agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni9086Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2015, 13:08   #361
Ağaç Dostu

Yagmur143's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Sevgili münevver48, bir saattir bahçenizi geziyorum. Herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Benim favorim turuncu sarmaşık gül oldu. Daha önce hiç bu rengini görmemiştim. Ne mutlu size böyle istediğinizi yetiştirebileceğiniz, büyük bir bahçeniz var. Ne mutlu bize böyle güzellikleri bizlerle paylaşan dostlar var... Ölmez çiçeklerini de çok beğendim. Acaba totumdan mı yetiştirdiniz?

Yagmur143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 08:32   #362
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 Mesajı Göster
Sevgili münevver48, bir saattir bahçenizi geziyorum. Herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Benim favorim turuncu sarmaşık gül oldu. Daha önce hiç bu rengini görmemiştim. Ne mutlu size böyle istediğinizi yetiştirebileceğiniz, büyük bir bahçeniz var. Ne mutlu bize böyle güzellikleri bizlerle paylaşan dostlar var... Ölmez çiçeklerini de çok beğendim. Acaba totumdan mı yetiştirdiniz?
sevgili yağmur143, hoş gelmişsin canım bahçeme,teşekkür ederim güzel yorumun için.Allah bahçesi olmayanlara da güzel bahçeler nasip etsin. bahçe olunca biraz yorucu oluyor.işte halim iki omuzum da yırtılma oldu.sağ omuzum daha kötü saçlarımı toplayıp tokamı bile taktırmıyor. bahçe desen her yer ot temizlenecek bir adam tuttuk.şimdi ben düşünüyorum bu adam önüne gelen ne varsa yolacak.tabi yeni çıkmakta olan çiçek fidanlarımı da halledecek diye korkuyorum. çiçeklerimi kimseye güvenemeyen ben ne yaparım bilmiyorum. adamın başında nöbet tutarım diye kendimi avutuyorum.neyse canım bu yıl böyle olsun diyorum önce sağlığımız öyle değil mi ölmez çiçeklerimi bir arkadaşımdan fidan olarak alıp diktim.bende çok beğeniyorum.sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 08:52   #363
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili yağmur143, hoş gelmişsin canım bahçeme,teşekkür ederim güzel yorumun için.Allah bahçesi olmayanlara da güzel bahçeler nasip etsin. bahçe olunca biraz yorucu oluyor.işte halim iki omuzum da yırtılma oldu.sağ omuzum daha kötü saçlarımı toplayıp tokamı bile taktırmıyor. bahçe desen her yer ot temizlenecek bir adam tuttuk.şimdi ben düşünüyorum bu adam önüne gelen ne varsa yolacak.tabi yeni çıkmakta olan çiçek fidanlarımı da halledecek diye korkuyorum. çiçeklerimi kimseye güvenemeyen ben ne yaparım bilmiyorum. adamın başında nöbet tutarım diye kendimi avutuyorum.neyse canım bu yıl böyle olsun diyorum önce sağlığımız öyle değil mi ölmez çiçeklerimi bir arkadaşımdan fidan olarak alıp diktim.bende çok beğeniyorum.sevgiler.
Sevgili münevver48 çok üzüldüm neoldu kuzum zorladın mı, yükseğe falan mı uzandın yoksa daha önceden uyumuş olanı mı uyandırdın ? Şimdi yırtık yönünde zorlamadan hatta askıya alarak falan dikkat etmen gerekecektir. Oğlum yaşamıştı da hatta çıkmıştı omuz yerinden başından uzak. Ama geçer korkma. Yine de doktora da göster derim. Bak ben hala çekiyorum. Doktora gitmediğimin, ilaç kullanamadığımın cezasını. Aynı annen gibi üzerimde kaldı başdönmelerim. Hatta kulaklarım da ağrımaya başladı, Telefon doktorum kardeşim dün antibiyotik başlattı. Maraş'a gidene kadar idare ederse..

Kendine dikkat et ablacığım, Bahçe sen sağlıklıysan bahçe olur tabii.

Öncelik sağlık. Geçmiş olsun canım.Sevgiler..

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 10:37   #364
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

sevgili asmalıtepe teşekkür ederim.önce sağlık ama biraz zorladım galiba tabi öncesi de vardı ilerlemiş oldu. şimdi o kadar yapılacak iş var. benim elim kolum bağlı havaların düzelmesini bekliyorum adam tutuldu artık ne kadar iyi yapar bilmiyorum. bizde kıyısından köşesinden belki yardım ederiz en azından tohumların çıkacağı çiçek adalarının temizliğini yaparken.sende kendine iyi bak...daha çok çiçekler bekliyor bizi sevgiler....

YeniGine ve aleydi beğendi.
Eski 25-02-2015, 10:57   #365
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Geçmiş olsun sevgili Münevver48 . Kendini tut bence , hiç kıyısından köşesinden başlama .Başında durup anlatırsın , biz illa elimiz değsin istiyoruz toprağa ,ama önce sağlık .Bahçede iş bitmez nasıl olsa , iyice iyileştiğinde devam edersin . kendine iyi bak .sevgiler

YeniGine ve münevver48 beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 11:30   #366
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Kiyamam ben sana zorladin demek ki. Ikisinde birden nasil olur anlamadim, cok gecmis olsun, insaallah biran once eski sagligina kavusursun. Seni bekleyen onca öksüz fide var onlar ne yapar sonra?

münevver48 ve aleydi beğendi.
samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 12:45   #367
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

teşekkür ederim sevgili samur, evet biraz zorladım.sağ kol iki yıl olmuştu.tedavimi yarım bırakmıştım. bütün gücünü sola verirsen oda dayanamadı. şimdi yeniden tedaviye başladık.benimde zoruma gidiyor onca saksı var toprakları değişecek.fidanlar dikilecek bunları düşününce kime güvenirim ben bu yetimleri onun için gideyim ocağa da iğnemi yaptırayım.sevgiler

YeniGine, aleydi ve samur beğendi.
Eski 25-02-2015, 12:50   #368
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

sevgili aleydi,teşekkür ederim. doğru söylüyorsun.tutmam gerekiyor inşallah o gün sabırlı olurum yoksa gözüm korktu bahçemden uzak kalmak çok zoz olur benim için daha ne hayallerim var benim biraz zaman diyorum.sevgiler.

aleydi beğendi.
Eski 25-02-2015, 18:05   #369
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

sevgili akçabardak işte şevketi bostan bitkisi ben pazardan ayıklanmış olarak aldım. bu gün yemeğini pişirdim.bizim evde en sevilen yabani oy yemeği ben tavuk etli pişirdim.isteyen kuzu eti ile pişirebilir. fotoğraflar biraz kötü kusura bakma sevgiler.

Name:  Fotoğraf1952.jpg
Views: 955
Size:  70.6 KB

Name:  Fotoğraf1953.jpg
Views: 867
Size:  61.4 KB

Name:  Fotoğraf1954.jpg
Views: 904
Size:  71.4 KB

Eski 25-02-2015, 23:15   #370
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
İşte bizlerin korkuları, kollarımız, ellerimiz, dizlerimiz. Geçmiş olsun sevgili Münevver, fazlaca yorma dinlendirmeye çalış. Bahçeye de atam tutmanız iyi olmuş artık başından ayrılmazsın, yavaş yavaş olduğu kadar.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 23:35   #371
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
sevgili akçabardak işte şevketi bostan bitkisi ben pazardan ayıklanmış olarak aldım. bu gün yemeğini pişirdim.bizim evde en sevilen yabani oy yemeği ben tavuk etli pişirdim.isteyen kuzu eti ile pişirebilir. fotoğraflar biraz kötü kusura bakma sevgiler.

Eklenti 538432

Eklenti 538433

Eklenti 538434

Sevgili münevver48 öncelikle çok geçmiş olsun, tedavilerinizi sakın ihmal etmeyin derim, kendinizi de fazla yormayın.
Şevketi bostan fotoğrafları için çok teşekkür ederim... bir gün inşallah ben de denerim kısmetse. Sevgilerimle

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2015, 13:46   #372
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

sevgili akçabardak, sevglli yenigine teşekkür ederim.benim hep duam allah ellerime kollarıma dert vermesin derdim. bir bahçe için değil boş zamanlarımı el işi yapmaktan hoşlandığımdan sevgiler.

Eski 05-03-2015, 12:59   #373
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

ben bu güzelin var olduğunu bile unutmuşum. bu gün görünce pek sevindim.

Name:  Fotoğraf1981.jpg
Views: 614
Size:  74.8 KB
bende bir tane buldum diye fazlasıyla çekiverdim

Name:  Fotoğraf1982.jpg
Views: 537
Size:  74.5 KB

kokusunu merak edenler için kokusu neredeyse yok sayılır.
Name:  Fotoğraf1983.jpg
Views: 526
Size:  75.2 KB
sevgili asmalıtepe.bak laleler bu kadar büyüdü ve

Name:  Fotoğraf1985.jpg
Views: 545
Size:  78.8 KB
sürpriz tomurcuk vermeye başlamışlar.

Name:  Fotoğraf1984.jpg
Views: 568
Size:  73.4 KB

Eski 05-03-2015, 14:38   #374
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

çok güzeller gerçekten. Bahara selam veriyorlar adeta.. Bu laleler o laleler mi canım?

Eski 05-03-2015, 15:20   #375
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
çok güzeller gerçekten. Bahara selam veriyorlar adeta.. Bu laleler o laleler mi canım?
evet abla biz o laleler sizde şaşırdınız görünce büyüdük.tomurcuk bile verdik. kardeşlerimin de hepsi tomurcuk, yakında çiçeklenir size buradan el sallarız.ablalarımız da büyüdüler mi hepsine selamlar

Eski 05-03-2015, 15:29   #376
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

sevgili arkadaşlar, hep gözümden kestirdiğim bir manolya ağacı vardı. istemeye çekiniyordum bu gün sağlık ocağından gelirken budamışlar dallarını da çöpe atmışlar.hemen dallarından kopardım ve saksıya diktim.inşallah tutar. hepinize sevgiler.

Düzenleyen münevver48 : 05-03-2015 saat 16:12
Eski 05-03-2015, 17:10   #377
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Alıntı:
sevgili arkadaşlar, hep gözümden kestirdiğim bir manolya ağacı vardı. istemeye çekiniyordum bu gün sağlık ocağından gelirken budamışlar dallarını da çöpe atmışlar.hemen dallarından kopardım ve saksıya diktim.inşallah tutar. hepinize sevgiler.
Sizin eliniz değer de olmazmı ablam. Şimdiden Manolya Ağacın da olacağından eminim. Ama samimiyetle söylüyorum ki yola dayanacaklarını bilsem benim fidancıdan sana neler gönderirdim. Yine de çok aklında, gönlünde olan birşey varsa haber ver yeter canım. Sevgiler..

Eski 05-03-2015, 19:48   #378
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

sevgili asmalıtepe,bende ya tutarsa hesabı diktim. inşallah diyorum.yazın kavurucu sıcağından korumak gerekiyor.kuzey cephesinde gölge ve nemli bir ortamda yer ayarlamam lazım. ablacım sizin samimiyetinize inanıyorum çok teşekkür ederim düşünmeniz bile yeter. bende eşimle şöyle nisan başı bir sera ziyareti yaparım. isteklerimi karşılıyor.bizim seralarda çeşitlilik bakımından oldukça zenginler.sevgilerimle selam.....

Eski 07-03-2015, 20:16   #379
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

bu gün yine kırlarda yürüdük.bakın süsen ve üzüm sümbülü,ben isimlerini böyle diye biliyorum. doğal ortamlarında ne güzel açıyorlar.renkleri deseniz bir harika, biraz yorulduk ama bu güzellerin peşinde koşturmak zevkliydi.

Name:  Fotoğraf1994.jpg
Views: 532
Size:  74.7 KB

Name:  Fotoğraf1995.jpg
Views: 466
Size:  73.9 KB

Name:  Fotoğraf1997.jpg
Views: 476
Size:  80.8 KB

Name:  Fotoğraf1998.jpg
Views: 507
Size:  75.0 KB

Name:  Fotoğraf1999.jpg
Views: 493
Size:  76.4 KB

Eski 07-03-2015, 20:26   #380
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

ben sizlerle paylaşmak için,sadece bir kaç tane kopara bildim. kıyamadım bu canlara,onlarında nesillerini sürdürebilmesi için yaşamaya hakları vardı. bu yüzden sınırlı sayıda kopardım. papatya hariç biraz papatya koparayım dedim alerjim belirtisini gösterince bende vazgeçtim.

Name:  Fotoğraf2000.jpg
Views: 462
Size:  66.1 KB

Name:  Fotoğraf2002.jpg
Views: 488
Size:  61.7 KB

Name:  Fotoğraf2003.jpg
Views: 517
Size:  61.8 KB

Name:  Fotoğraf2005.jpg
Views: 476
Size:  57.6 KB

Name:  Fotoğraf2006.jpg
Views: 469
Size:  58.3 KB

Eski 07-03-2015, 20:30   #381
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

ve bu yaban orkidesi,bir tutam kekikle evimizin yolunu tuttuk.

Name:  Fotoğraf2009.jpg
Views: 506
Size:  64.6 KB

Name:  Fotoğraf2012.jpg
Views: 504
Size:  68.8 KB

Name:  Fotoğraf2013.jpg
Views: 495
Size:  62.0 KB

Eski 10-03-2015, 08:54   #382
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

her sabah olduğu gibi balkonumdan bahçemi seyrederken birden soğan adasında kırmızı bir şey gördüm.hemen koştum baktım ki lale hemen sizlerle paylaşmak istedim. biliyorum neredeyse hepimizin lalesi var ama bu benim arkadaşım tarafından ilk edindiğim lalem olduğu için manevi değeri olan bir çiçek

ilk kez lale yetiştiriyorum bir tomurcuk gördüm.çok sevindim.acaba çiçeklenme süresi ne zaman oluşacak, nasıl açacak derken bir anda çiçek açıverdi ben bu laleleri sevdim.şimdiden gelecek yıl için her renk lale listesi yazılmaya başladı tabi katlısı kokulusu hepsi listede adını almaya başladı. eşim duymasın

Name:  Fotoğraf2016.jpg
Views: 448
Size:  78.4 KB

Name:  Fotoğraf2017.jpg
Views: 459
Size:  77.0 KB

Eski 10-03-2015, 09:14   #383
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

bahçeye inmişken gözümün içine bakan frezyacığım kokularını çok severim hele küçük çiçekli beyazın kokusu hiç birine benzemez

Name:  Fotoğraf2021.jpg
Views: 435
Size:  76.8 KB
sebboy yalın katlı renk süper koyu mor mürdüm gibi

Name:  Fotoğraf2022.jpg
Views: 443
Size:  79.1 KB

bu da katlısı
Name:  Fotoğraf2023.jpg
Views: 442
Size:  78.5 KB

gala
Name:  Fotoğraf2024.jpg
Views: 473
Size:  75.4 KB

erik ağacı geçtiğimiz yıl aşı yapıldı bakalım meyve tutacak mı?
Name:  Fotoğraf2025.jpg
Views: 448
Size:  74.5 KB

Eski 10-03-2015, 10:53   #384
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Sevgili Münevver 48 ,iyi ki bu siteye üye olmuşum . Bu güzellikleri görünce en az senin kadar mutlu oldum . Çok komik ama içimden havalara zıplamak geliyor Çok uzun sürdü kış bitmek bilmedi Çiçeklere hasret kaldım. Evde ki menekşelerle avunuyordum .Kır çiçekleri rengarenk çok güzeller . Bahçendekiler ,hepsi ayrı güzel .İçim açıldı .sevgiler .

YeniGine beğendi.
Eski 10-03-2015, 12:40   #385
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Sevgili Münevver48 Bahçede hayat başlamış. Laleler ,Frezyalar Galalar açmış MaaşAllah.

Ellerine kollarına sağlık canım, Daha kimbilir ne güzellikler olacak bahçende emninim. O hayal ettiğin rengarenk laleler benden olacak hayırlısıyla..

Omzun epeyice olmuştur inşaAllah.

Ben de evdeki kapalı balkondaki çiçekleri seviyorum gidip gelip. Ablası Şakayık diye aldığım çiçeğin kolları dalları düştü neden se, suladım da acaba saksı büyütmek mi gerek diyorum. sevgiler...

YeniGine beğendi.
Eski 10-03-2015, 19:28   #386
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sevgili Münevver 48 ,iyi ki bu siteye üye olmuşum . Bu güzellikleri görünce en az senin kadar mutlu oldum . Çok komik ama içimden havalara zıplamak geliyor Çok uzun sürdü kış bitmek bilmedi Çiçeklere hasret kaldım. Evde ki menekşelerle avunuyordum .Kır çiçekleri rengarenk çok güzeller . Bahçendekiler ,hepsi ayrı güzel .İçim açıldı .sevgiler .
sevgili aleydi,kır çiçeklerimin seni bu kadar mutlu etmesine çok sevindim bu sene gerçekten kışın uzun sürmesi kırdaki çiçekleri bile olumsuz etkilemiş.yağmurlardan açmadan eriyen anemon çiçeklerini bende çok severim. çocukluğumda az peşinde koşmadım.bizim buralarda lale diye bilinir.hala evimin yakın çevresinde açan anemonlar peşlerinden çocukları ve büyükleri koşturuyor.benim bahçem de yavaşça baharı hissetmeye başladı fırça çalısının üzeri tomurcuk dolu dört gözle açmasını bekliyorum. sarı kış yasemin de çiçek açmış. dahası ağaçlar artık çiçeklerini bir iki güne açarlar.canım bahar sizin evin içinde , maşallah menekşelerin baharı aratmayacak kasar güzeller.ellerine sağlık sevgiler.

Eski 10-03-2015, 19:45   #387
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Sevgili Münevver48 Bahçede hayat başlamış. Laleler ,Frezyalar Galalar açmış MaaşAllah.

Ellerine kollarına sağlık canım, Daha kimbilir ne güzellikler olacak bahçende emninim. O hayal ettiğin rengarenk laleler benden olacak hayırlısıyla..

Omzun epeyice olmuştur inşaAllah.

Ben de evdeki kapalı balkondaki çiçekleri seviyorum gidip gelip. Ablası Şakayık diye aldığım çiçeğin kolları dalları düştü neden se, suladım da acaba saksı büyütmek mi gerek diyorum. sevgiler...
[COLOR="Silver"[/COLOR]

sevgili asmalıtepe, zamanı gelince artık tutmak imkansız oluyor. kış bitti sayılır.hatta baharda olmadan yaz gelir birde sıcaklardan şikayet ederiz.bu gün sağ olsun komşumla sakızların saksı topraklarını birlikte değiştirdik.bazılarının kökü çürümüş ama uçlarındaki sağlam dallardan çelik diktik. böylece üzerimden bir yük gitmiş oldu.her gün gözümün içine bakıp sanki bizim toprağımızı değiştir diye yalvardıklarını duyar gibi oluyordum.ama havalardan ancak vakit oldu. birde malum benim omuzum sevgiler....

Eski 10-03-2015, 20:55   #388
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Pek bi severim kır çiçeklerini sevgili Münevver48 çocukluğumu hatırlatıyor bana . O masum temiz yılları .Güzel komşulukların yaşandığı ,insanların daha hoşgörülü ,daha bir mütevazi olduğu zamanları . Ne gece ne de gündüz kapımızı hiç kilitlemezdik . Komşular kapıyı tıklatır ,açar girerlerdi .Şimdiki gibi korku endişelerimiz yoktu . Kır çiçeği gördüğümde işte o zamanlara yolculuk yapıyorum .

Babam bizi motorsikletle köye götürürdü . Yol boyunca gelincik , papatya tarlaları . Durup toplamama izin verirdi , koşarak dalardım aralarına .Papatyadan taçlar yapardık .Gelincik bebekler .Yüzlerce tür vardı , mavi , sarı rengarenk kır çiçekleri .Şimdi pek çoğunu göremiyorum çevremde .Güzel günlerdi . Ben o günleri kır çiçekleriyle ,bazen burnuma gelen güzel kokularla yeniden yaşıyorum .O yüzden çok mutlu oldum teşekkür ederim .

YeniGine ve münevver48 beğendi.
Eski 13-03-2015, 15:08   #389
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Sevgili, münevver48, ne güzel, bahçeniz şenlenmeye başlamış.

münevver48 beğendi.
lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2015, 19:12   #390
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Sevgili Münevver48; Geçmiş olsun deprem olmuş. İnşallah hissetmemişsinizdir.

Sevgiler..

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025