View Single Post
Eski 02-06-2016, 08:37   #120
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Thumbs down

Günaydın arkadaşlar.

Meyve ağaçlarındaki Periodicity (periodisite) olayını çok bariz bu yıl yaşadım. Geçtiğimiz yıl yok yılı olan elma, armut, ayva, nar ve eriklerin bu yıl var yılı, trabzon hurması ve kirazın yok yılı olduğuna şahit oldum.

1.Nar lar özellikle sanki süs narı imişçesine çok fazla çiçek verdiler. Tecrübeli arkadaşlara ilgili bölümde tekrar soracağım. Acaba çiçekleri mi, meyve oluşumundan sonra mı seyreltme yapmalıyım?

2. Büyük ihtimalle Güler atlasları ile birlikte sahip olduğum (Schlumbergera) yılbaşı çiçeğim. (nasıl yılbaşı çiçeği ise. Tarih 1Haziran).

Ağaçlar net senei devriyesinde sayın Nomad ve Kelebek çalısı nın hediyeleri henüz minik saksılarındalar.

3. Yine Ağaçlar net in 12. doğum günü kutlamasında bir arkadaşın ısrarla verdiği calla soğanını birkaç gün küçük bir saksıda bekletip, 10 gün önce de bahçemin gölge bir yerine gömmüştüm. O kadar güzel bir renkle yaprak vermesi hem şaşırttı hem memnun etti.

4. Güler hanım ise aynı gün bir saksıyı elime tutuşturup, "bahçede çok iyi görünür demişti. Haklıymış.

Yanındaki minik saksılarda ise Zafer İnandıklı kardeşimin manolya fideleri. Yeterki büyüsünler. Bahçemde mutlaka yerlerini alırlar.

(Fotolar niye yattı anlamadım

Eklenen Resimler

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön