![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mavişim üzerindeki tomurcukları da açsın öyle paylaşayım istedim fakat bugün ikisinin görüntüsü hoşuma gidince paylaşmadan duramadım...
Eklenti 563016 |
Alıntı:
|
Alıntı:
şu an bendeki için yapacak birşey yok. Ama sizdeki adına sevindim artık bu sene sizin bahçedekine bakacağım:D |
Alıntı:
Bahçemi ağaçlar.net ailesi ile tanıştırdığın için teşekkür ederim canım,her zaman beklerim. |
Alıntı:
Eskisi değerlendirmekten bir kişi mutlu olabilir mi?Tuhaf ama ben mutlu oluyorum.:rolleyes: |
Yaa bu mavişlerin bu haline ölüyorum inşallah benimkide böyle olur çok güzel görünüyor Yenigineciğim:)
|
Sayın YeniGine Gülhatmiler (biz eşefatma diyoruz burada) katlı olan kırmızı rengi ,diğer renkler katlı değil. Sanırım elimde şuan 6-7 renk var. Tohum yapmalarını bekliyorum. Tohumları oldukça alıyorum. Bende olmayanları da çevrede olanlara söyledim. Onlar tohumlarını biriktirecekler benim adıma. Birde içi ile dışı farklı renklerde olanlar var. İki renk gibi çok hoş duruyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bunu bu sene bina girişine koydum güzel çiçeklenecek inşallah. Eklenti 563216 Bu da yine balkonumda idi hemen bunu da bina girişine indirdim bugün. Yani yerini de sevmeleri gerekiyor demek ki!.. Eklenti 563217 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yeni çiçeklenen hatmim. Tam katlı değil ama yine de güzelmiş... Eklenti 563221 Eklenti 563222 Eklenti 563223 |
:)sevgili yenigine benimde ektiğim katlı gülhatmi bu sene açacak diye bakarken tomurcukları iyice belirmişti. eşim ot biçme makinesiyle bir güzel ebedi yolculuğa göndermiş sanırım :( dün bir baktım acaba dibinden yeşer me var mı diye henüz bir tık yok. bazen kızıyorum böyle önüne ne gelirse biçip geçiyor.inşallah sizin hatmilerin başına bir şey gelmez de keyfini sürersiniz.
|
Yerlerini sevmeleri konusunda haklısın peki güneş alma durumları nedir güneşi çok sevmiyorlar diye biliyorum
|
Sevgili münevver seni çok iyi anlıyorum; zira benim devamlı yaşadığım bir durumdur çiçeklerimin biçilmesi, koparılması, ezilmesi, çalınması... :( Kaç kez uyarmama, ikaz etmeme rağmen bina görevlisi benim iki tane (50 cm.'lik olmuşlardır kesin) tohumdan yetiştirdiğim çınar ağacımı biçti, yok etti, geçen sene gözünün önündeki 4 tane çeri domatesimi biçti. :( Hatmilerin olduğu bölgedeki kaç tane hatmimi biçti, yok etti neyse ki 5 gün önce yine bahçe otlarını biçti çok şüküür hatmilerim yerinde duruyor.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Komşular sayesinde eh az biraz ben de sebzecilerden oldum. :p Artık bir kızarsalar da komşum benim de hakkımı verse...
Eklenti 563394 Eklenti 563395 Eklenti 563396 Eklenti 563397 Eklenti 563398 |
5 Eklenti(ler)
Bugün bir tane yedim, ama daha hakkım varmış... ;)
Eklenti 563399 Eklenti 563400 Eklenti 563401 Eklenti 563402 Eklenti 563403 |
İşte budur YeniGine ablam, emeği geçen herkesin ellerine sağlık özellikle de senin, salkım salkım versinler sana bunlardan ;)
Benimkiler daha büyüyüp adam olacak da ben de onları yiyeceğim ama nirdee? Sayfamda görmüşsündür, daha yeni meyve tuttular keratalar :D :D |
:) İnşallah sevgili Laleci inşallah, bu paylaştıklarımı nisan ayında fide olarak dikmiştik maşallah bereketleri gayet güzel. Seninkiler de meyve tutmuş çok şükür gerisi adam olup büyürler inşallah.
:( Benim 20 gün önce yaptığım tarlamda bir şey yok henüz... :D Bir tanecik biber oluşmuş sanırım o da acı bibeer, ama gözünün içine bakıyorum valla... |
Domateslerde bir türlü kızaramama durumu var evet. Temmuz sıcaklarını bekliyorlardır.
Benimkiler de öyle. Bir haftadan beri kızaran arıyorum..Şimdilik yok. Sebzeciliğiniz de çok başarılı ellerine sağlık. |
Emek harcadığınız bir sebzenin meyvesini yemek, ne kadar farklı, ne kadar lezzetli oluyor değil mi?
|
Sevgili asmalıtepe çok teşekkür ediyorum, sağolun. Domatesleri ektiğimiz tarlalarımız sabah güneşi alıyor, doğru dürüst güneş göremediler sizin de dediğiniz gibi temmuz sıcaklarını bekliyorlar.
:) Sebzecilikte bahçe sahipleri ile bahçeyi gübreleyip belleyip fideleri dikerken yardımcı oldum, sulamalarına az biraz, arapsabunlu-sirkeli su sıktım :D ben pek bir şey yapmadım diyecektim ama e daha ne yapayım baya birşeyler yapmışım işte sonuçta... |
Sayın telato çok haklısınız; emek vermişsiniz, dalından koparıp yiyorsunuz hem lezzeti bir başka oluyor hem de gerçekten çok güzel bir duygu.
Bir de çiftçinin, yetiştiricinin emeğini, başarısını, zorluklarını daha iyi anlayıp, ne çok emekler verdiğini anlayabiliyoruz. Gerçekten zoru başarıyorlar. |
Ben güzel güzel yemeye başladım. Sizinde kısa zamanda sebzelerinizi afiyetle yersiniz umarım.
|
Sevgili YeniGine'ciğim, sana nasıl gıpta ediyorum bilemezsin.
İçindeki doğa sevgisine, emeğini esirgemeden karşılık beklemeden çalışmana hayranım. Ellerine sağlık canım, güllerin glayöllerin ve diğerleri her zamanki gibi şahane. Gücün ve başarıların daim olsun. Sevgiyle... |
Sevgili CAN Adalet Hanım'cım çok teşekkür ediyorum, sağolun. Çok seviyorum ekeyim, dikeyim, sulayayım, onları izleyeyim, bayılıyorum. :( Fakat 2 senedir artık tarlalara pek ekip-dikemiyorum. İmkânlarım elverdiğince çabalıyorum.
Hepimizin gücü, başarısı daim olsun inşallah sevgili Adalet Hanım'cım. Sağoluun. |
3 Eklenti(ler)
Echeveriam; büyüdük, yavruladık, çiçek açtık, saksıya da sığmıyoruz artık. Çiçeklerini kesmem gerekir mi artık, saksısını değişme zamanı nedir?
Eklenti 563801 Eklenti 563802 Eklenti 563803 |
4 Eklenti(ler)
Açmaya devam eden glayöllerim...
Eklenti 563805 Eklenti 563806 Kadifelerim... Eklenti 563807 Yılan kaktüsüm bu sene bir tane çiçek tomurcuğu yaptı, onun da açtığını göremedim... :( Eklenti 563808 |
3 Eklenti(ler)
Komşumun ricasıyla tohuma bıraktığım maydanoz tohumunda bugün farkettim ve 3-4 senedir tırtıllarla hep mücadele ettim fakat ilk kez böyle güzelini gördüm ve hiç dokunmadım, merak edip gece tekrar baktım aynı yerinde duruyor. Şimdi bu tırtıl kelebek mi olacak yani?
Eklenti 564068 Eklenti 564069 Eklenti 564070 |
4 Eklenti(ler)
Asterlerim; yine erkenciyiz, çiçeklenmeye başladık...
Eklenti 564078 Eklenti 564079 Eklenti 564080 Eklenti 564081 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025