![]() |
5 Eklenti(ler)
Zıpçıktılarım... Şartlarım uygun olsa idi şimdi bu tarla bembeyaz olması gerekiyor idi... Kıyamam, yine vefakârlar o kadar zorluğa çiçeklendiler.
Eklenti 577715 Eklenti 577716 Eklenti 577717 Eklenti 577718 Eklenti 577719 |
5 Eklenti(ler)
Çalı minem geçen kış bütün dalları dondu; tekrar yapraklarının yeşerdiğini görünce çok sevindim 10-15 gün öncesine kadar çiçeği yoktu üzerinde hem çiçek açmadı diye hayıflanırken hem de olsun tekrar yeşerdi ya bu da yeter diye düşünürken çiçeklendik...
Eklenti 577720 Eklenti 577721 Eklenti 577722 Eklenti 577723 Eklenti 577724 |
Abla senin Japon küçük kalmış bendekileri görsen canavar gibiler. :)
Alıntı:
|
Bizde halem sıcak hava devam etmekte. Genede havayı kaplayan toz bulutları ve o yanık kokusuyla dumanlar kayboldu, biraz rahatladık ,sanırım bitkiler açısından zararları oldu.
Ağaçların renkleri bile değişti. |
Turşular kurulmuş bile afiyet olsun:). Bu yıl o kadar çok arı var ki bizde. Geçen gün bir tanesi parmağımı soktu. Çocukken sokmuştu en son. Felaket bir açıymış unutmuşum. 2 gün geçmedi. Bu sene arılar kelebekler çok diye seviniyorum. Yaşam kaynağı onlar. Sanırım bizde çok yağmur yağdığı için çoğaldılar. Yağmur bereket.
Ağaç minesi , tatilde sokakta görüp bir dal koparmıştım. Öylesine kaya bahçesine ekmiştim. Ben farketmeden büyüyüp çiçek açmış. Kışın korumam lazım. -20 lere dayanamaz herhalde. İstanbul iklimi bize göre biraz daha ılıman. Asterler çok güzel olmuşlar. Sevgilerimle. |
Sevgili aleydi'ciğim sıcak havalardandır diye düşünmek istedim, havalar çok şükür serinledi ve ben kaç gündür gözlerim arı-kelebek arıyor. :( Fakat yoklar göremiyorum; ben görebilmek için beklemeye devam. Değilse şimdi asterlerimin üzeri arı kaynıyor olmalıydı.
Çalı mineme çok sevindim geçtiğimiz kışlarda bir şey olmamıştı fakat işte geçtiğimiz kış beni fazlasıyla korkuttu gerçekten. Teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık... |
Alıntı:
|
Bitki olarak demiştim. :D
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Almadan duramıyoruz...
2 Eklenti(ler)
Haziranda sardunyalarımı aldım, ne çok olmuş 2.5-3 aydır hiç çiçek almamışım, iyi sabretmişim. :eek: Komşumla bugün soluğu yine çiçekçide aldık. Yeni sezon, yeni çiçekler...
Eklenti 578081 Eklenti 578082 |
3 Eklenti(ler)
Tabi, hemen diktim.
Eklenti 578083 Eklenti 578084 Eklenti 578085 :) Ortadaki boş saksı da gübre saksısı... Onu da fotoğraflamışım, yeni farkettim. |
Yeni aldığın çiçeklerini güle güle büyüt sevgili YeniGinem, çok güzeller hayırlı olsun.
|
5 Eklenti(ler)
Bir heves, heyecan kaloncheleri de bahçe toprağına diktim, fakat sonradan geçen sene dışarıda olup donan kalonchem geldi aklıma. :(
Eklenti 578086 Eklenti 578087 Eklenti 578088 Eklenti 578089 Eklenti 578091 |
:) Çok teşekkür ediyorum, sevgili akçabardak'ım sağolasın.
|
2 Eklenti(ler)
:o Şebboy diye aradım sonuç yok dedi. :o (Yine başaramadım)
Şebboylarımın tohumlarını alacağım artık, budamasını da yapmalı mıyım? Eklenti 578098 Eklenti 578099 |
Alıntı:
|
Sevgili YeniGineciğim,ben şebboylarımı tohumlarını aldıktan sonra budadım.Elimde bol miktarda mor şebboy tohumum var.İsteyene verebilirim.Senin şebboyun ne renk?
Yeni çiçeklerin pek bir güzel gözüküyor.Güle güle büyüsünler canım.Ellerine yüreğine sağlık.. |
Alıntı:
aynı zamanda tohumlarını da almış olursunuz. |
Alıntı:
:) Komşuma söyledim kalonche benim geçen sene dondu diye, baktık havalar soğuyacak o zaman saksılara alırız deyince rahatladım. Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
Alıntı:
|
Alıntı:
YeniGine'cim, güle güle büyüt, yeni bitkilerini. Tanıyamadım ve merak ettim , ilk fotoğraftaki minik çiçekli bitkinin adı nedir? Ayrıca zıpçıktılarına ve ağaç minene im-ren-dim. Saksıdaki zıpçıktılarımdan beyaz sadece bir çiçek açtı. Pembelerde tık yok, sarısını almıştım iki üç sene evvel, hiç açmadı, yaşayıp yaşamadığını bile bilemiyorum. Ellerine emeklerine sağlık. Sevgiler... |
Alıntı:
Bol Güneş gören ılıman bir bölgede bu süreç 2-3 yıl devam edecektir. |
Alıntı:
:( Zıpçıktılarım, pembesi de beyazı da çoktu üçgen tarlamda ama gel gör tarlam elden gidince yine garibimler o kadar zahmete karşı çiçeklendiler. Teşekkür ediyorum, sağolasın. |
Begonvilim...
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:) Çok teşekkür ediyorum Sayın Bal Kaktüs, sağoluun.
Bu sene iyi ki biber-domates dikmişim diyorum gerçekten büyük bir zevk imiş hele komşular turşu da yapınca büyük mutluluk... |
Yeni çiçeklerini güle güle sevgili Yeniginem. Bayıldım çok güzel dizayn etmişsiniz. Ellerinize sağlık, iyi bayramlar:).
|
:) Çok teşekkür ediyorum sevgili aleydiciğim, sağolasın. Sana da iyi bayramlar olsun inşallah!..
|
Alıntı:
Ben çok az buduyorum. Ama bildiğim bir şey yok. Budama gerekir diye düşündüğümden buduyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025