![]() |
Sevgili samur merhabaa, hoşgelmişsin. Doğada çok sıklamenler var ve artık bakıyorum çiçekçilerde de minik çiçekli sıklamenler satılıyor. Benim sıklamenlerim geçen senelerden bu sene hiç çiçek almadım desem yeridir. Ama isterdim dediğin gibi o minyatür sıklamenlerden.
:( Evet ne acıdır ki büyükleri kaybediyoruz; nurlarda yatsınlar inşallah sevgili samur. |
1 Eklenti(ler)
:( Hava çok soğuk, kar yağıyor. Mutfağın eskimiş halısını, eskimiş nevresimleri garaja serdim ki saz ekibim yatsınlar diye. :( Elimden gelen bu. (Garajdalar karanlık, telefon ile çektim ancak bu kadar belli olabilmişler.)
Eklenti 531683 |
1 Eklenti(ler)
:) Ben hep diyorum, bina görevlisi atacak beni bu binadan. 3-4 girişe koydum birkaç saksımı.
Eklenti 531684 |
İşte budur! Doğa sevgisi komple sevgidir. Sadece estetik olanları sevmek değildir. Ağaçla, çiçekle beraber kurdu kuşu, sokaklarda perişan köpekleri de sevmektir.
Kutlarım sizi sevgili YeniGine. |
Sevgili asmalıtepe merhaba, hoşgelmişsiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum sağolun.
Biraz evvel de merak ettim ne yapıyorlar diye gittim baktım. :( Yatıyorlar, suları donmuş iyi ki gitmişim hemen bir çaydanlık sıcak su buzu eritti de kendileri de sularından içebildiler. :( Bu arada sanırım dışarıdaki çiçeklerim de, garaja aldığım sardunyalarım da donmuşlar. :( :( |
Geçmiş olsun sevgili YeniGİNE. Evet biraz önce üzülerek okudum. Bu gece bizim il de sanırım dondu. Kış zorlu geliyor bitkileri, hayvanları ve dahi sokaklarda yaşamak zorunda kalan bütün insanları Rabbim korusun.
Donmuş bitki deneyimim yok. Asmalı'ya çıkmıştım birkaç gün önce dışarıdaki çiçeklerim çok iyilerdi. hatta eve getirdiklerimi bile tekrar taşımayı düşündüm ama iyi ki taşımamışım. Çünki bu gece çok fena don olmuştur. Elbistan' da balkondaki soğanlarım ne oldu bilemiyorum. Ben orada olsaydım örtecektim güya..Bu da kısmetten ne yapalım hayırlısı. |
3 Eklenti(ler)
:( Donduk... Nerede ise 5 senedir çiçek yetiştiriyorum böyle don olayı görmemiş idim. Hani sanki yine yok canım donmazlar diye de düşünmüş gibiyim... :(
Eklenti 531957 Eklenti 531958 Eklenti 531959 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bir ara yine Şanslı ile arka bahçede idim. Görüntü harika idi, hiç yaprağımız da kalmamış...
Eklenti 531963 Eklenti 531964 |
Sevgili YeniGine belli ki hepimiz bu soğuklardan nasibimizi almışız. Hepimize geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Verdiğimiz emeklere üzülmemek elde değil...
|
5 Eklenti(ler)
Nergis, şebboy ve gazanyalarım. Son hallerimiz.
Eklenti 531965 Eklenti 531966 Eklenti 531967 Eklenti 531968 Eklenti 531969 |
Ben de en çok site bahçesinde bu yıl köklendirdiğimiz ve kocaman olan sardunyalarımızı merak ediyorum..Diplerinden budayınca sanırım tekrar canlandırırız onları..
Bu son soğuklar gerçekten çok etkili oldu gibi.. 11 yıldan beri ilk defa nergis ekili saksılarımı kapalı balkona aldım..Çünkü, kar yağmadan don olayı oldu..Saksılar kar altında kalsaydı, kar ile örtülseydiler bu kadar tedirgin olmazdım.. |
Alıntı:
Tebrik ediyorum sizi.. |
4 Eklenti(ler)
:( Saz ekibim ekmek yemezler, evdeki kalan yemekleri yemezler, verilen kuru mamaya konserve mama katmazsan yemezler. :( Kestane, Postaki bir olurlar Kurt'a bir şey yedirmezler, iyice zayıfladı, üşüyorlar, suları buz tutuyor. Şimdilik hayattalar çok şükür...
Eklenti 531970 Eklenti 531971 Eklenti 531972 Eklenti 531973 |
YeniGine ablacım sana da geçmiş olsun bende senin gibi bir şey olmaz diye düşünmüştüm ama ilk defa bu kış nasibimi aldım maalesef :( Tekrar geçmiş olsun senin kaybın daha fazlaymış :(
|
Sevgili akçabardak'ım evet diğer arkadaşların da sayfalarına bakıyorum valla hepimiz donlardan nasibimizi aldık. Şimdi başladım içten içten inşallah kökleri donmamıştır demeye. Hayal; baharla birlikte hepsinden minik minik filizler çıkıyor...
Sayın pria, merhabaa, hoşgelmişsiniz. Sardunyalar :( dediğiniz gibi kar yağmadan dondan nasiplerini aldılar. Benim iç taraflarda olan hiçbir saksımda kar yok fakat hepsi donmuş durumdalar. Güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ediyorum, sağolun. |
Sevgili Laleci merhaba, hoşgelmişsin. Dediğin gibi ben de her kış sardunyaları sakladığım yere sakladım şimdiye kadar bir şey olmadı diye düşünerek... Kayıplar fazla gibi görünüyor, şimdi de inşallah köklere bir şey olmamıştır diyerek baharda minik minik yapraklar hayal ediyorum.
Yine dediğin gibi tabi ben de kayıplar fazla olur, zira sitede en garip ben (dermişim.) :) :) Sağolasııın... |
:( Valla moralim daha da bozulacak diye çoğu saksıma da, çiçeğime de bakmaya cesaretim yok açıkçası... Bilemiyorum onlar ne durumda?
|
Geçmiş oldun YeniGine ablacım, inan bana günlerdir balkona çıkma cesaretini gösteremiyorum... Geçenlerde bi baktım bazıları haşlak haşlak olmuş, geç kalmış olsamda aldım içeri...
|
Sevgili hira'm çok iyi anlıyorum seni, ben de diğer çiçeklerime bakmaya gidemiyorum korkumdan. Ben de dün akşam biraz daha bina girişine geç kalmış olsam da birkaç saksımı koydum.
|
Ben bugün site bahçemizdeki sardunyalara bakıyorum da; sanki bu donlu günleri sağ salim atlatacaklarmış gibime geliyor..En hassas bitkiler bunlar..
Eğer sardunyalar atlatırsa diğerleri haydi haydi atlatır.. |
Sayın YeniGine bana kalırsa sadece 2-3 çiçek aşırı soğuk görmüş gibi. Diğerleri etkilensede kurtulacaktır. O sardunyalar bizim burda olsaydı yaprak kalmazdı üstünde :) Evin içindeki dolapta duran çaydanlıktaki su bile buz tutmuş. O buzu görünce seradaki tüm ürünlerin donmadığına şaşırdım. Şükür..
Sizin saz ekibindeki tüylü olan harikaymış :) Hep iyi yemeklere alışırlarsa aç kalmadıkları sürece onları yemezler. Toplam 5 köpek 3 kediyle her gün 1 saat geçiyor. (Yemek, su, küçükleri ayırma, yerlerine koyma.) Onların sayesinde hergün bahçeye gitmek gerekiyor. Gidincede boş durmak olmuyor. :) |
Sayın pria inşallah dediğiniz gibi olurlar. Hep don don dedik ben fazlaca tedirgin olsam da böyle donacaklarını pek aklıma getirmemişim demek ki. Bu da bana bir ders olsun işte.
Sevgili İsmail inşallah dediğin doğru çıkar. Ben bir de diğer donan bitkilerimi fotoğraflayamadım canımın sıkıntısından. Kalonche, yılbaşım, birkaç kaktüs gibi gibi. :) Zaten senin yumakın fotoğrafını görünce merak ettim benim Postaki'nin (uzun tüylü olan) bebekliği, küçüklüğü nasıldı diye. Benim saz ekibim yaşlılar, hele Postaki vakti zamanında bana söylenen kavga etmiş ve gırtlağı yara iyileşmiş fakat mesela suyu diliyle içemez, su kovasının ağzına kadar dolu olması gerekiyor su içebilmesi için. Sevdikleri kemik ve tavuk. E ben de her zaman nereden bulayım kemiği, tavuğu kuru mama ve konserve mama ile idare etmeye çalışıyorum. Senin de ürünlerinin donmadığına çok sevindim; şükür. Teşekkür ediyorum, sağolasın. |
Kayıplar hep aynı Yenigineciğim ben kardan çok önce almıştım kapalı balkona su bile vermiyordum donar diye yine de donanlar var .Bahar da göreceğiz bakalım ne haldeyiz
|
Donduk!..
3 Eklenti(ler)
Bahçede çalı minem, donmuş :( İnşallah yeniden yeşerir.
Eklenti 533009 Eklenti 533010 Bahçede aloevera :( kapı önündekileri naylonlamış idim ama onların da tomurcukları donmuş. :( Bir türlü nasıl çiçek açıyor göremedim, kısmet değilmiş demek ki. Eklenti 533011 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili YeniGine çok geçmiş olsun, bu sene hiç iyi başlamadı hepimiz soğuklardan nasibimizi almış bulunuyoruz :(
Ağaç minesi budanırsa belki yeniden yeni sürgünler verebilir, çiçek açıp tohum yaptıysa mutlaka dibine dökülmüştür ilkbaharda o tohumlardan yenileri çimlenir. Bu mevsim de açan güller de tesellimiz oluyor. |
sevgili yeniginecim, bunun için gülü seviyorum. her türlü koşullarda bile ayakta kalmayı başarabiliyor.birde çiçek açarak zafer işareti yapıyor. keşke bütün çiçekler her türlü zorlukların ardından, zafer işareti verebilseler.işte canım,her canlının bir yere kadar dayanma gücünün olduğunu, ancak anlayıp galiba farkına varabiliyoruz.yoksa biz mi onları ana vatanlarından koparıp, bu zor koşullarda yaşatmaya mecbur bırakıyoruz. sevgilerimle selamlar ......
|
Sevgili akçabardak'ım, sevgili Münevver'im beğeni ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Çalı minem inşallah yeniden yeşerir, üzerinde tohumları vardı hatta ben serpiştiriverdim diplerine doğru bakalım inşallah onlar da hayat bulurlar. Ben güllere de bakmayı başaramıyorum. Hele geçtiğimiz yaz hiçbir bitkimle ilgilenemedim. Site bahçesinde gece sulaması yaptıkları için güllerde her türlü sorunu yaşıyorum. :( Bir de nerede ise bütün bitkilerim dondu. Bakalım Rabbim nasip edersee inşallah yeniden birşeyler başarabilirim inşallah. Teşekkür ediyorum, sağoluun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025