmen bol çiçekli yarınlarımız olsun :)

Sevgili Aliyye'ciğim çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Kardinal sarmaşığı tek yıllık diye biliyorum ben, sabah sefası gibi, yeni yeni tohumlarını toplamaya başladım.
:) Sen çiçeklerini hemen bina girişine koyamıyor musun? Orası çok güzel hem gözünün önünde olurlar, hem de korunurlar. Ben de alacağım inşallah bir yerlere bakalım ama şimdilik havalar iyi gidiyor, ne kadar uzun süre gözümün önünde olurlarsa o kadar iyi diye düşünüyorum. :)
Çiçek sevip de yeri yurdu olmayanların kaderi. Yine buna da şükür.

YeniGine 14-10-2015 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1414526)
Sevgili YeniGine, sarmaşığınıza maşallah, coşmuş, şahane olmuş, güle güle seyredin. Selamlar.

Sevgili Jakin merhaba, hoşgelmişsiniz. Telefonum güzel fotoğraf çekmiyor; sarmaşık, fotoğrafından da güzel görünüyor. Sardırabileceğim bir yer olmadığı için kendi alanında yayıldı garibim.
Beğeni ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 21-10-2015 23:19

5 Eklenti(ler)
Kasımpatlarım...

Eklenti 581984

Eklenti 581985

Eklenti 581986

Eklenti 581987

Eklenti 581988

sevgihoca 22-10-2015 19:44

Maşallah.kasımpatılarınız çok güzel,özellikle beyaz olanı harika görünüyor.Kış için çalışmalarınız var mı?Neler yetiştirmeyi planlıyorsunuz?Bu konuda çok bilgim yok.Oyüzden sordum.Teşekkürler.

YeniGine 22-10-2015 23:14

Merhaba sevgihocam, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Kışın ben bir şey yetiştirmiyorum, sıklamenlerim var, bir ara hercai menekşe ekip-dikmiştim olanlarla, fazla mı sulanmış, nereye koysam, elimde saksılarla bir oraya, bir buraya, (Elimde saksılarla dolandığımı gören komşularıma da çiçeklerimi gezdiriyorum, havalandırıyorum diyorum) soğanlıları takip ederim.

Bu sene farklı olarak marul ve soğan tohumu ektim, bakalım kısmet ise bugünlerde merakla onları bekliyorum.
Teşekkür ediyorum, sağoluunn...

sevgihoca 22-10-2015 23:51

Marul yetiştirmeyi ben de istiyorum.Saksıda mı yetiştireceksiniz?Biraz araştırmak lazım.Maşallah genç üyeler bu konuda çok becerikli.Bir üyemiz de plastik bardaklarda yetiştirmişti.Fotoğraflarsanız ben de bir fikir alabililrim.Belki cesaretlenirim.Sevgiler.

YeniGine 22-10-2015 23:58

:) İnşallah sevgihocam ben bu seneye kadar hep çiçek ek-dik taraftarı idim, fakat geçtiğimiz baharda domates-biber fidelerini dikince ne kadar büyük bir zevk, güzellik olduğunu yaşadım. Onun için marul tohumu ektim; aslında ıspanak, turp da istiyordum kısmet değilmiş.
Ekeceğim alanda hâlâ domates ve biberler olduğu için şimdilik dikdörtgen saksılara ektim tohumu, şimdilik yeşeren birşeyler göremiyorum. Fakat sevgili Dongyul'un bahçe sayfasından takip edebilirsiniz. Rastgelsin inşallah!..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025