View Single Post
Eski 21-06-2016, 09:58   #2949
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
ablacım çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzel. lithodoraya bayıldım.gündüz sefasına da öyle, marketlerde satılan tohumlardan alıp ekmiştim. çok büyümediler, pek keyifleri de yok güneşi az görüyor ondan olabilir. bir de benimki mevsimlik olandan sizinki çok yıllık olana benziyor. papağan gagası çok güzel bir çiçek. gel gör ki o kadarda nazlı veya benim ki bana naz yapıyor. ne soğuk seviyor ne sıcak, tam keyiflendi diyorum. birden arıza veriyor.şimdi de öyle, pamuklu bitler sarmış. galiba çok sevdiğimizi belli etmemek gerekiyor. yoksa nazından yanına yaklaşılmıyor bahçede iken hiç böyle değildi.nasıl saksıya alıp balkona çıkardım gözümün önünde dursun diye doyasıya çiçeklerini seyredeyim diye. daha çiçek görmedim. dedim ya bir türlü anlaşamadık.bu gidişle sanırım yine bahçeye inecek.havalar çok sıcak Allah'ım çiçeklerimizi bu sıcaklardan korusun.sevgiler....
Çok teşekkür ederim münevverciğim, sağ olasın,
Lithodora kışa dayanıklı diye aldım, artık çok yıllık ve kışa dayanıklı olanlardan yana tercih yapmaya başladım bakalım sonu ne olacak.

Papağan gagasını çok istiyordum, senden gelen çelikleri tutturamayınca bu firmadan fidesini aldım, önce çok güzel gidiyordu havalar iyice soğumaya başlayınca içeriye almıştım, gün günden kötüledi, yaprakları patır patır döküldü sonra da öldü.

Bu sene tekrar şansımı deneyeyim dedim olursa olur olmaz ise kendi bilir hiç olmazsa hevesimi almış olurum, bu da son şansım olur Sen bahçeye alırım demişsin ama donlara dayanıksız diyor, gerçi sizin ikliminiz bize göre daha ılıman, ben cesaret edemem, olur da yaşata bilir isem bir iki çelik çoğaltmayı denerim, sonra da bir tanesini bahçeye alırım denemek için. Sevgiler

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön