agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni9086Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2015, 10:05   #421
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Eyvah lalenin yanı başında salyangoz . Benim bahçede de öyle çoklar ki . Geçen yıl onların yüzünden bütün güllerim bitlendi . Güllere yeşil bitleri onlar taşıyormuş . Zor kurtardım . Her gün temizleyip ilaçlayarak

Sevgili Münevver48 gerçekten renkleri çok güzel lale ve güllerin . Bende bu renkleri çok seviyorum .Çok yakışıyor onlara . Tomurcuk lale çok güzel bir pembe açacak sanki. Bizim için de kokla sev onları . Sevgiler .

sevgili aleydi evet salyangozlarla çiçeklerim kardeş kardeş yaşamayı öğrenmeye çalışıyorlar. arada bir yaprakların tadına özellikle sukulentler dayanamayıp bakıyorlar. yeni diktiğim sevgili yağmur143 ün gönderdiği atlasın ucundan bir tadıp ortadan yok olmuşlar. aslında kıyamıyorum ama o da karnını doyurmanın peşinde bunca yeşillik iştahını açıyorama bak güllere yaprak bitini taşıdıklarını sizden öğrendim. yedikleri içtikleri az gelmiş gibi birde taşımacılık yapıyorlar.inşallah dediğin gibi lale pembe açar . 1 paket siyah laleden şimdilik sarı somon siyah ve birde dediğiniz gibi pembe açarsa süper olacak bazen karışıklık da güzel oluyor. sevgiler

YeniGine ve aleydi beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2015, 13:31   #422
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

yerini değiştirdiğimiz parlak yapraklı kartopu henüz çiçeğini görmedik. her iki kar topumuz da budamaya elverişli birde adi kartopunun çeliğinden diktimiştim.o dayeşermeye başlamış tabi yaşatabilirsem.

Name:  Fotoğraf2200.jpg
Views: 623
Size:  78.1 KB

bunu da defne yapraklı kartopu diye aldık.
Name:  Fotoğraf2202.jpg
Views: 576
Size:  75.8 KB

üzerindeki tomurcuklar açmış bizde budadık. yalnız bu daldaki açmamış gibi geldi bekliyoruz.

Name:  Fotoğraf2203.jpg
Views: 558
Size:  77.8 KB
biberiye

Name:  Fotoğraf2201.jpg
Views: 596
Size:  73.0 KB
bahçe külü minicik çelikten ürettim.çok kolay kökleniyor.

Name:  Fotoğraf2197.jpg
Views: 547
Size:  78.3 KB

Eski 14-04-2015, 13:36   #423
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

bahçemde ilk kezsedef çiçeği
Name:  Fotoğraf2207.jpg
Views: 563
Size:  75.5 KB

dayanamadım kokusu ayrı güzel kendisi ayrı iyice açmış. yağmur yağmaz da biraz daha seyrederiz.
Name:  Fotoğraf2198.jpg
Views: 541
Size:  75.4 KB

Name:  Fotoğraf2209.jpg
Views: 582
Size:  78.0 KB

Eski 14-04-2015, 19:04   #424
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Sevgili Münevver48 yine bahçen döktürmüş. Hele o mor salkımlar muhteşem.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler ve selamlar..

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2015, 22:15   #425
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

şimdi leylak zamanı

Name:  Fotoğraf2235.jpg
Views: 457
Size:  75.2 KB

Name:  Fotoğraf2220.jpg
Views: 478
Size:  79.3 KB

Name:  Fotoğraf2219.jpg
Views: 456
Size:  77.6 KB

Eski 22-04-2015, 22:23   #426
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

[B] erguvan [ güzelliğinin seyrine doyamıyorum. bahçemizin dışına dikmiştik.

Name:  Fotoğraf2243.jpg
Views: 488
Size:  76.1 KB

Name:  Fotoğraf2245.jpg
Views: 475
Size:  79.7 KB

Name:  Fotoğraf2246.jpg
Views: 461
Size:  77.1 KB

Eski 22-04-2015, 22:27   #427
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

portakal ağacım,

Name:  Fotoğraf2238.jpg
Views: 440
Size:  75.1 KB

Name:  Fotoğraf2239.jpg
Size:  72.0 KB

Name:  Fotoğraf2241.jpg
Views: 433
Size:  78.9 KB

Eski 22-04-2015, 22:33   #428
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

hasekiler bu yıl kendilerini iyice gösterdiler.

Name:  Fotoğraf2249.jpg
Views: 433
Size:  76.3 KB

Name:  Fotoğraf2227.jpg
Views: 435
Size:  76.6 KB

Name:  Fotoğraf2230.jpg
Views: 450
Size:  76.3 KB

Name:  Fotoğraf2233.jpg
Views: 443
Size:  76.8 KB

Name:  Fotoğraf2248.jpg
Views: 453
Size:  73.3 KB

Eski 22-04-2015, 22:39   #429
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

mine

Name:  Fotoğraf2250.jpg
Views: 446
Size:  79.8 KB

karanfilin pek tadı yok

Name:  Fotoğraf2237.jpg
Size:  76.9 KB

gül açtı geçiyor.

Name:  Fotoğraf2251.jpg
Views: 436
Size:  77.9 KB

Name:  Fotoğraf2253.jpg
Size:  78.1 KB

Name:  Fotoğraf2252.jpg
Views: 426
Size:  74.4 KB

Eski 22-04-2015, 22:48   #430
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

armut ağacı

Name:  Fotoğraf2242.jpg
Views: 452
Size:  77.0 KB

Name:  Fotoğraf2231.jpg
Views: 445
Size:  74.6 KB
bir gelincik

Name:  Fotoğraf2254.jpg
Views: 438
Size:  79.3 KB

Name:  Fotoğraf2247.jpg
Views: 446
Size:  78.0 KB

[ATTACH]5.48356[/ATTACH]

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2015, 22:52   #431
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

kır köşesinde bana sürpriz yapan anemon farklı bir tür biraz geç çiçeklendiği için fark edemedim. sabah görünce sizlerle paylaşmak istedim.

Name:  Fotoğraf2216.jpg
Size:  77.6 KB
bu da tomurcuğu.

Name:  Fotoğraf2217.jpg
Views: 454
Size:  77.8 KB

Eski 22-04-2015, 23:13   #432
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili münevver48 sizin oralara iyiden iyiye yaz gelmiş leylaklar, mor salkım, portakallar hep açmış bizde portakallarda daha yeni tomurcuklar oluşmaya başladı.

Hasekilerinin renklerine bayıldım, bendekiler hep aynı renk çıktı, leylak kokusuna bayılırım. Yaz gelince insanın içi açılıyor değil mi? polenler olmasa daha güzel tadını çıkaracağız ama olsun yine de her şey çok güzel, gelincik te pek güzel bakmış oradan.
Sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2015, 23:54   #433
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Mor salkima bayildim cok heveslendim 2 yildir balkonda var kocaman ama bir turlu acmiyor. Bu sene de acmadi yaprak cikarmaya başlamıştı havalarin soguk gitmesiyle onlarda buzustu.😒 Bu arada munevver ablacim gul hatmi saksisinda bir fide vardi yapraklari hatmiye benzemeyen minik mor cicek acti ne oldugunu bilememistim. Meger se sedef cicegiymis senin bahcede gorunce tanidim. Gecen sene ekmistim ama daha once gormedigim icin taniyamadim. Tabi isim de yapistirmamisim neyse sayende tanidim sedef cicegini. Sevgilerle... Bahce guzellesmis renklenmis masaallah.

samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2015, 04:40   #434
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Enfess.. tek kelimeyle canım.

Erguvan, leylak ve Portakal Ağacı.. Bu üç ağaç hepsine bedel. Ama hasekilerin renkleri harika..Bendekiler de çok güzel canlandılar böyle açacaklar inşallah.

Eh sizde soğuklar yağmurlar bitmiş demek ki, çiçekler gürleştiğine göre.

Ama onlara bakan ellere emeklere vermek lazım tabi.

Sevgiler..

Eski 23-04-2015, 12:55   #435
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili münevver48 sizin oralara iyiden iyiye yaz gelmiş leylaklar, mor salkım, portakallar hep açmış bizde portakallarda daha yeni tomurcuklar oluşmaya başladı.

Hasekilerinin renklerine bayıldım, bendekiler hep aynı renk çıktı, leylak kokusuna bayılırım. Yaz gelince insanın içi açılıyor değil mi? polenler olmasa daha güzel tadını çıkaracağız ama olsun yine de her şey çok güzel, gelincik te pek güzel bakmış oradan.
Sevgiler.

Sevgili akçabardak, teşekkür ederim beğenin ve yorumun için siz yaz gelmiş diyorsunuz ama iki gündür kış misafirimiz. baharı görmeden geçti.(bizim buralarda) bu gidişle yazıda göremiyeceğiz. dışarısı kış günü gibi soğuk esiyor.hayırlısı yarından itibaren ısınmaya başlıyormuş.zaman gelince havalara bakmadan çiçeklerini açıyorlar gariplerim.belki biraz verimsiz, öylede olsa bizi mutlu ediyorlar.

hasekilerim benim en sevdiğim çiçek oldu biliyor musunuz yapraklarını salyangoz yemiyormuş. bunu öğrendikten sonra özellikle hasekiye olan ilgim iyice arttı. bulabilirsem farklı renklerinden de edinmek istiyorum. leylak bahçelere çok yakışıyor.birde kokusu Allah dan benim çiçeklere fazla alerjim yok gibi daha çok kimyasal ve sigara dumanı tozlar veya bana öyle geliyor çok sevdiğimden. gelinciğin size selamı var. tabi benimde sevgiler

YeniGine, aleydi ve telato beğendi.
Eski 23-04-2015, 13:19   #436
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samur Mesajı Göster
Mor salkima bayildim cok heveslendim 2 yildir balkonda var kocaman ama bir turlu acmiyor. Bu sene de acmadi yaprak cikarmaya başlamıştı havalarin soguk gitmesiyle onlarda buzustu.😒 Bu arada munevver ablacim gul hatmi saksisinda bir fide vardi yapraklari hatmiye benzemeyen minik mor cicek acti ne oldugunu bilememistim. Meger se sedef cicegiymis senin bahcede gorunce tanidim. Gecen sene ekmistim ama daha once gormedigim icin taniyamadim. Tabi isim de yapistirmamisim neyse sayende tanidim sedef cicegini. Sevgilerle... Bahce guzellesmis renklenmis masaallah.

sevgili samur, teşekkür ederim. yorumun ve beğenilerin için. mor salkımın az özlemini çekmedim. güzelliğini görünce bende bayıldım. biraz tekrar oluyor ama öyle kokusu, her yere salkım saçak dağılışı dayanamıyorum af ola artık sizin beğenmeniz çok sevindirdi. üzülmesin samur ablamız yakında arkadaşımız açar diyorlar. (benimkiler dile geldi.) bir yerde okudum.mor salkımın azotu fazla gelince çiçeklenmiyormuş ne kadar doğrudur bilmiyorum. inşallah size çiçekleriyle sürpriz yapar.bir sedefin olmasına sevindim. geçen yıldan benimki çiçekleriyle bu sene tanıştık.kışa dayanıklı olması ayrı bir güzel. sizin balkon da hep renkli çok güzel. hep böyle kalır dileğimle. sevgiller

Eski 23-04-2015, 14:09   #437
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Enfess.. tek kelimeyle canım.

Erguvan, leylak ve Portakal Ağacı.. Bu üç ağaç hepsine bedel. Ama hasekilerin renkleri harika..Bendekiler de çok güzel canlandılar böyle açacaklar inşallah.

Eh sizde soğuklar yağmurlar bitmiş demek ki, çiçekler gürleştiğine göre.

Ama onlara bakan ellere emeklere vermek lazım tabi.

Sevgiler..

sevgili asmalıtepe, beğenilerin ,yorumun için teşekkür ederim. ablacım erguvan bizim buralarda doğal olarak yetişir.evim yakın bir yerinde kendiliğinden yetişen, erguvan ağacının sürgünlerinden söküp dört bir köşeye dikmiştim .sadece bir tanesi tuttu.iyi ki alıp dikmişim. şimdi yerinde yeller esiyor.nasıl güzel açardı bu mevsimde ,biz ona eşimle yatak odamızın penceresinden her sabah sevgilerimizi gönderirdik. gelin kızımız açmış derdik. yukarıdan kuş bakışı seyrine doyum olmuyordu.bir gün fark ettim erguvan yerinde yok koştum eşime bizim gelin kız yok dedim. sonra gittik baktık birileri kesmiş.ne işlerine yarayacaktı bilmiyorum.çok üzüldük. hele ben eve gelene kadar elleri kırılasıcalar diye diye bir hal oldum şimdi olsaydı yerinde ne güzel açardı. onun yerini tutmaz belki Allah dan bir başka erguvan çıkmış yine pencereden izleyebileceğim, küçücük haliyle uzaktan pespembe açıyor.adını pembiş koyduk.neyse ben yine eskileri hatırladım. hasekiler bu sene hazeranların yerini aldı.inşallah sizinkileri de açtığını hep birlikte görürüz. kardeşleri açtı. sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

Eski 23-04-2015, 16:28   #438
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Hepsi çok güzeller sevgili Münevver48 . Hasekiler hem katlı hemde renkleri çok güzel . Bende tohumdan yetiştirdim . Çok güzel ,tohumdan kolay yetişiyor . İlk yıl çiçeklenmemesi kötü . Ben ne kadar çiçekli kaldıklarını merak ettim . Sevgiler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2015, 16:56   #439
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

[QUOTE=aleydi;1373069]Hepsi çok güzeller sevgili Münevver48 . Hasekiler hem katlı hemde renkleri çok güzel . Bende tohumdan yetiştirdim . Çok güzel ,tohumdan kolay yetişiyor . İlk yıl çiçeklenmemesi kötü . Ben ne kadar çiçekli kaldıklarını merak ettim . Sevgiler .[/QUOTE]

sevgili aleydi, teşekkür ederim. hasekileri malesef tohumdan üretme de sizin kadar şanslı değildim.kaç paket haseki türlerinin tohumunu zengarden den almıştım çıkartamadım.bir arkadaş fidanından verdi. tohumlarından alabilmek için geçen çiçeklerini koparmadığım için yeni çiçek sürgünleri oluşmadı. bu sene geçen çiçeklerinin bir kısmını koparıcam bakalım edindiğim bilgiye göre sezon boyu açtıkları yazıyordu.sizin anlayacağınız deneme aşamasındayım.çiçeksiz halide güzel yapraklarının formu yeşilin bir farklı tonu ve kalıcı oluşu benim için avantajlı zahmetsiz bir çiçek sizde çiçeğini görünce seveceksiniz.sevgi ve selamlar...

Eski 27-04-2015, 13:36   #440
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

asmalar yeşerdi.
Name:  Fotoğraf2263.jpg
Views: 368
Size:  76.2 KB

yaprakları toplandı ve sarması yapıldı.
Name:  Fotoğraf2264.jpg
Views: 384
Size:  76.2 KB

ben sedefi pek sevdim.
Name:  Fotoğraf2266.jpg
Views: 380
Size:  72.9 KB

ve sarı kokulu yasemin çelikten ürettim.
Name:  Fotoğraf2278.jpg
Views: 383
Size:  74.8 KB

Eski 27-04-2015, 14:51   #441
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Asmalar ne güzel yeşillenmişler öyle maşallah, e sarmalar da yapılmış oh oh, olsa da yesek dermişim şimdi... sedefine bayıldım çok güzel çiçeklenmiş, ben de tohumundan ektim 4-5 tanesi topraktan başını göstermişler.
Geçen sene de ekmiştim çok güzel olmuşlardı ama sağlık sorunum olunca bakamadım susuz kalıp ölmüşlerdi.
Keyifli günler bol yeşillikler dilerim sevgili münevver48. Sevgiler

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2015, 18:09   #442
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili asmalıtepe, beğenilerin ,yorumun için teşekkür ederim. ablacım erguvan bizim buralarda doğal olarak yetişir.evim yakın bir yerinde kendiliğinden yetişen, erguvan ağacının sürgünlerinden söküp dört bir köşeye dikmiştim .sadece bir tanesi tuttu.iyi ki alıp dikmişim. şimdi yerinde yeller esiyor.nasıl güzel açardı bu mevsimde ,biz ona eşimle yatak odamızın penceresinden her sabah sevgilerimizi gönderirdik. gelin kızımız açmış derdik. yukarıdan kuş bakışı seyrine doyum olmuyordu.bir gün fark ettim erguvan yerinde yok koştum eşime bizim gelin kız yok dedim. sonra gittik baktık birileri kesmiş.ne işlerine yarayacaktı bilmiyorum.çok üzüldük. hele ben eve gelene kadar elleri kırılasıcalar diye diye bir hal oldum şimdi olsaydı yerinde ne güzel açardı. onun yerini tutmaz belki Allah dan bir başka erguvan çıkmış yine pencereden izleyebileceğim, küçücük haliyle uzaktan pespembe açıyor.adını pembiş koyduk.neyse ben yine eskileri hatırladım. hasekiler bu sene hazeranların yerini aldı.inşallah sizinkileri de açtığını hep birlikte görürüz. kardeşleri açtı. sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
Canım kardeşim evet Erguvan ağacınızı kesen eller kırılsın, katılıyorum size.

Ya bunlar hangi kafayla ağaç kesiyorlar anlamıyorum.

Onun ve portakal ağacının çiçeklerini çok severim. Mis gibi kokarlar.

Hasekiler çok güzel. Biz de büyüdük annesi..İnşallah şu pastel pembeden açarız.Çok tatlılar..

Ya o mor güller..Var mı dır bizde de acaba? İyiler hepsi de..

Bu hafta içi özel Güllerim için bir kaya bahçesi düşünüyorum. Hani kapı önünde hemen birsürü bembeyaz kayalarım vardı ya. Hatta sevgili YeniGine'de sormuştu ''o kayaları ne yapacaksın,, diye. İşte bu günü Güllerimi bekliyormuşlar.

Güllerin çoğunu kocaman bir kaya çerçeveli havuza dikmeyi düşünüyorum sence de iyi olur mu?

Asmalı'da en münasip yer orayı bulabildim. Şöyle hep gözümün önünde, hem de bol topraklı bir yer.

Hasekileri de aynı yere koysam sıkışık mı olur acaba?

İşte.. birşeyler yapacağız da ablam bu gün ve üç-dört günden beri öyle yoruluyoruz ki,kıprar halimiz kalmıyor.

OLsun ama çok zevkli yorgunluklar olduğu bir gerçek.

Fırsatı yakaladığım an yavrularınızın fotosunu çekeceğim.

Bir tek Pasifloren' de bir kıpırtı yok gibi kurumuş değil ama harekette yok.

şimdilik hoşça kal.sevgiler..

Eski 27-04-2015, 20:37   #443
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Asmalar ne güzel yeşillenmişler öyle maşallah, e sarmalar da yapılmış oh oh, olsa da yesek dermişim şimdi... sedefine bayıldım çok güzel çiçeklenmiş, ben de tohumundan ektim 4-5 tanesi topraktan başını göstermişler.
Geçen sene de ekmiştim çok güzel olmuşlardı ama sağlık sorunum olunca bakamadım susuz kalıp ölmüşlerdi.
Keyifli günler bol yeşillikler dilerim sevgili münevver48. Sevgiler
sevgili akçabardak,benimde 6-7 kök vardı yazın sıcaklara dayanamadı bir bu dirençli çıktı.ama soğuklara da aldırmayan bir çiçek.inşallah sizde çiçeklerini görürsünüz.sevgiler.

Eski 27-04-2015, 21:15   #444
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Canım kardeşim evet Erguvan ağacınızı kesen eller kırılsın, katılıyorum size.

Ya bunlar hangi kafayla ağaç kesiyorlar anlamıyorum.

Onun ve portakal ağacının çiçeklerini çok severim. Mis gibi kokarlar.

Hasekiler çok güzel. Biz de büyüdük annesi..İnşallah şu pastel pembeden açarız.Çok tatlılar..

Ya o mor güller..Var mı dır bizde de acaba? İyiler hepsi de..

Bu hafta içi özel Güllerim için bir kaya bahçesi düşünüyorum. Hani kapı önünde hemen birsürü bembeyaz kayalarım vardı ya. Hatta sevgili YeniGine'de sormuştu ''o kayaları ne yapacaksın,, diye. İşte bu günü Güllerimi bekliyormuşlar.

Güllerin çoğunu kocaman bir kaya çerçeveli havuza dikmeyi düşünüyorum sence de iyi olur mu?

Asmalı'da en münasip yer orayı bulabildim. Şöyle hep gözümün önünde, hem de bol topraklı bir yer.

Hasekileri de aynı yere koysam sıkışık mı olur acaba?

İşte.. birşeyler yapacağız da ablam bu gün ve üç-dört günden beri öyle yoruluyoruz ki,kıprar halimiz kalmıyor.

OLsun ama çok zevkli yorgunluklar olduğu bir gerçek.

Fırsatı yakaladığım an yavrularınızın fotosunu çekeceğim.

Bir tek Pasifloren' de bir kıpırtı yok gibi kurumuş değil ama harekette yok.

şimdilik hoşça kal.sevgiler..

sevgili asmalıtepe, 2,portakalın 3,limonun çiçekleri öyle yoğun kokuları var ki bahçeye yetiyorlar. bir yerden leylak bir yerden erguvan, morsalkım biraz geçti. yaseminler başlamak üzere size gönderdiğim pervanenin durumu nasıl?benimki açmak üzere.pasifloran açmaya başladı. merak etmeyin yeşilliği kurumamış ise mutlaka kökten patlayacaktır. çelikten bile çok kolay yetiştirilebilen bir çiçek.hasekiler inşallah istediğiniz gibi açar.o gülden çelik aldım mı hiç hatırlamıyorum. çardak gülü diye koymamış olabilirim. kaya çerçeveli havuz adı bile hoş geliyor kulağa eminim çok güzel olur. havuz yeni yapılacaksa güllerin sıkışmayacağı bir büyüklükte yaparsan iyi olur. köklü gülleri istediğin zaman dikebilirsin çeliklerin üzerinden yaz mevsimi geçmeden dikmeni tavsiye etmem.sizi yanıltan filizler olabilir.tutan tutmayan belli olsunlar. ekim kasım aylarında dikebilirsin.hasekilerin sıkışacağını sanmıyorum. benimkiler sarmaş dolaş şimdilik iyiler.bende bıraz bıraz bahçemle ilgileniyorum. petunya almıştım onları diktim.kasımpatıların yerlerini değiştirdim.bahçeden eve girmek istemiyorum. sevgi ve selamlar.

Eski 27-04-2015, 21:31   #445
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

bahçemin yeni çiçekleri

alev ağacı adını kırmızı renkli yeni sürgünlerinden alıyor.

Name:  Fotoğraf2292.jpg
Views: 354
Size:  75.0 KB

bu arada çiçekleri de var
Name:  Fotoğraf2293.jpg
Views: 385
Size:  76.4 KB

peru zakkumu çiçekleri henüz açmamış. biz turuncu renkli olanı aldık birde sarısı vardı.
Name:  Fotoğraf2291.jpg
Views: 422
Size:  79.2 KB

Eski 27-04-2015, 21:41   #446
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

bu gün dikilenler,petunyalar
Name:  Fotoğraf2290.jpg
Views: 432
Size:  75.6 KB

dilberkirpiği
Name:  Fotoğraf2289.jpg
Views: 438
Size:  79.4 KB

en beğendiğim renleri
Name:  Fotoğraf2287.jpg
Views: 392
Size:  78.8 KB

Name:  Fotoğraf2285.jpg
Views: 419
Size:  79.0 KB

sevgili asmalıtepe, beğendiğiniz hasekiler bunlar mı? inşallah gönlünüze göre açarlar.

Eklenen Resimler

Eski 27-04-2015, 21:48   #447
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Görsellerde baktım alev ağacının büyümüş haline sevgili Münevver48 , çok güzel . Zakkumun da pembe beyazını biliyoruz .Bahçemde hep meyve ağacı var . Bende istiyorum altına masa koyabileceğim güzel bir ağaç , daha ona sıra gelmedi . Güle güle büyüt .Sevgiler

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2015, 22:38   #448
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

[QUOTE=aleydi;1374058]Görsellerde baktım alev ağacının büyümüş haline sevgili Münevver48 , çok güzel . Zakkumun da pembe beyazını biliyoruz .Bahçemde hep meyve ağacı var . Bende istiyorum altına masa koyabileceğim güzel bir ağaç , daha ona sıra gelmedi . Güle güle büyüt .Sevgiler[/QUOTE]

sevgili aleydi, ağaç olarak büyütmeyi düşünmedim .daha çok çalı formunda tutmayı düşünüyorum.peru zakkumunun mu pembe beyazından söz ediyoruz.bildiğimiz zakkumun renk seçeneği var. ama peru zakkumunun olduğunu bilmiyorum.
sizin bahçenize de ağaç (manolya) dikeriz,altına masanızı koyar ağız tadıyla mis gibi çayınızı içersiniz ne dersiniz. acele etmeyelim gelecek bahar var. sırada benim kaya bahçem süs havuzum sizinde şelâleniz var sevgiler.

Düzenleyen münevver48 : 28-04-2015 saat 08:07
Eski 28-04-2015, 05:39   #449
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
bu gün dikilenler,petunyalar
Eklenti 549180

dilberkirpiği
Eklenti 549181

en beğendiğim renleri
Eklenti 549182

Eklenti 549183

sevgili asmalıtepe, beğendiğiniz hasekiler bunlar mı? inşallah gönlünüze göre açarlar.
Ta kendisi bu renk..sanki çiçeğin yaprakları şeffaf gibi görünüyor size de öyle gelmiyor mu?

Petunyaların, yeni Zakkum'un hepsi çok güzeller.

Ablandan sana sevgi ve selamlar...

telato beğendi.
Eski 28-04-2015, 08:19   #450
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Ta kendisi bu renk..sanki çiçeğin yaprakları şeffaf gibi görünüyor size de öyle gelmiyor mu?

Petunyaların, yeni Zakkum'un hepsi çok güzeller.

Ablandan sana sevgi ve selamlar...

sevgili asmalıtepe, teşekkür ederim. pastel renklisi daha bir narin görünüyor. açık ren olduğu için şeffaf gibi duruyor. birde gül kurusu gibi pembe var fotoğraflarını paylaşmışımdır yukarıda, tabi gerçek hallerini görünce çok seveceksin. benden de sana sevgi ve selamlar.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025