View Single Post
Eski 02-11-2011, 23:56   #54
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
DEVAM EDİYOR...

Bir akşam hanımla oturduk sohbet ediyoruz. Biraz da dedi kodu gibi bir şey. Herkes gelmek istiyor bu ne iş diye. Sonra, eeeee insanoğlu işte dedik ve kendimize göre bir sonuca vardık. Bak dedik bizim kuçu bahçeye geldiğimizde aç bile olsa yanımızda getirdiğimiz en sevdiği yemeklerin hiç birini yemiyor. Sevin beni diye saatlerce tepemize sıçrıyor. Sakinleşip, yeterli ilgi ve alakayı aldıktan sonra, ancak yemeğini yiyor dedik. Ardından da, hayvanların daha yoğun ve beklentisiz sevgilerine olan hayranlığımızı dile getirmiştik.

Ertesi sabah, hanımın çığlığı ile uyandım. Ne oluyor bile demeden bahçede bir yaratık var dedi. Ön camdan baktım göremedim. Kedi dir tavşan dır dedim inandıramadım. Büyük büyük, daha büyük, hem de zıplıyor dedi. Ön cam, arka cam yan cam derken, baktık tilki dolaşıyor bahçede. Koştum fotoğraf makinesini almaya. Hanım sandı vurmak için tüfeği almaya gidiyorum. Geçti önüme olmaz diye. Dedim sadece fotoğraf çekeceğim, zor razı ettim. Hayvan girmiş bulduğu bir açıklıktan bahçeye, girdiği yeri bulamıyor, hapis olmuş bahçede. Bir iki kare fotoğraf alınca, bahçe kapısını açayım çıksın dışarı diye düşündüm. Olur ya saldırabilir diye de, yaz günü üstüme kaban, ayağıma uzun çizme, elime de en kalın bahçe eldivenleri giyip bir sopa ile tırsa tırsa indim bahçeye, açtım bahçe kapısını. Hızla kendimi atarken eve, o da kaçıvermiş kapıdan.

Name:  15.jpg
Views: 1963
Size:  13.8 KB

Name:  14.jpg
Views: 2187
Size:  33.6 KB

Kahvaltıda hanım dedi; hatırlar mısın? Ağaçlarımız daha küçücüktü. Dalları zayıf ve güçsüzdü. Biraz büyüğünce küçük bir kuş gelip, ilk defa konmuştu dalına. Nasıl da sevinmiştik. Tenezzül edipte konmuştu ağacımızın dalına. Bak şimdi tilki kovalamak zorunda kalıyoruz. Belli ki, tilkide sevmişti, istemişti ve gelmişti bahçemize.

Sevmese, istemese neden gelsin !!!

Tamam mesaj alınmıştır dedik. Belli ki insanlar 50 km gelip-gitmeyi göze alıp bahçemize gelmeyi istediklerine göre, bizim yapacağımı tek şey ve ya görev onları en iyi şekilde ağırlayabilmekti.

Karar verdik, bir piknik düzenleyelim, döner hazırlatalım, herkesi çağıralım diye.
Sağdan soldan masa, sandalye temin ettik, akşamdan hazırladık bahçeyi.

Bekledik sabah olsun, dostlar gelsin diye …

Name:  16.jpg
Views: 2013
Size:  41.3 KB

DEVAMI GELECEK...

Düzenleyen s.serdar : 03-11-2011 saat 00:02 Neden: yazım yanlışlığı nedeniyle
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön