![]() |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
:( Bu sene ilk. Halbuki geçen senelerde olduğu gibi şimdiye kadar 4-5 kez yavru uçurmuş olmalıydık. En zararlı canlı türüyüz maalesef...
Anne-baba, yavrularımız ve onları kollayan ablaları Şanslı... Eklenti 623212 Eklenti 623213 Eklenti 623214 Eklenti 623215 Eklenti 623216 |
5 Eklenti(ler)
Yukam, yine çiçeklendik. Fakat upuzuun bir yuka oldu bu sene çiçeğine boyum yetişmedi...
Eklenti 623222 Eklenti 623223 Önümüzdeki kış artık zeytinler bahçemizden... Eklenti 623224 Eklenti 623225 Eklenti 623226 |
5 Eklenti(ler)
Acı seven komşuma Eminönü Çiçek Pazarı'ndan aldığım acı biberler!.. Çok acıymış...
Eklenti 623232 Eklenti 623233 Eklenti 623234 Eklenti 623235 Bugün merak gidermek için söktüğüm 3 patates dalından çıkan patatesleriiim... Muhteşem!.. Eklenti 623236 |
Valla aştın sen artık Yenigineciğim maşallah mahsül süper afiyetler olsun:)
|
Sevgili YENİ GİNE kırkbin kere maşallah çiçeğine köpeğine kuşlarına nazar değmesin hepsi çok bakımlı emeğinize ellerinize sağlık Saygılarımla .
|
Alıntı:
Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
Alıntı:
|
Patateslere hayran kaldım Sevgili YeniGine.Çiçeklerin ayrı bir güzel,sebzelerin ayrı bir güzel.Harikasın.
|
Bayıldım begonyalarıza hele o canım kuşlara...ne deyim gerçekten özel insanlarsınız
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
3-4 gün önce bina görevlisi almış eline ot biçme makinesini bütün benim katlı gülhatmilerimi dümdüz biçmiş geçmiş. :( (Artık katlı gülhatmiden vazgeçtim zaten). Bugün gördüm kendisini e eline sağlık yok etmişsin benim hatmileri dedim. 'Görmedim, Sema abla. Sen yine bana dua et komşulardan birisi senin domateslerini de biçmemi istedi, ben de yazık üzerinde domates var biçilir mi dedim, kurtardım domateslerini' diyor. :( Ortak alan her kafadan bir ses çıkıyor işte. Çok canım sıkıldı, yeni tarla bulmam gerekecek demek ki. Onun için çok haklısın bize kendimize ait bahçe gerek. :( |
Dalında zeytin görünce elimde olmadan yüzüme kocaman bir gülümseme yayılıyor çok güzeller, ellerine sağlık ;)
Patateslere ise özellikle eşimin içi gitti-çok özendik, hayıflandım 'el kadar bile olsa bir bahçe lazım' diye... Gerçekten muhteşem görünüyorlar, sadece patatesler ve zeytinden bahsetmiyorum maşallah bütün bitkilerin öyle güzel ki... Emeğinin ve sevginin karşılığını veriyorlar sana ;) |
Çok teşekkür ediyorum, sevgili A_NOMAD'ım sağolasıın... Zeytinler tam hatırlayamıyorum fakat 6 sene olmuştur minicik fidan olarak komşum getirmişti, aynı anda dikildiler biri bu sene meyve verdi diğer ikisinde hiç bir şey yok.
Patateslerin az birazını meraktan söktüm, fakat daha beklemem gerekiyor imiş çünkü çok minikler büyümemişlermiş. Offf of dediğin gibi bize küçücük de olsa bir bahçe gerek. 2 yorum öncesi yazdım ortak alanda olmuyor bir şey, canım sıkkın. :( |
Sevgili lusoari, benim bitkilerimin iki tanesi de unlu bitten hastalanmıştı.
Sevgili Mine Pakkaner hanımın ev yapımı ilâçlar başlığında okuduğum bir tarifi denedim, çok faydalı oldu. Tarif şöyle; 500 gr çalı mine (lantana camara) yaprağı 1 lt suda kaynatılıp süzülür, afitlere ve genelde tüm sokucu emicilere etkilidir. Ancak böyle koplalamayı başarabiliyorum. Sevgili lusoari'nin sayfasında Sevgili Adalet Hanım çok güzel bir bilgi vermiş, sağolsun. Hani benim de canım sıkkın ve kızgınım ya; geçmiş senelerde bir sürü lantana ekmiş idim bahçeye, hatmilerimi budayan bina görevlisi birçok bitkimi olduğu gibi onları da yok etti... Komşumun limonunda unlu bit var, şimdi lantanalarım kalsa idi bu tarifi onlara uygulardım... :( |
Alıntı:
Canım senin en azından ortak ve bir sürü sıkıntısı da olsa kullanabileceğin bir bahçe var, biliyorsun bizde o da yok. Bence sızlanma, kocaman bahçesi olanlar kadar iyi ürün yetiştiriyorsun, gerçekten büyük başarı bu. |
:( Ama işte kişiler böyle davrandıkça, görevliler yok ettikçe; e ben de ister istemez vazgeçmek zorunda kalıyorum. :( Tüm alanlarım istimlak ediliyor... Bana da bir yer kalmıyor.
Teşekkür ediyorum, sağolasııın, gönlüne sağlık. |
Sen de haklısın elbette, benim 'sızlanma' deme sebebim 'canını sıkma' manasında, olduğu kadarına şükredeceğiz elden başka bir şey gelmiyor... Kocaman bahçeleri olan birçok insan (bitkilerle ilgilenmeyenleri kast ediyorum) o güzelim yerleri betonla kaplatıyor, biz de bir avuç toprak diye meleşiyoruz işte böyle :(
Ne diyelim, sağlık olsun. |
Sağol canım A-NOMAD'ım... Teşekkür ediyorum.
|
acı biberler yenen cinsmi
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesinden topladığım bugünkü hasadımız... Çok zevkliydi çok...
Eklenti 623439 Eklenti 623440 Eklenti 623441 Eklenti 623442 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
gelinle damat ve şahitlerü, misafirler çok güzel kombinasyon:))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yukayı görmek bana da nasip olu inşaallah.Benimki 1 karış daha.Eeee sabreden derviş muradına ermiş.Emeklerinizin hepsine maşaallah barekallah.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025