![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu alan ikindiden sonra direk güneş alan bölgeydi . Şimdi kış bahçesi yapılınca tamamen gölge olacak. Çatıdan sonra tekrar güneş. Fakat kış bahçesinin açılan camı dışa doğru olunca köşeyi boş bırakmak zorunda kaldım. Doğalgaz borusunun önüne ada begonvilimin birini dikmek istiyorum. Kışları biraz korunaklı olur düşüncesiyle. Geri kalan küçük alan yeri nasıl zenginleştiririm diye 3 aydır düşünüyorum. Önce gölge alan çim tohumu atsam diye düşündüm, sonra hercai menekşesi diksem dedim ama henüz doğru kararı veremedim. Gölgede ve küçük boylu hoş görünümlü ve çiçekli ne önerebilir siniz? Sizlerin tecrübelerinize sunuyorum. Önerilerinize açığım. Şi mdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Benim de bahçemde böyle gölge bir alan var. Ben şöyle yaptım: Ortancalar, küpeler ve Şakayıkları ( poenia) diktim. Uzunluklarına dikkat ederek. Ön taraflarında bodur campanula var. Kolay gelsin.Bahçe de uğraşmak en güzel işlerden ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bodur campanula yı araştırayım. Nereden bulabilirim? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgi; Çok sevimli bir bahçeniz var. Küçük olmasının avantajı bu. Herşey gözünüzün önünde, elinizin altında. Sağlık içinde keyfini sürün. Ahşap bördürlerinizi görünce benimkiler aklıma geldi. Belki sizde öyle yapmışsınızdır. Ben Samsunda bir yapımarketten, ikişer metrelik, arkalarından balya teli ile zımbalı, rulo şekline getirilebilir parçalar halinde, birkaç tane almıştım. İki yıl öyle kullandım. Baktımki toprağa değen kısımları çürüyor, sizinkiler gibi arkalarından iki sıra çıta ile sabitledim. Kışın dışarıda bırakmam artık. Panel halinde olunca taşımak kolaylaştı. ![]() 3-4 sene sonra çok daha güzel bir bahçeniz olacak. Kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende yapı marketten aldım. Benim aldıklarım rulo halinde olanlardan değildi. Çitler kazıklı olarak satılıyordu. Ama sonuçta kazıkları çürüyecek o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam? |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| begonvil, nergis, sardunya, selluka, sümbül |
|
|