![]() |
|
![]() |
#2941 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Güle güle büyüt sevgili akçabardak hepside harika bitkiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Teşekkür ederim sevgili günebakan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2015
|
Sevgili akçabardak, Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili duy-gu, mavisinden ben de çok istedim ama bulamadım. Sarı kalibroşamı şimdilik şeftali dalına emanet ettim, buna iyi bak sakın başına bir iş gelmesin diyerek, şimdilik rahatsız eden yok şükür ![]() Yeni gelenler daha beklemedeler, Çarşamba günü askılı saksı alınacak ve yeni saksılarına alınacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2012
|
Sayın akçabardak,yeni çiçekleriniz inşallah sağlıklı ve bol çiçekli olur.Çiçekseverler olarak sanıyorum hepimiz aynıyız,tümünü edinmeye çalışıyoruz. Henüz teras sayfası açmaya zaman bulamadığımdan sadece resim stokladım.Bu yıl artık çalışmaya nokta koyduğum için umarım paylaşımlara başlayabilirim.Size de kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
ablacım çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzel. lithodoraya bayıldım.gündüz sefasına da öyle, marketlerde satılan tohumlardan alıp ekmiştim. çok büyümediler, pek keyifleri de yok güneşi az görüyor ondan olabilir. bir de benimki mevsimlik olandan sizinki çok yıllık olana benziyor. papağan gagası çok güzel bir çiçek. gel gör ki o kadarda nazlı veya benim ki bana naz yapıyor. ne soğuk seviyor ne sıcak, tam keyiflendi diyorum. birden arıza veriyor.şimdi de öyle, pamuklu bitler sarmış. galiba çok sevdiğimizi belli etmemek gerekiyor. yoksa nazından yanına yaklaşılmıyor bahçede iken hiç böyle değildi.nasıl saksıya alıp balkona çıkardım gözümün önünde dursun diye doyasıya çiçeklerini seyredeyim diye. daha çiçek görmedim. dedim ya bir türlü anlaşamadık.bu gidişle sanırım yine bahçeye inecek.havalar çok sıcak Allah'ım çiçeklerimizi bu sıcaklardan korusun.sevgiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfama hoş geldiniz Sayın ryhnckmk, Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok sağ olun. Önceleri bu kadar çok çeşidim yoktu, ta ki bu siteye girene kadar, ne zaman kendimi Ağaçlar Net sitesinde buldum olan oldu, dünyada neler varmış ta benim haberim yokmuş, gerisi zaten kendiliğinden geldi ![]() Madem ki siz de buradasınız umarım en kısa zamanda siz de kendi sayfanızı açar, güzelliklerinizi bizlerle paylaşırsınız. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lithodora kışa dayanıklı diye aldım, artık çok yıllık ve kışa dayanıklı olanlardan yana tercih yapmaya başladım bakalım sonu ne olacak. Papağan gagasını çok istiyordum, senden gelen çelikleri tutturamayınca bu firmadan fidesini aldım, önce çok güzel gidiyordu havalar iyice soğumaya başlayınca içeriye almıştım, gün günden kötüledi, yaprakları patır patır döküldü sonra da öldü. Bu sene tekrar şansımı deneyeyim dedim olursa olur olmaz ise kendi bilir hiç olmazsa hevesimi almış olurum, bu da son şansım olur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Selma_321 hiç kusura bakar mıyım sakın öyle düşünmeyin. Bu bitki hakkında bilgileri okuduysanız eğer artık bundan sonra kıymete biner sanırım, Bildiğimiz ıspanak gibi her çeşit yemeği yapılır, özellikle sarması çok güzel olur, böreği, çorbası, kavurması, kayganası çok lezzetli olur, tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün semt pazarımıza gittik, kendime söz vermiştim çiçekçilere uğramayacağım diye ama sadece şöyle bir bakmak istedim ne var ne yok. Gözüme bu bodur bir karış bile boyu olmayan lisianthuslara takıldı ![]() e gel de alma şimdi ![]() ![]() Yanlarında bir de bu nakışlı karanfili almasam gözüm onda kalacaktı açıkçası ![]() ![]() Bakar mısınız şunun güzelliğine. ![]() Bu zamana kadar hiç Vapur dumanım olmamıştı. Etkinlikten tohumlarını talep etmiştim, tohumları ektim çok güzel çimlendiler fakat fideleri bir türlü büyütmeyi beceremedim ![]() hevesim kalmasın diye onların da hatırını saymak istedim ![]() Saksılar da yeni alındı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Ağaç Dostu
|
Sadece karanfil ve lisianthuslar mı? 2-3 senedir kafayı taktığım, ille de isterim diye diye nihayet bu gün karşıma çıktılar. Nam-ı diğer : Agapanthus - Aşk zambağı - Afrika zambağı, Nil zambağı. Hem de hem beyazı, hem de moru ikisi de bir arada, sabreden derviş muradına erermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mor olanı çiçeklerini açınca tekrar fotoğraflarım ![]() Bu gün aldıklarımın hepsini bahçeye dikmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Ağaç Dostu
|
ablacım, almadığına pişman olup,üzüleceğine böyle alacaksın eve mutlu, mutlu döneceksin. hepsi çok güzel harika, bende lisileri görsem hiç düşünmeden alırdım.bahçene çok yakışacak güle güle seyret. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi evet almasaydım gerçekten üzülecektim. İnşallah sen de bir gün denk gelirsin, şimdi tam lisi zamanı, yeni yeni pazarlarda satışa çıkarmışlar tanesi 5 Tl. den satılıyor, belki sana da denk gelir bakarsın, uzun boylulardan bile vardı ama benim dikkatimi bu bodurlar çekti. ![]() Düzenleyen akçabardak : 29-06-2016 saat 23:52 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta aldığım Agapanthulardan mor olan çiçeklerini açmaya başladı, ben mor beklerken açık mavi çıktı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Ağaç Dostu
|
Mavişim Bu sene mavişim sanırım sıcaklardan etkilendi, pek keyifli açmadı. Arka planda olan yeşillik bitişik komşumun mazı ağacı benim balkonumun yanından yükselen mazı, mavişime dekor olarak kullandım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene lavatera tohumlarını ekemedim ama geçen seneden dökülen tohumlardan kendi kendilerine çimlenmişler, hava biraz karanlıktı renkleri biraz garip çıkmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Ağaç Dostu
|
Son kez açmak isteyenler de var. Hızını alamayıp 4. çiçek sapını (yerden bitme) çıkararak çiçeğini açtı. ![]() Kala çiçeği de hızını alamayanlardan, bu kök hiç durmadan tomurcuklanıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ akçabardak, bu sene sıcakların çiçeklere etkisi kötü oldu. Benim geçen seneden kalan maviş yaylaya getirince düzeldi. Geçen ay ikisi maviş biri beyaziş üç tane daha minik saksı almıştım. Beyaz olanı da yaylaya getirdim geçenlerde, keşke diğer ikisini de getirseymişim, dün aşağı indiğimde ikisinin de kuruduğunu sadece köklerinde canlılık belirtisi olduğunu gördüm. Tohumdan yetiştirdiğim papatyaları da toplu olduğu yerden viyollere tek tek aktardığımda bir kaç güne kalmadan aktardıklarım ölüyordu. Yaylada tekrar aktardım hiç sorun olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Ağaç Dostu
|
Sabahın köründe sıcaklardan dolayı uykum kaçarsa kendimi bahçeye atarım ![]() Daha hava aydınlanmamış bile karanlıkta fotoğraf çekiyorum. Ezan çiçeğinin son durumu, bir tek ben mi erkenciyim... ![]() ![]() Arılar da vızır vızır sabahın köründe iş başında, ezan çiçeklerinin üzerlerinde vızır vızır arılar, bir tanesini yakalayabilmişim. ![]() Hava karanlık, arka planda ortancalar görülmekte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Abla sizin pazar hangi günler kuruluyor ![]() ![]() Lisi fidelerim daha çok küçükler. Çiçekli halleri çok güzel. Kamil beyden rica etsek bodurlarını yetiştirse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene sıcaklar sanki erken mi başladı ne... Haziran başında donuyorduk, 2. haftasından sonra birden yaktı kavurdu geçti, iki üç gündür biraz serinledi bitkiler de rahatladı biz de. Sizin yayla serinceciktir ne güzel, benim domateslerim sıcaktan çiçeklerini hep döktü, boyları yarım metreyi geçti daha meyve tutumu yok, iyice hevesim kaçtı Sn. TCM iyi ki yaylaya götürmüşsünüz yoksa hepsi ölürdü, ne de olsa yayla havası serincecik. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Alıntı:
Benim calibrochoa çiçeğimde ve petunyalarımda da var maalesef bu yaprak bitlerinden siz gereğini yapmışsınız, benim kızlarımı da kurtarabilmek için neler yapmam gerektiği konusunda bilgi rica edebilir miyim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili aleydi, seninde emeklerine sağlık, senin bahçen de çok güzel olmuş. Bizim pazarımız Çarşamba günleri kuruluyor, bu gün yine gittik pazara çiçek bölümüne uğradım çok değişik çiçekler getimişlerdi yine, Agapanthuslardan yine vardı, çok güzel Pentas çiçekleri getirmişler, beyazı şeker pembesi, koyu pembesi, almadım ama sonra da pişman oldum. Bayramdan sonra gene getireceklermiş, daha liseli kızlar getireceğiz değince çok şaşırdım, liseli kız neymiş diye sorduğumda Lisianthus demez mi ![]() Bodurlarını bende bu sene ilk defa gördüm, aslında sabahtan gidilse neler neler var, biz geç gidiyoruz, bu ara takip edeceğim bakalım diğer renklerinden yakalayabilecek miyim. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın ceydoruk, önce evde yapılan ilaçlardan denedim ama başaramadım, sonra zirai ilaçlar satılan yere gidip yeşil bitler için ne tavsiye edersiniz diye sordum, bana toz şeklinde bir ilaç verdi, 1 litre suya bir tatlı kaşığı koyup iyice çalkaladıktan sonra kullan dedi. O bana bir tatlı kaşığı dedi ama ben 1 çay kaşığı koydum ne de olsa kimyevi ilaç, başka türlü başa çıkamadım. Bunu sadece güllerde ve çiçeklerde kullanıyorum, sebzelerde kullanmıyorum. Kalibroşa'da sadece bir defa kullandım, şimdilik gayet iyi, sağlıklı ve bit mit kalmadı. Sizin için fotoğrafını paylaştım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, Ben de bu ara unlu bit mağduruyum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili duy-gu unlu bitlerle benim de başım dertte, iki senedir bahçede bile o kadar çok oluştu ki baş edemiyorum bitkiyi söküp atmaktan başka. Ben fark edene kadar olan oluyor, bahçede şu an penstemonlarımı sarmış durumdalar, bence önce karıncaları yok etmek gerekir, gözümle gördüm karıncanın bir tanesi unlu biti ağzına almış atlasın yaprak diplerine yerleştirmeye çalışıyor, çok akıllılar, kıyıda kuytu, görünmeyecek yerlere yerleştiriyor, nereden getiriyorsa artık, bir müddet takip ettim ve gözümle şahit oldum. Bütün saksılarımda karıncalar dolaşıyor, ilaç sıkmamak için kendimi zor tutuyorum. Bu aralar ev işlerinden dolayı fazla ilgilenemiyorum, çoğalacaklar diye ödüm kopuyor. Bu ilaçtan kaktüs ve sukulentlerime hiç uygulamadım, şimdilik onlarda unlu bit görünmedi, tek tük sempervivumlarda göründü ama ben elle temizledim, sık sık kontrol ediyorum. Geçen sene Sedum spurium'da değişik bitler göründü bir tek ona sıkmıştım, fakat ben onu yaşatamadım, bilemiyorum ilaç mı sebep oldu yoksa olacağı mı vardı kurudu gitti. İlaçta sadece güller ve yeşil bitler için dediği için şu an size net bir cevap veremiyorum, ama dozu biraz daha az tutulursa sanırım bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum, ama yine de sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem. En iyisi yedekli sukulentlerimde bir ikisinde deneyip ona göre buradan yazarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |