![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Hibiskuslarım açmaya devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Meksika Petunyası
Meksika Petunyası ![]() İlk çiçeklerimizi açtık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yeni edindiğim Abelia çalısı 3 tane fide olarak almıştım üçü de çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ortancaların son durumları, iyice coştular. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak abla,hibiskusların renkleri harika,abelialarını güle güle büyüt.abelia benim de listemde olan çalı, arkadaşım almış.çiçekleri çok küçük olmasına rağmen güzel bir çalı birde hoş kokusu var.senin abelianın çiçekleri büyük olandan mı? şimdiden bahçene çok yakışmış. büyüdüğünü de hep birlikte görürüz inşallah. ortancanya söyleyecek söz bulamadım.maşallah yıkılıyor. çok güzel bunun bir formülü varda, ben mi bilmiyorum. benimkinde daha tık yok.bir tane açan dalı vardı. onunda çiçeğini rüzgar kırmış. çok üzüldüm..hala çiçeklerini umutla bekliyorum. bu günlerde özellikle öğleden sonraları kuvvetli rüzgar esiyor.çiçeklerime zarar verse de dikmeye ekmeye devam sevgilerimle........ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim münevverciğim evet hibiskuslarımın renklerini beğenerek almıştım, bir tane de kan kırmızım var ama o daha yeni yeni tomurcuklanıyor. Abelia gerçekten güzel bir çalı türüymüş, ben 3 tane fide aldım üçü de şimdilik çok güzel gelişim gösterdiler, hem de dona dayanıklı. Darısı senin başına inşallah. Bu arada mandevillar da çok güzel sarmaşık türü sen bir şekilde eşini ikna edip edinirsin diye düşünüyorum ![]() ![]() Abelia çiçeklerine gelince bildiğimiz hanımeli çiçeğinin büyüklüğünde, ondan daha büyüğü ya da daha küçük çiçeklisi var mı bilemiyorum. Mevsimlik çiçeklerden yavaş yavaş vazgeçiyorum, mümkün olduğunca kalıcı ve donlara dayanıklı bitkiler seçmeye yöneldim. Ortancaların özel bir formülü yok, gölge ya da yarı gölgeyi çok seviyorlar, bol bol sularını da verirseniz keyiflerine diyecek yok. Sanırım senin ortancan saksıda, bahçeye alırsan daha güzel gelişeceğinden eminim, mesela kuzeye bakan bir duvar dibinde korunaklı bir şekilde çok güzel olur. Yapraklarda çok sararmalar olursa şayet, arada sularına saçıkıbrıs dediğimiz demir sülfat karıştırıp veriyorum ama bu sene hiç vermedim, bir yerde okumuştum çam yaprakları iyi geldiğini, sitemizde bol bol fıstık çamlarımız var, son baharda yaprakları altlarına dökülüyor bir miktar biriktirip altlarına sermiştim, hem kışın kökleri zarar görmesin hem de yazın sulandıktan sonra nemli dursunlar diye, onların etkisi olabilir diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Zakkum ağacım yıkılıyor ![]() ![]() ona eşlik edenler ise yeni açmaya başlayan Glayörlerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Uyku çiçeğim uykudan uyandı ve güzel yapraklarını birer birer çıkartmaya başladı, hatta çiçek bile açmaya başladı, ben çiçeğinden çok yapraklarını çok beğeniyorum. Tam öğle saatlerinde yaprakları bu şekli almışlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Pembe katlı zakum Onun da açık renklisinden aşağı kalır yanı yok. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle hem sitemize hem de bahçe sayfama hoş geldiniz sevgili Selma_321. Bitkilerime hayran kaldığınız için çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum, daha güzelleri sizlerin olsun dileklerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Akçabardak asıl ben teşekkür ederim gozümüze gönlümüze bayram yaptırıyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçeğim de coşmaya başladı, sabah kalkar kalkmaz balkona oturup dakikalarca onları izliyorum. Her sene kendi kendine döküldüğü tohumlardan çimlenip güzelliklerini sergiliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Maşallah Akçabardak,resimlere bayıldım.Sağlık afiyetle bol keyifler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, sizin resimleriniz de çok güzel bitkileriniz de. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın akçabardak zakkumlarınıza bayıldım gerçekten yıkılıyorlar ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz sevgili birgecelikgelin, çok teşekkür ediyorum beğenmeniz beni mutlu etti, bu 2 zakkumum her sene bu şekilde güzelliklerini sergiliyorlar, çok seviyorum onları, tekrar çok teşekkürler sevgiler saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Mayıs ayında aldığım pembe Hagley Clematis( Hybrid) fiesini Multi blue ve Clematis Durandii'nin arasına diktim İkisi de mor renkte olduğu için ortalarında pembe olsun istedim. Daha minicik bebek olmasına rağmen bir tane çiçek açmış ![]() bu sabah görünce çok mutlu oldum. Fotoğrafta rengi biraz açık çıkmış ![]() Yaprak yapısı aynı Multi bluenin gibi bu arada arka planda görünen dallar Multi blueye ait Hagleyin boyu daha iki karış ![]() ![]() ![]() Multi blue nin her ne kadar çiçekleri artık küçülse de tepelerden tek tük açmaya devam ediyor. Pembe ve mor nasıl, yakışmışlar mı sizce? Pembenin üzerinde sanki parlak simler varmış gibi parlıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Multi blue nin her ne kadar çiçekleri artık küçülse de tepelerden tek tük açmaya devam ediyor. Pembe ve mor nasıl, yakışmışlar mı sizce? Pembenin üzerinde sanki parlak simler varmış gibi parlıyor. Eklenti 617981[/QUOTE] ![]() ![]() ablacım ortancalar için yapmış olduğun açıklama için teşekkür ederim. saçıkıbrıs mart ayında iki defa 15 gün arayla verdim. fazlası zarar verir diye vermedim. yaprakları gayet güzel yemyeşil hani pek demir eksikliğini de göremedim.birde sanırım türleriyle ilgili sizinki yerli dediklerinden benimki ithal , ama ben buna çok ihtimal vermiyorum. belki budamanın etkisi olabileceğini düşünüyorum.bir yerde kış öncesi bir yerde baharda budanacağını yazıyordu. birde çiçekleri solunca hemen kesilmesini, biraz budama konusunda baharı beklemekle hatamı ettim bilmiyorum. artık zamanla öğreneceğiz. biraz da bizim buralar çok sıcak geliyor.sevgiler... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ablacım ortancalar için yapmış olduğun açıklama için teşekkür ederim. saçıkıbrıs mart ayında iki defa 15 gün arayla verdim. fazlası zarar verir diye vermedim. yaprakları gayet güzel yemyeşil hani pek demir eksikliğini de göremedim.birde sanırım türleriyle ilgili sizinki yerli dediklerinden benimki ithal , ama ben buna çok ihtimal vermiyorum. belki budamanın etkisi olabileceğini düşünüyorum.bir yerde kış öncesi bir yerde baharda budanacağını yazıyordu. birde çiçekleri solunca hemen kesilmesini, biraz budama konusunda baharı beklemekle hatamı ettim bilmiyorum. artık zamanla öğreneceğiz. biraz da bizim buralar çok sıcak geliyor.sevgiler... ![]() ![]() Çok teşekkür ederim münevverciğim, iyi bildin şimdi kırmızı ve beyazın peşindeyim ![]() Ortancaların yaprakları yeşilse sorun yok ozaman, budamaya gelince ben sonbaharda budama yapıyorum, çiçekleri solunca da kesiyorum, bir de değin gibi türünden de olabilir. Dediğin gibi yavaş yavaş öğreneceğiz. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede fazla yer olmayınca bazı biber fidelerimi saksılara diktim. Bunun çeşidini yazmamışım, çiçeklenmeye başladı artık. meyvesini görünce anlarız ne çeşit olduğunu. İki Hibiskusun arasında pek mutlu ![]() Jalapeno biber etkinlikten Sn. bahçedenn'den gelen tohumlar. Yaprak yapısı çok değişik geldi bana, üzerinde tomurcuklarımız var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili akçabardak, şöyle bir niyete girdim ama bir bakın bakalım, size uyar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neden olmasın çok iyi düşünmüşsünüz ben de çok isterim gelmeyi ama bayramda Ankara ve İstanbul'dan misafir bekliyorum ve ne diyeceğimi bilemedim şimdi, ilerleyen günlerde bir durum değerlendirmesi yapıp misafirlerimden kim gelecek kim gelmeyecek ona göre kararımı bildiririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilik muallaktayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Yine dyanamadım ve yeni siparişler verdim ![]() Bu gün yeni bitkilerim geldi. ![]() Ateş orkidesi, Turna gagası, bu bitkiyi çok istiyordum sonunda bulabildim. ![]() Alıntı ![]() Pembe armeria, kışa dayanıklıymış. ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz Çalı gündüz sefası ![]() Alıntı ![]() Uzamış dallarından kestim çelik yaptım bakalım tutacaklar mı. ![]() Mavi çiçekli yayılıcı sarkan convolvulus sabatius (gündüz sefası) ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Lithodora ![]() ![]() Kalibroşa Solda ki beyaz olacak inşallah, kırmızı da ise katmerlisinden istemiştim, çiçeği katmersiz olarak gönderilmiş ![]() ![]() Alıntı ![]() Düzenleyen akçabardak : 20-06-2016 saat 10:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ve son olarak ta Beyaz gaura çalısı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|