View Single Post
Eski 02-11-2011, 19:39   #47
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
DEVAM EDİYOR...

Çatıda bulunan orta boy bir projektör ve ön bahçeye dağınk olarak yerleştiğimiz 10 kadar küçük lambalar ile gecelerimiz daha güzel olmaya başlamıştı. Evin camları nerede ise yere kadar olduğu için gece salonumuzun lambalarını söndürüp, bahçe aydınlatmalarını yakarak bahçeyi seyretmek en büyük zevkimiz olmuştu. Ancak evin her iki yan tarafı oldukça loş kaldığı gibi arka bahçemiz zifir gibi karanlıktı.

Eşim en başta kedi olmak üzere tüm hayvanlarda çok korkar. (Kokmadığı tek hayvan ise balıkçıdan aldığı balık.)

Eşimle iş bölümü yapmış çiçek ve çimlerin olduğu ön bahçe bana, sebze ektiğimiz arka bahçenin sorumluluğu ona düşmüştü. Hava kararınca korkup bahçe deki işlerinden geri kalmasın diye 2 yan ve arka bahçeyi aydınlatmak için evin yan duvarlarına elektrik kablosu çektim ve lambalar monte ederek, istenilirse 24 saat çalışılabilecek bir ortam yarattım.

Böylece evin 4 cephesi ve bahçenin tamamı aydınlatılarak, hem gezinme hem de emniyetli bir çalışma ortamı yaratılmış oldu…

Bu arada eşimin de hiç kokmadığı bir köpeğimiz de olmuştu. Kurt-doberman kırması bu oğlumuz, zamanla oldukça saldırgan olmaya başladığından, bahçede serbest bırakamıyorduk. Henüz mazılarımız yeterince büyümediği için hem üstünden, hem altından, rahatça kaçıyordu. Bahçenin giriş kapısı da yoktu. Vukuat yaratmasın diye bir tedbir olarak mazıların önündeki set duvarın üstüne kaçışa engel olması amacıyla yüksek olmayan demir parmaklık yaptırıp, girişe de bir demir kapı koydurtarak, mazılar arasındaki boşlukları da geçici olarak kümes teli ile kapattık. Üstünden atlamasın diye de mazıların üstünü yine geçici olara dikensiz çit teli ile kapattık.

Name:  2.jpg
Views: 2116
Size:  30.4 KB

Name:  3.jpg
Views: 2242
Size:  57.4 KB

Name:  4.jpg
Views: 2390
Size:  61.7 KB

Bahçemiz artık daha aydınlık ve güvenilir bir hale gelmişti.

Bu arada, ilk ektiğim çimde yeterince kurumamış hayvansal gübre kullandığım ve çimlerin fazla geniş yapraklı çıkması ile püsküllenmeye eğilimli olmaları nedeniye eski çimi bir şekilde imha edip yerine hiç havansal gübre kullanmadan 6 karışımlı Damimarka çimine dönüştürdüm.

Name:  5.jpg
Views: 2507
Size:  27.0 KB

Bir sene sonra mazılarımız artık duvar haline gelmiş, çim sorunumuz da aşılmış ve artık bol bol misafir ağılayabilecek duruma gelmiştik.

Name:  6.jpg
Views: 2026
Size:  35.7 KB

DEVAM EDECEK...

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön