View Single Post
Eski 10-06-2016, 17:39   #2903
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak abla,hibiskusların renkleri harika,abelialarını güle güle büyüt.abelia benim de listemde olan çalı, arkadaşım almış.çiçekleri çok küçük olmasına rağmen güzel bir çalı birde hoş kokusu var.senin abelianın çiçekleri büyük olandan mı? şimdiden bahçene çok yakışmış. büyüdüğünü de hep birlikte görürüz inşallah. ortancanya söyleyecek söz bulamadım.maşallah yıkılıyor. çok güzel bunun bir formülü varda, ben mi bilmiyorum. benimkinde daha tık yok.bir tane açan dalı vardı. onunda çiçeğini rüzgar kırmış. çok üzüldüm..hala çiçeklerini umutla bekliyorum. bu günlerde özellikle öğleden sonraları kuvvetli rüzgar esiyor.çiçeklerime zarar verse de dikmeye ekmeye devam sevgilerimle........

Teşekkür ederim münevverciğim evet hibiskuslarımın renklerini beğenerek almıştım, bir tane de kan kırmızım var ama o daha yeni yeni tomurcuklanıyor.

Abelia gerçekten güzel bir çalı türüymüş, ben 3 tane fide aldım üçü de şimdilik çok güzel gelişim gösterdiler, hem de dona dayanıklı. Darısı senin başına inşallah.
Bu arada mandevillar da çok güzel sarmaşık türü sen bir şekilde eşini ikna edip edinirsin diye düşünüyorum ben kırmızısından almıştım, o sene kışın balkonda bırakıp Ankara'ya gitmiştik, geldiğimde donmuştu, artık cesaret edip alamıyorum, yoksa pazarda gördüğümde benim de gözlerim onlara doğru kayıp duruyor

Abelia çiçeklerine gelince bildiğimiz hanımeli çiçeğinin büyüklüğünde, ondan daha büyüğü ya da daha küçük çiçeklisi var mı bilemiyorum. Mevsimlik çiçeklerden yavaş yavaş vazgeçiyorum, mümkün olduğunca kalıcı ve donlara dayanıklı bitkiler seçmeye yöneldim.

Ortancaların özel bir formülü yok, gölge ya da yarı gölgeyi çok seviyorlar, bol bol sularını da verirseniz keyiflerine diyecek yok. Sanırım senin ortancan saksıda, bahçeye alırsan daha güzel gelişeceğinden eminim, mesela kuzeye bakan bir duvar dibinde korunaklı bir şekilde çok güzel olur.

Yapraklarda çok sararmalar olursa şayet, arada sularına saçıkıbrıs dediğimiz demir sülfat karıştırıp veriyorum ama bu sene hiç vermedim, bir yerde okumuştum çam yaprakları iyi geldiğini, sitemizde bol bol fıstık çamlarımız var, son baharda yaprakları altlarına dökülüyor bir miktar biriktirip altlarına sermiştim, hem kışın kökleri zarar görmesin hem de yazın sulandıktan sonra nemli dursunlar diye, onların etkisi olabilir diye düşünüyorum.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön