View Single Post
Eski 14-12-2014, 20:23   #98
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Pırıl pırıl güneşi görünce bugün bahçeme gittim. Oldukça ağır çalıştım.

Sebze adalarımdan birinin düzenlemesini yaptım. Evin arkasındaki meyve ağaçlarımın arasındaki hatalı olarak sık diktiğim ve defne ile ıhlamur ağacımın gölgesinde kalan nar ağaçlarımdan birini tam güneş alacağı evin önündeki bölgeye taşıdım. Beni fazlası ile yordu. Sanırım bır daha yardım almadan bu tarz işlere kalkışamayacağım.

Önce 60-70 cm çapında, 40 cm derinliğinde bir çukur açtım. İçine Ağaç Aş den aldığım gübreli toprağı döküp yaydım. 5 yaşındaki ağacı ise 40-45 cm çapında bel ile köklerini keserek yerinden çikarıp açtığım çukura yerleştirip can suyu verdim.

Geçtiğimiz yıl da başka bir tanesini güneşli bölgeye taşımıştım. İlk baharda yapraklanarak canlılığını devam ettirmişti.

Her zaman merak etmişimdir. Bu tarz ağaç taşımalar ağaçlara verime ulaşmada ne kadar süre kaybettirir. Bahçıvanlık kursunda bu tip uygulamanın tam uygun şekilde yapıldığı taktirde ağaca yararı dahi olacağı söylenmişti. O zaman ceviz, badem vb gibi 10 yıl gibi uzun sürede maksimum verime ulaşan ağaçların daha sık dikilerek örneğin dallarının değmeye başladığı 5. yılda sökülüp 5 yıllık fidan elde edilmesi düşünülemez mi?

Şimdi fotolar.

Fotolar telefon ile çekildiği için çok net değil.

1-2 Nar taşıma,
Name:  fotoğraf (2).jpg
Views: 1125
Size:  76.4 KB

Name:  fotoğraf (1).jpg
Views: 1102
Size:  79.1 KB

3. geçen yıl taşınan,
Name:  fotoğraf (4).jpg
Views: 1078
Size:  70.0 KB

4. Ocak ayında ve açıkta dağ çileği. Geçen hafta biraz bakımlarını yapmıştım.
Name:  fotoğraf (5).jpg
Views: 1084
Size:  61.5 KB

5. Fuardan aldığım fıstık çamı fidelerini şimdilik korunaklı bir yerde saksılara diktim. Veren firma bu fotoları e-mail lerine istediler. Bakalım bahçede yer bulabilecekmiyiz.

Name:  fotoğraf (6).jpg
Views: 1116
Size:  77.3 KB

Düzenleyen OSMAN45 : 09-10-2015 saat 21:52
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön