agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3406Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-11-2011, 20:44   #1
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Hemşehrim ;
Emek, zaman, para ve en önemlisi sevginizi katarak bu güzel ortamı yarattığınız resimlerden belli oluyor. Sağlık mutluluk içinde sevdiklerinizle bu güzel bahçenize güzellikler katarsınız işallah
Keyifli bir bahçe gezintisi yapma fırsatı buldum.

s.serdar beğendi.
Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2011, 14:44   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal Mesajı Göster
Hemşehrim ;
Emek, zaman, para ve en önemlisi sevginizi katarak bu güzel ortamı yarattığınız resimlerden belli oluyor. Sağlık mutluluk içinde sevdiklerinizle bu güzel bahçenize güzellikler katarsınız işallah
Sayın Yakup Ünal.

Düşünce ve temennileriniz için çok teşekkürler.

Forum'a yeni üyeyim ve bahçeme ilişkin fazla bir bilgi ve resim paylaşımında bulunamadım. Amacım ilk günden başlayarak, bu güne gelirken yaşadığım aşamaları özetlemek ve resimlendirmekti.

Ancak üyelerden gelen bazı öneri, tavsiye ve sorular nedeniyle ileride yazmayı ve paylaşmayı düşündüklerimi biraz erken harcadım. Cephanem bitmeye başladı. Dolayısı ile olayın kronolojisi de, ister istemez değişti.

Bundan sonra, fırsat buldukça daha az söz, daha çok resim olacak diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Düzenleyen s.serdar : 02-11-2011 saat 14:49 Neden: yazım hatası nedeniyle
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2011, 15:57   #3
Ağaç Dostu

DEVAM EDİYOR...

İlk ektiğimiz çimler çıkmıştı. Hatta biçmeye bile başlamıştık...

Ancak bahçe içinde yürüme yolu olarak kullandığımız taşlar, evin su basmanına kaplanan Ankara Taşı diye isimlendiren taşların artıkları idi ve gözümüzü rahatsız etmeye başlamıştı.

Nasıl birşey düşünelim derken, mermer kaplat, şık ve temiz olur tavsiyesi aldım. Gittik görüştük mermerciler ile. Çim zeminin kaldırılıp altındaki bahçe toprağının 15-20 cm kazınıp, yeniden dolgu malzemesi ile kaplanıp üstüne 8-10 cm. beton dökülüp, üzerinin mermerle kaplanması gerekeceğini öğrenince, işin eziyetli ve masralı olacağı anlaşıldı.

Bu tür bir imalattan vazgeçtik ama mermerden vazgeçemedik. Çünkü şehirde apartmanda yaşıyorum ve her yerim beton. Şehrin 50 km dışına kaçmamın amacı betondan uzaklaşıp, yeşile yakın olmaktı.

Sağda solda görmüşlüğüm vardı ama nerden temin edilleceği o an aklıma gelmemişti. Sabit, kalıcı mermer yerine, kimi tavan aydınlatma lambalarının tabanında bulunan yuvarlak mermelerleri çimin üstüne sermeyi düşündüm. Gittim Ulus'da ki Avizeciler Sokağa ( orada her türlü avize ve aydınlatma elemanlarının parçaları satılıyor.) Gösterdim dükkanda bulunan bir halojen tavan lambasının ayağındaki yuvarlak mermeri, bana şunlardan 80-100 kadar lazım. Çıkar mı bu kadar adet ve kaç para diye sordum. Çıkmazsa bile şu an, yarına hazırlarız 100 tane dedi. Fiyatını da tam hatırlamıyorum ama bu günün parası ile tanesine 20-30 TL deyince kalsın diyemedim ama bir bakalım sonra gelirim diye, kaçarak uzaklaştım. Artık bu projem de fiyatından dolayı suya yatmıştı.

Sonra duydum öğrendim ki, bu yuvarlak mermerle, mermer mutfak taşlarına yerleştirilen lavabo taşları için açılan deliklerin artanıymış, bir miktarını avizecilere satıyorlar, kalanını öğütüp toz haline getirerek suni mermer imalatında kullanıyorlarmış. Yani öyle fazla bir parasal değer yokmuş. Gittim buldum mermer mutfak tezgahı yapan yerleri, dağ taş bu yuvarlaklarla dolu. Seçtik en güzellerini, zedesizlerini yani gıcırlarını, kaç para verecem usta dedim ? Abi tanesine 2 TL desem çok mu olur dedi !!!! Yok tam olur dedim. Bir çay söyle, birde ucuz yolu kamyonet bul bana, hemen yükleyip götüreceğim bunları dedim. Abi bende kamyonet var, mazot parasını verirsen ben yükler, götür, boşaltırım demez mi ? Ben istemişim bir göz, Allah verdi iki göz.

Götürüp boşaltık bahçeye yuvarlak mermeleri, sonra da birer ikişer döşedik çimin üzerine.

Name:  11b.jpg
Views: 2588
Size:  36.6 KB

Name:  12b.jpg
Views: 2285
Size:  28.7 KB

Bu arada arka bahçeye sebze falan ekmeye başlayalım demiştik. Mevsim erken. Nane, maydonoz, havuç, turp falan ekin. Üzerini de donmasın diye naylonla örtün önerisi alınca, inşaattan artan tahta ve çıtalar ile seramsız, ucube gibi bir şey yapıp üzerini naylonlada örtüp, ilk sebze deneyimini başlatmış olduk...

Yaza doğru o seramsı şeyin kalıntıları içinde aşşağıda görünen ilk sebzelerimiz ile tanışmış olduk. Name:  12a.jpg
Views: 2033
Size:  43.2 KB

DEVAM EDECEK....

Düzenleyen s.serdar : 02-11-2011 saat 16:02 Neden: yazım bozukluğu nedeniyle
Eski 02-11-2011, 21:03   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal Mesajı Göster
Hemşehrim ;
Zaman ayırıp paylaştığınız güzel düşünceleriniz ve temennileriniz için teşekkürler. Aynı dileklerimi de, lütfen kabul edin.

Sayfanıza baktığımda 11.000 m2 bahçeniz olduğunu gördüm. Ben de sizin gibi tarladan bu duruma getirmeye çalıştım. Ancak sizinkinin yanında benimki fazla amatörce kalıyor. Dallas Çiftliği gibi geniş bir bahçeniz var. Böyle bir alana yetişebilmek, gerçekten çok zor tahmin ediyorum. Allah kolaylık ve sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Bahçenizi takip edeceğim, kendime rahber almaya çalışacağım.

Saygılarımla...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025