![]() |
|
![]() |
#2851 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sarmalık yaprak asması Sarması kolay, yapraklar incecik ve hafif ekşimsi ve lezzetli. ![]() Böyle ufak durduklarına bakmayın... ![]() 30 cm. genişliğinde yapraklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Ağaç Dostu
|
Bu böcek çok pis koku saçıyor etrafa, Tam gümüş yumurtalarını bırakırken yakaladım, bir müddet izledim yumurtalarını sıralarken, sonra da yaprağı koparıp fptpğrafladım, bir müddet yumurtalarını bırakıp kaçmak istemedi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Yumurtaları kendinden güzelmiş sevgili akçabardak'ım. Yaprakların da maşallahı var, ben dolma sarmayı bilmem fakat bu yapraklarla ben bile sarabilirim diye düşündüm... Maşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak ablam, bu asmanın cinsini biliyor musun?üzümü nasıl oluyor. yaprakları maşallah çok güzel . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet sevgili YeniGinem yumurtalar sanki her biri bir gümüş inci tanesi gibi. Yapraklara gelince gerçekten çok güzeller, incecik kağıt gibi, sarması da kolay, yemesi de... çerez gibi mubarek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
münevverciğim, cinsini ben bilemiyorum ama seneler evvel bana verilirken kuş üzümü denmişti fakat senelerdir ben üzümünü hiç görmedim. Sadece yapraklarından yararlanıyorum, yaprak asması diyorum ben ona, sarmaşık gibi alıp başını gidebildiği kadar uzayıp gidiyor, yaz boyu taze yaprakları oluyor, kimileri delice diyorlar, aşılanırsa güzel üzümleri olurmuş ama ben dediğim gibi yaprakları için yetiştiriyorum. Baharda ilk yaprakları çok büyük oluyor, daha sonra 15-20 cm. e düşüyor ve yapraklar tüysüz incecik ve bütün şekilinde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın Akçabardak; aynı asmadan bende de var bana da 2 sene kadar önce yaşlı bir teyze ek yetiştir iki yıla kadar orman olur yaprakları güzel olur bana dua edersin demişti... Dün sarmasını yaptık yaprakları çok güzel incecik kadifece ve ekşimsi çok lezzetli bende üzümünü hiç görmedim. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla diğer asmaların yaprakları hastalanırken bu asma hiç hastalanmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet Sn. dongyul, o teyze doğru demiş gerçekten de bıraksanız orman olur, o derece uzayıp gidiyor. Dediğiniz gibi hiç hastalanmıyor, ilaç istemiyor, bakım istemiyor yapraklarını topla topla sar, çerez gibi yensin ![]() Senelerdir ben hep bu asma yapraklarından sarma yaparım. 10 sene önceydi eve tadilat yapıyoruz hiç unutmuyorum ustanın birisi mola verdiğinde sandalyesini asmaya doğru çevirip sürekli asmayı inceliyordu. Bir gün bana dedi ki... abla bu asmadan bana da verirmisin, yaprağı çok hoşuma gitti diye, ben de asmayı budarken bazı çeliklerini kıyıp atamıyordum, asmanın dibine bir kaç çelik sokuşturuveriyorum, baktım tutanlar vardı hemen bel küreği ile söküp bir kaç tanesini vermiştim. Adamcağız ne yapıp ne edip 2-3 tanesini tutturmuş, sonra da bana teşekküre gelmişti, abla asmalarımı akşam sabah hep suladım ve tutturdum, nasıl sevindim bilemezsin demişti, ben de çok mutlu olmuştum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Ağaç Dostu
|
3 tane japon gülümden birisi çiçeklerini açtı, diğer 2 si tomurcukta. Bunun çiçekleri 3-4 gün dayanıyor ve çiçekleri çok iri, keşke diğerlerinin çiçekleri de bunun gibi dayanıklı olsa... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() unutmadan Japon güllerin harika SEVGİLER........ ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rica ederim... delice ama hem yaprakları güzel hem de bakım istemediği için onu çok sevdim. Japon gülümü beğendiğin için teşekkür ederi. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak sarmasını kim sevmez ki... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanılması zor değil mi? sevgili sumeyra ![]() Bu sene ilk topladıklarımı sardıktan sonra fotoğraflamadım ama geçen sene fotoğraflayıp foruma koymuştum. http://www.agaclar.net/forum/1385539-post2164.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Bekleyince yapraklar kartlaşmasın toplayıp sıcak suya daldırıp çıkarın soğuyunca dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp sarabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Ağaç Dostu
|
Asmanızın yapraklarına, sizin de ellerinize sağlık sevgili akçabardak. ![]() Yaprak sarmasının hazır bir şekilde konservelenebildiğini bilmiyordum. ![]() Hemen güzel yapraklı bir asma dikmek gerek. Sonra da yazın annem gelince ona sardırıp kavanozlarım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak yaprakları toplayıp hiç haşlamadan diri diri poşetin içine koyup sıkıca bağlıyorum buzdolabın alt katlarında bir hafta kadar saklaya biliyorum, bir hafta içinde müsait olduğum bir günde sarmak zorundayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili gilan. Konservesine gelince... Marketlerde hazır konserve kutularında satılıyor ya hani ![]() ![]() İsteğe göre bol zeytin yağı ve limon dilimleri ilave edilebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Ağaç Dostu
|
Dut mevsimi başladı. İkramlar kendi yaprağında, buyurmazmısınız... ![]() ![]() Asma yaprağından sonra, dut yapraklarımız da yarışa girdiler ![]() Ağacın yanından geçen hayranlıkla bakıyorlar, bu ne ayol, asma yaprağı mıdır nedir diyerek durup bakıyorlar, dutları görünce şaşırıp kalıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalar açmaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Ağaç Dostu
|
Devam ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Ağaç Dostu
|
Pembe renklere devam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Ağaç Dostu
|
Zakkumlar da güzelliklerini göstermeye başladılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Multi blue tek tük te olsa açmaya devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Oh,içim açıldı.Ortancalar,zakkumlar bahçenizin tam keyifli zamanı.Sağlıkla,huzurla keyfini çıkarın inşallah.Bizim bu taraflarda taze dut yaprakları da sarılır.Yaprak sarmasının yanına birkaç tane sarın.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Ağaç Dostu
|
Gün güzeli Geçen sene Aralık ayında komşum rizom olarak bana al bunu çok güzel açıyor deyip elime tutuşturdu. Ne olduğunu bilmediğim için, adını kendisi de bilmediği için iyi bir şeydir diyerek saksıya diktim. Çıka çıka gün güzeli çıktı, aslında hiç te sevmediğim bir çiçek ama eh fena değilmiş ![]() Ben çok küçükken büyüklerimizin bahçelerinde hep bu çiçeği gördüğüm için bana çok basit bir çiçekmiş gibi gelirdi, bahçemde ona da bir yer bulmak gerekecek şimdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|