agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-06-2016, 23:06   #2941
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Güle güle büyüt sevgili akçabardak hepside harika bitkiler

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2016, 09:28   #2942
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Teşekkür ederim sevgili günebakan.

sonkez beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2016, 10:07   #2943
Ağaç Dostu

duy-gu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-12-2015
Sevgili akçabardak,
Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün Ben de zengarden dan katmerli mavi kalibroşa almıştım annem için. Balkonda asma saksıda duruyordu. Kuşlar çiçeğin tadını çok sevmiş olmalı ki hepsini yemişler Aman kuşlara dikkat diyeyim

duy-gu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2016, 10:58   #2944
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Teşekkür ederim sevgili duy-gu, mavisinden ben de çok istedim ama bulamadım. Sarı kalibroşamı şimdilik şeftali dalına emanet ettim, buna iyi bak sakın başına bir iş gelmesin diyerek, şimdilik rahatsız eden yok şükür

Yeni gelenler daha beklemedeler, Çarşamba günü askılı saksı alınacak ve yeni saksılarına alınacaklar.

Eski 20-06-2016, 22:12   #2945
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-01-2012
Sayın akçabardak,yeni çiçekleriniz inşallah sağlıklı ve bol çiçekli olur.Çiçekseverler olarak sanıyorum hepimiz aynıyız,tümünü edinmeye çalışıyoruz.
Henüz teras sayfası açmaya zaman bulamadığımdan sadece resim stokladım.Bu yıl artık çalışmaya nokta koyduğum için umarım paylaşımlara başlayabilirim.Size de kolay gelsin.

ryhnckmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 04:09   #2946
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
ablacım çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzel. lithodoraya bayıldım.gündüz sefasına da öyle, marketlerde satılan tohumlardan alıp ekmiştim. çok büyümediler, pek keyifleri de yok güneşi az görüyor ondan olabilir. bir de benimki mevsimlik olandan sizinki çok yıllık olana benziyor. papağan gagası çok güzel bir çiçek. gel gör ki o kadarda nazlı veya benim ki bana naz yapıyor. ne soğuk seviyor ne sıcak, tam keyiflendi diyorum. birden arıza veriyor.şimdi de öyle, pamuklu bitler sarmış. galiba çok sevdiğimizi belli etmemek gerekiyor. yoksa nazından yanına yaklaşılmıyor bahçede iken hiç böyle değildi.nasıl saksıya alıp balkona çıkardım gözümün önünde dursun diye doyasıya çiçeklerini seyredeyim diye. daha çiçek görmedim. dedim ya bir türlü anlaşamadık.bu gidişle sanırım yine bahçeye inecek.havalar çok sıcak Allah'ım çiçeklerimizi bu sıcaklardan korusun.sevgiler....

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 08:11   #2947
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili Selma_321 evet çok haklısınız bu sitede daha çok şey öğreneceğiz, sizin sirken dediğiniz yabanisi olabilir mi acaba? çünkü onun yabanisi de var. Yabanisinin yaprakları daha ufak ve yaprak renginde çok az bir farklılık var.

Daha detaylı bilgiler bu başlıkta paylaşımlarımız var, buradan bakabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/36660.htm
Sevgili Akçabardak cevabınızı bugün gördüm lütfen kusura bakmayın. Annemlerde her ikisinden de bahçede kendiliğinden çıkar ve kıymette pek verilmez. Her ikisinede sirken denir. Annemlerden tohumlarını almalarını isterim. Sonrada burdan dağıtabilirim bir aksilik olmazsa. Ayrıca yabanisinede kendisinede sirken derler bizim oralarda

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 09:30   #2948
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ryhnckmk Mesajı Göster
Sayın akçabardak,yeni çiçekleriniz inşallah sağlıklı ve bol çiçekli olur.Çiçekseverler olarak sanıyorum hepimiz aynıyız,tümünü edinmeye çalışıyoruz.
Henüz teras sayfası açmaya zaman bulamadığımdan sadece resim stokladım.Bu yıl artık çalışmaya nokta koyduğum için umarım paylaşımlara başlayabilirim.Size de kolay gelsin.

Sayfama hoş geldiniz Sayın ryhnckmk,

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok sağ olun. Önceleri bu kadar çok çeşidim yoktu, ta ki bu siteye girene kadar, ne zaman kendimi Ağaçlar Net sitesinde buldum olan oldu, dünyada neler varmış ta benim haberim yokmuş, gerisi zaten kendiliğinden geldi

Madem ki siz de buradasınız umarım en kısa zamanda siz de kendi sayfanızı açar, güzelliklerinizi bizlerle paylaşırsınız. Sevgilerimle

Eski 21-06-2016, 09:58   #2949
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
ablacım çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzel. lithodoraya bayıldım.gündüz sefasına da öyle, marketlerde satılan tohumlardan alıp ekmiştim. çok büyümediler, pek keyifleri de yok güneşi az görüyor ondan olabilir. bir de benimki mevsimlik olandan sizinki çok yıllık olana benziyor. papağan gagası çok güzel bir çiçek. gel gör ki o kadarda nazlı veya benim ki bana naz yapıyor. ne soğuk seviyor ne sıcak, tam keyiflendi diyorum. birden arıza veriyor.şimdi de öyle, pamuklu bitler sarmış. galiba çok sevdiğimizi belli etmemek gerekiyor. yoksa nazından yanına yaklaşılmıyor bahçede iken hiç böyle değildi.nasıl saksıya alıp balkona çıkardım gözümün önünde dursun diye doyasıya çiçeklerini seyredeyim diye. daha çiçek görmedim. dedim ya bir türlü anlaşamadık.bu gidişle sanırım yine bahçeye inecek.havalar çok sıcak Allah'ım çiçeklerimizi bu sıcaklardan korusun.sevgiler....
Çok teşekkür ederim münevverciğim, sağ olasın,
Lithodora kışa dayanıklı diye aldım, artık çok yıllık ve kışa dayanıklı olanlardan yana tercih yapmaya başladım bakalım sonu ne olacak.

Papağan gagasını çok istiyordum, senden gelen çelikleri tutturamayınca bu firmadan fidesini aldım, önce çok güzel gidiyordu havalar iyice soğumaya başlayınca içeriye almıştım, gün günden kötüledi, yaprakları patır patır döküldü sonra da öldü.

Bu sene tekrar şansımı deneyeyim dedim olursa olur olmaz ise kendi bilir hiç olmazsa hevesimi almış olurum, bu da son şansım olur Sen bahçeye alırım demişsin ama donlara dayanıksız diyor, gerçi sizin ikliminiz bize göre daha ılıman, ben cesaret edemem, olur da yaşata bilir isem bir iki çelik çoğaltmayı denerim, sonra da bir tanesini bahçeye alırım denemek için. Sevgiler

Eski 21-06-2016, 10:16   #2950
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Sevgili Akçabardak cevabınızı bugün gördüm lütfen kusura bakmayın. Annemlerde her ikisinden de bahçede kendiliğinden çıkar ve kıymette pek verilmez. Her ikisinede sirken denir. Annemlerden tohumlarını almalarını isterim. Sonrada burdan dağıtabilirim bir aksilik olmazsa. Ayrıca yabanisinede kendisinede sirken derler bizim oralarda

Sevgili Selma_321 hiç kusura bakar mıyım sakın öyle düşünmeyin.

Bu bitki hakkında bilgileri okuduysanız eğer artık bundan sonra kıymete biner sanırım, Bildiğimiz ıspanak gibi her çeşit yemeği yapılır, özellikle sarması çok güzel olur, böreği, çorbası, kavurması, kayganası çok lezzetli olur, tavsiye ederim.

Eski 21-06-2016, 10:54   #2951
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Çok teşekkür ederim münevverciğim, sağ olasın,
Lithodora kışa dayanıklı diye aldım, artık çok yıllık ve kışa dayanıklı olanlardan yana tercih yapmaya başladım bakalım sonu ne olacak.

Papağan gagasını çok istiyordum, senden gelen çelikleri tutturamayınca bu firmadan fidesini aldım, önce çok güzel gidiyordu havalar iyice soğumaya başlayınca içeriye almıştım, gün günden kötüledi, yaprakları patır patır döküldü sonra da öldü.

Bu sene tekrar şansımı deneyeyim dedim olursa olur olmaz ise kendi bilir hiç olmazsa hevesimi almış olurum, bu da son şansım olur Sen bahçeye alırım demişsin ama donlara dayanıksız diyor, gerçi sizin ikliminiz bize göre daha ılıman, ben cesaret edemem, olur da yaşata bilir isem bir iki çelik çoğaltmayı denerim, sonra da bir tanesini bahçeye alırım denemek için. Sevgiler

ablacım ben bahçeye alırım derken, saksı ile birlikte bahçeye koymaktan bahsetmiştim. yere dikmeyi ben de cesaret edemedim.balkonda seramiklerin sıcağı yakıyor gibi geldi. birde bizim kavurucu sıcaklardan çoğu bitkilerin yaprakları kavrulup zarar görüyor.kışı da saksısıyla birlikte bahçemin batı cephesinde korunaklı bir köşede geçirmişti. aslında ben de minicik çeliklerden tutturunca pek sevindim.bakımı kolay diye daha sonra kaç tane dikmiş isem (size de dahil) başarılı olamadım.hiç de kolay olmadığını anladım hala deniyorum.doğru zamanı bulup tutturana kadar da deneyeceğim. aynen dediğin gibi aşrı sıcak ve soğuktan yaprakları pıtır pıtır dökülüyor. bahçeye diken arkadaş (hozat) onun bahçesi de gördüm. oda yere dikilince altları çalı gibi kuruduğunu, en güzeli saksıda olduğunu belirtmiş.inşallah sizin oraların havasını sever de sizinde yüzünüzü güldürür. bizlerle de gelişimini bol bol çiçeklerini paylaşırsınız.bizde keyifle seyrederiz.sevgiler....

Eski 21-06-2016, 11:56   #2952
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Alıntı:
Sevgili Selma_321 hiç kusura bakar mıyım sakın öyle düşünmeyin.

Bu bitki hakkında bilgileri okuduysanız eğer artık bundan sonra kıymete biner sanırım, Bildiğimiz ıspanak gibi her çeşit yemeği yapılır, özellikle sarması çok güzel olur, böreği, çorbası, kavurması, kayganası çok lezzetli olur, tavsiye ederim.
Annemlere gidince deneyeceğim inşallah

sonkez, akçabardak ve Jakin beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 21:30   #2953
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bu gün semt pazarımıza gittik, kendime söz vermiştim çiçekçilere uğramayacağım diye ama sadece şöyle bir bakmak istedim ne var ne yok.

Gözüme bu bodur bir karış bile boyu olmayan lisianthuslara takıldı
e gel de alma şimdi

Name:  DSCF9546.jpg
Views: 524
Size:  29.2 KB

Yanlarında bir de bu nakışlı karanfili almasam gözüm onda kalacaktı açıkçası
Name:  DSCF9545.jpg
Views: 512
Size:  29.3 KB

Bakar mısınız şunun güzelliğine.
Name:  DSCF9547.jpg
Views: 525
Size:  21.1 KB

Bu zamana kadar hiç Vapur dumanım olmamıştı.
Etkinlikten tohumlarını talep etmiştim, tohumları ektim
çok güzel çimlendiler fakat fideleri bir türlü büyütmeyi beceremedim
hevesim kalmasın diye onların da hatırını saymak istedim

Saksılar da yeni alındı.
Name:  DSCF9548.jpg
Views: 530
Size:  42.4 KB

Eski 22-06-2016, 21:30   #2954
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sadece karanfil ve lisianthuslar mı?

2-3 senedir kafayı taktığım, ille de isterim diye diye nihayet bu gün
karşıma çıktılar.

Nam-ı diğer : Agapanthus - Aşk zambağı - Afrika zambağı, Nil zambağı.

Hem de hem beyazı, hem de moru ikisi de bir arada,
sabreden derviş muradına erermiş ben de bu gün muradıma ermiş oldum

Name:  DSCF9550.jpg
Views: 500
Size:  32.8 KB

Name:  DSCF9551.jpg
Views: 511
Size:  33.4 KB

Mor olanı çiçeklerini açınca tekrar fotoğraflarım
Name:  DSCF9552.jpg
Views: 524
Size:  27.5 KB

Bu gün aldıklarımın hepsini bahçeye dikmeyi düşünüyorum.

Eski 22-06-2016, 22:40   #2955
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

ablacım, almadığına pişman olup,üzüleceğine böyle alacaksın eve mutlu, mutlu döneceksin. hepsi çok güzel harika, bende lisileri görsem hiç düşünmeden alırdım.bahçene çok yakışacak güle güle seyret. sevgiler.

Eski 22-06-2016, 23:05   #2956
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
ablacım, almadığına pişman olup,üzüleceğine böyle alacaksın eve mutlu, mutlu döneceksin. hepsi çok güzel harika, bende lisileri görsem hiç düşünmeden alırdım.bahçene çok yakışacak güle güle seyret. sevgiler.

Teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi evet almasaydım gerçekten üzülecektim. İnşallah sen de bir gün denk gelirsin, şimdi tam lisi zamanı, yeni yeni pazarlarda satışa çıkarmışlar tanesi 5 Tl. den satılıyor, belki sana da denk gelir bakarsın, uzun boylulardan bile vardı ama benim dikkatimi bu bodurlar çekti. İyi şanslar inşallah dilerim.

Düzenleyen akçabardak : 29-06-2016 saat 23:52
Eski 29-06-2016, 22:27   #2957
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Geçen hafta aldığım Agapanthulardan mor olan çiçeklerini açmaya
başladı, ben mor beklerken açık mavi çıktı.

Name:  DSCF9572.jpg
Views: 517

Name:  DSCF9573.jpg
Views: 486
Size:  40.1 KB

Eski 29-06-2016, 22:33   #2958
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Mavişim

Bu sene mavişim sanırım sıcaklardan etkilendi, pek keyifli açmadı.

Arka planda olan yeşillik bitişik komşumun mazı ağacı
benim balkonumun yanından yükselen mazı, mavişime dekor olarak
kullandım.
Name:  DSCF9553.jpg
Views: 498
Size:  67.0 KB

Name:  DSCF9554.jpg
Views: 512
Size:  54.9 KB

Eski 29-06-2016, 22:40   #2959
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bu sene lavatera tohumlarını ekemedim ama geçen seneden dökülen
tohumlardan kendi kendilerine çimlenmişler, hava biraz karanlıktı
renkleri biraz garip çıkmış.

Name:  DSCF9515.jpg
Views: 499
Size:  44.1 KB

Name:  DSCF9516.jpg
Views: 502
Size:  46.2 KB

Eski 29-06-2016, 22:48   #2960
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Son kez açmak isteyenler de var.

Hızını alamayıp 4. çiçek sapını (yerden bitme) çıkararak çiçeğini açtı.
Name:  DSCF9508.jpg
Views: 472

Kala çiçeği de hızını alamayanlardan, bu kök hiç durmadan tomurcuklanıyor
Name:  DSCF9481.jpg
Views: 494
Size:  64.5 KB

Eski 29-06-2016, 22:59   #2961
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
@ akçabardak, bu sene sıcakların çiçeklere etkisi kötü oldu. Benim geçen seneden kalan maviş yaylaya getirince düzeldi. Geçen ay ikisi maviş biri beyaziş üç tane daha minik saksı almıştım. Beyaz olanı da yaylaya getirdim geçenlerde, keşke diğer ikisini de getirseymişim, dün aşağı indiğimde ikisinin de kuruduğunu sadece köklerinde canlılık belirtisi olduğunu gördüm. Tohumdan yetiştirdiğim papatyaları da toplu olduğu yerden viyollere tek tek aktardığımda bir kaç güne kalmadan aktardıklarım ölüyordu. Yaylada tekrar aktardım hiç sorun olmadı.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2016, 23:00   #2962
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sabahın köründe sıcaklardan dolayı uykum kaçarsa kendimi bahçeye atarım
Daha hava aydınlanmamış bile karanlıkta fotoğraf çekiyorum.

Ezan çiçeğinin son durumu, bir tek ben mi erkenciyim...
Name:  DSCF9511.jpg
Views: 497
Size:  67.3 KB

Arılar da vızır vızır sabahın köründe iş başında, ezan çiçeklerinin üzerlerinde
vızır vızır arılar, bir tanesini yakalayabilmişim.
Name:  DSCF9512.jpg
Views: 486
Size:  64.8 KB

Hava karanlık, arka planda ortancalar görülmekte.
Name:  DSCF9513.jpg
Views: 495
Size:  40.0 KB

Eski 29-06-2016, 23:01   #2963
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Abla sizin pazar hangi günler kuruluyor. Hiç bizim pazara böyle güzel çiçekler gelmiyor . İyi günlerde sevgiyle büyüt.

Lisi fidelerim daha çok küçükler. Çiçekli halleri çok güzel. Kamil beyden rica etsek bodurlarını yetiştirse . Boyları çok uzayınca yerlere değiyorlar. Geçen yıl öyle olmuştu. Bu yıl kırmızını aldım. Bir kaç fidemi kaybettim kırmızı değildir umarım, o rengini çok merak ediyorum. Emeklerine sağlık zevkle izliyoruz bahçeni. Sevgilerimle.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2016, 23:12   #2964
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ akçabardak, bu sene sıcakların çiçeklere etkisi kötü oldu. Benim geçen seneden kalan maviş yaylaya getirince düzeldi. Geçen ay ikisi maviş biri beyaziş üç tane daha minik saksı almıştım. Beyaz olanı da yaylaya getirdim geçenlerde, keşke diğer ikisini de getirseymişim, dün aşağı indiğimde ikisinin de kuruduğunu sadece köklerinde canlılık belirtisi olduğunu gördüm. Tohumdan yetiştirdiğim papatyaları da toplu olduğu yerden viyollere tek tek aktardığımda bir kaç güne kalmadan aktardıklarım ölüyordu. Yaylada tekrar aktardım hiç sorun olmadı.

Bu sene sıcaklar sanki erken mi başladı ne... Haziran başında donuyorduk, 2. haftasından sonra birden yaktı kavurdu geçti, iki üç gündür biraz serinledi bitkiler de rahatladı biz de.

Sizin yayla serinceciktir ne güzel, benim domateslerim sıcaktan çiçeklerini hep döktü, boyları yarım metreyi geçti daha meyve tutumu yok, iyice hevesim kaçtı Sn. TCM iyi ki yaylaya götürmüşsünüz yoksa hepsi ölürdü, ne de olsa yayla havası serincecik.

YeniGine, TCM, nuaymu ve 2 kişi beğendi.
Eski 29-06-2016, 23:13   #2965
Ağaçsever

ceydoruk's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2013
Alıntı:
Kalibroşa

Yine yeni aldığım Kalibroşa fidesi, geldiğinde üzerinde 2 çiçeği vardı
İki haftada çok çabuk gelişti ve bol bol çiçeklenmeye başladı

Eklenti 615894

Eklenti 615895

Eklenti 615896

Ben rengini beğenmiştim, yaprak biti ise çiçeğini beğenmiş
hemen yerleşmiş, gözden kaçar ama fotoğrafta hiç kaçarı yoktur
Hemen gereği yapıldı
Eklenti 615897

Ne kadar zarif bir çiçekmiş, keşke her renginden alsaydım.
Eklenti 615898
Sayın Akçabardak,

Benim calibrochoa çiçeğimde ve petunyalarımda da var maalesef bu yaprak bitlerinden siz gereğini yapmışsınız, benim kızlarımı da kurtarabilmek için neler yapmam gerektiği konusunda bilgi rica edebilir miyim?

ceydoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2016, 23:28   #2966
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Abla sizin pazar hangi günler kuruluyor. Hiç bizim pazara böyle güzel çiçekler gelmiyor . İyi günlerde sevgiyle büyüt.

Lisi fidelerim daha çok küçükler. Çiçekli halleri çok güzel. Kamil beyden rica etsek bodurlarını yetiştirse . Boyları çok uzayınca yerlere değiyorlar. Geçen yıl öyle olmuştu. Bu yıl kırmızını aldım. Bir kaç fidemi kaybettim kırmızı değildir umarım, o rengini çok merak ediyorum. Emeklerine sağlık zevkle izliyoruz bahçeni. Sevgilerimle.

Teşekkür ederim sevgili aleydi, seninde emeklerine sağlık, senin bahçen de çok güzel olmuş.

Bizim pazarımız Çarşamba günleri kuruluyor, bu gün yine gittik pazara çiçek bölümüne uğradım çok değişik çiçekler getimişlerdi yine, Agapanthuslardan yine vardı, çok güzel Pentas çiçekleri getirmişler, beyazı şeker pembesi, koyu pembesi, almadım ama sonra da pişman oldum.

Bayramdan sonra gene getireceklermiş, daha liseli kızlar getireceğiz değince çok şaşırdım, liseli kız neymiş diye sorduğumda Lisianthus demez mi gülmekten alamadım kendim, adama dedim ki onun adı liseli kız değil, türkçe adı lalegül deyince bu sefer o şaşırdı.

Bodurlarını bende bu sene ilk defa gördüm, aslında sabahtan gidilse neler neler var, biz geç gidiyoruz, bu ara takip edeceğim bakalım diğer renklerinden yakalayabilecek miyim. Sevgilerimle

aleydi, Jakin ve Selma_321 beğendi.
Eski 29-06-2016, 23:50   #2967
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceydoruk Mesajı Göster
Sayın Akçabardak,

Benim calibrochoa çiçeğimde ve petunyalarımda da var maalesef bu yaprak bitlerinden siz gereğini yapmışsınız, benim kızlarımı da kurtarabilmek için neler yapmam gerektiği konusunda bilgi rica edebilir miyim?

Sayın ceydoruk, önce evde yapılan ilaçlardan denedim ama başaramadım, sonra zirai ilaçlar satılan yere gidip yeşil bitler için ne tavsiye edersiniz diye sordum, bana toz şeklinde bir ilaç verdi, 1 litre suya bir tatlı kaşığı koyup iyice çalkaladıktan sonra kullan dedi.

O bana bir tatlı kaşığı dedi ama ben 1 çay kaşığı koydum ne de olsa kimyevi ilaç, başka türlü başa çıkamadım. Bunu sadece güllerde ve çiçeklerde kullanıyorum, sebzelerde kullanmıyorum.

Kalibroşa'da sadece bir defa kullandım, şimdilik gayet iyi, sağlıklı ve bit mit kalmadı.

Sizin için fotoğrafını paylaştım.
Name:  DSCF9577.jpg
Views: 465
Size:  50.3 KB

Eski 30-06-2016, 09:25   #2968
Ağaç Dostu

duy-gu's Avatar

Sevgili akçabardak,
Ben de bu ara unlu bit mağduruyum Ofisteki sukulentlerime dadandı, elle temizliyorum ama kurtulamıyorum. Evdeki çiçeklerimde sorun yok Allahtan. Ama ofistekiler sanırım kapalı ortamda olduğundan kendiliğinden oluşuyor. Bu ilacı kaktüs ve sukulentlere kullanabilir miyim sizce?

Eski 30-06-2016, 11:12   #2969
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu Mesajı Göster
Sevgili akçabardak,
Ben de bu ara unlu bit mağduruyum Ofisteki sukulentlerime dadandı, elle temizliyorum ama kurtulamıyorum. Evdeki çiçeklerimde sorun yok Allahtan. Ama ofistekiler sanırım kapalı ortamda olduğundan kendiliğinden oluşuyor. Bu ilacı kaktüs ve sukulentlere kullanabilir miyim sizce?

Sevgili duy-gu unlu bitlerle benim de başım dertte, iki senedir bahçede bile o kadar çok oluştu ki baş edemiyorum bitkiyi söküp atmaktan başka.

Ben fark edene kadar olan oluyor, bahçede şu an penstemonlarımı sarmış durumdalar, bence önce karıncaları yok etmek gerekir, gözümle gördüm karıncanın bir tanesi unlu biti ağzına almış atlasın yaprak diplerine yerleştirmeye çalışıyor, çok akıllılar, kıyıda kuytu, görünmeyecek yerlere yerleştiriyor, nereden getiriyorsa artık, bir müddet takip ettim ve gözümle şahit oldum.

Bütün saksılarımda karıncalar dolaşıyor, ilaç sıkmamak için kendimi zor tutuyorum. Bu aralar ev işlerinden dolayı fazla ilgilenemiyorum, çoğalacaklar diye ödüm kopuyor.

Bu ilaçtan kaktüs ve sukulentlerime hiç uygulamadım, şimdilik onlarda unlu bit görünmedi, tek tük sempervivumlarda göründü ama ben elle temizledim, sık sık kontrol ediyorum.

Geçen sene Sedum spurium'da değişik bitler göründü bir tek ona sıkmıştım, fakat ben onu yaşatamadım, bilemiyorum ilaç mı sebep oldu yoksa olacağı mı vardı kurudu gitti.

İlaçta sadece güller ve yeşil bitler için dediği için şu an size net bir cevap veremiyorum, ama dozu biraz daha az tutulursa sanırım bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum, ama yine de sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem.

En iyisi yedekli sukulentlerimde bir ikisinde deneyip ona göre buradan yazarım.

Resulgur, Jakin ve duy-gu beğendi.
Eski 30-06-2016, 14:24   #2970
Ağaç Dostu

duy-gu's Avatar

Alıntı:
Sevgili duy-gu unlu bitlerle benim de başım dertte, iki senedir bahçede bile o kadar çok oluştu ki baş edemiyorum bitkiyi söküp atmaktan başka.

Ben fark edene kadar olan oluyor, bahçede şu an penstemonlarımı sarmış durumdalar, bence önce karıncaları yok etmek gerekir, gözümle gördüm karıncanın bir tanesi unlu biti ağzına almış atlasın yaprak diplerine yerleştirmeye çalışıyor, çok akıllılar, kıyıda kuytu, görünmeyecek yerlere yerleştiriyor, nereden getiriyorsa artık, bir müddet takip ettim ve gözümle şahit oldum.

Bütün saksılarımda karıncalar dolaşıyor, ilaç sıkmamak için kendimi zor tutuyorum. Bu aralar ev işlerinden dolayı fazla ilgilenemiyorum, çoğalacaklar diye ödüm kopuyor.

Bu ilaçtan kaktüs ve sukulentlerime hiç uygulamadım, şimdilik onlarda unlu bit görünmedi, tek tük sempervivumlarda göründü ama ben elle temizledim, sık sık kontrol ediyorum.

Geçen sene Sedum spurium'da değişik bitler göründü bir tek ona sıkmıştım, fakat ben onu yaşatamadım, bilemiyorum ilaç mı sebep oldu yoksa olacağı mı vardı kurudu gitti.

İlaçta sadece güller ve yeşil bitler için dediği için şu an size net bir cevap veremiyorum, ama dozu biraz daha az tutulursa sanırım bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum, ama yine de sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem.

En iyisi yedekli sukulentlerimde bir ikisinde deneyip ona göre buradan yazarım.
Aynen dediğiniz gibi ben de sukulentlere ilaç sıkmaktan çekiniyorum. Yaprakları çok hassas oluyor hemen eriyorlar. Elle temizlemeye çalışıyorum. Yetişemezsem yavrusunu ya da yaprağını alıp çoğaltmaya çalışıyorum. Umarım bütün bitkilerime sarmazlar, en büyük korkum o...Kolaylıklar diliyorum bu afancanlara karşı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025