agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 09-05-2014 00:29

İlk kez bugün akşam üzeri gördüm...

4 Eklenti(ler)
Binadan çıktım sardunyalarımı fotoğraflayayım derken bir anda yanımda gördüm, korkmadım desem yalan olur. 'Bismillah' deyivermemle kaçmam bir oldu. Kaçtım geldi yanıma, sağa gittim o da sağa, sola gittim o da sola. Baktım yüzüme bakıp kuyruk sallıyor anladım aç ve susuz hemen saz ekibimin kenardaki mamalarından ve sularından verdim; yedi ve kana kana suyunu içti. Bir yandan da keşke kalsa çok güzel diyorum ama bir yandan da saz ekibim kabul etmezler bunu, hem onlara da haksızlık olur mu acaba diye düşündüm. Akşam üzeri gördüm sonra bir daha görmedim. Bakalım gelir mi, gelmez mi? Ama çok da güzel...

Eklenti 491005

Eklenti 491006

Eklenti 491007

Eklenti 491008

münevver48 09-05-2014 08:05

sevgili yenigine,maşallah çiçekleriniz coşmuş.karanfilinize hayran oldum. kokusunu duyar gibiyim ohhh......misafirinizde gerçekten çok sevimli ve sakin,akıllı görünüyor.aklıma 10 kasım günü kaybettiğim köpeğimiz tarçın geldi.ele avuca sığmayan saksılarımı kendisine oyuncak eden. kovaları kulpundan tutup bir sağa bir sola sallayan,enerji dolu sevgili tarçınım off bir anda hüzünlendim.neyse ben çiçeklerinizin güzelliğini tekrar dile getirmek istiyorum.hercaileriniz ve gülleriniz.....tabi benim favori gülüm yine güzelliği ile 1 numara borda bir gülünüz var.onudanda güzel olduğunu söylemeden geçemicem.kokulu olduğunu tahmin ediyorum benimde öyle bir gülüm var kokusu muhteşem güzel henüz açmadı.....sevgiler canınım.

Cumhur Tonba 09-05-2014 09:48

Hayvanlarda çok ileri bir hissetme kabiliyeti var. Sevenleri, sevgi gösterenleri çabucak hissediyorlar.

Adalet Yağcı 09-05-2014 11:39

Sevgili YeniGine'ciğim,
Bir süredir bahçeleri ziyaret edemiyordum, yavaş yavaş turlamaya başladım.

Senin gayretinle site bahçesi gerçekten bahçeye dönüşmüş durumda, verdiğin mücadeleyi, emeği, maddi katkıları tüm dostların gibi ben de takdir ediyorum.

Biliyorum çok yoruluyorsun, su konusu bile başlı başına büyük sorun.
Ama senin yüreğin öyle kocaman ki, içindeki doğa, insan, hayvan sevgisi her şeyin önüne geçiyor.

Bahçen çok güzelleşti, papatyalarına bayıldım, ama ben o salyangoza izin vermezdim, öyle çabuk çoğalıyorlar ki sonra baş edemez hale gelirsin.
Güllerin de her zamanki gibi şahane, kıyabilirsen kokulu pembeden gül şurubu yap biraz.

Her yönü ile CAN olan sevgili arkadaşım, sana her konuda kolaylıklar diliyorum.
Bu senen geçtiğimiz seneden daha güzel olsun inşallah.
Sevgilerimle.

ngr33 09-05-2014 18:16

Yenigine ablaaa bayildim sardunyalarina golgede mi duruyorlar benim de 3 mini fidem oldu dayanamadim zenfideden aldim balkonda kuytuda duruyolar simdilik insallah sagsalim buyurler..aheste ablanin gonderdigi sardunya celikleri çürüdü birtane bile tutturamadim o kadar üzüldüm ki :(
Karanfilinde yakiyor o ne havali bir guzel oyle masallah..birsuru karanfil fidecigim oldu bim tohumundan cimlendirdigim benimkilerde boyle olur mu acep..

akçabardak 09-05-2014 19:26

Sevgili YeniGine önce maşallah diyerek başlamak istiyorum ki nazar değmesin, karanfilin muhteşem rengi de çok harika ortalığı yakıp geçiyor o ne güzellik öyleee bayıldım...
Sardunyalar, ceylanlar, ercailer, güller hepsine de kocaman bir maşallah ellerine, emeklerine
yüreğine sağlık ellerin dert görmesin, bukadar mücadeleye rağmen sonuç ortada, seni tebrik ediyorum.

YeniGine 09-05-2014 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1281735)
sevgili yenigine,maşallah çiçekleriniz coşmuş.karanfilinize hayran oldum. kokusunu duyar gibiyim ohhh......misafirinizde gerçekten çok sevimli ve sakin,akıllı görünüyor.aklıma 10 kasım günü kaybettiğim köpeğimiz tarçın geldi.ele avuca sığmayan saksılarımı kendisine oyuncak eden. kovaları kulpundan tutup bir sağa bir sola sallayan,enerji dolu sevgili tarçınım off bir anda hüzünlendim.neyse ben çiçeklerinizin güzelliğini tekrar dile getirmek istiyorum.hercaileriniz ve gülleriniz.....tabi benim favori gülüm yine güzelliği ile 1 numara borda bir gülünüz var.onudanda güzel olduğunu söylemeden geçemicem.kokulu olduğunu tahmin ediyorum benimde öyle bir gülüm var kokusu muhteşem güzel henüz açmadı.....sevgiler canınım.

Sevgili Münevver hoşgelmişsin. Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın. :( Ama Tarçın'a ben de çok üzüldüm ve ne kadar çok üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. İnanır mısın dünkü misafirim bugün hiç yoktu gelmemiş. Ben gelmemesine bile üzüldüm. Neyse belli mi olur belki gelir yine.
Ben çiçek koklamıyorum nedense fakat artık karar aldım kokluyorum. Evet güllerimin çoğu çok güzel kokuyormuş da benim haberim yokmuş.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

YeniGine 09-05-2014 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1281785)
Hayvanlarda çok ileri bir hissetme kabiliyeti var. Sevenleri, sevgi gösterenleri çabucak hissediyorlar.

Sayın Cumhur Tonba merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet geldi, beni korkuttu, gözümün içine baktı, kuyruğunu salladı, karnını doyurdu, suyunu içti ve gitti. Valla fotoğraflarını çekmemiş olsa idim bugün acaba rüyamıydı diye de düşünürdüm.
Belli mi olur belki yine gelir. Bugün göremedim aslında bekledim ama yok. Üzülmedim desem yalan olur.
Teşekkür ediyorum, sağoluun...

YeniGine 09-05-2014 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1281853)
Sevgili YeniGine'ciğim,
Bir süredir bahçeleri ziyaret edemiyordum, yavaş yavaş turlamaya başladım.

Senin gayretinle site bahçesi gerçekten bahçeye dönüşmüş durumda, verdiğin mücadeleyi, emeği, maddi katkıları tüm dostların gibi ben de takdir ediyorum.

Biliyorum çok yoruluyorsun, su konusu bile başlı başına büyük sorun.
Ama senin yüreğin öyle kocaman ki, içindeki doğa, insan, hayvan sevgisi her şeyin önüne geçiyor.

Bahçen çok güzelleşti, papatyalarına bayıldım, ama ben o salyangoza izin vermezdim, öyle çabuk çoğalıyorlar ki sonra baş edemez hale gelirsin.
Güllerin de her zamanki gibi şahane, kıyabilirsen kokulu pembeden gül şurubu yap biraz.

Her yönü ile CAN olan sevgili arkadaşım, sana her konuda kolaylıklar diliyorum.
Bu senen geçtiğimiz seneden daha güzel olsun inşallah.
Sevgilerimle.

Sevgili CAN Adalet Hanım merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet özlettiniz kendinizi.
Sevgili Adalet Hanım valla bugün komşularla aramızda muhabbeti oldu 'Sema sayende bahçe gül bahçesi oldu' dediler ben de şöyle bir bahçeye baktım evet çok şükür tek başıma gayretimle bahçe gerçekten demeyeyim de nispeten güzel oldu. Çok şükür.
Güzel sözleriniz, beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. :) Salyangoz o gün alamadım oradan ama sonrası artık tek tek toplayıp çöpe atıyorum. Ve gerçekten topla topla bitmiyor çok çoğaldılar ki bu seneye kadar bu kadar çok yoktu.
Ben değil de bir komşum topladı Isparta güllerinden reçel yapayım dedi. Bilmiyorum ne yaptı.
Sevgili CAN Adalet Hanım güzel sözleriniz, güzel yorumunuz, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. İnşallah hepimize olsun. Sağolun.

YeniGine 09-05-2014 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1282009)
Yenigine ablaaa bayildim sardunyalarina golgede mi duruyorlar benim de 3 mini fidem oldu dayanamadim zenfideden aldim balkonda kuytuda duruyolar simdilik insallah sagsalim buyurler..aheste ablanin gonderdigi sardunya celikleri çürüdü birtane bile tutturamadim o kadar üzüldüm ki :(
Karanfilinde yakiyor o ne havali bir guzel oyle masallah..birsuru karanfil fidecigim oldu bim tohumundan cimlendirdigim benimkilerde boyle olur mu acep..

Sevgili ngr33 merhaba, hoşgelmişsin. Yeni fide almış isen az biraz evet gölgede kalsınlar. Sevgili aheste normal sardunya mı göndermişti bilemiyorum fakat ceylan ise evet onlar zor kökleniyorlar. Ben de 10 tane fide diktim 2 tanesi şansa tuttu sanıyorum. Benim sardunyalar yazın bu kadar güzel olmuyorlar zira saat 11.00 - 18.00 arası devamlı güneşteler başka koyabileceğim yerim yok. Şu aralar havalar serin ve kapalı olduğu için güzeller ve tomurcukları açtıkça daha da güzelleşiyorlar çok şükür.
Karanfilim gerçekten çok güzel oldu zaten cinsi güzel, önceki yorumumda da belirttim ah keşke mümkün olsa bütün ağaçlar.net ailesine bu karanfilden gönderebilsem. Ben bu karanfili tohumdan çimlendiremedim minik minik fidelerden ve devam ediyorum fide alıp alıp dikmeye.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine 09-05-2014 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1282028)
Sevgili YeniGine önce maşallah diyerek başlamak istiyorum ki nazar değmesin, karanfilin muhteşem rengi de çok harika ortalığı yakıp geçiyor o ne güzellik öyleee bayıldım...
Sardunyalar, ceylanlar, ercailer, güller hepsine de kocaman bir maşallah ellerine, emeklerine
yüreğine sağlık ellerin dert görmesin, bukadar mücadeleye rağmen sonuç ortada, seni tebrik ediyorum.

Sevgili akçabardak'ım hoşgelmişsin. Evet karanfilim gerçekten çok güzel. Diğer yorumlarımda da yazdım durmadan fideleyip fideleyip artık nere denk gelirse dikiyorum. İnşallah tutarlar da isteyen dostlarımla paylaşabilirim diye de düşünüyorum.
:D Tam şimdi geldi aklıma inşallah diktiğim yerleri unutmam.
Güzel yorumun, dileklerin için çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

Sudenur 10-05-2014 01:31

Sevgili ablam, yağmur çok yaramış çiçeklerine, hepsi coşkuyla açmışlar maşallah. :)

asmalıtepe 10-05-2014 07:51

sevgili YeniGine sizin uğraşınız hakikaten saygıya değer.siz kendinizden başkalarına da hizmet ediyorsunuz. site bahçesi demek genelin müştereği demek. sizin diğergamlık duygunuzu çabalarınızla birleştiriyor olmanız bence takdire şayandır kardeşim.
sizi takdir ediyorum.

YeniGine 10-05-2014 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1282175)
Sevgili ablam, yağmur çok yaramış çiçeklerine, hepsi coşkuyla açmışlar maşallah. :)

Sevgili Sudenur'um, hoşgelmişsin... Allah'ıma şükürler olsun, çok şükür yağmur yağıyor. Ve ben ne kadar mutluyum ne kadar bilemezsin. (Yok bilirsin; o lafın gelişi işte).
Biliyorsun benim sardunyalarım yağmur almıyor üzerleri kapalı onun için dışarıya çıkma saatim 14.00 bir kısmını, eve girme saatim 16.00 sulananları yerine diğer kalanları yağmur altına. Tekrar dışarı çıkma saati 19.30 gibi sulananları tekrar yerlerine. Saksıdaki soğanlıları hep yağmur almayan köşelere çektim. Yağmur gerçekten yüzümü güldürdü keşke hep böyle hava olsa. Yağmurlu ve serin.

YeniGine 10-05-2014 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1282196)
sevgili YeniGine sizin uğraşınız hakikaten saygıya değer.siz kendinizden başkalarına da hizmet ediyorsunuz. site bahçesi demek genelin müştereği demek. sizin diğergamlık duygunuzu çabalarınızla birleştiriyor olmanız bence takdire şayandır kardeşim.
sizi takdir ediyorum.

Sevgili asmalıtepe, merhaba... Hoşgelmişsiniz. Güzel sözleriniz, yorumunuz için çok teşekkür ediyorum sağolun.
Sevmek böyle birşey, site bahçesi, ortak alan, zor da olsa elimden geldiğince, ağaçlar nettende öğrendiklerim kadarıyla birşeyler yapmaya çalışıyorum. İsterdim daha da güzel şeyler yapabilmek, kendi bahçem olsun. Neyse buna da şükür.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine 12-05-2014 23:36

Hanımelilerim

4 Eklenti(ler)
Binada 6 girişe de dikmiş idim, bu sene hepsi açtı akşam üzeri sokağa girildiği an hepsinin kokusu çevrede. Çevremiz hanımeli kokuyor. Maşallah!..

Eklenti 492082

Eklenti 492083

Eklenti 492084

Eklenti 492085

YeniGine 12-05-2014 23:41

Gazanyalarım

5 Eklenti(ler)
Bu sene daha çok çiçekliyiz... Maşallah!..

Eklenti 492086

Eklenti 492087

Eklenti 492088

Eklenti 492089

Eklenti 492090

YeniGine 12-05-2014 23:46

Hüsnüyusufum

2 Eklenti(ler)
3-4 senedir ille de hüsnüyusufum olsun deyip durdum. Çok şükür geçen sene Sayın s.serdar'ın gönderdiği tohumların hepsi çimlendi seyrelteyim deyip başka bir saksıya aldım güneşin altında da o güzelleri unutunca :( (O hatayı nasıl yaptım hâlâ kızarım kendime) 4 tanesi çok şükür bu seneye kaldılar ve harika bir şey bugün çiçeğini gördüm. Çok şüküür!..
Teşekkürler Sayın s.serdar.

Eklenti 492091

Eklenti 492092

gürcan_keskin 13-05-2014 00:06

Gazanyalar çok güzel görünüyor sevgili YeniGine...

akçabardak 13-05-2014 11:23

Gazanyaların coşmuş coşmuş maşallah YeniGineciğim, çok güzel görüntü sergilemişler.
Hüsnüyusufların da hayırlı olsun, çok güzel kokuları vardır.

hira 13-05-2014 11:40

Sardunya, gazanya diyince akan sular duruyor.. Maşallah çok güzel çiçeklenmişler ablacım.. Ben böyle görüntüleri görünce fotoğraf eklemeye utanıyorum yeminle:(

YeniGine 13-05-2014 22:55

Sevgili Gürcan, sevgili akçabardak, sevgili hira çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Gazanyalarım da güzel oldular bu sene geçen seneki fotoğraflarla kıyaslayınca maşallah gelişmeleri hüsnüyusufumla birlikte mutlu ettiler beni.

Sevgili hira'm aynı şeyi ben de düşünürüm; yok güllerim, yok sardunyalarım diye övünürken başka bir üyemizin sayfasında daha çoşkuluları, çokları görünce ben de sardunyalarımla övünüyorum hesapta derim. Hem utanılacak ne var ki seviyoruz, yetiştirmeye çalışıyoruz, çabalıyoruz, uğraşıyoruz. Biz bu işi çok seviyoruz ve paylaştıkça da mutlu oluyoruz.

YeniGine 13-05-2014 23:01

Ayrıca; yine paylaşmadan geçemeyeceğim... Kardeşim anneler günü için bana sordu 'Abla neye ihtiyacın var, ne istersin onu alayım'. Ben de hiç düşünmeden 'Gübre' dedim.
Çok şükür pazar günü gübrelerim geldi. :D Valla çok değerli benim için başka birşey alsa bu kadar sevinemezdim.
(Ama yanında yine de güzel bir hediyem geldi.) Sağolsun.
Benim tarlalar uzak aralı, fazla olduğundan e gübre de hepsine yetmeyeceği için şerbet yapıp yapıp onunla sulamayı düşünüyorum. Doğru mudur arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim.

hira 13-05-2014 23:21

Gübre şerbeti konusuna cevap verecek kadar bilgiye sahip değilim ama şöyle birşey söyleyeyim, bende bir gübre çeşidi var ama nasıl birşey
anlamadım, düşün ki bir kalemi makasla keserek küpler haline
getiriyorsun Ve ben o gübreyi suda bekleterek o suyla çiçekleri
suluyorum. ölçü falan yok, tamamiyle sallıyorum kafadan:D Bu arada geçen gün annemdeyken komşum aradı "pazardayım birşey istiyormusun" dedi, çiçek al dedim, telefonu kapadı:D

YeniGine 13-05-2014 23:27

Zaten öyle pazara giderken soran komşulara kesinlikle çiçek siparişi veriyorum. :D Hoş şimdiye kadar bir tane sardunya geldi. Ona da şükür!..
Sevgili hira 19 Mayıs; paralanmaya az kaldı. İnşallah Eminönü gidersek bakacağız artık.

asmalıtepe 14-05-2014 06:52

sevgili YeniGine size cevap mesajımı kendi sayfama yazmışım. Ben forumda yeniyim ya öğrenecegim tabiiki.oradan okursanız sevinirim.

tarla kuşu 14-05-2014 08:30

Sevgili YeniGine, çiçekleriniz coşmuşlar da coşmuşlar... Ellerinize sağlık. Saz ekibi ne alemde? :)

YeniGine 14-05-2014 22:58

Sevgili asmalıtepe merhaba, hoşgelmişsiniz. Ben eskidim de ne oldu, hâlâ yanlışlar yapıyorum, hâlâ soruyorum. Sitemiz derin bir kuyu, öğrenebildiğimiz kadar. Sayfanızda mesajıma bakacağım.

Sevgili tarla kuşu; yarım saat önce saz ekibime çok güzel bir ziyafet çektim. Gündüzden gelen kuzu, koyun kemiklerini kaynattım suyunu aldım, tekrar içine su ve ekmek koyup az biraz daha kaynattım. Amman ne zevkle yediler, doydular sonra da sularını verdim eve çıktım. Bu gece de onlar tok, ben huzurlu çok şükür.

Huzurlu dedim ama bir anda vicdanım sızladı, maden emekçilerimiz çok üzgünüz çok. Hepimizin başı sağolsun.
:( :( :(

tarla kuşu 14-05-2014 23:16

Sevgili YeniGine, sokak hayvanlarına olan duyarlılığınız beni çok duygulandırdı.
Evet ,tüm Türkiye nin başı sağ olsun. Çok üzücü bir olay.

YeniGine 15-05-2014 00:00

Sevgili tarla kuşu ben onlara sokak köpekleri demiyorum artık. Onlar benim saz ekibim. Ben onları çok seviyorum ve inanır mısınız onlar da beni. Ve sevmekten öte onlarla gurur duyuyorum. Saz ekibimle ilgili geri kalmış sayfalarımda çok paylaşımlarım var. Gün içersinde ben 15.00 gibi dışarı çıkarım yarım saat sonra gelmezlerle endişe duyarım, yola bakarım nerde kaldı bunlar diye. Saat 15.00'e kadar gelmezler buraya çünkü ben yokum biliyorlar. Ve gece 00.00'a kadar. :) Yine beni beklerler bilirler ben o saat yine dışardayım. Beni eve gönderirler ve ondan sonra yine artık nereye gidiyorlarsa giderler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025