agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

alcen 22-04-2013 00:12

Sevgili yeniğine, bukadar heves ve segiye allah inşallah size ait özel bir bahçe verir.....
Selamlar sevgiler........

YeniGine 22-04-2013 00:15

3 Eklenti(ler)
Komşuma alıp bahçesine diktiğim ve onun bahçesinden benim ortak alana genel bir görüntü.

Eklenti 393714

Eklenti 393715

Eklenti 393716

YeniGine 22-04-2013 00:17

1 Eklenti(ler)
Aldım ve komşumun bahçesine dikilecekler inşallah; karanfili çok seviyor zira inşallah başarabilirim.

Eklenti 393719

YeniGine 22-04-2013 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1142716)
Sayın YeniGine

Maşallah ellerinize sağlık her şey mükemmel olmuş Azmin neticesi.

Boşuna dememişler Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye

Saygı ve selamlar

Sayın adneser hoşgelmişsiniz; çok teşekkür ediyorum, sağolun. Elimden geldiğince nacizane.

YeniGine 22-04-2013 00:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 1142724)
Sevgili yeniğine, bukadar heves ve segiye allah inşallah size ait özel bir bahçe verir.....
Selamlar sevgiler........

Sevgili alcen; hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum. Evet çok seviyorum, elimden geldiğince uğraşıyorum (Bir de üstüne su yok :D) İmkânlarım dahilinde bu kadar başarabiliyorum. Sağolasın.

YeniGine 22-04-2013 00:31

1 Eklenti(ler)
Yine komşumun bahçesinin hemen demirlerin önüne diktiğimiz güller, kasımpatlar.

Eklenti 393738

YeniGine 22-04-2013 00:35

2 Eklenti(ler)
Yuvarlak tarlamın son halleri, tohum atıldı fakat su yok şimdilik bekliyorum ne olacaklar diye.
Ve komşumun ikizleri; hep soruyorlar bu bahçeler senin mi diye... :D

Eklenti 393739

Eklenti 393740

s.serdar 22-04-2013 00:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1138284)
Özene, bezene yanmış hayvan gübresi ile gübreleyerek diktiğim aynısafa, ilk kez arka bahçeye diktim artık bundan sonra yayılırlar inşallah.

Eklenti 390100

Sayın YeniGine

Aynısafa'nın oldukça arsız ve kolay yayılan bir çiçek olduğunu biliyorum. Bir zaman nereden temin ettiğimi bilemediğim tohumlardan çoğalıp, ertesi sene bütün çiçek çiçek bantlarını işgal etmişlerdi. Yolmakla başa çıkamadığımız için yabani ot ilacı kullanmak durumunda kalmıştım.

Bu çiçekten bazı cilt hastalıklarına iyi gelen ilaç yapıldığını duymuş ve tarifini de almıştım. Ama hiç deneme imkanım olmadı.

YeniGine 22-04-2013 01:29

Sayın s.serdar; bahçemdeki aynısafa nın hikâyesi; Sayın Nuri Murvet'in bahçe sayfasında 'Bahçemdeki yabani bitkiler' fotoğrafları arasında aynısafaları da görünce ben de 'yabani bitki mi; oysa ben de özene bezene, gübreleyerek bahçeye dikmiş idim' oldu. Onun üzerine öyle yorum yaptım aynısafalar için.
Ama olsun, ben onları çok seviyorum ve bizim site bahçesi arka tarafta hiç yoktular ve olması gerek diye düşündüm, diktim. Şimdi tohum yapıyorlar ve özellikle tohuma bırakıyorum ki bahçeye yayılsınlar diye.

YeniGine 22-04-2013 01:32

1 Eklenti(ler)
Çok istediğim birşey de ağaç dallarına saksılar akabilmek. Yer minesi ile bir tane başarabildim gerisi de gelir inşallah.

Eklenti 393782

s.serdar 22-04-2013 01:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1142759)
Şimdi tohum yapıyorlar ve özellikle tohuma bırakıyorum ki bahçeye yayılsınlar diye.

:D

Yarın bir gün o yabani ot ilacının ismini isterseniz hiç şaşırmam... :D

YeniGine 22-04-2013 01:52

Sayın s.serdar; tamam kabul. Zaten arka bahçenin tamamı yabani otlarla dolu. Eminim ister isem de kesinlikle sizin ot ilacının ismini vereceğinizden.

Orhan Özbilgiç 22-04-2013 21:15

Sevgili YeniGine;

Maşallah sen;
'' Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.''
Diyorsun.:D

Allah, sana bahçe değil, dönümlerce tarla versin!

Senin diktiğin çiçeklerden çoğu bende hiç yok! Vardı, vardı da; her yıl ilkbahar da geldiğimde bölgenin endemik bitkileri onları boğup öldürdü. Nitekim geçen yıl üç tür olan Haseki küpesi'nin sadece bir türü kalmış.:(

Şebboy, Kadife, Hercai menekşe, aslanağzı, karanfil... Bunların hepsi yok oldu.

Haaa...Bir var o yok olmaz diyordum. O da sizler ömür. Eşim çok seviyordu. Ben habire tırpanlıyordum. Nihayet kökü kurudu. Sanıyorum!

Ne mi?
Portakal nergisi. Hani şu senin dibine gübre döktüğün.:D
Çok arsız bir bitki. Tam senlik. Olaki, bahçe ile uğraşmaktan, perişan olup ''pes'' dediğinde, imdadına yetişecek. Çünkü hiç bakım gerektirmiyor. Hem ilkbahardan yaza, hemde sonbahardan kışa hep açacak.

Selam ve sevgilerimle...

berçin 22-04-2013 22:53

Sevgili YeniGine,ben ağaçlar nete uğramayalı site bahçen ne kadar değişmiş ve güzelleşmiş,azmine hayran kaldım.Herşey çok ama çok güzel, ayrıca ne şanslı komşunuz var.Ve seninde kocaman bir kalbin...Herşey gönlünce olsun,sevgiler...

YeniGine 22-04-2013 23:13

Sayın Orhan Özbilgiç, hoşgelmişsiniz güzel yorumlarınız için çok teşekkürler; mutlu oldum... Sağolun... Genelde ben daha nacizane bahçe bitkilerini hem seviyorum, hem de onları yetiştirmek zorundayım. Mesela bir kamelya çok seviyorum fakat alıp bahçeye dikemem, yer minelerinden diktim onu bile 50 kere söylemişimdir sanıyorum 'İnşallah çocuklar kopartmazlar' diye. Açelyayı komşumun bahçesine diktim mesela.
Sayın Orhan Özbilgiç :D evet portakal nergizi (Bu ismini bilmiyor idim) aynısafa diye biliyorum çok sevdiğim bir bitki bir özen, bir itina ile diktim bahçeye. Yayılır artık.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine 22-04-2013 23:16

Sevgili berçin hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin; sağol... Bahçeyi, toprağı, çiçekleri seviyorum onlara emek vermek emeğin karşılığını almak beni çok mutlu ediyor.
Mesela bugün arka bahçede 4-5 yere tohumlar atmış idim :( yağmur yok, su da yok; ön taraftan elimde bidonlarla su taşıdım arka bahçeye. Eh tam istediğim gibi olmasa da az biraz su gördü garibimler.
Teşekkür ediyorum, sağolasın...

YeniGine 28-04-2013 00:12

2 Eklenti(ler)
:( Üçgen tarlamdaki soğanlılar ve saz ekibimin marifetleri; bütün gece bir güzel üstlerinde uyumuşlar ve bütün yaprakları kırmışlar. Şimdi bu soğanlar nasıl gelişecekler acaba?

Eklenti 396387

Eklenti 396388

YeniGine 28-04-2013 00:14

1 Eklenti(ler)
Üçgen tarlamın diğer köşesindeki sarı papatyalarım.

Eklenti 396391

YeniGine 28-04-2013 00:17

1 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın bir kısmı; maşallah hepsi güzel yapraklandı inşallah çiçek de açarlar... Gübreleri tamam, sularını da, hergün ilgimi de eksik etmiyorum ama neden çiçek açmazlar onu da merak ediyorum.

Eklenti 396394

adneser 28-04-2013 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1145718)
Sardunyalarımın bir kısmı; maşallah hepsi güzel yapraklandı inşallah çiçek de açarlar... Gübreleri tamam, sularını da, hergün ilgimi de eksik etmiyorum ama neden çiçek açmazlar onu da merak ediyorum.

Eklenti 396394

Sayın Yeni Gine

Bu kadar ilgi ve gıda aldıklarından sonra birazda nazlanıyorlar biraz daha sabır.

Saygı ve selamlar

YeniGine 28-04-2013 00:31

Bu olumsuzluklarla birlikte 'Yok olmayacak birşeyler yapayım derken daha çok sinirlerim bozuluyor, ortak alanlarla, insanlarla uğraşmak zor kendimi hırpalıyorum ben bu işten vazgeçeyim' diye düşüne düşüne bahçeyi gezerken, dedim git yönetime konuş... Ve gittim şansıma yönetimden birisi ile karşılaştım. Dedim; mesken tuttum kendime burayı, kendisi tabi her zaman buyrun gelin. Geliyorum gidiyorum fakat birşey elde edemiyorum, sorun nedir dedi. Sorunum; su... E daha 1 hafta önce yağmur yağdı şu an suya ihtiyacınız yok zaten açamayız suları... Ben de dedim ben kendi bahçem için uğraşmıyorum ortak alandaki bitkiler için çabalıyorum, müsait iseniz bir gidelim bahsettiğim alana. Neyse kabul ettiler ve geldiler. Ben daha bahçeye ilk girişte tohum attığım yerleri gösterince hemen telefon açıp sular açık mı, açık değil ise hemen açın suları deyiverdi. Ve yarım saat sonra sitenin ortak alan bahçesi suları geldi. Ve ben akşam üzeri 3 saate yakın bütün ektiğim, diktiğim çiçekleri sulayabildim. Ve çok mutlu oldum, rahatladım çok şükür. Sonunda başardım. İnşallah nerede ise 1 aya yakın zaman önce ektiğim tohumlar artık çıkarlar.
Tam artık vazgeçeyim, sinirlerim bozuluyor, üzülüyorum (Bir de üstüne binanın ön tarafında diktiğim sarmaşık gülümün 3 tane tomurcuğunu kopartmışlar) derken suları açtırınca vazgeçme, yeniden devam et deyiverdim...

YeniGine 28-04-2013 00:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1145720)
Sayın Yeni Gine

Bu kadar ilgi ve gıda aldıklarından sonra birazda nazlanıyorlar biraz daha sabır.

Saygı ve selamlar

Sayın adneser; teşekkür ediyorum. Bütün bu olumsuzluklar karşısında ben de olumsuz düşünmeye başladım açıkçası... Sardunyalar güney cephede, sabahtan başlayıp akşam üzerine kadar çok fazla güneş alıyorlar acaba fazla güneş mi etkiliyor diye merak ediyorum.

YeniGine 28-04-2013 00:41

1 Eklenti(ler)
Minyatür güllerimden beyazı üzeri tomurcuk dolu ve açmaya başladı; onlar da tüm gün sardunyalarım gibi güneş altındalar. Fazla güneş de zarar mı veriyor ki acaba?

Eklenti 396411

adneser 28-04-2013 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1145728)
Sayın adneser; teşekkür ediyorum. Bütün bu olumsuzluklar karşısında ben de olumsuz düşünmeye başladım açıkçası... Sardunyalar güney cephede, sabahtan başlayıp akşam üzerine kadar çok fazla güneş alıyorlar acaba fazla güneş mi etkiliyor diye merak ediyorum.

Sayın Yeni Gine

Bu günlerde aldıkları güneşin fazla zararı olmaz merak etmeyin vede olumsuz düşünmeyin illaki sizi takdir edenler çıkacaktır.

Saygı ve selamlar

YeniGine 28-04-2013 01:01

Sayın adneser, çok teşekkür ediyorum sağolun; tabi ki lafta, sözde takdir edenler çok zaten dediğim gibi suyu açmaları için yönetim binasını mesken tuttum, ilk gittiğimde evet sizi gıyabınızda tanıyoruz ve adınız çok geçiyor dediler. Ama işte icraat yok. Ben zaten takdir falan beklemiyorum, yeter ki gölge etmesinler...
Saygılar...

YeniGine 28-04-2013 01:25

1 Eklenti(ler)
Komşumdaki petunyam.

Eklenti 396412

hira 28-04-2013 02:15

iyi geceler.. ablacım bahçe işinden sakın vazgeçme,bu azminle sen kazanırsın kesin, bakacaklar ki bu kadın vazgeçmiyor,teslim olmaktan başka çarelerimiz yok diyecekler:) ama senin bahçenin düşmanı az değil ki, ne güzel marifet etmiş o saz ekibi:( onları da kaçırman gerekiyor bi şekilde.

akçabardak 28-04-2013 10:23

Sevgili Yeni Gine, bence de vazgeçmeyin sonuçta ortak olan her yerde bu tür olumsuzluklar oluyor maalesef.
Bir zamanlar ben de Ankara'da iken böyle sizin gibi çok uğraştım, çabaladım hep mani oldular ama hiç pes etmedim, başa çıkamayacaklarını anlayınca da, bu sefer bize de öğretsene demeye başladılar,
hay hay dedim ertesi sene tohum ekme işinden başlayarak, her şeyi gösterdim onlara, şimdi görseniz, hani derler ya çırak ustayı geçti diye :D aynen öyle oldu.

Şimdi bütün apartman sakinleri çiçekti sebzeydi, her şey ekiyorlar. Apartman otlardan, pisliklerden arınmış oldu sonunda, bu durum beni çok mutlu etmişti.
Umarım bir gün size de anlayış gösterirler. hoşça kalın, kolay gelsin.

berçin 28-04-2013 22:10

Sevgili YeniGine,asla vazgeçmeyin evet anlıyorum insanlara birşeyleri anlatmak,anlamalarını sağlamaya çalışmak gerçekten çok zor.Hemde sadece tüketen ve bencil bir topluma dönüştüğümüzden beri daha zor.Çok güzel işler başardınız,bence sitenin yönetimi de çabalarınızın sonuçlarını gördüğünde uyanacak size her türlü kolaylığı sağlayacak :)) Merakla takibe devam edeceğim sevgiler.

YeniGine 28-04-2013 23:22

Sevgili hira, sevgili akçabardak, sevgili berçin çok teşekkür ediyorum; sağolun... Gerçekten bahçe sularını açtıramasaydım zaten susuz ne yapılabilir ki vazgeçmeyi düşünüyor idim. Ama çok şükür bahçe sularını da açtırabildim. 2 gündür, mutluyum çiçeklerimi, attığım tohumları sulayabiliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025