27-04-2015, 21:15
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe
Canım kardeşim evet Erguvan ağacınızı kesen eller kırılsın, katılıyorum size.
Ya bunlar hangi kafayla ağaç kesiyorlar anlamıyorum.
Onun ve portakal ağacının çiçeklerini çok severim. Mis gibi kokarlar.
Hasekiler çok güzel. Biz de büyüdük annesi..İnşallah şu pastel pembeden açarız.Çok tatlılar..
Ya o mor güller..Var mı dır bizde de acaba? İyiler hepsi de..
Bu hafta içi özel Güllerim için bir kaya bahçesi düşünüyorum. Hani kapı önünde hemen birsürü bembeyaz kayalarım vardı ya. Hatta sevgili YeniGine'de sormuştu ''o kayaları ne yapacaksın,, diye. İşte bu günü Güllerimi bekliyormuşlar.
Güllerin çoğunu kocaman bir kaya çerçeveli havuza dikmeyi düşünüyorum sence de iyi olur mu?
Asmalı'da en münasip yer orayı bulabildim. Şöyle hep gözümün önünde, hem de bol topraklı bir yer.
Hasekileri de aynı yere koysam sıkışık mı olur acaba?
İşte.. birşeyler yapacağız da ablam bu gün ve üç-dört günden beri öyle yoruluyoruz ki,kıprar halimiz kalmıyor.
OLsun ama çok zevkli yorgunluklar olduğu bir gerçek.
Fırsatı yakaladığım an yavrularınızın fotosunu çekeceğim.
Bir tek Pasifloren' de bir kıpırtı yok gibi kurumuş değil ama harekette yok.
şimdilik hoşça kal.sevgiler..
|
 sevgili asmalıtepe, 2,portakalın 3,limonun çiçekleri öyle yoğun kokuları var ki bahçeye yetiyorlar. bir yerden leylak bir yerden erguvan, morsalkım biraz geçti. yaseminler başlamak üzere size gönderdiğim pervanenin durumu nasıl?benimki açmak üzere.pasifloran açmaya başladı. merak etmeyin yeşilliği kurumamış ise mutlaka kökten patlayacaktır. çelikten bile çok kolay yetiştirilebilen bir çiçek.hasekiler inşallah istediğiniz gibi açar.o gülden çelik aldım mı hiç hatırlamıyorum. çardak gülü diye koymamış olabilirim. kaya çerçeveli havuz adı bile hoş geliyor kulağa eminim çok güzel olur. havuz yeni yapılacaksa güllerin sıkışmayacağı bir büyüklükte yaparsan iyi olur. köklü gülleri istediğin zaman dikebilirsin çeliklerin üzerinden yaz mevsimi geçmeden dikmeni tavsiye etmem.sizi yanıltan filizler olabilir.tutan tutmayan belli olsunlar. ekim kasım aylarında dikebilirsin.hasekilerin sıkışacağını sanmıyorum. benimkiler sarmaş dolaş şimdilik iyiler.bende bıraz bıraz bahçemle ilgileniyorum. petunya almıştım onları diktim.kasımpatıların yerlerini değiştirdim.bahçeden eve girmek istemiyorum. sevgi ve selamlar. 
|
|
|