View Single Post
Eski 21-06-2016, 10:54   #2951
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim münevverciğim, sağ olasın,
Lithodora kışa dayanıklı diye aldım, artık çok yıllık ve kışa dayanıklı olanlardan yana tercih yapmaya başladım bakalım sonu ne olacak.

Papağan gagasını çok istiyordum, senden gelen çelikleri tutturamayınca bu firmadan fidesini aldım, önce çok güzel gidiyordu havalar iyice soğumaya başlayınca içeriye almıştım, gün günden kötüledi, yaprakları patır patır döküldü sonra da öldü.

Bu sene tekrar şansımı deneyeyim dedim olursa olur olmaz ise kendi bilir hiç olmazsa hevesimi almış olurum, bu da son şansım olur Sen bahçeye alırım demişsin ama donlara dayanıksız diyor, gerçi sizin ikliminiz bize göre daha ılıman, ben cesaret edemem, olur da yaşata bilir isem bir iki çelik çoğaltmayı denerim, sonra da bir tanesini bahçeye alırım denemek için. Sevgiler

ablacım ben bahçeye alırım derken, saksı ile birlikte bahçeye koymaktan bahsetmiştim. yere dikmeyi ben de cesaret edemedim.balkonda seramiklerin sıcağı yakıyor gibi geldi. birde bizim kavurucu sıcaklardan çoğu bitkilerin yaprakları kavrulup zarar görüyor.kışı da saksısıyla birlikte bahçemin batı cephesinde korunaklı bir köşede geçirmişti. aslında ben de minicik çeliklerden tutturunca pek sevindim.bakımı kolay diye daha sonra kaç tane dikmiş isem (size de dahil) başarılı olamadım.hiç de kolay olmadığını anladım hala deniyorum.doğru zamanı bulup tutturana kadar da deneyeceğim. aynen dediğin gibi aşrı sıcak ve soğuktan yaprakları pıtır pıtır dökülüyor. bahçeye diken arkadaş (hozat) onun bahçesi de gördüm. oda yere dikilince altları çalı gibi kuruduğunu, en güzeli saksıda olduğunu belirtmiş.inşallah sizin oraların havasını sever de sizinde yüzünüzü güldürür. bizlerle de gelişimini bol bol çiçeklerini paylaşırsınız.bizde keyifle seyrederiz.sevgiler....

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön