![]() |
|
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2008
|
Bahçeniz çok güzel, sayfanız hayırlı olsun. ![]() Merak ettim eviniz müstakil mi acaba? Fotğraflayabilir misiniz? Bahçeyle birlikte rica etsem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Benim de bahçemde böyle gölge bir alan var. Ben şöyle yaptım: Ortancalar, küpeler ve Şakayıkları ( poenia) diktim. Uzunluklarına dikkat ederek. Ön taraflarında bodur campanula var. Kolay gelsin.Bahçe de uğraşmak en güzel işlerden ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bodur campanula yı araştırayım. Nereden bulabilirim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgi; Çok sevimli bir bahçeniz var. Küçük olmasının avantajı bu. Herşey gözünüzün önünde, elinizin altında. Sağlık içinde keyfini sürün. Ahşap bördürlerinizi görünce benimkiler aklıma geldi. Belki sizde öyle yapmışsınızdır. Ben Samsunda bir yapımarketten, ikişer metrelik, arkalarından balya teli ile zımbalı, rulo şekline getirilebilir parçalar halinde, birkaç tane almıştım. İki yıl öyle kullandım. Baktımki toprağa değen kısımları çürüyor, sizinkiler gibi arkalarından iki sıra çıta ile sabitledim. Kışın dışarıda bırakmam artık. Panel halinde olunca taşımak kolaylaştı. ![]() 3-4 sene sonra çok daha güzel bir bahçeniz olacak. Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende yapı marketten aldım. Benim aldıklarım rulo halinde olanlardan değildi. Çitler kazıklı olarak satılıyordu. Ama sonuçta kazıkları çürüyecek o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgi hanim sayfaniz hayirli olsun.Mesaj kutunuz dolumu,mrsaj yaziyorum ulasmiyor sanirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Lutfen isim ve telefon bilgilerinizi mesaj ile gonderin,lutfen..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
sayfanız hayırlı olsun sevgi hanım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Salon bitkisi
Bu salon bitkimin adını unuttum ![]() Adını ilgilenen arkadaşlarım yazarsa sevinirim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs
Bunlar benim minik kaktüslerim. Kaktüslerle ilgilenen sevgili arkadaşlarım ; kaktüslerim 2 senedir çiçek açmıyor ![]() Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hepi topu 3 tanecik kaktüsüm var ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
sevgi hanım, bitkinizin ismi areka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sevgi hanım , kaktüslerinizin çiçek açması için soğuk görmesi şart .Kış'ı tamamen kuru olarak ısıtılmayan bir mekanda geçirirlerse zamanı geldiğinde çiçeklenirler. İkinci fotoğrafta ki kaktüs yeterli güneş göremediği için formu bozulmuş . Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi hanım merhabalar,üstteki 2 kaktüsü isim olarak bilmiyorum,en alttaki Echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu),harika çiçekler açıyor,bir bakın isterseniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende güneş görsünler diye hep pencere önünde tutuyordum. Demek ki üşümeleri gerekiyor çiçek için ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi hanım,kaktüslerin toprağı ıslak görünüyor,önce toprağının iyice kurumasını beklemeniz gerecek. ![]() Baharda havalar ısınınca kaktüs coşturan ile ilk sulamanıza başlıyabilirsiniz.Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Sevgi : 25-12-2012 saat 21:46 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksen hanım; bitkimin çok güzel bir özelliği varmış. Şimdiye kadar hiç araştırmamıştım. Areka palmiyesi kapalı alanlarda havayı temizliyormuş. Havayı nemli tutarak havadaki kimyasal toksinleri temizleme konusunda en güvenilir bitkiymiş. Meğersem benim areka palmiyem 15 yıldır evimizin havasını temizliyormuş. Sayenizde bitkimin özelliğinide öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler. ![]() Düzenleyen Sevgi : 25-12-2012 saat 22:09 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hatta paşakılıcını yaygın görüşten farklı olarak yatak odasında bakılması önerilmeye başlanmış. konu merakınızı çektiği için bu iki bitkinin biklgisini de paylaşmak istedim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu özellğini de biliyorum ama tekrar hüsran yaşarmıyım acaba diyede cesaret edemiyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |