agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 19-01-2015 23:30

3 Eklenti(ler)
:( Saksılarımda hiçbirşey kalmadı.

Eklenti 533866

Eklenti 533867

:( Aloeveram :o

Eklenti 533868

münevver48 20-01-2015 08:16

sevgili yenigine, bu görüntü karşısında içimiz parçalanıyor. bir karamsarlık omuzlarımıza çöküyor.umutlarımız bitiyor.siz siz olun umudunuzu bitirmeyin. bana, sanki sadece toprak üstü zarar görmüş gibi geldi. kökleri sağlam olabilir.saksınızın toprağınızı boşaltmak için acele etmeyin.kuru dal yaprak temizliğini yapın ve bekleyin. küçücük bir kök yeşil filiz verebilir. ben daha önce bunu yaşadım özellikle sardunyalarımda kurudu diye döktüğüm saksılarım ne yazık ki minik filizlerle karşılaştım tekrar diktiğim de pek çoğunu kaybettim. kendime hep sabırsız diye kızmışımdır. sizde benim gibi sabırsızlık yapmamanızı öneririm. sevgiler...

berçin 20-01-2015 23:48

Sevgili YeniGine, gördüğüm kadarıyla tablo az çok hepimizde aynı olmuş, son sayfandaki karelere ve yorumlarada beğen butonuna gitmedi elim. Hepimize geçmiş olsun.

Dışarıdaki dostlarımızı unutmayıp onlarla ilgilendiğin için teşekkür ederim, senin gibi insanların varlığı umut veriyor insanlığa...

YeniGine 20-01-2015 23:56

Sevgili Münevver verdiğin moral için çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Bütün saksılar hemen toprak üzerinden budandı zaten. Hep kökler kökler dediğimden şimdilik artık dokunmayı düşünmüyorum zaten, nasipsee baharı bekleyelim bakalım diyorum.

Sevgili berçin tekrar yeniden hoş geldin. İnşallah bu üzücü durumlarımız baharla birlikte dondu dediklerimiz minik minik yeşermeye başlarlar da üzüldüğümüzden daha çok seviniriz.
Dışardaki dostlara da işte elimden geldiğince sevgili berçin onlar beni, ben de onları çok seviyorum.

Teşekkür ediyorum, sağoluun.

sonkez 21-01-2015 14:58

Geçmiş olsun YeniGine..

serkan_istanbul 21-01-2015 18:49

geçmiş olsun toparlanır inşallah

YeniGine 21-01-2015 23:53

Sevgili sonkez, sevgili Serkan teşekkür ediyorum; evet inşallah toparlanırlar.

asmalıtepe 22-01-2015 06:58

Siz bu sevgiyle onlar da yaşatır daha nicelerini de üretirsiniz inşallah. üzülmeyin. Geçmiş olsun..

Adalet Yağcı 22-01-2015 18:06

Canım, bu kış hepimiz kayıplar yaşadık, yapacak bir şey yok sağlık olsun diyeceğiz.
Ben inanıyorum ki sen hepsinin yerine daha güzellerini koyacaksın, lütfen üzülme.

samur 22-01-2015 18:17

Oooooooo azmış saksı biz size baharda körpe fidecikler göndeririz saksılar yetmez,hepsi dolar onların, uzulmeyin ne olur

YeniGine 22-01-2015 23:12

Sevgili asmalıtepe, sevgili Adalet Hanım, sevgili samur verdiğiniz moral ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum, sağoluun...

hira 23-01-2015 00:16

Geçmiş olsun ablacım. Ben saksıları kaptığım gibi yandaki boş dairenin mutfagına attım, değil elimi sürmek, kapıyı açıp bakmıyorum bile :( bütün hevesim kaçtı.. hani beraber Eminönü'nden aldığmız o kaktüsler vardı ya, onların teki de gitti :( üzülmeyelim, olan oldu. Derdimiz zaten yeter.

YeniGine 23-01-2015 00:37

Sağol sevgili hira'm. Ben de her gün dışarı çıkınca gidiyorum başlarına tek tek inceliyorum gelen-giden bir şey var mı diye. Hiçbirimiz tahmin edemedik bu şekilde kayıplar verebileceğimizi. Bize bu ders oldu sanırım. Artık nasip, kısmeet bahara artık.

YeniGine 23-01-2015 23:34

2 Eklenti(ler)
Üçgen tarlamdan iki nergisim; açıyoruz, okullar tatile girdi çocuklar mahvetmeden (İnşallah etmezler) hemen fotoğraflayayım istedim. Türünü de bilemiyorum.

Eklenti 534315

Eklenti 534316

YeniGine 25-01-2015 01:25

4 Eklenti(ler)
Sıklamenlerim; açanlar, açmaya çalışanlar ve inşallah açacaklar. Geçen seneden sıklamenlerim, tamam soğanları iyi saklamışım fakat iyi bakamamışım zira geçen sene daha çok çiçekli idiler. :( Öneri ve yardımlarınızı beklerim arkadaşlar...

Eklenti 534448

Eklenti 534449

Eklenti 534450

Eklenti 534451

YeniGine 25-01-2015 01:27

1 Eklenti(ler)
:) Yine geçen seneden, şimdilik ilk ve tek açan çuham.

Eklenti 534452

YeniGine 25-01-2015 01:33

2 Eklenti(ler)
Sayın Muda'ya tekrar teşekkürler. İsminin taflan olduğunu kendisinden öğrendim. Telefon ile çekim; çok belli olmuyor, fakat yemyeşil ve üzeri kıpkırmızı, çok güzel görünüyor.

Eklenti 534453

Eklenti 534454

sumeyra47 25-01-2015 17:28

YeniGine abla, kayıpların için üzüldüm. Bu kış hepimizi derinden acıttı. Tam herşey yoluna girmişti yeni evimde çiçeklerim çoşmuşlardı. Don hepsini sildi süpürdü. Yine sağlık olsun buna da şükür. Tekrardan çiçekler edinmeye başlıyorum. Sende öyle yap. Ölenle olana çare yok çok geçmiş olsun.

Sıklamenlerin çok güzel ben geçen sene bana hediye geleni açtıramadım. Dondan nasibini aldı zaten.

tabus 25-01-2015 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1350734)
Üçgen tarlamdan iki nergisim; açıyoruz, okullar tatile girdi çocuklar mahvetmeden (İnşallah etmezler) hemen fotoğraflayayım istedim. Türünü de bilemiyorum.

Eklenti 534315

Eklenti 534316

Sn YeniGine, nergis bölümüne yazıp, çok nergisinizin olduğunu ve isimlerini bilmediğinizi söyleyerek link vermişsiniz. Bu sebeple yazıyorum. Bu sayfada başka nergis göremedim. Bu resmini paylaştığınız ise, Karaburun, Mordoğan vs isimleri ile anılan ve fakat uluslararası kayıtlarda Double Roman, Double Chinese Lily, Costantinopolitanus, Romanus vs isimleri ile tanınıyor.
Bkz: DaffSeek - Detail Page
Kolay gelsin.

YeniGine 25-01-2015 23:27

Sevgili Sümeyra evet gördüm yeni aldığın bitkilerini güle güle büyüt inşallah, çok da güzeller. Ben de inşallah baharla birlikte nasip kısmet birşeyler düşünüyorum.
Sıklamenler dediğim gibi iyi saklamışım fakat besin takviyesinde bulunamamışım ki fazlaca çiçeklenemediler.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine 25-01-2015 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tabus (Mesaj 1351098)
Sn YeniGine, nergis bölümüne yazıp, çok nergisinizin olduğunu ve isimlerini bilmediğinizi söyleyerek link vermişsiniz. Bu sebeple yazıyorum. Bu sayfada başka nergis göremedim. Bu resmini paylaştığınız ise, Karaburun, Mordoğan vs isimleri ile anılan ve fakat uluslararası kayıtlarda Double Roman, Double Chinese Lily, Costantinopolitanus, Romanus vs isimleri ile tanınıyor.
Bkz: DaffSeek - Detail Page
Kolay gelsin.

Sayın tabus merhaba, site bahçeme hoşgelmişsiniz. Sayın tabus öyle çok nergisim olduğunu nerede söylemişim ki mesajımda da özellikle yazmışım iki nergisim diye. Hoş az biraz daha nergislerim var sitenin bahçesinde bir yerlerde, nereyi boş bulursam dikiveriyorum birşeyler.
Karaburun nergislerim de var fakat bu sorduklarımın yaprakları daha kısa olduğu için ayırtedemedim. Acaba farklı bir tür mü diye merak ettim. Verdiğiniz bilgilere, ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum, sağolun.

tabus 26-01-2015 18:52

Vallahi haklısınız, Sn YeniGine..'Çok' ifadesini nereden bulmuşum..Belki de nergisler deyince çoğulun çoğulu yaptım. Sonuç olarak, nereden baksam olmuyor, sağır duymaz uydurur misali olmuş..Affola..
Öncelikle şunu belirteyim ki, nergisin çiçeğini görmeden isimlendirmek mümkün değil.Elbette bu da yeterli değil, o ayrı bir konu. Bazı nergislerinizin yapraklarının kısa olması da farklı bir çeşit anlamını taşımaz. Yapraklar hem kısa hem de form olarak farklı ise ancak o zaman değişik bir nergisten söz edebiliriz.
Nergisleri birbirinden tam ayırt edebilmek için öncelikli olarak; çiçek durumu, çiçek sapı,yapraklar, soğan ve çiçeklenme dönemi göz önüne alınıyor..Çiçeği paylaşırsanız isim veren olacaktır.
Bahçenizi tekrar 'gezmek' bir vesile oldu. Güle güle keyfini çıkarın..Toprak bulaşığı elinizden eksik olmasın..:)

YeniGine 26-01-2015 23:47

Sayın tabus tekrar merhaba, öncelikle estağfurullah; ben üçgen tarlam deyince belki de siz ondan tarla dolusu nergisler diye algıladınız.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/30294-87.htm
Bunlar artık öğrendim Karaburun nergislerim, yaprakları uzun uzun. Üçgen tarlamdaki 2 nergisimin yaprakları kısa olduğu için farklı bir tür mü acaba diye merak etmiş idim.
İlgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum sağolun Sayın tabus.

Sayın tabus size yorum yazdıktan 10 dakika kadar sonra unutmuşum; son sözünüz bir anda aklıma geldi. Çok teşekkürler toprak bulaşığı hiçbirimizin ellerinden eksik olmasın inşallah.

YeniGine 01-02-2015 23:51

2 Eklenti(ler)
:( Her yerlere birşeyler dikmişim, darmadığın, karmakarışık. Hepsini bir yerlere toplamayı istiyorum, fakat nasıl başarabilirim; düşünüyorum. En son çiçeklenen Karaburun nergisim ve çiçekleri görünmeye başlayan sümbüllerim.

Eklenti 535469

Eklenti 535470

günebakan 02-02-2015 13:17

1 Eklenti(ler)
Bırak dağınık kalsın Yenigineciğim bakarsın ortaya böyle karışık bir bahçe çıkar:)))

Eklenti 535517

YeniGine 02-02-2015 23:06

Diktiklerimi bir yere toplasam böyle bir görüntü çıkar valla sevgili günebakan. Her yere bir şey dikmişim.

efeege 03-02-2015 00:40

Sevgili Yenigine. çiçeklerin kışın soğuğuna telafi etmeye başlamış.
nergislerin sümbüllerin maşşallahı var.
benim nergisler pırasa olma yolunda.
tomurcuklarını bile göremedim daha beklemektiyim ancak sümbüllerde hareketlenme var biraz .
bu aylarda soğanlılara ümit bağladık teselli olsun.

YeniGine 03-02-2015 00:46

Sevgili efeege merhaba, hoşgelmişsiin. İlk Karaburun nergislerim donlardan önce zaten çiçeklenmişlerdi, donlarda tüm yapraklar yerlere yapıştı fakat şimdi şimdi bakıyorum donmamışlar tekrar kendilerine geldiler çok şükür. Diğer nergislerim tam o donlarda tomurcukta idiler (Sonradan öğrendim onlarda Karaburun nergisleri imişler) eyvah donacaklar dedim fakat bu donlara dayanıklı imişler ki çok güzel çiçeklendiler. Henüz yeni yeni büyümeye başlayan nergislerim de var.
Sümbüllerim de maşallah iyiler, dediğin gibi bu aylarda soğanlılara (ki ben zaten soğanlıları çok seviyorum) ümit bağladık, teselli olsun bizlere.

efeege 03-02-2015 00:52

Benimde bahçedeki nergisler dondan yaprakları yerlerde erimiş gibiydiler.
bu hafta sonu gittiğimizde toparlamış çiçek açacağı belirsiz.

YeniGine 03-02-2015 00:57

Benim de Karaburun nergislerim ilk seneler şubat gibi açıyorlardı her sene beri gele gele aralık ayında açtılar. Evet ilk donlarda benim de yapraklar yerlerde idi fakat sonradan toparladılar. Sevgili efeege inşallah gönlüne göre olsun çiçek açsınlar nergislerin, ama ben açacaklarına inanıyorum. Gönlüne göre olsun inşallah.
Bir dahaki gidişinde inşallah açmışlar haberini bekliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025