Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu
Sevgili akçabardak,
Ben de bu ara unlu bit mağduruyum  Ofisteki sukulentlerime dadandı, elle temizliyorum ama kurtulamıyorum. Evdeki çiçeklerimde sorun yok Allahtan. Ama ofistekiler sanırım kapalı ortamda olduğundan kendiliğinden oluşuyor. Bu ilacı kaktüs ve sukulentlere kullanabilir miyim sizce?
|
Sevgili duy-gu unlu bitlerle benim de başım dertte, iki senedir bahçede bile o kadar çok oluştu ki baş edemiyorum bitkiyi söküp atmaktan başka.
Ben fark edene kadar olan oluyor, bahçede şu an penstemonlarımı sarmış durumdalar, bence önce karıncaları yok etmek gerekir, gözümle gördüm karıncanın bir tanesi unlu biti ağzına almış atlasın yaprak diplerine yerleştirmeye çalışıyor, çok akıllılar, kıyıda kuytu, görünmeyecek yerlere yerleştiriyor, nereden getiriyorsa artık, bir müddet takip ettim ve gözümle şahit oldum.
Bütün saksılarımda karıncalar dolaşıyor, ilaç sıkmamak için kendimi zor tutuyorum. Bu aralar ev işlerinden dolayı fazla ilgilenemiyorum, çoğalacaklar diye ödüm kopuyor.
Bu ilaçtan kaktüs ve sukulentlerime hiç uygulamadım, şimdilik onlarda unlu bit görünmedi, tek tük sempervivumlarda göründü ama ben elle temizledim, sık sık kontrol ediyorum.
Geçen sene Sedum spurium'da değişik bitler göründü bir tek ona sıkmıştım, fakat ben onu yaşatamadım, bilemiyorum ilaç mı sebep oldu yoksa olacağı mı vardı kurudu gitti.
İlaçta sadece güller ve yeşil bitler için dediği için şu an size net bir cevap veremiyorum, ama dozu biraz daha az tutulursa sanırım bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum, ama yine de sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem.
En iyisi yedekli sukulentlerimde bir ikisinde deneyip ona göre buradan yazarım.