![]() |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Domateslerimin son halleri...
Eklenti 624406 Eklenti 624407 Eklenti 624408 Eklenti 624409 Eklenti 624410 |
5 Eklenti(ler)
Biberlerim... Komşum tatilde, dönünce turşu kuracak inşallah!..
Eklenti 624411 Eklenti 624412 Eklenti 624413 Eklenti 624414 Eklenti 624415 |
Maşallah
Sevgili yenigine hiç kendine haksızlık etme Sardunyaların gelin damadın ilk defa gördüm yukka çiçeğin ne kadar güzel .Bu sene sebzeye ağırlık vermişsin .Senin sayfanı üye olmadan baştan sona gezmiştim.Tabi insanlarla uğraşmak gerçekten zor hiç birşey yapmasalar saksılara çöp atıyorlar .Allah kolaylık versin sana bol çiçekli günler dilerim .Sevgiler
|
Helal sana YeniGine'ciğim, site bahçesinde patates yetiştirerek forumun tarihine geçtin :)
Gösterdiğin azme, gayrete, sabra hayranım canım. Ortak alandaki çimleri sulamaya bile üşeniyorum artık, hepi topu üç kat aşağı inip sulama sisteminin motorunu çalıştıracağım. Bazan düşünüyorum, acaba hortumla balkondan mı sulasam :) |
Sayın Yeni gine; maşallah gerçekten komşunuzun biberlerine bayıldım. Domateslerinize kırmızı örümcek bela olmuş belli ki...
|
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, sağolun, hepimize bol çiçekli günler olsun inşallah... |
Alıntı:
Aslında bakmayın ben de geçen seneler kadar azimli değilim artık. Çoğu tarlamdan vazgeçtim; insanlar yüzünden. :mad: Ufak ufak düşünüyorum benim güneş almayan, havadar olmayan, kuzeye bakan balkonumda ne yetiştirebilirim diye... |
Alıntı:
Ayrıcaa o biberler komşumun değil, benim biberlerim. Şu anda kızarmış olanları var ve her sulamamda aklıma sen geliyorsun, inşallah o kızaranlardan sana tohum göndereceğim nasip olur ise. Domateslerde hiç kırmızı örümcek aklıma gelmedi, diyorum artık domateslerin zamanı geçiyor onun için yaprakları kuruyor. :o 4 sefer domates topladım 5 ve 6'yı da toplarım zaten biter artık. Teşekkür ediyorum, sağolasııın... |
2 Eklenti(ler)
Nasıl mutluyum nasıl!.. Ve ilk kez. Komşumun bahçesinde tohuma bıraktığımız marulun tohumlarından birkaç tane alıp deneme amaçlı saksının bir köşesine atıverdim. Valla 4-5 günde çimleniverdiler...
Eklenti 624652 Eklenti 624653 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Çok tomurcuk döktük... İnşallah japon gülüm de açacak, görürüm inşallah!.. Su istermiş...
Eklenti 624656 |
Alıntı:
|
Alıntı:
E sonuçta da zaten sol kolumda oluşmuş karpal tünel. :( |
Ah evet, senin yaşadığın en büyük sıkıntı zaten su... :(
Çok geçmiş olsun canım ama bunca zorluğa rağmen o çiçekler senin sevgine hürmeten bütün güzellikleriyle açacaklar yine, maşallah hep öyle yapıyorlar zaten ;) |
Merhaba Sevgili YeniGine bu sıcaklar da bile bahcen güzel, sulama çok önemli,ben adeta çocuğa şu içilir gibi sularım ama eşim suyu sanki ikinci kattan bosaltmis üstlerine gelincikler im kurtulamadı.sedum da yumuşama başladı,seni burdan izleyince keşke komşu yakinliginda olsakda ben sulardim seve seve tabi arada eksilen biber domates olurmuydu bilemem,iştaha bağlı olarak.Kolay gelsin.
|
Sn. YeniGine maşallah biberleriniz çok güzel tam turşuluk biberler.
Domatesleri orlon iplikle mi bağladınız, yanlış görmedim dimi :D |
Alıntı:
:) Komşu olsaydık da eksilen biber-domates olsaydı keşke... Sağolun. |
Alıntı:
Ve maşallah çok dikkatlisiniz evet domateslerde yün ip - eski tişörtlerden yırtılan penye ipler ne bulduysam o anda onlarla bağlıyorum. |
3 Eklenti(ler)
Kaç senedir istiyordum. Çok şüküür dün tomurcukta idi bugün açmış... Maşallah benim hibiscusuma... Çiçeğini görebildim.
Eklenti 624738 Eklenti 624739 Eklenti 624740 |
Hibiscuslar çok iyi açmış sayın:YeniGine :D
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
3 gündür hava serinleyince çiçek açmakta zorlanan sardunyalarımla ilgilendim topraklarını havalandırıp, toprak eklemesi yaptım. İnşallah bundan sonra çiçeklenirler. Üzerimizde var olan üç beş çiçeğimiz.
Eklenti 625268 Eklenti 625269 Eklenti 625270 Eklenti 625271 Eklenti 625272 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Geçmiş çiçekler kesildi, kuruyan yapraklar temizlendi, toprak eklemesi yapıldı. Maşallah çok güzel olduk. Saksı değişimi yapmam gerekiyor mu, gerekiyor ise ne zaman yapılmalı hiççç bir fikrim yok.
Eklenti 625281 Eklenti 625282 Eklenti 625283 Eklenti 625284 |
3 Eklenti(ler)
Sedumum sedumum, çiçek açmasa bile çok seviyorum. Kesin toprağı azalmıştır saksı değişimi yapmam gerekiyor mu acaba?
Eklenti 625285 Eklenti 625286 Eklenti 625287 |
3 Eklenti(ler)
Kıyamam, ilk diktiğimde yavrusu kadardı, büyüdü 2 tanecik de yavrusu oldu...
Eklenti 625288 Büyüyoruz... Eklenti 625289 Bahçede bulmuştum, yavrularımız bile var. Ama yazın rengi yeşil olur diye biliyor idim. Eklenti 625290 |
4 Eklenti(ler)
|
Bahçede bulmuştum, yavrularımız bile var. Ama yazın rengi yeşil olur diye biliyor idim.
Eklenti 625290[/QUOTE] Çiçeğiniz Aeonium arbereum (karakız) yavruları dipten mi çiçeğn kendi sapından mı merak ettim .Benim de var alt yapraklar dökülüyor yavru falan yok . Çok şanşlısınız bende sürekli sağa sola bakarım ama hiç böyle güzel çiçek bulamadım :( Çiçeklerinin hepsi çok güzel echeverialar ayrı güzel bayıldım .Bol çiçekli günler sevgiler |
Sevgili sardunya18 teşekkür ediyorum, sağolun. Çiçeğimin ismi için de teşekkürler; hiç aklımda kalmıyor bu tür isimler. Çiçeği bulduğumda kökü de yoktu, yavrular dipten geliyorlar.
Size de bol çiçekli günler olsun inşallah!.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025