View Single Post
Eski 27-01-2015, 17:20   #108
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Sayın Cymbelina,

Yazınızın 3. paragrafında sorduğunuz soruya fotoğraflı cevap verebilmek amacı ile fotoğraf arşivlerimi alt üst ederek zaman kaybettim. Aşağıda sebebini açıklayacağım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Muhteşem! Çok şirin olmuş Hayvancık Enstitüsü Müdürü olarak tez zamanda serçelere bahçenizin koordinatlarını veriyoruz;

Sevimli serçeler bahçemin koordinatlarını, hatta çatımın çıkıntılı yerlerini bilip yuva yapacak kadar yakınlar bize. Ancak çok pasaklılar. Biraz temiz olsalar balkonuma bile alırım.

Kırlangıçlara da haber saldım ama onlar şu aralar biraz meşgulmüş
Ama belki baharda (veya artık yumurtlama dönemi ne zamansa) bir köşeciğe gelip yuva yapar.

Evet aynı zamanda üzüntülüler, Kışladıkları Nil kenarında bazı iki ayaklıların inanışları yüzünden birbirlerini yok ettikleri için Bu yüzden bu yıl biraz erken geleceklermiş Keşke evimin bir köşesi çatı altına yuva yapsalar.

Aslında hazır mevzu açılmışken, bahçenizde kaplumbağa, kirpi, sincap vb sevimli bir dost oluyor mu arada?
Evet geç yazmamın nedenine gelince. İki adet fotoğrafımı arşivimi alt üst ederek aradım ancak bulamadım. Bulamadığım fotoğraflar kirpi, cüce sivri burunlu cüce fare(Suncus etruscus)ve köstebeğin fotoları idi. Sanırım bu sevimliler ile bahçemi paylaşıyoruz. Tekrar görürsem videolarını bile çekerim. Köstebek ve kirpiyi çok rahatsız etmemeye çalışıyorum. Her üçü de bahçeme fazlası ile yararlı diye düşünüyorum. Sadece soğanlı bitkilerimin olduğu bölgeyi köstebeğin yaklaşmaması amacıyla bazen ters lale bazen kuru köpek kakası koyarak koruyorum.

Hatta süs havuzumuzun olduğu yıllarda kurbağa, tospağa ve yılanımız bile vardı. Çeşitli kuşlar ve sadece seslerini duyduğumuz çakalları da eklemeliyim.

Bir yılan anımı anlatayım. Eşimle bahçemizi biraz yukardan izlerken birdenbire havuzdan bir büyük, gerçekten büyük kurbağa çimlerin arasına sıçradı. Dikkatle bakınca kurbağanın yaklaşık bir metre arkasında en fazla 40-50 santimetre boyunda yavru olduğunu sandığımız bir yılan gördük. Kurbağa sanki yılanla oyun oynar gibi 10-20 santimetre yaklaştığında defalarca tekrar siçrayıp havuzun etrafında dönerek tekrar havuza daldı. Biz kahkahalarla izledik çünkü o yılanın o kurbağayı yakalayıp yutması gerçekten imkansızdı.

Her şey gönlünce olsun.

Düzenleyen OSMAN45 : 27-01-2015 saat 18:38
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön