![]() |
Alıntı:
Sebze üretiminde topraksız tarım, sebze adalarında kardeş btkiler gibi. Bir kaç farklı bir üretim metodu denedim. Çok iyi sonuçlar aldım. Sağlık sorunlarım artınca yapamaz oldum. Hem sebzeden, hem çiçekten vazgeçtim. 3 yıldır sadece kaktüs, sukulent üretiyorum. |
Alıntı:
Sizin de çok sevdiğinizi ve başardığınızı görüyorum, yetiştirdiğiniz kaktüs ve sukulentler harika. İnşallah Rabbim tekrar nasip etsin istediğinizi dikip yetiştirin. Acil şifalar diliyorum Sayın Bal Kaktüs, teşekkür ediyorum, sağolun. |
2 Eklenti(ler)
Dün benim için çok güzel bir gün idi, hem sevgili CAN Adalet Hanım ile birlikte idim, hem de hediyelerimi aldım kendisinden. Solanumum ve atlas çeliklerim; kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.
Eklenti 579241 Eklenti 579242 Dua edin de başarabileyim inşallah arkadaşlar!.. |
2 Eklenti(ler)
Diyorum ya; bir sürü alan, her yere bir şey dikiyorum sonra ya unutuyorum, ya zarara uğruyor. Nasılsa bir önceki yaz komşumun bahçesine diktiğim göçgöçlerim sevindirdi beni.
Eklenti 579243 Eklenti 579244 |
4 Eklenti(ler)
Yukam, bu sene de çiçeklendik; çok şükür...
Eklenti 579246 Eklenti 579247 Eklenti 579248 Eklenti 579249 |
Alıntı:
Resim çekilen yer neresi acaba ? |
:) Çok teşekkür ediyorum Sayın Resulgur. Fotoğraf çekilen yer İstanbul - Halkalı (Yeni ismi ile Atakent Mahallesi).
|
Sevgili YeniGine'ciģim, sen hiç merak etme, bu azim bu yürek sende oldukça ölü bitkiler bile canlanir.
Canım telefondan yazmak hayli meşakkatli olduğu ićin takipte zorlanıyorum. Selâm ve sevgilerimle. |
:) Çok teşekkür ediyorum, sağolun sevgili CAN Adalet Hanım. Çeliklerimi diktim, atlas çiçeği sayfasındalar... İnşallah başarırım çiçeklerini görebilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene sevgili A-NOMAD'ın bana hediyesi göçgöçümün ilk çiçeğini gördüüm... Maşallah çok güzel çok...
Eklenti 580454 Eklenti 580455 :) Tekrar teşekkür ediyorum sevgili A-NOMAD'ım, sağol. |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Yerlerine alışmışlar demek ki... Seneye iyice yayılırlar oraya, daha nice çiçeklerini görürsün inşallah ;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gazanyalarım. Bu senenin artık son çiçekleri sanırım; seneye tekrar nasip diyelim...
Eklenti 580462 Eklenti 580463 |
3 Eklenti(ler)
:( Geçtiğimiz kış aloeveram donunca, sevgili Güler Hanım bana tekrar aloevera göndermişti. :) Şimdi yavrularımız bile var maşallah!.. Sevgili Güler Hanım'a tekrar teşekkür ediyorum. Bu kış inşallah blok toplantı salonuna taşınmayı düşünüyoruz. (:rolleyes: İnşallah beni binadan atmazlar ise.)
Eklenti 580465 Eklenti 580466 Eklenti 580467 |
Sardunyaların maşallah coşmuşlar, renkleride pek güzeller. Aloe veranın dibinde sanki iki yerde Kala çiçeine benzettiğim iki kök var gibi YeniGinem.
|
:) Sevgili akçabardak'ım ben çoğunluk paylaşımları beğenirim sonra yapılan yorumları da okuyunca, 'Allah Allah ben de baktım nasıl görmüşler ben görmedim' deyip tekrar o fotoğrafa bakarım.
:) Diyorum ya hep yer yok, yurt yok, imkân yok; sorun çok ben de. O saksıda kala vardı geçtiğimiz yaz büyük saksı diye düşünerek ben onları ayırıp başka bir saksıya aldım yerine kasımpat fideleri diktim. Fakat saksının altı delik değilmiş tabi bina görevlimiz de bol bol sulayınca kasımpat fideleri de çürüdü, saksı boş kaldı ben altını deldikten sonra da aloveraları diktim ve geçenlerde farkettim demek ki kalaların kökleri kalmış toprakta, yeşerdiler. Diğer saksıya aldığım kalalarda şu an yemyeşil oldular zira ben onları yazın güneş alan bir yerde tutmuşum, şu anki halleri maşallah gayet güzeller. |
Sevgili YeniGine merhaba.
Uzun zaman oldu. Maşallah rengarenk çiçekler daha da bir güzelleşmiş eliniz değdikçe. Tarla gördüm sanki :) sebze meyve almış başını gidiyor maşallah. Domatesler, patlıcanlar, biberler. Çok sevindim. Emeklerinize ellerinize sağlık. |
Sevgili Gürcan merhaba, hoşgelmişsin, arayı bir daha bu kadar uzatma lütfen.
:) Benim bütün ektiğim, diktiğim tarla bana göre. Şimdiye kadar hep çiçeklerden yana idim, fakat bu sene sokakta kalıp da komşuların bahçesinde biber-domates ekimlerine yardım edince e ben de şuracığa bir ilişip yerleşeyim deyince, çok da zevkli ve güzel oldu. Bundan sonra nasip-kısmet devam edeyim diye düşünüyorum inşallah... Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili YeniGineciğim,kardinal sarmaşığın çok güzel olmuş.Bahçemde nereden geldiğini bilmediğim bir bitki vardı.Bende yapraklarını kardinal sarmaşığına benzettiğim için küçük bir saksıya aktardım.Umarım bu sarmaşıktır.
Sarmaşık dona dayanıklı mıdır?Zira kışın korunmaları benim içinde sorun oluyor.Saksıların bir kısmını işyerine taşıyorum,bir kısmını bende blok yönetim odasına taşıyorum.Çiçekseverlerin ortak kaderleri :) Her şeye rağmen bol çiçekli yarınlarımız olsun :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
:) Sen çiçeklerini hemen bina girişine koyamıyor musun? Orası çok güzel hem gözünün önünde olurlar, hem de korunurlar. Ben de alacağım inşallah bir yerlere bakalım ama şimdilik havalar iyi gidiyor, ne kadar uzun süre gözümün önünde olurlarsa o kadar iyi diye düşünüyorum. :) Çiçek sevip de yeri yurdu olmayanların kaderi. Yine buna da şükür. |
Alıntı:
Beğeni ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. |
5 Eklenti(ler)
|
Maşallah.kasımpatılarınız çok güzel,özellikle beyaz olanı harika görünüyor.Kış için çalışmalarınız var mı?Neler yetiştirmeyi planlıyorsunuz?Bu konuda çok bilgim yok.Oyüzden sordum.Teşekkürler.
|
Merhaba sevgihocam, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Kışın ben bir şey yetiştirmiyorum, sıklamenlerim var, bir ara hercai menekşe ekip-dikmiştim olanlarla, fazla mı sulanmış, nereye koysam, elimde saksılarla bir oraya, bir buraya, (Elimde saksılarla dolandığımı gören komşularıma da çiçeklerimi gezdiriyorum, havalandırıyorum diyorum) soğanlıları takip ederim.
Bu sene farklı olarak marul ve soğan tohumu ektim, bakalım kısmet ise bugünlerde merakla onları bekliyorum. Teşekkür ediyorum, sağoluunn... |
Marul yetiştirmeyi ben de istiyorum.Saksıda mı yetiştireceksiniz?Biraz araştırmak lazım.Maşallah genç üyeler bu konuda çok becerikli.Bir üyemiz de plastik bardaklarda yetiştirmişti.Fotoğraflarsanız ben de bir fikir alabililrim.Belki cesaretlenirim.Sevgiler.
|
:) İnşallah sevgihocam ben bu seneye kadar hep çiçek ek-dik taraftarı idim, fakat geçtiğimiz baharda domates-biber fidelerini dikince ne kadar büyük bir zevk, güzellik olduğunu yaşadım. Onun için marul tohumu ektim; aslında ıspanak, turp da istiyordum kısmet değilmiş.
Ekeceğim alanda hâlâ domates ve biberler olduğu için şimdilik dikdörtgen saksılara ektim tohumu, şimdilik yeşeren birşeyler göremiyorum. Fakat sevgili Dongyul'un bahçe sayfasından takip edebilirsiniz. Rastgelsin inşallah!.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025