agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni923Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-01-2015, 19:29   #1
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Çok teşekkür teşekkür ederim cevabınız ve güzel sözleriniz için Bahar dali için nedense hani sanki kış filan daha uygun mudur acaba diye düşünmüştüm - genel olarak uykuda oluyor ya bitkiler. Gerçi adı üstünde bahar dalı yani yakında açacağı için şu an doğru zaman değildir belki de, belirttiğiniz gibi. Sizinki şu an açmış zaten sanıyorum.

Değerli Orhan Özbilgiç hocamın leptospermumuna da benziyor biraz bahardalı, onun da çok güzel çiçekleri var.

Çeliği sorma sebebim de, eve yakın bir parkta 2 tane çalı şeklinde var, gelip geçerken (bilhassa çiçekli dönemde) "Benim olmalısın" diye sinsi bir hisse kapılıyorum Hatta 2 tane çiçeğini kağıt arasında kuruttum. Diğer yandan artık bu tür operasyonlardan uzak duruyorum. Ama vaktiniz olduğunda Bitki delileri başlığında geçen yıllarda paylaştığımız maceraları okuyabilirsiniz Hatta belki siz de birşeyler paylaşırsınız orada.

Birkaç bağlantı paylaşayım eski günlerden:

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...htm#post986603

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-172.htm

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-173.htm

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-174.htm

Düzenleyen Cymbelina : 20-01-2015 saat 20:54 Neden: ilave
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2015, 19:34   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina;
Bahar dali için nedense hani sanki kış filan daha uygun mudur acaba diye düşünmüştüm - genel olarak uykuda oluyor ya bitkiler.

Aramızda kalsın ama ben de eskiyi unutup bir hafta önce diğer bitkilerimle birlikte onu da budamış ve çeliklerini bahçemin kenarına köşesine saplamıştım

Çeliği sorma sebebim de, eve yakın bir parkta 2 tane çalı şeklinde var, gelip geçerken (bilhassa çiçekli dönemde) "Benim olmalısın" diye sinsi bir hisse kapılıyorum

Diğerlerinin çiçeksiz dönemlerinde onun çiçekleri insana çok güzel görünüyor, haklısınız.

Ama vaktiniz olduğunda Bitki delileri başlığında geçen yıllarda paylaştığımız maceraları okuyabilirsiniz Hatta belki siz de birşeyler paylaşırsınız orada.
O başlığı, sizin yazdıklarınız başta olmak üzere kaçırmamaya çalışıyorum. Bir zamanlar ben de bir deliliğimi yazmış ancak sonradan silmiştim. Cemal kardeşimden numero bile almıştım.

Besleme ve bahçeme alıştırma amaçlı kuş yemi aparatını doldurarak her kış ağaçlarımın dallarına asarım. Alışırlarsa erken ilkbaharda ortaya çıkan uçan, uçmayan haşereleri benim için azaltırlar diye düşünüyorum. Hayvancılık Enstitüsü Müdürü olarak tasvip edersiniz umarım

Her şey gönlünce olsun.

Eklenen Resimler

Düzenleyen OSMAN45 : 25-01-2015 saat 21:32
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2015, 19:57   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Muhteşem! Çok şirin olmuş Hayvancık Enstitüsü Müdürü olarak tez zamanda serçelere bahçenizin koordinatlarını veriyoruz Üstelik haşereyle doğal mücadele ajanı olmaları ne güzel bir fikir, gerçekten hiç böyle düşünmemiştim. Kırlangıçlara da haber saldım ama onlar şu aralar biraz meşgulmüş

Ama belki baharda (veya artık yumurtlama dönemi ne zamansa) bir köşeciğe gelip yuva yapar.

Aslında hazır mevzu açılmışken, bahçenizde kaplumbağa, kirpi, sincap vb sevimli bir dost oluyor mu arada?

Eski 27-01-2015, 18:20   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Sayın Cymbelina,

Yazınızın 3. paragrafında sorduğunuz soruya fotoğraflı cevap verebilmek amacı ile fotoğraf arşivlerimi alt üst ederek zaman kaybettim. Aşağıda sebebini açıklayacağım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Muhteşem! Çok şirin olmuş Hayvancık Enstitüsü Müdürü olarak tez zamanda serçelere bahçenizin koordinatlarını veriyoruz;

Sevimli serçeler bahçemin koordinatlarını, hatta çatımın çıkıntılı yerlerini bilip yuva yapacak kadar yakınlar bize. Ancak çok pasaklılar. Biraz temiz olsalar balkonuma bile alırım.

Kırlangıçlara da haber saldım ama onlar şu aralar biraz meşgulmüş
Ama belki baharda (veya artık yumurtlama dönemi ne zamansa) bir köşeciğe gelip yuva yapar.

Evet aynı zamanda üzüntülüler, Kışladıkları Nil kenarında bazı iki ayaklıların inanışları yüzünden birbirlerini yok ettikleri için Bu yüzden bu yıl biraz erken geleceklermiş Keşke evimin bir köşesi çatı altına yuva yapsalar.

Aslında hazır mevzu açılmışken, bahçenizde kaplumbağa, kirpi, sincap vb sevimli bir dost oluyor mu arada?
Evet geç yazmamın nedenine gelince. İki adet fotoğrafımı arşivimi alt üst ederek aradım ancak bulamadım. Bulamadığım fotoğraflar kirpi, cüce sivri burunlu cüce fare(Suncus etruscus)ve köstebeğin fotoları idi. Sanırım bu sevimliler ile bahçemi paylaşıyoruz. Tekrar görürsem videolarını bile çekerim. Köstebek ve kirpiyi çok rahatsız etmemeye çalışıyorum. Her üçü de bahçeme fazlası ile yararlı diye düşünüyorum. Sadece soğanlı bitkilerimin olduğu bölgeyi köstebeğin yaklaşmaması amacıyla bazen ters lale bazen kuru köpek kakası koyarak koruyorum.

Hatta süs havuzumuzun olduğu yıllarda kurbağa, tospağa ve yılanımız bile vardı. Çeşitli kuşlar ve sadece seslerini duyduğumuz çakalları da eklemeliyim.

Bir yılan anımı anlatayım. Eşimle bahçemizi biraz yukardan izlerken birdenbire havuzdan bir büyük, gerçekten büyük kurbağa çimlerin arasına sıçradı. Dikkatle bakınca kurbağanın yaklaşık bir metre arkasında en fazla 40-50 santimetre boyunda yavru olduğunu sandığımız bir yılan gördük. Kurbağa sanki yılanla oyun oynar gibi 10-20 santimetre yaklaştığında defalarca tekrar siçrayıp havuzun etrafında dönerek tekrar havuza daldı. Biz kahkahalarla izledik çünkü o yılanın o kurbağayı yakalayıp yutması gerçekten imkansızdı.

Her şey gönlünce olsun.

Düzenleyen OSMAN45 : 27-01-2015 saat 19:38
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2015, 20:58   #5
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın Cymbelina,

Yazınızın 3. paragrafında sorduğunuz soruya fotoğraflı cevap verebilmek amacı ile fotoğraf arşivlerimi alt üst ederek zaman kaybettim. Aşağıda sebebini açıklayacağım.

Evet geç yazmamın nedenine gelince. İki adet fotoğrafımı arşivimi alt üst ederek aradım ancak bulamadım.

Sadece soğanlı bitkilerimin olduğu bölgeyi köstebeğin yaklaşmaması amacıyla bazen ters lale bazen kuru köpek kakası koyarak koruyorum.

Hatta süs havuzumuzun olduğu yıllarda kurbağa, tospağa ve yılanımız bile vardı. Çeşitli kuşlar ve sadece seslerini duyduğumuz çakalları da eklemeliyim.

Sayın Osman45, estağfurullah ne demek geç kalmak, hiç öyle düşünmeyin lütfen. Onca zahmete girmişsiniz, ne kadar ince düşüncelisiniz, çok teşekkür ederim.

Bendeniz " forumda çoklu alıntı yapma" adlı sanatı henüz icra edemediğimden tek alıntı ile idare ediyorum, koyu renkle işaretlemek imdadıma koşuyor bu durumda.

Ters lalenin (ve diğerinin) köstebekleri uzaklaştırıcı etkisini bilmiyordum, sizden öğrenmiş oldum, hiç aklıma gelmezdi, teşekkürler.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, (kurbağa, fare ve yılanı ne yazık ki es geçerek) bahçenizdeki sevimli misafirlerinizin fotoğraf ve videolarını merakla bekliyor olacağım - ama siz bana bakmayın elbette, hepsini paylaşın. Selamlar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025