View Single Post
Eski 21-05-2016, 10:09   #2858
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Akçabardak; aynı asmadan bende de var bana da 2 sene kadar önce yaşlı bir teyze ek yetiştir iki yıla kadar orman olur yaprakları güzel olur bana dua edersin demişti... Dün sarmasını yaptık yaprakları çok güzel incecik kadifece ve ekşimsi çok lezzetli bende üzümünü hiç görmedim.

Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla diğer asmaların yaprakları hastalanırken bu asma hiç hastalanmıyor.

Evet Sn. dongyul, o teyze doğru demiş gerçekten de bıraksanız orman olur, o derece uzayıp gidiyor. Dediğiniz gibi hiç hastalanmıyor, ilaç istemiyor, bakım istemiyor yapraklarını topla topla sar, çerez gibi yensin

Senelerdir ben hep bu asma yapraklarından sarma yaparım. 10 sene önceydi eve tadilat yapıyoruz hiç unutmuyorum ustanın birisi mola verdiğinde sandalyesini asmaya doğru çevirip sürekli asmayı inceliyordu.

Bir gün bana dedi ki... abla bu asmadan bana da verirmisin, yaprağı çok hoşuma gitti diye, ben de asmayı budarken bazı çeliklerini kıyıp atamıyordum, asmanın dibine bir kaç çelik sokuşturuveriyorum, baktım tutanlar vardı hemen bel küreği ile söküp bir kaç tanesini vermiştim.

Adamcağız ne yapıp ne edip 2-3 tanesini tutturmuş, sonra da bana teşekküre gelmişti, abla asmalarımı akşam sabah hep suladım ve tutturdum, nasıl sevindim bilemezsin demişti, ben de çok mutlu olmuştum.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön