View Single Post
Eski 26-05-2016, 22:10   #2883
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak ablam, bahçen güzellikten yıkılıyor. ortacalar almış başını bu ne coşku maşallah böyle, benimkiler de bir yaprak, bir yaprak çiçek açmayı unuttular. hala umutla bekliyorum.zakkumların harika pembe katlı olanın çok hoş kokusu vardır.bende birde onun sarısı var. oda onun gibi hoş kokulu. toz pembenin hastasıyım bu yıl köklerinden ayırıp çoğaltacağım. alaca yapraklısı birde bordo kırmızısından almayı düşünüyorum. çok zahmetsiz bir çiçek clamatis yine bütün güzelliğini konuşturmuş. gün güzeli adı üstünde güzel bir çiçekmiş abla birde kokusu varsa süpermiş diyorum.hani sen beğenmediysen diyorum, vallahi ben beğendim.

Dutun da maşallah çocukken komşunun bahçesinde siyah dut vardı. ağzımız elimiz kapkara dut lekesi birde üzerimize illaki bir leke yapardık. sonra annemden bir güzel azar işitirdik. dut yaprağı sarmasını ben de maraşlı bir arkadaştan duydum fakat yemedim. yalnız senin İstanbul ıspanağını ekmedim. ağustos sonun da ekmeyi düşünüyorum tohumları bayatlamaz inşallah. bu arada pamuk çiçeklerim çıkmaya başladı yarı gölgeye ekmiştim. güneş gören yere şaşırsam olur mu? sevgilerimle selamlar.

Sevgili münevverciğim güzel sözlerin için teşekkür ederim. Evet ortancalar aldı başını gidiyor, cinsinden olsa gerek bu tür çok coşkulu, enine boyuna gelişen bir tür, boyu bir metreyi geçti, yerini de severse değmeyin keyfine.

Gölgeyi çok seviyor, yapraklardan da anlaşılacağı gibi koyu pembem öğleden sonra gün batımına kadar güneş alıyor o yüzden fazla coşkulu değiller. Zamanla senin kiler de eminim coşacaklardır.

Zakkumların katlı pembesi yoğun kokulu, toz pembenin de kendine has bir kokusu var, aslında ben bordosunu da çok beğeniyorum ama bahçe küçük olunca her yer kapanacak, bu ikisini yükselterek ağaç gibi yetiştirdim, dibinden çıkan sürgünleri sürekli buduyorum, eşime kalsa kökten kesecek, çok kalabalık diye hiç istemiyor.

Kara dut konusunda evet dediğin gibi annemizden biz de hep azar işitirdik, bu üstün başın ne diye çocuk işte.

Gün güzelini beğenmene sevindim kokusu yok, çiçeğinin ömrü de bir günlük aynı japon gülleri gibi, ne diyoruz... bende olan sende de olur... sende olan bende de olur, paylaştıkça çoğalır diyoruz ya hani... kış uykusuna girerken bir hal çaresine bakarız.

Pamuk çiçeklerinin bir kısmını istersen olduğu yerde bırak, bir kısmını güneşli yere şaşırtmayı deneyebilirsin, geçen sene ben şaşırtma yaptım sorunsuz tutmuşlardı ama bazı arkadaşlar şaşırtmayı sevmiyor demişlerdi, yine de sen bilirsin. şimdiden kolay gelsin, sevgilerimle.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön