![]() |
Sayın Muda, merhaba, site bahçemize hoşgelmişsiniz. Açıklayıcı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Canım YeniGine'ciğim, foruma her uğradığımda bahçeni geziyorum.
Her türlü olumsuzluğa rağmen var gücünle uğraşıyor, yeni çeşitler ediniyor, elinde olanları yaşatmaya çalışıyorsun. İşin zor biliyorum, özverini çalışkanlığını gayretini alkışlıyorum. Sevgilerimle. |
Sevgili CAN Adalet Hanım, güzel yorumunuz ve beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum, o güzel gönlünüze sağlık...
Evet tabi farkındayım siteme uğramadan geçmediğinizin. Elimden geldiğince uğraşıyorum gerçekten hem üzülüyorum, kızıyorum, sinirleniyorum ama daha fazlası doğayı çok seviyorum. Birçok bitkim de maalesef heba oldu. En çok üzüldüğüm de üçgen tarlamdaki lalelerimin kaybolması; halbuki hep gözümün önünde canlandırıyordum üçgen tarlanın lale bahçesi olmuş halini. Onun için bu sene soğan almadım en son yine dayanamadım sümbül soğanı aldım onları da saksıya diktim. Bu sene saksılara diktim çoğu çiçeğimi. Artık olduğu, olabildiği kadar sevgili Adalet Hanım. Çok teşekkür ediyorum, sağoluun... |
Alıntı:
yapraklar delik deşik :( Sinir oldum. ayrıca 2. fotograftaki sardunyanın rengi cok şekermiş :) Hee bu arada, benim çatıya çıkarttığım sakızlar sappsarı olmuş yaa :( indircem yarın balkona. |
Sevgili hira'm o sardunyam bu sene ilk kez çiçek açtı. Gerçekten ben de çok seviyorum rengini ilk fırsatta çelik alacağım inşallah. Çelik alıp binanın toplantı salonuna koymayı düşünüyorum, bakalım.
:( Evet benim de sakızların yaprakları sararmaya başladı. Üşüyorlar mı acaba ondan mı sarardılar?.. |
Bence üşümekten degil ablacım, ben açık balkondan alıp çatıya çıkardıktan sonra sarardılar. daha evvel yeşildi hepsi.. Yeni yapraklar ışıksızlıktan cılız cılız uzamışlar. Cok kızdım kendime.
|
Ama benimkiler hep oldukları yerde duruyorlar, yer değişimi yapmadım. Tamam yetersiz ışıkta cılızlaşırlar doğru, ama neden sararıyorlar mevsim gereği mi acaba? Hem sen de çatıya çıkaralı öyle aman aman bir zaman da olmadı hatırladığım kadarı ile.
|
tam 15 gün oldu çatıya çıkalı. Yamulmaları için bu süre yeterli de oldu :(
Çok mu yağmur alıyorlar acaba senin sakızlar? ıslaktan belki sararıyorladır? |
Yok yağmur da almıyorlar. Biz en iyisi yine bilenlere soralım hira. :o
|
Benimde sakızlarım sarardı ve en sevdiğim gül gibi açan öldü .Nedenini araştırdım ,özellikle kışa girerken toprağın çok nemli olmasından kaynaklanabiliyormuş .ablamın sardunyaları kuru topraktaydı ve hep çiçek açtılar aynı dönemde . Bende toprağın çok nemli olmasına yordum bu durumu .başka bir nedeni varsa bende öğrenmek isterim .
|
Sevgili aleydi, sevgili hira ile konuştuk bir sonuca varamadık en iyisi bilenlere soralım dedik ve http://www.agaclar.net/forum/sarduny...tm#post1340331 konu başlığında sorduk.
|
teşekkürederim bende takip ederim .
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Nergislerim... 3-4 senedir ne azalıyorlar, ne çoğalıyorlar. Amaa sanki bu sene çiçeklerimiz az biraz daha fazlacalar gibi.
Eklenti 529811 Eklenti 529812 |
1 Eklenti(ler)
Fazlalaşmış gibi geliyor deyince merak ettim geçen seneki fotoğraflarını buldum. Mutlu oldum, haklıymışım.
Eklenti 529813 |
1 Eklenti(ler)
Geçen seneki nergislerimin hallerini ararken, çok sevdiğim bu köşenin fotoğrafına denk geldim. :( Özlemişim. :(
Eklenti 529814 |
sevgili yenigine,bu sabah nergis kokuları ile uyandım.nereden geliyor derken, birde baktım sizin nergisler açmış;) mis mis kokuları:)çok güzel daha benimkiler topraktan yeni çıktılar.bakalım ne zaman açarlar. galiba nergisler soğuk havayı seviyor.bekleyelim bakalım şubat ayını
|
2596'nın ilk fotoğrafına bayıldım ablacım, Gülün ve duvarın rengi, deseni ne muhteşem uyumlu olmuş.. Tam avatarlık :D Nergislere maşllah epeyce çoğalmışlar. Pisileri zaten çok severim :) o köşeye ne oldu ki ablacım?
|
:) Sevgili münevver48 çok sevindim nergislerimin kokuları ile güne merhaba demenize. Evet gerçekten çok güzel kokuları var ve ben çoğu çiçeği koklamam ama zaten nergisleri koklamaya da gerek yok yaklaşınca dediğiniz gibi mis mis mis kokularını duyuyorum. Benim de nergislerim şubat ayında çiçek açıyorlardı fakat 3 senedir erkenciyiz. Bu sene daha fazla çiçekli açtık.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
Sevgili hira'm evet zaten bende o kareyi görünce bayıldım ve hemen fotoğraflayıverdim. Nergislerim erkenciler ama bu sene çiçeklerimiz daha bir fazlalaşmış durumda çok şükür. Pisilere gelince dediğim gibi binanın arka tarafında pisiler, ön tarafında saz ekibim. Hepsini ayrı bir seviyorum.
:( O köşe işte 3 senedir kışları çiçeklerimle birlikte mesken tuttuğum komşumun camekânı. Yani komşum vefat edince artık o camekân da yok, köşe de yok. :( |
4 Eklenti(ler)
Aloeveram, bu sene çiçekleniyor inşallah. Geçen sene tomurcukta kalıp çiçeklenmemiş idi.
Eklenti 531351 Eklenti 531352 Eklenti 531353 Eklenti 531354 |
3 Eklenti(ler)
|
Yenigine2ciğim bazen çiçeklerin tomurcuğunun çiçek olması o kadar uzun sürüyor ki herhalde ben görmem falan düşünmeye başlıyor insan ama birde bakmışsın bütün güzelliklerini bir anda sergiliyor:)
|
İnşallah sevgili günebakan'ım açacaklar, nerede ise 1 ay oldu.
|
5 Eklenti(ler)
Neyseki sıklamenlerim hem tomurcuktayız, hem de açıyoruz...
Eklenti 531459 Eklenti 531460 Eklenti 531461 Eklenti 531462 Eklenti 531463 |
Cocukken anneannemin bağında sıklamenlerin minyaturu olurdu,dedem her gittiğinde toplayıp getirirdi, misss gibi kokardı.Şimdi tomurcugu görünce o koku ve cocuklugum aklıma geldi.Bu arada buyukleri teker teker kaybettik.Rabbim kabirlerini nurlandırsın inşaallah,tüm vefat eden büyüklerimizin...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025